Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

Siz kpss hazırlandınız mı hiç? ben hazırlandım da biliyorum süreci çok iyi. sınavları bu kadar abartmak da bizim topluma özel mesela. noluyormuş kpss'ye hazırlanınca yahu? 5 yaşında çocuk mu bunlar zırttırı pırttırı dikkatleri dağılsın. saçmalık. e kpssden sonra kapısında ambulans bekleyen yetki-yeterlilik sınavlarını girdik biz eşimle. işe de gidiyorduk aynı zamanda. sınav var diye hayat donmuyor da durmuyor da. yetişkin olmak ayrı şey tabii 24 yaşında koca insanları da 5 yaş çocuk kategorisinde indirgemem ben. ben olayda konu sahibi haklı-haksız yorumu yapmadım ki ayrıca. anne-babası kabul ettikten sonra konu sahibine hala laf düştüğünü düşünmüyorum ben. siz düşünebilirsiniz. haddimi aşıp da anneliğinizi sorgulamam bu yüzden. kimseye de bu haddi vermem.

Valla hamilesiniz. Siz dediğiniz gibi illa sadece bir tek benim istediğim olacak anlayışı ile yetiştirin ne diyeyim.
Çocuk sizin. Banane.

Eğer annesini kızkardeşini seviyorsa ve onlar zor durumdaysa yardım edecek yapacak bişey yok.
Sizin çok zorlanacağınızı anlıyorum . Evde yeterince alan yok . Ne kadar zor olduğunu anlıyorum . Asla Acımasız falan olduğunuzu düşünmüyorum . Yük ağır . Sıkıntınız orda .
Sizin çözümünüz Mümkünse ailecek daha geniş bir eve geçin .
Ama açıkçası ben şöyle düşünüyorum . İnsan bütün sevdiklerini düşünmek zorunda . Yalnızca çocuklarını değil . Başka türlüsüne yüreğimiz izin vermez zaten .

Valla hamilesiniz. Siz dediğiniz gibi illa sadece bir tek benim istediğim olacak anlayışı ile yetiştirin ne diyeyim.
Çocuk sizin. Banane.
Hala aynı hadsizliği yapıyosunuz, inanılmaz cidden. insan çocuğuyla aynı fikirde olmayınca kötü anne mi oluyor? hatta 2. çocuğum. tek benim istediğim olacak anlayışı hangi cümlemde var. keşke okuduğunuzu anlasanız. iyi anne baba olmak, çocukla sıfır çatışma demek değildir. siz de güya uzmansınız.

söz düşüyorsa dinletsin lafını madem. bazen buradaki yorumların bu topluma çok yabancı olduğunu düşünüyorum ben. anneme bakmak için çocuğuma sormam, bu çocuğumun fikirlerini önemsemediğim anlamına gelmez. her konuda çocuğunuzun lafını dinliyorsanız biz de sizin analığınızı sorgulayalım o zaman. orada kalması mantıklı ya da değil bu konu hakkında yorum yapmadım. çocuğum "ev küçük, anneannemi istemiyorum vs." dese lafını bile ettirmem ona. siz bakmazsınız annenize madem. çocukların fikirlerini almak ayrı, her fikrini kabul etmek ayrı. sapla samanı karıştırmayın. ayrıca olay fikir almaksa tek karşı çıkan konu sahibi olduğuna göre yine konu sahibinin fikri hükümsüz oluyor.
O halde çocuğu odasından etmeyecek. Kendi odasını verip kendi ağırlayacak annesini.

Anne baba bir karar verince evdeki diğer çocukların söz hakkı yok, ne demek? Çocuklar mal mı? Onlar kendi istekleri dışında dünyaya gelmişlerdir. Ana babaları onları da gözetmek ve onları da dikkate almak zorundadır. Önceki yazdığımı tekrar alıntılıyorum. Anneanne bu torunlarına ayrımcılık yapmıştır. Gözettiği torunlarının yanına gitsin.

Kız çocuklarına ayrım yapıp da malları kime yedirdilerse onlar baksın. R Rebrussahin siz haklısınız, kendi evinizde sizin de hakkınız, hukukunuz var. İstemeyebilirsiniz.

Güzel dille yazdığınız için teşekkür ederim aynen öyle ve şimdiden yok bize gelince tatlı yaparsın mantı yaparsın diyorlar kardeşime kardesim evde kpss hazirlaniyo oda bişey demiyor yaparım falan diyor bende çıldırıyorum annemde çalışıyor aslında o evde olmayacak biz cekecez kardeşimle sıkıntılarını annemde anlamıyor bizi
Anneanne mali yedirmis oglanlara smdi evlerine sigmiyo. E anne zaten calisiyo kim bakicak o insanlara? Evde ders calismasi gereken kizlar bakicak. Kira da vermem diyomus. Vermesin. Mali yedirdigi oglanlari arayin analarina ortak bi ev tutsunlar kiralik. Kmseyle ustuste yasamak zorunda degilsiniz.boyle ogullarina kul kole olup kizlara bakici muamelesi yapan anneannelere uyuz oluyorum.

Hayretle okudum yorumları. Küçücük eve 2 insan gelecek, anne baba çalışıyor kahvaltıları, akşam yemekleri, temizlikleri bu kızlarda olacak. Bu süreçte ders çalışacaklar, atanacaklar ve tüm bunların yanında odaları dahi olmayacak oturma odasında yaşayacaklar. Bu durumda size bir şey söylemek düşmez diyenlere diyecek bir sözüm yok, eşleri kayinvalidelerini getirmek isteyince bana söz düşmez deyip kenara cekilmiyorlar ama burda bunu savunuyorlar. Umarım gelmezler konu sahibi, gelirlerse de isteyen kardeşimiz yapsın tüm işleri çok hevesliyse.

Kardeşinizle odanızı vermeyin. Ders çalışmaya kütüphaneye gidin. Siz yokken anneanneye teyze baksın. Gelmesin gitmesin demeyin ama çok fedakarlık da yapmayın. Normalde böyle yorum yapmam ama anneanne fenaymış.

Siz kpss hazırlandınız mı hiç? ben hazırlandım da biliyorum süreci çok iyi. sınavları bu kadar abartmak da bizim topluma özel mesela. noluyormuş kpss'ye hazırlanınca yahu? 5 yaşında çocuk mu bunlar zırttırı pırttırı dikkatleri dağılsın. saçmalık. e kpssden sonra kapısında ambulans bekleyen yetki-yeterlilik sınavlarını girdik biz eşimle. işe de gidiyorduk aynı zamanda. sınav var diye hayat donmuyor da durmuyor da. yetişkin olmak ayrı şey tabii 24 yaşında koca insanları da 5 yaş çocuk kategorisinde indirgemem ben. ben olayda konu sahibi haklı-haksız yorumu yapmadım ki ayrıca. anne-babası kabul ettikten sonra konu sahibine hala laf düştüğünü düşünmüyorum ben. siz düşünebilirsiniz. haddimi aşıp da anneliğinizi sorgulamam bu yüzden. kimseye de bu haddi vermem.

Sizin çocuğunuzun evinizde hiç söz hakkı olmayacak mı?
Olmayacaksa nasıl bir birey yetistireceksiniz? Hele ki şu çağda kendini savunan , kendine güvenen, kendini düzgünce ifade eden bir insan yerine vur ensesine al ekmeğini tarzı kv sözünden çıkmayan bir insan mı yetistireceksiniz?
Eğer tercihiniz birincisi ise o zaman eğitim evde başlıyor, çocuğu dinleyerek başlıyor, çocuğa söz hakkı vererek başlıyor, aile içi kararlara katılmasını teşvik ederek başlıyor, en çok da saygı duyarak basliyor

O cok guvendigi malini mulunudevrettigi cani oglu neden bakmiyor.iyi dunya malini gelini oglu yesin ,duskunluk sıkintisida kiza kalsin ne guzrl dunya.

söz düşüyorsa dinletsin lafını madem. bazen buradaki yorumların bu topluma çok yabancı olduğunu düşünüyorum ben. anneme bakmak için çocuğuma sormam, bu çocuğumun fikirlerini önemsemediğim anlamına gelmez. her konuda çocuğunuzun lafını dinliyorsanız biz de sizin analığınızı sorgulayalım o zaman. orada kalması mantıklı ya da değil bu konu hakkında yorum yapmadım. çocuğum "ev küçük, anneannemi istemiyorum vs." dese lafını bile ettirmem ona. siz bakmazsınız annenize madem. çocukların fikirlerini almak ayrı, her fikrini kabul etmek ayrı. sapla samanı karıştırmayın. ayrıca olay fikir almaksa tek karşı çıkan konu sahibi olduğuna göre yine konu sahibinin fikri hükümsüz oluyor.

Dunyaya getirdigimiz cocuklara özel alan vermek zorundayiz. Cocuklari yerinden yatagindan edip, soz hakkin yok demek bencilce. Ustelik bunlar yetiskin cocuklar, kucuk degil ki alip koynunda yatirasin. 2+1ev, cocuklar bir odada yasiyor. Anneannenin baska imkanlari varken cocuklari oturma odasına atmak bana doğru gelmiyor.
Mallarini verdigi cocuklari bakabilir. Her ay bir cocugunda kalabilir, koydeki ev satilir 1+1 kaloriferli ev alinabilir, kiraya cikar tum kardesler birlesip kirayi odeyebilir. Konu sahibinin annesi kendi odasini verip oturma odasında yatarsa, yemekleri yapip temizlige destek olursa konu sahibine söz düşmez, evet.

Hayretle okudum yorumları. Küçücük eve 2 insan gelecek, anne baba çalışıyor kahvaltıları, akşam yemekleri, temizlikleri bu kızlarda olacak. Bu süreçte ders çalışacaklar, atanacaklar ve tüm bunların yanında odaları dahi olmayacak oturma odasında yaşayacaklar. Bu durumda size bir şey söylemek düşmez diyenlere diyecek bir sözüm yok, eşleri kayinvalidelerini getirmek isteyince bana söz düşmez deyip kenara cekilmiyorlar ama burda bunu savunuyorlar. Umarım gelmezler konu sahibi, gelirlerse de isteyen kardeşimiz yapsın tüm işleri çok hevesliyse.
yaşlılara sahip çıkılmasını savunan üyelerdenim ama bu konuda hayır diyorum.2+1 küçücük ev evde 3 kız evlat.geleceklerini kurtarmaya çalışıyorlar stresliler zaten kızlar.anneanne yalnız kalmış değil yanında kızı varmış başka çocukları da varmış.üstelik de mallarını onlara vermiş ayrım yapıp.valla ben de kızların yerinde olsam odamdan olmayı kabul etmezdim.genç kızların salonda ne işleri var?annem benle yaşıyor ama başka kimsesi yok tek yaşayamayacak hastalıkları var ayrıca evim 4+1 4 kişiyiz bol bol odam var.2+1 olsa 4 kişi sığmazdık .çocuğumu odasından etmezdim başka çözüm bulurdum.

annenize saygı duymalısınız. babanız ve anneniz kabul ediyorsa size söz hakkı düştüğünüz düşünmüyorum açıkçası.
İyi valla. Dünyaya onlar getirsin, onların hayatını yaşayalım, üstüne bir de bizi etkileyecek düzen değişikliklerine susalım. Eskidendi o, küçükler her şeye karışmaz diye büyütülen zavallı çocuklar.

Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Anneniz de haklı siz de haklısınız, kaç yaşındasınız ayrı eve cia durumunuz var mi 1+1 ev tutsanız falan , işiniz var mi

Anne baba kabul etmiş tamam da ikisi de çalışıyor. Çocuklara kalacak sorumluluk belli ki. Bence haklı bir isyan.

Önce oğullardan başlamak üzere her sene kışın bir çocuğunda kalsın madem en azından haklı bir eylem olur..

Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
siz haklisiniz ama su anda mudahele edemezsiniz muhtemelen. genelde bizim kulturumuzde kadinlar erkekler ve erkek ailesi tarafindan ezildigi icin, kendi akrabalarinin bir ihtiyaci oldugu zaman ekstra abartiyorlar. o kendi acisindan muhtemelen baba tarafina kafa tutmak icin yapiyordur. tabi bir anne her durumda cocugunun tarafini tutmalidir bana gore, ama anneniz o kafada degil muhtemelen. benim size tavsiyem, duygusal olarak kendinizi o ortamdan uzaklastirmaya calisin. fiziksel olarak orada olsaniz bile duygusal olarak bag kurmayin. tabi ki ev islerine yardim vs edersiniz ama firsatini bulunca kendi kosenize cekilin. eger simdi tartismaya kalkarsaniz her iki taraf da size sarar. siz aradan cekilin, zaten uc gune onlar kavga eder boyle ust uste yasamayla. o kavgadan sonra da annenizin akli basina gelir. siz sadece kendinizi korumaya calisin.

Evet siz hazırlanmış olabilirsiniz. Ama konu sahibi hangi alandan hazırlanıyor bunu biliyor musunuz? Her alan aynı kolaylıkla mı atanıyor ya da düz memurluk mu, öğretmenlik mi yoksa A dan mı çalışıyor kolaylık eşit değil. Ayrıca eğer siz 3 çocuğunuzu aynı odaya koyduktan sonra annemle teyzem gelecek diyemezsiniz. Tabi ki ona soracaklar onun odasını alıyorlar çünkü elinden. Bu her şeyi çocuğa sormak değildir. Çünkü sınav senesi -ki olmasa bile fark etmez- oturma odasında uyuyacaklar ders çalışacaklar. Anne baba çalışıyor eve gelecek hep beraber nerede oturacaklar? Oturma odasında oturacaklarını düşünürsek bu kişilere o zaman akşam ders çalışma mı denecek? Ayrıca teyze ve anneanne mantı yaparsınız vs diye hiç de anlayışlı bir profil çizmemişler. Ne malum kahvaltıyı, yemeği, çayı konu sahibinden ve kardeşlerinden beklemeyecekleri? Kendi başlarına olsalar belki atıştırmalık yiyecekler evin topluluğuna dikkat etmeyecekler.
İnanamadım gerçekten...

mantıklı ve dışardan bir göz olarak bakıp durumu söylemişsiniz bence. ama burda işte karar mercii ebeveynler oluyor sadece maalesef. keşke tüm ev ahalisi önce bir araya gelip kendi aranızda konuşsanız, çözüm yolları üretseniz ve ortak karar alsanız ama bizim toplumumuzda genelde ana-baba ne derse o olur şeklinde bir düzen olduğu için geri planda kalıyorsunuz.

ben sizi haksız bulmuyorum açıkçası ancak evin ekonomik yükü ebeveynlerinizde olduğu ve yukarıda dediğim durumdan dolayı aileniz tarafından haksız olarak görülüyorsunuz.
Canım valla malları verirken düşüneceklerdi ne oluyorsa merhametli annene oluyor gerilerde rahat rahat yatsınlar evde bekar teyze olmaz ev kuçuk huzur kalmaz enişte eve gelmez dikkat edin

Back
X