- 3 Şubat 2018
- 25.885
- 111.375
- 598
- Konu Sahibi Rebrussahin
-
Soba yakamiyor degil, yakmak istemiyordur. Hayatimda ilk kez birgun boyunca sobayla uğraşmak zorunda kaldim. Acikcasi ugrasamam. Odun komuru hazirla, sonmesin diye odun at, bana gore degil.Ha birde odunlarin alinmasi, uygun bir yere dizilmesi, evin icine belli bir kisminin tasinmasi falan var. Teyze de muhtemelen benim gibi ugrasmak istemiyor.Teyzem soba yakamıyor ne demek ya. Yetiskin her insan soba yakabilir bence bahane türetiyorlarmış gibi geldi bana. Iki artı 1 evde tıklım tepiş yaşamak yerine doğalgazlı bir eve geçmelerini önerirdim sanırım.
kardeşiniz o kalabalıkta nasıl kpss calısıcak ben oraya takıldım en çok.Güzel dille yazdığınız için teşekkür ederim aynen öyle ve şimdiden yok bize gelince tatlı yaparsın mantı yaparsın diyorlar kardeşime kardesim evde kpss hazirlaniyo oda bişey demiyor yaparım falan diyor bende çıldırıyorum annemde çalışıyor aslında o evde olmayacak biz cekecez kardeşimle sıkıntılarını annemde anlamıyor bizi
Bence de. Bizde bi kere trabzonda yayla evinde bir gece kalmıştık. Gecenin 3.00'nde kalkıp soba yakmam gerekmişti. Bi uyandım ki soba sönmüş ev buz gibi olmuş. Kalk sobayı yak, evin ısınmasını bekle, yatağa gir uyumaya çalış zor işlerSoba yakamiyor degil, yakmak istemiyordur. Hayatimda ilk kez birgun boyunca sobayla uğraşmak zorunda kaldim. Acikcasi ugrasamam. Odun komuru hazirla, sonmesin diye odun at, bana gore degil.Ha birde odunlarin alinmasi, uygun bir yere dizilmesi, evin icine belli bir kisminin tasinmasi falan var. Teyze de muhtemelen benim gibi ugrasmak istemiyor.
Ya bu malları alanlar da hep bi ortadan tüyme durumu var. Hiç mi şaşmaz arkadaş? Benim dayım da malları bana veriin malları bana veriiin diye kız kardeşlerinde huzur muzur birakmayınca annem iyi tamam al senin olsun ama yrn bi gun annem elden ayaktan dusunce sen ve karin bakar o zaman demisti. Tamam abla diyen adam simdi karisiyla trabzona yerlesti. Ananeme annem ve teyzem bakiyorlarBence çok haklısınız
Ama evin kirasını annen baban ödüyorsa karar onların
Malları erkeğe bırakmışlar
Bakımı da kız evlada
Aslında malları kime verdiysen kışın git onda kal demek lazım da
Türk toplumunun tipik yansıması. Erkek evlat bize bakacak diyip mallarını onlara yedirirler, yaşlanınca malları yiyip bitiren oğulları ve gelinleri bakmaz, kızlardan bakmaları beklenir.Dayilarim bakmak istemiyoruz karım istemiyor demisler
Benimki de aynı böyleYa bu malları alanlar da hep bi ortadan tüyme durumu var. Hiç mi şaşmaz arkadaş? Benim dayım da malları bana veriin malları bana veriiin diye kız kardeşlerinde huzur muzur birakmayınca annem iyi tamam al senin olsun ama yrn bi gun annem elden ayaktan dusunce sen ve karin bakar o zaman demisti. Tamam abla diyen adam simdi karisiyla trabzona yerlesti. Ananeme annem ve teyzem bakiyorlar
Anneniz bakarım diyorsa size saygı duymak düşerOncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?