• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneanneme çok üzülüyorum

Ozel bakimevlerini düşünüp yazmistim aslinda. Boyle konularda aklima hic devlet gelmiyor nedense. Kafadan eliyorum sanirim
4 kardesler sanirim, giderleri bolusebilirler.
Benim çalıştığım yerde devlet huzurevi kayıtları alınıyor, her yer dolu. Öncelikli değilse ya da cok ekstrem durum olmazsa yıllarca bekleniyor.
Birkaç Arkadaşım huzurevinde çalışıyor. Bazen bahsi geçiyor
Neredeyse üç asgari ücret tutarında en ücradaki yer. Genelde tek maaşı olanı da almiyorlar,maaş + öldükten sonra bağışlanmak üzere ev ile kabul ediyorlar.
Çok ilginç bir piyasa huzurevi piyasası

Ne güzel işte gençliğinin baharindasin,enerjin var. Yaşlı parasını dayım alıyor diyorsun, sen al onla geçin . Çok para ya. Belki sen de araba alırsın.
Özel bakıcı tutun demişsin, çalışıyorsun madem sen de katkıda bulun tutsunlar.
En gıcık olduğum akraba türüsünüz. bir şeyin ucundan tutmaz, yapani da eleştirir her şeyden soğutursunuz
artık para da yok malum araba. neden bakayım ki gençliğinde tüm parasını enerjisini onlara yedirdi. ne yapıyorlar mesela? herhalde siz yengem türündensiniz alındığınıza göre

Hiç birsey gözüktüğü gibi değildir bence siz karışmayın ya alıp bakın yada karışmayın
2 kızı cenazesine gitmem diyor bir oğlu başka evlat yokmuş gibi tüm hayatına ortak etmiş ömrü kv ile geçmiş bir eş
Bekar misiniz evli misiniz bilmiyorum konuda herkes için empati yapmalısınız
Bakıcı maaşı dediğiniz en düşük 16 bin tl yatılı ise 20 civari onunda iyisine denk gelmek var. Bahsettiğiniz maaşlar ile imkansız yani.

dedem annemlere çok zulüm etti annem teyzem gençliğinde eve bakmış ikisi çalışıp. Dedeme ev yaptırmışlar. kocaman apartman var be teyzeme ne anneme mal düşmedi mahkemelik olacaklar anneanne ölünce. gençliğinde de gelinler hep çok kıymetli oldu. anneme çalıştırıp dayımın eşine altın aldırmıslar

Anneniz ve teyzeniz hakli. Siz neden bu kadar usteliyorsunuz anlamıyorum. Calisiyormussunuz. Maasinizla kendinize ev alabildiniz mi? Bu ekonomik kosullarda cok zor degul mi?
Peki anneniz hem sizin maasiniza el koysa hemde size miras yoluyla gelecek evi catir catir yese siz napardiniz?

dedem annemlere çok zulüm etti annem teyzem gençliğinde eve bakmış ikisi çalışıp. Dedeme ev yaptırmışlar. kocaman apartman var be teyzeme ne anneme mal düşmedi mahkemelik olacaklar anneanne ölünce. gençliğinde de gelinler hep çok kıymetli oldu. anneme çalıştırıp dayımın eşine altın aldırmıslar
Şimdi gelipte bu kadınları hiç suçlama, kızma. İkinci sınıf evlat muamelesi görmüşler. yaşlılığında kendine bakılmasını isteyen evladına çiçek gibi bakmalı ayrımcılık yapmamalı.

artık para da yok malum araba. neden bakayım ki gençliğinde tüm parasını enerjisini onlara yedirdi. ne yapıyorlar mesela? herhalde siz yengem türündensiniz alındığınıza göre
E paran yoksa vermeyeceksen, vaktin yoksa bakmayacaksan neden "Allah razı olsun, siz olmasanız ortada kalacaktı" deyip gönlünü hoş etmek yerine yengenize bileniyorsunuz??

Benim çalıştığım yerde devlet huzurevi kayıtları alınıyor, her yer dolu. Öncelikli değilse ya da cok ekstrem durum olmazsa yıllarca bekleniyor.
Birkaç Arkadaşım huzurevinde çalışıyor. Bazen bahsi geçiyor
Neredeyse üç asgari ücret tutarında en ücradaki yer. Genelde tek maaşı olanı da almiyorlar,maaş + öldükten sonra bağışlanmak üzere ev ile kabul ediyorlar.
Çok ilginç bir piyasa huzurevi piyasası

Yengenc zaten bu tip konularda benim devletten umidim yok acikcasi. Yeterli sayida huzuevi olmadiginada eminim, olsa bile icindeki imkanlar kimbilir nasildir. Neden bu kadar onyargiliyim onuda bilmiyorum

Çocuklarına baktı, yemek yaptı diye guzelledigin kadın yıllarca kaynanayla aynı evde yaşamış, emekli olmuş hala kaynana bakıyor.
Yazık, onca işe gitmiş, eve para da getirmiş. Bir gün evinde keyif sürememiş.
Annenannen için üzüldüm ama ömrü kaynana çekmekle geçen bir kadın için (tüm kizlarinin yüz çevirdiği insan eminim sandığın kadar iyi bir insan değildir. Biz yaşlıları tonton haliyle hatırlıyoruz ama belki de Stv dizisinden çıkmış gibi biridir) bunca söz cok ayıp olmuş.
Kocanın annesi gelse üç ay bakmazsın, kadına neler demişsin
kalmak zorunda değildi? kimse onu zorlanmadı. anneannemin evinde yaşadılar evleri olduğu halde. 3 tane dedemden düştü oturdukları ev haricî. ayrıca ev de aldılar. gözlerini para hırsı bürüdü. hiçte öyle kötü değildi el delisi oğlan delisi bir anneannem vardı. annemlere çalıştırıp geline altın alacak kadar. annemler bu yüzden konuşmuyor. dedem ölene kadar ayrıydı zaten evleri. omlar taşındı anneanne evine. benim suratıma bakıp kilo verdi bak nasıl zayıflattım gördün mü demesi sinirimi bozdu. huyunu da bildiğim için çünkü

kesinlikle evet aynen böyle oldu. gençliğinde gelininin hizmetcisiysi annemden teyzemden çok severdi. tapardı adeta. onlar da sülük gibi yapıştılar. yaşlanınca çöpe attılar resmen
İnsanlar bu kadar iki yüzlü yalaka ve vicdansız nasıl oluyorlar. Ben surda bir yalandan gulumseye calissam suratimdan belli oluyor. Yazık çok yazık.

Saçma bir çıkış yapmışsınız. Yengenç gayet mantıklı bir şekilde değerlendirmiş. Alan memnun veren memnun. Yenge bakmış neticede ve siz de hem bakmayıp hem de yengeniz gibi sorumluluk almayıp üstüne eleştiriyorsunuz.

E paran yoksa vermeyeceksen, vaktin yoksa bakmayacaksan neden "Allah razı olsun, siz olmasanız ortada kalacaktı" deyip gönlünü hoş etmek yerine yengenize bileniyorsunuz??
bilmem kendi zamanında bakıcı parası vermemek için anneannemi köle gibi kullanıp engeli üzerinden karı koca ayrı çocuğu ayrı araba aldığı için bir zahmet bakmak zorunda olduğu için olabilir mi? daha ne yapalım bu prenses kadına

Anneniz ve teyzeniz hakli. Siz neden bu kadar usteliyorsunuz anlamıyorum. Calisiyormussunuz. Maasinizla kendinize ev alabildiniz mi? Bu ekonomik kosullarda cok zor degul mi?
Peki anneniz hem sizin maasiniza el koysa hemde size miras yoluyla gelecek evi catir catir yese siz napardiniz?
İki kızı cenazesine dahi gitmem demiş, bu kırgınlık sadece para, miras vs. için olamaz. manevi olarak ciddi sorunlar vardır.

Şimdi gelipte bu kadınları hiç suçlama, kızma. İkinci sınıf evlat muamelesi görmüşler. yaşlılığında kendine bakılmasını isteyen evladına çiçek gibi bakmalı ayrımcılık yapmamalı.
eanneme sözüm yok. en azından bakıcı tuttursun. huzurevine verin desin. yok. aç bıraktı diyorum başlıyor anlatmaya

Gelinin başına atmışsınız bir de laf mı ediyorsunuz al kendin bak evinde torunu olarak. El kadınına bırakmak tatlı geliyor bir de laf işitiyor hey Allahım
gelinin başına kimse zorla atmadı. ben o baksın demiyorum en azından huzur evi bakıcı baksın diyorum.

İki kızı cenazesine dahi gitmem demiş, bu kırgınlık sadece para, miras vs. için olamaz. manevi olarak ciddi sorunlar vardır.

Çalıştığım parayla hem ev baktirilip hem geline zorla altin aldirsalar, bu isin sonunda koca bi apartmandan banada ev düşmese bende gitmem cenazesine. Hep analik hakki bilmem ne deniliyor da evlatların hakki konusulmuyor. Bence cok kirici bir durum

evet maalesef. çok sorun var arada. annemle yok ama teyzemle özellikle. annem de teyzemin yanında. en azından bakıcı tutsunlar. anneannemin 5 evi var 5. biri satılıp bakıcı tutulabilir. yatak bile almamışlar ya

Gerçekten anneler bunları okusun. Ne bunları okuyup gelin düşmanı olsun , ne de oğullarından dolayı gelin düşkünü. Herkesin hakkını herkese adilce verin. Manevi ve maddi

Anneannenin maaşı huzur evini karşılıyor mu? Öyle ise evet vermeleri lazım en azından bakılır her yer kötü değil sosyallesir de arkadaşları olur

Saçma bir çıkış yapmışsınız. Yengenç gayet mantıklı bir şekilde değerlendirmiş. Alan memnun veren memnun. Yenge bakmış neticede ve siz de hem bakmayıp hem de yengeniz gibi sorumluluk almayıp üstüne eleştiriyorsunuz.
anneannemin 5 tane evi var dayimlara verilen evlerden ayrı. ekonomik olarak sıkıntı yok. bakıcı tutsunlar madem? ne yapıyorlar bu parayı? yengem zamanında bakıcı parası temizlikçi karası vermemek için anneannemin yanındaydı. evi de ayrıydı. kadın yatağı bile yok ya inanılmaz

Back
X