• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneannem para istedi

Canim anneannen 5 sene önce vermiş bu parayı.geri istemesi biraz hoş değil.seni dusunmesi lazim.esine karsi biraz zor duruma dusecegini dusunmesi lazim.aradan koca 5 yil
gecmis.calisiyormusun?Bu şekilde odesen...

Canim anneannen 5 sene önce vermiş bu parayı.geri istemesi biraz hoş değil.seni dusunmesi lazim.esine karsi biraz zor duruma dusecegini dusunmesi lazim.aradan koca 5 yil
gecmis.calisiyormusun?Bu şekilde odesen...

Ben de böyle düşünüyorum, evet çalışıyorum ama iki ay sonra ücretsiz iznim başlıcak zaten. İki aylık maaşım o kadar etmez tabi.

Eşinize sormadan bir şey yapmayın tabii ki, o kadar sene sonra anneannenizin yaptığı da çok yanlış.Keşke her şeyi bilmeseymiş,borç alma ve geri ödeme durumlarını yani.

aslında kadın senin ağırlığını koruyor bu yaptığıyla ama farkında değilsin

belki eşinin ailesine çok yardım ettiğini fark etti bahaneyle para istiyor ki senin tarafa da para verilsin ki denge sağlansın

allah bilir o 10 bin i senin için saklar bir de belli olmaz öyle kadınlar var. sen bence ananene haksızlık ediyorsun eşinden korkuyorsun yazık.

belki eşinin ailesine çok yardım ettiğini fark etti bahaneyle para istiyor ki senin tarafa da para verilsin ki denge sağlansın

allah bilir o 10 bin i senin için saklar bir de belli olmaz öyle kadınlar var. sen bence ananene haksızlık ediyorsun eşinden korkuyorsun yazık.

Eşimden korkmam ama ailesine çok destek olduğu bir gerçek. Belki de öyle düşündü anneannem bilemiyorum, ama asla gidip de eşimden istemicem bu parayı. arabayı satıp ödeyeceğim, hayat çok zoruma gidiyor bazen.

almasaymış ozman milletin aldığından onane ?
Katılıyorum. Çeyiz düzüp, evlendirmiş ama şimdi para için evliliği bozacak. Herkes olduğu kadar, vicdanı ölçüsünde, ederi kadar yardımını yapmış. Yanlışı, kendi yanlışıyla düzeltmeye çalışıyor anneanneniz. Ben geri verir ama gönül koyardım. Eşime de durumu açıkça söylerdim. Anneanne iyi niyetli değil.

Eşimin ailesinin bu para konusunda sıkıntılı olduğu bir gerçek, anneannem de bu şekilde düşünüyor. Onların tek kuruşu geçmedi evlenirken, biz bir şey beklemiyorduk zaten. eşim hala onlara maddi yardımda bulunuyor. Ben enayi miyim hem çeyiz vericem hem para diye düşünüyor. Açıkça söyledi.
Ee haklı. Bence anneanneniz sizin enayi yerine konulduğunızu düşünüyor. Ailesi eşinize borç veriyor bir de üstüne yardımda bulunuyorsunuz. Ayıp gerçekten.

Benim aklima da bu geldi. Bu kadar yardim eden biri birdenbire degismez. Belki kadincagiz karsi tarafa yardimlari geri odemelerinden rahatsiz olmustur zor durumda kalacaklar diye, belki konu sahibinin gozunu acmak istemistir.

Bence kredi çekip verebilirsiniz
Ananeannenizin ihtiyacı var diyebilirsiniz sağlık gibi bişeyi bahane edip

Ya işte eşime anneannem istedi desem sonradan başıma kalkar, kendim vercem desem şimdi durduk yere nerden çıktı dicek hani borcum olsa daha önce söylemiş olurdum diye düşünür sonuçta araba ben bekarken alındı kaç senelik araba şimdi mi aklına geldi yani para koparmak gibi olmaz mı
Calisiyor musunuz? Niye bekarliktan annenize borcunuz kalmis olamaz mi? Onun ailesi ile borc iliskisi varken size bunu soylemeye hakki var mi? Para koparmak seklinde bi dusunce zaten cok cirkin. Kafin size vermis sizdende simdi istiyor bu kadar basit esiniz anlamazsa ayip yani

Anneanneniz çok haklı ama
Enayi yerine siz konsanız siz de bir zaman sonra bunu kabullenmezsiniz.

Eşinizin ve ailesinin yaptığı sizi ve anneannenizi enayi yerine koymak.

Ben sizin yerinizde olsam arabayı satmaz, o parayı eşimden isterdim.
Anneannemin ihtiyacı varmış, benden istedi, ben de VERECEĞİM derdim.
Sizin ailede borç alıp geri ödeme var ama bizim ailede yok. O yüzden geri de almayacağım derdim.

Şu anda sizin bekarken aldığınız arabayı eşiniz de kullanıyor mu peki? Kendi ailesinin işleri için kullanıyor mu arabayı?

Kadın %100 haklı ödemelisiniz

kızlar selam,

Eşimin ailesi ile arasında borç alış verişi vardır bizim ailede yoktur, bizim aile yardımcı olur verdiği parayı da borç olarak vermez. Ben evlenirken her şeyimi anneannem yaptı, (annem vefat etti, babamla görüşmüyorum) eski arabamızı sattık yenisini alırken de 10bin kendi vermişti ben istememe rağmen. Ben araba almak bile istememiştim. Al para senin olsun ben istemem demiştim, arabasız yapamayız dedi aldı. Şimdi madem eşin ailesine aldığı paraları geri ödüyor ben de sana araba alırken 10bin vermiştim, şimdi onu geri istiyorum diyor. Benim de hazırda o kadar paran yok, zaten paradan eksilirse eşim de anlar, eşimden istemem lazım ama böyle böyle oldu anneannem istedi diyemem. Siz olsanız ne yaparsınız? Arabayı satayım mı sizce?
Karsi tarafin aile iliskilerine kizmis biz disten tirnaktan artirarak ne zorluklarla buyuttuk gozumuz gormez yokluguna can pahasina veririz karsi taraf banka mantigi bunlar benim cocuguma ilerde zorluk cikarirlar diye dusunmus olabilir.
Yaslilar cok gormus gecirmis insanlar oluyorlar bir seyin farkina varmistir o
o 10 bini alip sizin icin koyacaktir kenara simdiye kadar didinen kadin niye boyle u donusu yapti neyin farkina vardi ben olsam onu dusunur guvenirdim
Calismiyorsaniz sizi calismaya yonlendirmeye calisiyorda olabilir
Ben bir art niyet dusunmedim ama icten ice endiseleri var birseyin farkina vardi gibime geldi

Eşimden korkmam ama ailesine çok destek olduğu bir gerçek. Belki de öyle düşündü anneannem bilemiyorum, ama asla gidip de eşimden istemicem bu parayı. arabayı satıp ödeyeceğim, hayat çok zoruma gidiyor bazen.
Guvenmeyin erkek milletine bu kadar
Kendinizide ezdirmeyin dusmez kalkmaz bir Allah o minnet etmem dedikleriniz ileride cok zorunuza gider elbet olmasin ama malum o kocalardanda neler cikiyor neler okuyoruz arkadaslar akillica cozum onermisler bence sizde biraz aklinizi kullanin aracinizi satmayin anneannemden almistim simdide sikismis 10 bin ona verecegim de tavizsiz net sonrada o ailesine cikartma yaptikca sende kendi maasindan anneanneye cikartma yap aaa yasli kadin bakti buyuttu gelin etti emegi cok ustumde de eksikleri o tamamlasin cocuk ev vs Anneanne sizin icin biriktirir yillar gecip evlilik biraz eskiyince cok sukredersin

Hibe ettiği parayı istemeye hakkı yok. Bugün yarın oyala gitsin. Zorla vermeyeydi. Eşinin tutumundan ona neymiş?

Anneanneniz çok haklı ama
Enayi yerine siz konsanız siz de bir zaman sonra bunu kabullenmezsiniz.

Eşinizin ve ailesinin yaptığı sizi ve anneannenizi enayi yerine koymak.

Ben sizin yerinizde olsam arabayı satmaz, o parayı eşimden isterdim.
Anneannemin ihtiyacı varmış, benden istedi, ben de VERECEĞİM derdim.
Sizin ailede borç alıp geri ödeme var ama bizim ailede yok. O yüzden geri de almayacağım derdim.

Şu anda sizin bekarken aldığınız arabayı eşiniz de kullanıyor mu peki? Kendi ailesinin işleri için kullanıyor mu arabayı?

Yok hayır onun kendi arabası var, evlenirken babasının arabasını kullanıyordu onu ailesine bıraktı kendine yeni aldı. Anneannem ona da takmış durumda bak o ailesine bıraktı sen aldın gittin der hep.

Back
X