Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

Annenizin yaptığı o kadar mantıksız ki, evleri olmasa sokakta kalsalar tabi ki gelecekler de , evlerinde soba yakamıyorlar diye bütün kışı 7 kişi 2 odalı evde geçirmeye kalkmak çok mantıksız. Nasıl yaşayacağız bu küçük evde o kadar kişi diyorsunuz diye anneniz size vicdansız diyor sanki sokakta aç susuz kalmış ananeniz ve teyzeniz. Annenizi çok tuhaf buldum.
 
Ağlayarak bir şeyler elde etmek bebeklikte kalmalıydı. Anneniz yemek temizlik beklesin, siz yapmak zorunda değilsiniz. Sizin üzerinizden hayırlı evlatlık oyunu oynamasın.
B
Ev 2+1.. 3 kız kardeşiz yazmiş. Evde 5 kişiler,gelirlerse 7 olacaklar. Küçük bir evde 7 kişi nasıl rahat edecek.
Evet biz ev tutalım sana dedik maaşı var yok ben kira veremem diyor biz sanki vermiyoruz delirmek üzereyim her sene gelicek sadece size gelirim diğer evlatlar gitmek diyor
 
Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyor
 
Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyor
o zaman soba yakmayı öğrensinler bir zahmet, ananeniz 74 ise teyzeniz en fazla 54 flndır, orta yaş daha yani , gayet yapabilir her işi. Şimdiye kadar nasıl geçiriyorlardı kışı? Ne çok seviyor insanlar başkasının evinde üst üste kalmayı ya?
 

Biliyorlar yıllardır böyle yaşıyorlardı şimdi rahata biraz alıştılar doğalgazlı eve gelince daha önce gelmişlerdi şimdi bahane ediyolar
 
Aile demek eş ve çocuklardan oluşur, ne demek söz hakkı düşmez, çocuklarda ailede bireydir ev düzenini etkileyecek bütün konularda çocuklarında söz hakkı vardır. İlk önce annenizin tepkisi çok yanlış, kendi annesi ve kardeşi bile olsa sizin çekirdek ailenizi etkilen her konuyu ortak konuşup karar vermeniz gerekir, yok öle benim ailem filan orası senin ailense siz nesiniz o zaman, onlar nasıl kendilerini düşünüyorsa sizde kendinizi düşünmeniz çok doğru. Ailen sizide magdur etmeden kardeşleriyle ortak bir karar almalı o zaman kışın sıraya konsun herkes kendi ayında baksın, kardeşleri buna yanaşmıyorsa kusura bakmıcak bu sizin probleminiz değil annenizin ailesiyle olan problemi, bunu size yansıtması bile yanlış. Ortada bir vicdansızlık varsa kendi ailesine önem vermeyen, düşüncelerini fikirlerine bile sormadan dayatma yapan anneniz vicdansız.
 
Annemde merhametli bakmak istiyor biliyorum ama anneannemin bizi bilerek zor durumda bırakmak istediğini keyfi geldigini anlamıyor anneanne in ömrümü var olur sonra üzülürüm diyor annem bizide zor durumda bırakıyor bilemiyorum
 
Ev 2+1 diyorsunuz, 4 kisi zaten fazla o eve 7 kisi nasil sigacaksiniz? Valla anneanne ve teyzeye senin oda verilir konu sahibesi , sen de salonda yerde koltukta falan yatarsin soyleyeyim.

Annen sacmaliyor net sekilde, anneannen parayi kime yedirdiyse ona gidecek o kadar. 2+1 eve 7 nufus imkansiz zaten, hicbir oluru yok. KPSS calismayi gectim, evde oturcaka , yatacak yer yok. Aksam salona nasil sigacaksiniz, gece kim nerde yatacak?
 
Ev annenlerin . Kendi düzenini olusturursan katlanmazsin
 
Dayilarim bakmak istemiyoruz karım istemiyor demisler
Belki vicdansizca olacak ama eğer başarabileceğinizi umuyorsaniz ortalığı birbirine katın gitsin, bu gidişle sizin üstünüze kalacak, ya sorumluluk herkes tarafından alınacak yada hiç alınmayacak bunca sene nasıl idare etmişler kış boyunca soba yakmamislar mi acaba babanizi biraz telkinleyin babam istemiyor deyin yok eğer oda istiyorsa siz kardeşler bir olun biraz kötü olacaksiniz,amaannn bu devirde birşey yapsan da kötüsün yapmasan da hep yapayım da kötü olayım derim ben, annenizin göz yaşlarına kanmayın kira vermek istemiyoruz nedir yaa? Ya evinde kal sobani yak ya git kirani ver!
 
Kesinlikle haklısınız, vicdan rahatlatacaklar diye saçma sapan gelenekler var. Evinizin şartları ortada buna rağmen emrivaki yapmaya ne hakları var sırf akraba diye? Ve eminim mirasını yedirdiği kişilere gidebilse giderdi, nazı size geçecek.
 
Kardeslerimde beni dinlemiyo onlarda hemen acıyıp kabullendiler ben ailenin ya en mantıklısı yok yada onlara göre vicdansız tek ben görebiliyorum gercekleri
 
Kızlarıni insan yerine koyup para, ev bile vermemiş bir de şimdi gelip kalmak istiyor. Ya onu geçtim 2+1 evde 5 kişilik aileye 2 kişi daha eklenecek. Bu kadar insan nasil yaşayacak o evde. Anneniz, babaniz evin giderlerini karşılıyor diye öyle çocuklarıni zorda bırakabilir mi yani olur mu böyle şey! Anneniz ağlayacağına annesine desin 7 kisi sigamayiz parana kiy, ev tut diye.
 
Aynen öyle onlara gidemiyor bize kaldı basimiza
 
Annemde hiç söyleyemiyor annesine yaşlı diye ama bizi kırıyor annemlede konuşmayı dusuuyoum artık hatasını denesin ve anlasın geldiklerinde başının etini yicem
 
Siz kardeşlerinizle ev tutsanız? Nerede yaşıyorsunuz? Büyük şehir değilse ve çalışıyorsanız üstesinden gelirsiniz.
Bende bunu anlamıyorum anneannem arayıp ağlıyor annemde haliyle merhamet ediyor bizim ev doğalgazlı ama onu bile yakmak bir sürü para onu geçtim yer yok kadına dedik ev tutalım yok kira veremem diyor
 
Son düzenleme:
Ev ailenizin evi, anneniz de annesine bakmak istiyor. Yapacağınız bir şey yok
 
Eviniz küçükmüş nereye sığacak bu insanlar. İllaki hizmet beklentileri olacak. Anneniz kabul etmiş ama çalışıyormuş yani sizin üstünüze kalacak bütün sorumluluk. Bir aile varsa ortada çocuklardan da fikir alınıp böyle bir karar alınmalı. Kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil.

Diğer kardeşleriniz itiraz etmiyor mu bu duruma? O zaman sizde hizmet falan yapmayın ders çalışmam lazım diyip odanıza çekilin. Sakın odanızıda vermeyin. Beğenmeyen kendi evinde kalsın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…