- Konu Sahibi Rebrussahin
-
BAğlayarak bir şeyler elde etmek bebeklikte kalmalıydı. Anneniz yemek temizlik beklesin, siz yapmak zorunda değilsiniz. Sizin üzerinizden hayırlı evlatlık oyunu oynamasın.
Evet biz ev tutalım sana dedik maaşı var yok ben kira veremem diyor biz sanki vermiyoruz delirmek üzereyim her sene gelicek sadece size gelirim diğer evlatlar gitmek diyorEv 2+1.. 3 kız kardeşiz yazmiş. Evde 5 kişiler,gelirlerse 7 olacaklar. Küçük bir evde 7 kişi nasıl rahat edecek.
Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyorAnnenizin yaptığı o kadar mantıksız ki, evleri olmasa sokakta kalsalar tabi ki gelecekler de , evlerinde soba yakamıyorlar diye bütün kışı 7 kişi 2 odalı evde geçirmeye kalkmak çok mantıksız. Nasıl yaşayacağız bu küçük evde o kadar kişi diyorsunuz diye anneniz size vicdansız diyor sanki sokakta aç susuz kalmış ananeniz ve teyzeniz. Annenizi çok tuhaf buldum.
o zaman soba yakmayı öğrensinler bir zahmet, ananeniz 74 ise teyzeniz en fazla 54 flndır, orta yaş daha yani , gayet yapabilir her işi. Şimdiye kadar nasıl geçiriyorlardı kışı? Ne çok seviyor insanlar başkasının evinde üst üste kalmayı ya?Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyor
o zaman soba yakmayı öğrensinler bir zahmet, ananeniz 74 ise teyzeniz en fazla 54 flndır, orta yaş daha yani , gayet yapabilir her işi. Şimdiye kadar nasıl geçiriyorlardı kışı? Ne çok seviyor insanlar başkasının evinde üst üste kalmayı yaya
Biliyorlar yıllardır böyle yaşıyorlardı şimdi rahata biraz alıştılar doğalgazlı eve gelince daha önce gelmişlerdi şimdi bahane ediyolaro zaman soba yakmayı öğrensinler bir zahmet, ananeniz 74 ise teyzeniz en fazla 54 flndır, orta yaş daha yani , gayet yapabilir her işi. Şimdiye kadar nasıl geçiriyorlardı kışı? Ne çok seviyor insanlar başkasının evinde üst üste kalmayı ya?
Annemde merhametli bakmak istiyor biliyorum ama anneannemin bizi bilerek zor durumda bırakmak istediğini keyfi geldigini anlamıyor anneanne in ömrümü var olur sonra üzülürüm diyor annem bizide zor durumda bırakıyor bilemiyorumAile demek eş ve çocuklardan oluşur, ne demek söz hakkı düşmez, çocuklarda ailede bireydir ev düzenini etkileyecek bütün konularda çocuklarında söz hakkı vardır. İlk önce annenizin tepkisi çok yanlış, kendi annesi ve kardeşi bile olsa sizin çekirdek ailenizi etkilen her konuyu ortak konuşup karar vermeniz gerekir, yok öle benim ailem filan orası senin ailense siz nesiniz o zaman, onlar nasıl kendilerini düşünüyorsa sizde kendinizi düşünmeniz çok doğru. Ailen sizide magdur etmeden kardeşleriyle ortak bir karar almalı o zaman kışın sıraya konsun herkes kendi ayında baksın, kardeşleri buna yanaşmıyorsa kusura bakmıcak bu sizin probleminiz değil annenizin ailesiyle olan problemi, bunu size yansıtması bile yanlış. Ortada bir vicdansızlık varsa kendi ailesine önem vermeyen, düşüncelerini fikirlerine bile sormadan dayatma yapan anneniz vicdansız.
Ev annenlerin . Kendi düzenini olusturursan katlanmazsinOncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Belki vicdansizca olacak ama eğer başarabileceğinizi umuyorsaniz ortalığı birbirine katın gitsin, bu gidişle sizin üstünüze kalacak, ya sorumluluk herkes tarafından alınacak yada hiç alınmayacak bunca sene nasıl idare etmişler kış boyunca soba yakmamislar mi acabaDayilarim bakmak istemiyoruz karım istemiyor demisler
Kesinlikle haklısınız, vicdan rahatlatacaklar diye saçma sapan gelenekler var. Evinizin şartları ortada buna rağmen emrivaki yapmaya ne hakları var sırf akraba diye? Ve eminim mirasını yedirdiği kişilere gidebilse giderdi, nazı size geçecek.Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Bir anda düzen oluşturulmak kolay degil ama cevap için teşekkürler .Ev annenlerin . Kendi düzenini olusturursan katlanmazsin
Kardeslerimde beni dinlemiyo onlarda hemen acıyıp kabullendiler ben ailenin ya en mantıklısı yok yada onlara göre vicdansız tek ben görebiliyorum gercekleriBelki vicdansizca olacak ama eğer başarabileceğinizi umuyorsaniz ortalığı birbirine katın gitsin, bu gidişle sizin üstünüze kalacak, ya sorumluluk herkes tarafından alınacak yada hiç alınmayacak bunca sene nasıl idare etmişler kış boyunca soba yakmamislar mi acabababanizi biraz telkinleyin babam istemiyor deyin yok eğer oda istiyorsa siz kardeşler bir olun biraz kötü olacaksiniz,amaannn bu devirde birşey yapsan da kötüsün yapmasan da hep yapayım da kötü olayım derim ben, annenizin göz yaşlarına kanmayın kira vermek istemiyoruz nedir yaa? Ya evinde kal sobani yak ya git kirani ver!
Aynen öyle onlara gidemiyor bize kaldı basimizaKesinlikle haklısınız, vicdan rahatlatacaklar diye saçma sapan gelenekler var. Evinizin şartları ortada buna rağmen emrivaki yapmaya ne hakları var sırf akraba diye? Ve eminim mirasını yedirdiği kişilere gidebilse giderdi, nazı size geçecek.
Annemde hiç söyleyemiyor annesine yaşlı diye ama bizi kırıyor annemlede konuşmayı dusuuyoum artık hatasını denesin ve anlasın geldiklerinde başının etini yicemKızlarıni insan yerine koyup para, ev bile vermemiş bir de şimdi gelip kalmak istiyor. Ya onu geçtim 2+1 evde 5 kişilik aileye 2 kişi daha eklenecek. Bu kadar insan nasil yaşayacak o evde. Anneniz, babaniz evin giderlerini karşılıyor diye öyle çocuklarıni zorda bırakabilir mi yani olur mu böyle şey! Anneniz ağlayacağına annesine desin 7 kisi sigamayiz parana kiy, ev tut diye.
Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyor
Ev ailenizin evi, anneniz de annesine bakmak istiyor. Yapacağınız bir şey yokOncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
İzmir'de yaşıyoruz zaten olmazsa öyle yapabilirsek yapicaz kardeşimle iş ariyoruzSiz kardeşlerinizle ev tutsanız? Nerede yaşıyorsunuz? Büyük şehir değilse ve çalışıyorsanız üstesinden kalkarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?