Anneden nefret etmek

Annem üç çocukla çalışan bir memurdu. Bir kere bize sarıldığını bilmem. Hep mutfaktaydı. Bütün evin yükü ondaydı. Bizimle uğraşacak hâli yoktu. Bir de işi bitince el işi yapardı. Yani çocuk büyütmek, yetiştirmekle ilgili hiçbir şey bilmiyordu annem de babam da. İkisi de üniversite mezunu oysa.
Yoo benimki de çalışıyordu dediginiz gibi işinden gücünden çocukla ilgilenecek vakti de yoktu belki.is yükü ev yükü geçim derdi. Oysa abimi sever öperdi hep. Hep.

Benimde annemden yana derin yaralarım var. İnsan bazı şeyleri eşi de olsa tam anlamıyla anlatamıyor, anlıyorum. O değersizlik hissi, içindeki boşluk çok fena yerini hiç birşey doldurmuyor, bende çoğu zaman baş edemiyorum. Ama senin ki gibi gözümün önünde bi ahlaksızlığını görmedim okuyunca içimde bişeyler yandı sanki. Profesyonel destek almalısın, almalıyım. Bende maddi durumlardan dolayı erteledim. Yotubedan Beyhan Budak dinliyorum iyi geliyor, kitap okuyorum.. - iyi hissetmek- kitabın ismi tavsiye ederim. Düşünmemeye çalışıyorum elimden geldiğince. Allah içine ferahlık versin.
Amin kaderdesin. Allah tüm derdi olanların seninde içine ferahlık versin. O söz var ya bilirsin illaki "annesinin doyuramadigini kimse doyuramaz"
Tam anlatamıyor olmakta sıkıntı hani sonsuz bi güven duyduğun bi arkadaşın olsa belki konuştukça rahatlarsın ama bende o da yok. Bi de yaftalamak var işte gün gelir de seni burdan vururlarsa..
Sen neler yaşadın peki

Biz beş kardeşiz en büyükleri benim annem zamanında.benim küçüğümü ve en küçük yani yeni doğan kardeşimi zamanında alıp evden gitmişti bana bıraktığı kardeşlerimin altında bezi vardı. Hemde bunu babam evde yokken yapmıştı. Hep annemi suçladım neden onları götürdün bizi götürmedin yada bizi bıraktın die aradan yıllar geçti anladım evlenip çoluk çocuğa karışınca o istesede babam bizi vermezmiş ztn ona göre onlar onun çoçuğu değilmiş ondan onları alıp gitmiş. Ben annesiz büyüdğm hep anneme karşı bni dolduran bi babam vardı ama birde bardağın dolu tarafı tabi bana göre annem hep kendi keyfinde sadece o iki kardeşimi seviyordu snra anladım ki ne sıkıntılar çekmiş herşeyin üstüne bir perde çektim içinde sevgi yoksa annene karşı bunu bizim sana anlatmamızla olmaz görüşmeye bilirsin görmeye bilirsin hayatında ölmüş kabul edebilirsin ama ona karşı içinde bir pirinç tanesi kadar dahi olsa sevgi varsa bir dene derim şansını dene neler yaşadın bilemeyiz.

Ben mesela yıllardır okb ıle ugrasıyorum.Aılemden kaynaklı bılıorum.Tek başıma savasıyorum.Farkımda bıle degıller .
Bence bende henüz teşhisi konulmamış okb olabilirim. Allah yardımcınız olsun. Anlatmak isterseniz her zaman dinlenirim

Bazen yapıyor gibi oluyorum ama çok zamanda kafaya takıyor ve etkileniyorum hala.. atamıyorum içinden hiç bi ani unutamıyorum. Sürekli beynimde dönüyor beni yoruyor yıpratıyor gergin ve sınırlı olmasada sebep oluyor.nasil yapılır
Yüzleşin annenizle..
Hissettiklerinizi nefretinizi haykırın yüzüne. Özellikle o gördüğünüz kötü anı ayrıntılı anlatın bağırın rahatlayın bişeyleri fırlatın

Hala sizin nekadar etkilendiğinizi bilmiyor sanki. Bilsin. Size de iyi gelecektir. Siz utanmayın o utansın yüzünüze bakarken

Ha utanmaz derseniz yine de siz rahatlamış olursunuz. İçinizdeki zehri akıtmazsanız siz de çocuklarınıza güler yüzlü olamayacaksınz onu düşünün. Beynin aklın başka yerde geçmeyen bir huzursuzluk hali nasıldır bilirim.

Biz beş kardeşiz en büyükleri benim annem zamanında.benim küçüğümü ve en küçük yani yeni doğan kardeşimi zamanında alıp evden gitmişti bana bıraktığı kardeşlerimin altında bezi vardı. Hemde bunu babam evde yokken yapmıştı. Hep annemi suçladım neden onları götürdün bizi götürmedin yada bizi bıraktın die aradan yıllar geçti anladım evlenip çoluk çocuğa karışınca o istesede babam bizi vermezmiş ztn ona göre onlar onun çoçuğu değilmiş ondan onları alıp gitmiş. Ben annesiz büyüdğm hep anneme karşı bni dolduran bi babam vardı ama birde bardağın dolu tarafı tabi bana göre annem hep kendi keyfinde sadece o iki kardeşimi seviyordu snra anladım ki ne sıkıntılar çekmiş herşeyin üstüne bir perde çektim içinde sevgi yoksa annene karşı bunu bizim sana anlatmamızla olmaz görüşmeye bilirsin görmeye bilirsin hayatında ölmüş kabul edebilirsin ama ona karşı içinde bir pirinç tanesi kadar dahi olsa sevgi varsa bir dene derim şansını dene neler yaşadın bilemeyiz.
Canım film gibi gerçekten anlattıkların. Yavrunla ve eşinle ailende mutluluğu, huzuru bulmuşsundur inşallah

Sen kaç yaşındaydın

Her anı yalan hep bi dolap çevirme gerekli gereksiz sürekli yalan söyleyen bencil bi kadın. Cocuklugumu gençliğimi ziyan etti.
Yaptıklarını gördüklerimi duyduklarımı bildiklerimi kafamdan atamıyorum
Kaç yaşındasınız 30 falan mi

Yayılır endişesinden ziyade eşim taraftar değil devlete hatta bulunduğum yerde bi yardım almama. Yardım aldığımın öğrenilmesine hatta. Deli derlerse utanır herhalde. Herkes birbirini bilir ya burda. Eşim için deliyle evlenmiş derlerse onu uyandırmış olurum sanırım

Kötü bir anıyı unutamamak delilikse, eşinize şimdiden geçmiş olsun.
Çünkü kınadığını yaşamadan ölmiycek.
Ne hastalıklı bi bakış açısı ya.
Kolu kırılsa gitmiyor mu hastaneye,
Bu da derin bir kalp kırığı oysaki.
Neyse.
Başına gelince anlar.

Yüzleşin annenizle..
Hissettiklerinizi nefretinizi haykırın yüzüne. Özellikle o gördüğünüz kötü anı ayrıntılı anlatın bağırın rahatlayın bişeyleri fırlatın

Hala sizin nekadar etkilendiğinizi bilmiyor sanki. Bilsin. Size de iyi gelecektir. Siz utanmayın o utansın yüzünüze bakarken

Ha utanmaz derseniz yine de siz rahatlamış olursunuz. İçinizdeki zehri akıtmazsanız siz de çocuklarınıza güler yüzlü olamayacaksınz onu düşünün. Beynin aklın başka yerde geçmeyen bir huzursuzluk hali nasıldır bilirim.
Çok defa konuştum söyledim. Bi kere de haykırdım evet rahatladım. Cıktı hayatımdan çıkardım ama bireylerin bahanesiyle tekrar konuşmaya başladık. Ama hiç tahammül edemiyorum ona arsız utanma yok. Yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum

Canım film gibi gerçekten anlattıkların. Yavrunla ve eşinle ailende mutluluğu, huzuru bulmuşsundur inşallah
İnanın evimi ailemi eşimi çoçuklarımı çok seviyorum hep buna şükrettim ailemde çektiğim sıkıntıları eşimde bnde yaşamıyoruz çoçuklarımıza yaşatmak istemiyoruz ama anneme ve babama hep bn bakıyorum bundan gocunmuyorum da şimdi ayrılar ayrılalı tam 7 sene oldu bazı şeylerin olması gerektiği bır zaman varmış yani her nasip vaktine esir o yğzden gelip geçiçi gün kimseyi üzmenin ve kimse için üzülmemem gerektiğini erken yaşta öğrendim hayatımı anlatsam inanın çok şaşırırsın...

Mesela sırf annen yok die kimliğinin çıkmadığı ve bu yğzden okula gidemediğin sabahlara kadar uyandırılıp anneni takip ettiğin kapı anahtarları sakladığın yada bir elbise dolabının içinde beklediğin ne bileyim herkes karne alırken annesiyle senin annenin olmadığı oldumu çok hastalandığında hastanelik olduğunda annesiz olduğun falan annesizlikte zor olan ama bir annen olupta yanında olmaması daha zor....

Kötü bir anıyı unutamamak delilikse, eşinize şimdiden geçmiş olsun.
Çünkü kınadığını yaşamadan ölmiycek.
Ne hastalıklı bi bakış açısı ya.
Kolu kırılsa gitmiyor mu hastaneye,
Bu da derin bir kalp kırığı oysaki.
Neyse.
Başına gelince anlar.
Umarım ne onun ne bi başkasının.
Allah kimseye böyle acı vermesin istemem. Çok zor bilirim. Ama sözünüz çok doğru bu derin bir kalp kırığı.. Fakat o bilmiyor bakış açısını geliştirememiş

Amin kaderdesin. Allah tüm derdi olanların seninde içine ferahlık versin. O söz var ya bilirsin illaki "annesinin doyuramadigini kimse doyuramaz"
Tam anlatamıyor olmakta sıkıntı hani sonsuz bi güven duyduğun bi arkadaşın olsa belki konuştukça rahatlarsın ama bende o da yok. Bi de yaftalamak var işte gün gelir de seni burdan vururlarsa..
Sen neler yaşadın peki
Ben o sözü yaşıyorum işte. Eşimle çok iyiyiz çok şükür. Sevgisi, merhameti, sarılıp öpmeleri o kadar çok ki. Annem beni bi kere öperek uyandırmamıştır ama eşim öpücüklere boğarak uyandırır ama işte aması var o boşluk geçmiyor içinden. Hç nedensiz durup duruken ağlama krizlerim geliyordu son zamanlarda azaldı biraz. Hangi birini anlatayım ki o kadar çok ki. Sevmedi beni çünkü ben onun kafasındaki ideal evlat değildim...

Back
X