Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

ev büyük olsa bir derece, anne çalışmasa bir derece, hadi anneanne yalnız olsa bir derece fakat teyze de var.. 2+1 evde 7 kişi çok fazla. ben sizi haklı buluyorum. tüm kış bütün düzeniniz bozulacak maalesef. ama bizim toplumumuzda anne-baba çocuklara böyle şeyleri danışmazlar. o yüzden ne yaparsanız yapın, sizin dediğiniz olmaz gibi

Prenses teyzeye bak. Köyde yaşıyor soba yakmayı bilmiyor. Ay maymuna versek kibritle odunu, maymun yakar tek seferde. 🙄

Uysal koyun olmayin. Bu yüzden tepenize çıkıyor bu insanlar. Asla kimsenin hizmetini görmeyin. Odanızı kimseye vermeyin. Temizlik yemek ne gerekiyorsa teyze hanımefendi hazretleri yapsın.

Zorla size mi yaptırılıyor, dibini tutturun, yarım yamalak yapın, bol tuzlu yapın yenmesin. Temizlik yapıyorsaniz baştan savma olsun. Bir olur iki olur sonra sorumluluğunu atarsınız üstünüzden.

Bu şartlarda annem dese ki senin yatağını teyzene vercez, sen salonda yatacaksin, o yatağı yakarım yine de yatırmam.

İzmir'de yaşıyoruz zaten olmazsa öyle yapabilirsek yapicaz kardeşimle iş ariyoruz
Branşınız ne? Hemen atama olur mu? KPSS süreci varsa lütfen sabah çıkın akşama kadar kütüphanede çalışın. Yaşlıya saygı falan diyorlar ama hakeden yaşlıya saygı duyulması taraftarıyım.annenizi insan yerine koymayan kadın şimdi onun yanına yamanmaya çalışıyor.

Allah' ım kimseyi ele avuca düşürmesin, kimseyi de kimseye muhtaç etmesin inşallah :dua::dua::dua::dua::dua:
Muhtaç değil ki. Evi var. Bakacak bekar kızı var. Üstelik ne malı varsa erkek çocuklarına yedirmiş, kızları önemsememiş. Sürünebilir bence. Herkes ettiğini bulsun.

Branşınız ne? Hemen atama olur mu? KPSS süreci varsa lütfen sabah çıkın akşama kadar kütüphanede çalışın. Yaşlıya saygı falan diyorlar ama hakeden yaşlıya saygı duyulması taraftarıyım.annenizi insan yerine koymayan kadın şimdi onun yanına yamanmaya çalışıyor.
Çok haklsnz aynı durumda olsam değil odama sokmak eve yaklastrmazdm, elektrik sobası alsin yaksın. Kimi hiç yerine koydysnz yine aynı şekilde annemi yok sayın derdim. Ama benim annem de aşırı merhametli bir kadın.

Hala aynı hadsizliği yapıyosunuz, inanılmaz cidden. insan çocuğuyla aynı fikirde olmayınca kötü anne mi oluyor? hatta 2. çocuğum. tek benim istediğim olacak anlayışı hangi cümlemde var. keşke okuduğunuzu anlasanız. iyi anne baba olmak, çocukla sıfır çatışma demek değildir. siz de güya uzmansınız.
Nerede kötü anne dedüm? Nerede sıfır çat7şma dedim? Çocuk sizin banane diyorum. Net değil mi? Keşke okuduğunuzu anlasanız. İnanılmaz cidden.

Siz kpss hazırlandınız mı hiç? ben hazırlandım da biliyorum süreci çok iyi. sınavları bu kadar abartmak da bizim topluma özel mesela. noluyormuş kpss'ye hazırlanınca yahu? 5 yaşında çocuk mu bunlar zırttırı pırttırı dikkatleri dağılsın. saçmalık. e kpssden sonra kapısında ambulans bekleyen yetki-yeterlilik sınavlarını girdik biz eşimle. işe de gidiyorduk aynı zamanda. sınav var diye hayat donmuyor da durmuyor da. yetişkin olmak ayrı şey tabii 24 yaşında koca insanları da 5 yaş çocuk kategorisinde indirgemem ben. ben olayda konu sahibi haklı-haksız yorumu yapmadım ki ayrıca. anne-babası kabul ettikten sonra konu sahibine hala laf düştüğünü düşünmüyorum ben. siz düşünebilirsiniz. haddimi aşıp da anneliğinizi sorgulamam bu yüzden. kimseye de bu haddi vermem.
Ben KPSS ye hazırlandım ama 2+e1 evde 7 kişi yaşayarak değil. Siz sanırım 60 alınınca atanan bir bölümü falan bitirdiniz. Ya da çok üstün kapasitesiniz var ve yapamayanların telaşını ve emeğini küçümsüyorsunuz. Hatta bence direk öyle yapıyorsunuz. Böyle abartılıyor falan deyince gülesim geliyor. Konu sahibi nasıl abartmasın? 2+1 evde 7 kişi yaşayacaklar. Odaları bile olmayacak. Nerde çalışsın, fikriniz var mı? Anneanne erkek evlat delisi, o evde kız çocuğa huzur vereceğini mi sanıyorsunuz. İşleri kim yapacak? Konu sahibi her şeyi biz yapacağız demiş. Nasıl çalışsın bi açıklayın da o abartanlar (!) rahatlasın bi

Hala aynı hadsizliği yapıyosunuz, inanılmaz cidden. insan çocuğuyla aynı fikirde olmayınca kötü anne mi oluyor? hatta 2. çocuğum. tek benim istediğim olacak anlayışı hangi cümlemde var. keşke okuduğunuzu anlasanız. iyi anne baba olmak, çocukla sıfır çatışma demek değildir. siz de güya uzmansınız.

Olay aynı fikirde olmak değil.
Olay çocuğa değer vermemekte.

Bir anne çocuğunun hakkını korumakla, onu korumakla sorumludur, bir anne çocuğuna sahip çıkmazsa kimse umursamaz.

Anne bağırdı çağırdı, çocuğu otoriteyle susturdu diyelim.

Çocuk 2 gün sonra KPSS den düşük not aldığında (tüm gün salonda 5 kişiyle yatıp ev hizmeti görürken kitap bile okunamaz değil ders çalışmak) ne olacak?

Adı “Bak anne yetiştirememiş, çocuk da tembeldi zaten” olacak. Kimse ne güzel fedakarlar ninelerine baktılar demeyecek. Anne çocuk ilişkisi bozuldu mu diye de umursanmayacak.

Anne deseniz zaten malları erkek evlatlarına vermiş, konu sahibi ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Hatta o kadar sıkışık ev koşullarında rahat edemedim diyip şikayet edip çekip gitme ihtimali daha yüksek.

Bu işin oluru tüm kardeşlerin ortak katkıda bulup düzgün bir yer tutulması. Yoksa burada okuyoruz her ailede bir “kurban” bulunup tüm yük onun üstüne bırakılıyor. Fedakarlık yaptığını düşünen kişi kendisinin ne kadar iyi olduğunu düşünse de aslında zarar gördüğüyle kalıyor.

Sevdiklerinizi korumazsanız millet bu açığı görüp eziyor maalesef.

size söz hakkı düşmez diyenler çocuklarını nasıl yetiştiriyor acaba merak ettim

Vallahi çocuğa söz hakkı vermem demek kolay da bu kararın bedelleri gelince kimse kabullenmek istemiyor.

Söz hakkı vermemek ilişkiye zarar gelmediği anlamına gelmiyor.

Sonra şikayet ediliyor niye evladım beni niye hiç aramıyor, niye beni suçluyor, bana karşı çok soğuk vs.

Hayır görüşlerini umursamadığın bir kişiyle ilişkilerin nasıl düzgün olabilir ki? Sobaya değmemesi için ceza verdiğin 3 yaşındaki çocuk değil ki bu, bir yetişkin olarak söylenenleri ömür boyu hatırlayacak.

Bir noktada evladın anneye gerçekten yakın hissetmesi gerekiyor. Çocuğu bugün zorla odasından atarsınız ancak 3 gün sonra kendi yuvasını kurduğunda zorla anneni ara diyemezsiniz.

Başka arkadaşlar da demiş zaten, ev işlerine karışmayın. Abartılı gelebilir ama bir bardak su getirmeyin. Yemek mi yenecek, sofrayı kurmayın, kaldırmaya yardım etmeyin. Ortalık mı kirlendi, bırakın pislik götürsün. Madem anneniz çok istiyor doya doya ağırlasın. Yapsanız da kötüsünüz yapmasanız da zaten. Yetti bu evlat ayrımcılığı.
İnşallah atanır da kurtulursunuz.

Konu sahibi evinize gelen iki kişinin de eli ayağı tutuyor, sağlık problemleri yok.

Ancak evin büyükleri olarak oturup ayaklarına hizmet bekleyecekler. Hizmet yavaş olursa bir de şikayet edecekler.

Yakında kafe/çay bahçesi olur, kütüphane olur, evden kaçın. Hatta prize bile gerek yok laptoplar 5-6 saat dayanıyor, sonrasında cep telefonundan soru çözün ve kitaplara bakın. Parkta sıcak bir köşe size yeter.

Evde kal vs denebilir, hiç umursamayın çıkın gidin.
Siz evden uzaklaştıkça diğer kardeşleriniz de biz enayi miyiz diyecek, o ortamda erkenden köye dönerler zaten. Taviz vermeyin.

Bu çocuğa , sen karışamazsın diyenler 2+1 kira eve 3 çocuk doğurmuş annenin , erkek evlat aşıgı bencil anneanneyle şuursuz teyzeye karşı evlatlık görevinden, merhametinden dem vuruyorlar ya, asıl merhametsiz onlar bence...Eve lazım olan camiye haram derler..Anaları evdeki çocukların sırtindan sevaba girecek aklı sıra ...Bu mu merhamet?

Ben KPSS ye hazırlandım ama 2+e1 evde 7 kişi yaşayarak değil. Siz sanırım 60 alınınca atanan bir bölümü falan bitirdiniz. Ya da çok üstün kapasitesiniz var ve yapamayanların telaşını ve emeğini küçümsüyorsunuz. Hatta bence direk öyle yapıyorsunuz. Böyle abartılıyor falan deyince gülesim geliyor. Konu sahibi nasıl abartmasın? 2+1 evde 7 kişi yaşayacaklar. Odaları bile olmayacak. Nerde çalışsın, fikriniz var mı? Anneanne erkek evlat delisi, o evde kız çocuğa huzur vereceğini mi sanıyorsunuz. İşleri kim yapacak? Konu sahibi her şeyi biz yapacağız demiş. Nasıl çalışsın bi açıklayın da o abartanlar (!) rahatlasın bi
Biz yaptık sizde yapincilar yok mu bu devirde bence 60la bile atanmmislardir

Muhtaç değil ki. Evi var. Bakacak bekar kızı var. Üstelik ne malı varsa erkek çocuklarına yedirmiş, kızları önemsememiş. Sürünebilir bence. Herkes ettiğini bulsun.
Genel içindi o duam, sürünür sürünmez orası beni hiç ilgilendirmiyor.

Genel içindi o duam, sürünür sürünmez orası beni hiç ilgilendirmiyor.
Genele dua etmenin size faydası ne? Evladına her kötülüğü yapan ebeveynler var. Istismar eden hamile birakanlar var. Allah onlari da ele avuca düşürmesin mi gerçekten?

Size ve ailenize haksızlık yapıldığını düşünüyorsunuz anlıyorum. Anneanne ve teyzeniz ne kadar istemeseniz de akrabağanız. Anne ve babanız onları kabul edecek kadar iyi kalpli insanlar iseler aslında şanslı olduğunuzu gösterir. Ailenizin annenizin kalbini kırmayın. Anneanne yarın bir gün kaç günü kalmış ölürse ve siz kötü davranmış olursanız üzülür ve pişman olursunuz

Size ve ailenize haksızlık yapıldığını düşünüyorsunuz anlıyorum. Anneanne ve teyzeniz ne kadar istemeseniz de akrabağanız. Anne ve babanız onları kabul edecek kadar iyi kalpli insanlar iseler aslında şanslı olduğunuzu gösterir. Ailenizin annenizin kalbini kırmayın. Anneanne yarın bir gün kaç günü kalmış ölürse ve siz kötü davranmış olursanız üzülür ve pişman olursunuz
İhtiyacı olmayan bencil insanların sırf keyfi olsun diye bu çocukları biraz daha mağdur etmek iyilik mi sizce? :silah:Anneanne ölürse malını yiyen dayılara musallat olsun bence , herşeyin üstüne vicdan yükü de bu çocuğa kalmasın bı zahmet...

İhtiyacı olmayan bencil insanların sırf keyfi olsun diye bu çocukları biraz daha mağdur etmek iyilik mi sizce? :silah:Anneanne ölürse malını yiyen dayılara musallat olsun bence , herşeyin üstüne vicdan yükü de bu çocuğa kalmasın bı zahmet...
Ay gerçekten ya bunca şeyin vicdan yükü de bu kızın mı boynuna binecek? Dayılara para yedirirken hiç vicdanı sızlamış mı anneannenin? Bir gün ölüp giderim diye onun adil davranması gerekirdi. QueenGenepil QueenGenepil

Back
X