• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve Kayın valide farkı .

bu hikaye bana oluru var gibi gelmedi :D

bende şanslı gelinlerdenim sanırım :) Allaha şükür çok tatlı bi kayınvalidem var.. hep der bi hatam olursa çekinme söyle bende düzeltirim der... Allah yardım etsin sorun yaşayanlara zor gerçekten.. yüz yüze bakıp birbirini sevememek..

Bir derdim var'da ne işi var bunun acaba?

Sorunuza gelirsek; evet kayınvalidesi ile sorunu olmayan gelinler, geliniyle sorunu olmayan kayınvalideler var. Burası bdv olduğu için kimse benim kayınvalidem bir tane, benim gelinim canımın içi diye konu açmıyor doğal olarak.

Aynen durum tam da bu iste...Kv ve kp hic hayalimdeki gibi degiller benimde malesef.Yeni evlendigimiz zamanlarda bizim destege ihtiyacimz varken aynem kizlarina luzumsuz harcamalar yaptilar ihtiyaci yokken hemde.simdi.hamileyim ve bunlar nasil babaanne nasil buyuk baba torunlari icin bi copleri yok olmayacakta cok iyi biliyorum.Allaha havale ettim artik dusuncesizliklerini...

Bence tezatlık yaratabilmek için fazlaca abartılmış bir durum. Genelde kvalideler damatları da sevmezler. Genel çerçevede gelinden daha az sorunları olur damatların ya da cinsiyet farkından dolayı savaşlar çok sıcak olmaz ama yine de 10 taneden 4-5 tane iyi anlaşan varsa gelin-kvalidede bu oran 1-2 dir.

Anne ve Kayın valide farkı Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. “Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltıs...ını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk…İşte arkadaşlar fark bu sizinkide paylaşmak istedim .Acaba kayınvalidesinden sorunları olmayan gelinler varmı??

Ben bu hikayeyi çok severim çok da doğru :D bakış açısı işte ...

Anne ve Kayın valide farkı Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. “Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltıs...ını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, Çooookkkk…İşte arkadaşlar fark bu sizinkide paylaşmak istedim .Acaba kayınvalidesinden sorunları olmayan gelinler varmı??
benım çok sükür bir sorunum yok kv.uzakta cunku gıttıgımdede hiç bir iş yaptırmaz bı bardak kaldıramam kızar otur sen der buyuk ısrarlarıma ragmen son gun bı kahve yapmıstım zorla oda bıze geldı bır defa yemegımızı yaptı o varken hıc yemek yapmadım sofra bıle kaldırtmadı dusunun yanı kurtdutmadıda tabı ben zorla yaptım ama oda oturmadı yardım ettı sen otur sen otur dıye dıye gecmıstı ayrıca oturup kahve seansı yapmıstık karsılıklı sıgara ıctım dusun normalde bı buyugumun yanında ıcmem zorla ıcırtıyor sıgaranın ayıbı olmaz der hep cok ıyı bılmıyorum.gorumcemlerde oyleler arkadas gıbıyızdır.esımde oyle damadı anlatmıssın ya aynı onun gıbı cogu zaman yemek bırlıkte yaparız saolsun bazen ben cok yorgun olurum o yapar yemeklerı falan falan dıye sıralanabılır de anlatmım:KK9::nazar:

Hikaye çok doğru. Bu işler böyledir. Herkes kızı rahat etsin ister ama oğlu evde iş yapınca kıyamet kopar.
Benim görümcem gerçekten pis ve yemek bile yapmıyor doğru düzgün. Ben onun gibi olsam kv demediğini bırakmazdı ama konu kızı olunca, çocukları evini çok dağıtıyor ne yapsııııınnn der! Vakti yok yemek yapmaya der halbuki 17:30 en geç 18:00 da evde oluyor, yürüyerek beş dakikada eve geliyor. Evine de temizlik ve ütüye her hafta kadın geliyor ona rağmen yine dağınık.

Bizde çalıştık ama mükemmel ev hanımlığı da beklendi. Günde iki saat yol gittim geldim , en erken sekizde evde oluyordum ama evlenmeyi bildiyse evinin işini yapmayı da bilsin dendi. Kimse çalışıyor kız yoruluyor yeteri kadar demedi. Ama kendi kızına gelince tencere tencere yemek yolluyor hala. Ve kızı 42 yaşında.
Ki benim kv iyidir. En iyiside olsa kızına farklı gelinine farklı davranır bence. Benim annem içinde geçerli bu. Evlat söz konusu olunca objektif olunamıyor sanırım.

gerçekten kızına farklı gelinine farklı davranan çok...
çok büyük bir karaktersizlik..
bu hikayede ataerkilliğin topluma etkilerini görüyoruz ne yazık ki ...

Evet arkadaşlar benim kaynanam da böyle gelinlere gelince hiç bi iş yapamıyorsunuz biz bi iş yapdıkdan sonra bizim ardımızdan işi yeniden görür neymiş efendim temiz olmuyormuş biz yapınca ama kızına geldikde ise benim kızım böyle her yeri gül gibi elbiseleri nasılmiş efendim elbiseni çok iyi saklıyor biz gelinleri sanki pasaklıyızda öve öve bitire bilmedi kızını Allahdan aynı ülkede değilizde.

Back
X