Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

Evin tapusu sizin değil diye söz hakkınız yok diye bir durum yok bence. Ben de ailemle yaşıyorum, annem ananemle teyzemi getirip 5 ay bizim evde benim odamda oturtamaz, kıyameti koparırım. Zaten annenizin de ilk önce kendi çocuklarını düşünmesi lazım. Bizim ev 7 kişi için müsait değil deyip, teyzenizle birlikte başka bir çözüm yolu bulmaları lazımdı.

Bir anne ve evlat olarak düşündüm aynı durumda olsam ne yapardım diye , evlatlarimi bu kadar zor duruma sokmazdim
Başka alternatifler varken ısrarla küçücük eve iki insanı almazdım
Ailenizle konuşun madem kiradasiniz daha büyük bir eve taşının, siz de para time çalışıp kiraya katkıda bulunun
Hiçbir şekilde sizi dinlemezlerse de sabah mesaiye gider gibi evden çıkıp kütüphaneye gidin , akşam yemek saati eve dönün

Soba yakamiyor degil, yakmak istemiyordur. Hayatimda ilk kez birgun boyunca sobayla uğraşmak zorunda kaldim. Acikcasi ugrasamam. Odun komuru hazirla, sonmesin diye odun at, bana gore degil.Ha birde odunlarin alinmasi, uygun bir yere dizilmesi, evin icine belli bir kisminin tasinmasi falan var. Teyze de muhtemelen benim gibi ugrasmak istemiyor.

kardeşiniz o kalabalıkta nasıl kpss calısıcak ben oraya takıldım en çok.
bende açıkcası konfor alanım daralsın istemezdim ama söz ebeveynlerde biter.

Bence de. Bizde bi kere trabzonda yayla evinde bir gece kalmıştık. Gecenin 3.00'nde kalkıp soba yakmam gerekmişti. Bi uyandım ki soba sönmüş ev buz gibi olmuş. Kalk sobayı yak, evin ısınmasını bekle, yatağa gir uyumaya çalış zor işler

Siz haklısınız, ailenizin birinci görevi dünyaya getirdiği çocuklarının konforunu koruyarak onlarin kendi ayaklari üzerinde durmasını sağlamak. Üç kişi ayni odada olmaniz bile ailenizin bencilce uredigini gösteriyor.
Çalışıyor olsaydınız bunu soylemezdim ama o evde yaşayan biri olarak size de söz hakkı düşüyor.

Ya bu malları alanlar da hep bi ortadan tüyme durumu var. Hiç mi şaşmaz arkadaş? Benim dayım da malları bana veriin malları bana veriiin diye kız kardeşlerinde huzur muzur birakmayınca annem iyi tamam al senin olsun ama yrn bi gun annem elden ayaktan dusunce sen ve karin bakar o zaman demisti. Tamam abla diyen adam simdi karisiyla trabzona yerlesti. Ananeme annem ve teyzem bakiyorlar

Dayilarim bakmak istemiyoruz karım istemiyor demisler
Türk toplumunun tipik yansıması. Erkek evlat bize bakacak diyip mallarını onlara yedirirler, yaşlanınca malları yiyip bitiren oğulları ve gelinleri bakmaz, kızlardan bakmaları beklenir.
Anneniz vicdanlı kadın annesini düşünüp bakmak istiyor ama sizi de düşünmeli yani. Ev küçükmüş nasıl sığılacak. Sizin düzen aylarca bozulacak. Ama yapacak bişi yok annen baban kararlı ise sen de anneannenler gelince ekstra bişey yapmayın. Yemek içmek temizlik vs de teyze elini taşın altına koysun bi zahmet

O mirasını bölüştürdüğü erkek çocuklarına neden gitmiyor anneanneniz?
Benim de annem dokuz ay köyde yaşar, kış gelince İstanbul'a gider. Onun hem kendi evi var İstanbul'da hem de diğer abimlere de gider kalır. Herkese uğrar yani. Sorumluluğunu kimseye yüklemez. Emekli maaşını onlara harcar, dokuz ay köyde hepsinin senelik erzağını (reçel, pekmez, konserve, salça, erişte, yaprak, meyve sebze kuruları, baharat ve daha nicesi) yapar, gider bölüştürür.
Öyle elini kolunu sallayıp, ben soba yakamıyorum geleyim bana hizmet edin de demez. 80 yaşında bu kadın.
Biraz düşüncesizlik var.
O evde siz de yaşıyorsanız, elbette bu durumdan nasıl etkileneceğinizi düşünmeleri gerekir.
Ben sizi de haklı buldum ve anlıyorum. Öyle bir ortamda hiçkimse ders de çalışamaz.
Benim de çocukluğum kalabalık bir evde geçti odamız yoktu, özel alanımız, fikrimiz yoktu ama devir o devir değil şimdi.
Anne babanız, sizi de düşünmek zorunda.

Benimki de aynı böyle
Bu dayı ev yengeleri dünyaya tek çeşit gönderiyorlar herhalde

Anneniz bakarım diyorsa size saygı duymak düşer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…