• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneanneme çok üzülüyorum

Elalem de bizim dedigimizi diyecek. Yillarca ogluna mali mulku yedirdi, oglu bigun evinde barindiramadi diyecekler. Dayiniz cok kurnaz
bakıcı tut diyoruz ben evime yabancı kadın sokmam. huzur evi diyoruz olmaz anneme bakmadı dedirtmem. ama sonuç? kadına yataak alamayacak kadar gaddarlar.

bugün gittim zaten banyo yaptırdım. bana geldi ne gerke vardı dedi yengem. kokuyor dedim. ben almıyorum kokuyu diyor. zayıflamış ama dimi diyor. dedim üç kası kalmıştı onu da erittin için rahat etsin.
Anneannene bu teklifi sen götür. Evin birini satalım seni huzurevine yerleştirelim misler gibi bakılır diye. Emin ol kabul etmeyecek sırf evi satılmasın diye😅 size şikayet ettiğine bakmayın halinden memnundur. Arada siz kötü olursunuz. Siz vicdanınızı rahatlatmak için ara sıra gidip ihtiyacını görün yeter ileri de pismanliginiz olmaz 26 yaşında çok gençsin anneannesi düşünmek senin görevin değil.

annemin umrumda değil ki. ben ne yapabilirim yasal olarak hakkım var mı bilmiyorum
Siz bi şey yapamazsınız. Anneannenin aklı yerindeyse isterse huzur evine giderdi, ama oğlunun evini tercih ediyor. Muhtemelen evleri sat desen satmaz da. Bence siz karışmayın arada gidin ilginenin yeter. Yengeye de fazla bilenmişsiniz ama dayı ak kaşık. Sonucta anneanne sadece gelinin değil dayının çocuklarına da yardım etti. yenge zalimse oğlu yemeğini yedirsin

Herkes her şeyi çıkarı için yapar. Anneanneniz zamanında nasılsa kızlar bakmaz aman oğlum baksın, gelin de memnun olsun ki kızların eline kalmayayım diyerek onları kayırmış. Şimdi de tahminleri doğru çıkmış işte kızları bakmıyor, hesap etmediği şey oğlu da zorla bakıyor. Ben çok üzülemedim maalesef. Keşke zamanında kendi ayakları üzerinde durmaya gayret edip tüm çocuklarına eşit davransaymış.

Anneannene bu teklifi sen götür. Evin birini satalım seni huzurevine yerleştirelim misler gibi bakılır diye. Emin ol kabul etmeyecek sırf evi satılmasın diye😅 size şikayet ettiğine bakmayın halinden memnundur. Arada siz kötü olursunuz. Siz vicdanınızı rahatlatmak için ara sıra gidip ihtiyacını görün yeter ileri de pismanliginiz olmaz 26 yaşında çok gençsin anneannesi düşünmek senin görevin değil.
Kesinlikle bu yaşlılar malında vazgeçmez. çünkü o sayede bakıldığını düşünüyor.

bakıcı tut diyoruz ben evime yabancı kadın sokmam. huzur evi diyoruz olmaz anneme bakmadı dedirtmem. ama sonuç? kadına yataak alamayacak kadar gaddarlar.

Anneanneniz de istemiyo ki, bigunde mi bu hale geldi sanki? Gecip evlerden birinde oturur, diğerlerinin kirasiyla gecinirdi. Hala daha yapabilir.neden yapmıyor? Cunku istemiyor. Alan razi veren razi. Siz karismayin

Eeeee konu sahibesi evleri kiraya verin, kira parasıyla özel huzurevine koyun, olmaz mı? Ya da birine anneaneni koy, kalan kira paralariyla bakici tut.
evlerin üçünde kuzenim yaşıyo 2si kirada. zaten bunu da söylüyorum dayıma. diyorlar olmaz eve yabancı kadın istemiyoruz. annemi evden artık dedirtmem. pes doğrusu. annemin teyzemin umrumda bile değil. ben görünce üzülüyorum içim akmıyor gördüğü muameleyi.

Yaşlı bakımı gerçekten kolay değil. Eşimin dedesine kv bakıyor. Kışın geldiklerinde onu da getiriyorlar. Gözler gittiği için tuvaletini yaparken bile tutturamıyor. Bir günde beş kere banyo yıkadığımı bilirim. Onların tüm sene çektikleri sıkıntıları düşünemiyorum.
Annenizin ebeveyniyle olan ilişkisine karışmayın bence. Geçmişte kim bilir daha neler yaşandı bilemezsiniz. Bu durumda yargılamak bana doğru gelmiyor. Siz anneannenizle kendi aranızdaki ilişkiye bakın.
Çalışıyorum demişsiniz. Bir yatak alın taksitle. Kadının altından alacakları yok ya? Haftalık ziyaret edin, banyosunu yaptırın. Ne bileyim yemek ısmarlayın. Oturup ağlamaktan daha iyi bir çözüm olur.

niye bakayım ya parası var durumu var anneannemin. ona da bak demiyoruz ki. siz herhalde anneanne babaanne bakıyorsunuz
E o zaman neden bu kadar üzülüyorsunuz? Ne yapmalıyım diyorsunuz öneri sunuyoruz onu da beğenmiyorsunuz. Ben mi gelip bakayım?
Madem kokuyor en azından haftalık gelip yıkayın.

Siz bi şey yapamazsınız. Anneannenin aklı yerindeyse isterse huzur evine giderdi, ama oğlunun evini tercih ediyor. Muhtemelen evleri sat desen satmaz da. Bence siz karışmayın arada gidin ilginenin yeter. Yengeye de fazla bilenmişsiniz ama dayı ak kaşık. Sonucta anneanne sadece gelinin değil dayının çocuklarına da yardım etti. yenge zalimse oğlu yemeğini yedirsin
dayıma da söylüyorum. yengem vardı bugün o yüzden ona soyledim. yatak nerde dedim göçtü kilodan dedi. neden yenisi satılm8yoe mu dedim alcaz dedi. bakıcı maaşı kesildi dedi. sanki paraları yok. ben alırım dedim

kesinlikle evet aynen böyle oldu. gençliğinde gelininin hizmetcisiysi annemden teyzemden çok severdi. tapardı adeta. onlar da sülük gibi yapıştılar. yaşlanınca çöpe attılar resmen
Benim anneannem de malını mülkünü yedirdi dayıma ama şimdi annem bebek gibi bakıyor. Teyzem kızgın bakmıyor. Annem annemi geline bırakmam dedi. Aldı. Gençlikte yaptı hata ama şimdi bana ihtiyacı var diyor. Yabancı olsa bırakmam diyor.
Siz de dayınızdan hesap soracağınıza annenizden sorun. Dayınızdan hesap soracak kişi de anneniz.

Merhaba öncelikle. Bir anneannem var oldukça yaşlı. Engelli raporu var 15 senedir kalp nakli oldu. annemle ve teyzemlerle arası kötü. bakmak istemiyorlar. kendisi çok kilolu. dayım ve eşi bakıyor yıllardır evinde de kalıyorlar. maaşını da alıyorlar. sağlığında çocuklarına da baktırdılar. şimdi bakmak istemiyorlar sanırım. ama çok kötü bakıyorlar. bir odayı ayırmışlar ona tüplü eski bir televizyon. yatak bile yok çekyat açmışlar. orda akşama kadar yatıyor. oldukça da kilolu zaten hımbıl gibi. bugün onu ziyarete gittim annemle dayım konuşmuyor ama ben görüşüyorum. yengem bana bak nasıl kilo verdirmişim gördün mü:KK70:D dedi. sinirim tepeme çıktı yuh artık dedim bu kadın kilo milo vermedi olan kasları eridi gitti. içiniz acımıyor mu bu ne hal dedim. hiçbir şey demedi. altına vs yapmıyor ama yardımla yataktan kalkıyor. çok sinirlendim oturdum evde ağladım. neden böyle yapıyorlar. bu kadının parasını yediler malını yediler. gençliğinde yengem çalışıyordu. çocuklarına baktı okuluna kadar yemek götürür evde sürekli temizlik yemek yapardı. aşırı silik ezik biridir annemler için de konuşmama sebepleri bu. bakıcı tut dedim dayıma param yok diyor. ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı. delirdim cidden delirdim çok sinirliyim. fakir falan değil dayım bu arada oldukça iyi kazandığı bir işi var şube müdürü bir memurlukta. yengem de öğretmen emekli oldu. anneme söylüyorum bana ne umrumda değil diyor. teyzeme söylüyorum bana ne diyor. bari bir huzur evine gitse daha iyi bakılır. kaç gündür banyo yapmıyor belli ki kokuyordu. bana ayrı yemek getiriyor dedi. belki dişleri yoj diye önüne tarhana makarna dayıyor.
Hasta, yaşlı bakmak öyle söylediğiniz kadar basit değil
Hele kiloluysa ekstra daha zor
İnsan eti ağırdır
Uzaktan üzülmekle olmuyor bu işler
Çok üzüldünüz ve canınız sıkıldıysa alın yanınıza siz bakın birazda
Çalışıyorum bla bla bahane değil
Yengenizde çalışmış ama piyango ona vurmuş
Ha bakamam nasıl bakayım dersenizde bakana karışıp eleştirmeyin
Kendi kızları cenazesine gitmem dediği öz anneleri okadar da tonton masum nene değildir

E o zaman neden bu kadar üzülüyorsunuz? Ne yapmalıyım diyorsunuz öneri sunuyoruz onu da beğenmiyorsunuz. Ben mi gelip bakayım?
Madem kokuyor en azından haftalık gelip yıkayın.
üzülüyorum çünkü insanım yani. dertleşmek istedim açtım.

Hasta, yaşlı bakmak öyle söylediğiniz kadar basit değil
Hele kiloluysa ekstra daha zor
İnsan eti ağırdır
Uzaktan üzülmekle olmuyor bu işler
Çok üzüldünüz ve canınız sıkıldıysa alın yanınıza siz bakın birazda
Çalışıyorum bla bla bahane değil
Yengenizde çalışmış ama piyango ona vurmuş
Ha bakamam nasıl bakayım dersenizde bakana karışıp eleştirmeyin
Kendi kızları cenazesine gitmem dediği öz anneleri okadar da tonton masum nene değildir
siz yazdıklarımı okumadınız mı? zaten her şeyin cevabı orda. tekrar tekrar yazamam

Kesinlikle bu yaşlılar malında vazgeçmez. çünkü o sayede bakıldığını düşünüyor.
Aynen bizde de var bir tane gerçekten misler gibi bakılıyor eşimin anneannesi, hep derim Allah böyle evlatlar nasip etsin bize de ama kadın hala hicbirseyi satmaz yada tapuyu vermez bana bakmazlar sonra diye😂😂

Aynen bizde de var bir tane gerçekten misler gibi bakılıyor eşimin anneannesi, hep derim Allah böyle evlatlar nasip etsin bize de ama kadın hala hicbirseyi satmaz yada tapuyu vermez bana bakmazlar sonra diye😂😂
dayimlara verildi tapular. annemle teyzem de anneannem ölsün de dava açalım diye bekliyorlar. bırak sürünsün diyor ikisi de. hak ettiği o diyor. ben de o kadar parası varken gördüğü muameleye üzülüyorum. ama kendi hala kızım da kızım der gelinine

Back
X