Anneler bi bakabilirmi

UMUDUM_34

Bekle..Bekle...Hiç Pes Edermiyiz?
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
1.783
1.792
133
Mrb.bana onereceginiz kitap varmi.
Bebek gelisimiyle ilgili.
Ne yedirmeliyim.nasil uyutmaliyim.hic bisey bilmiyorum.
Ogrenmem lazim.
Bildiklerinizide paylasabilirsiniz.
Sonucta her anne olan anneligi bi sekilde ogreniyodur.ama nasil.
Napcam ben yaaa dogru duzgun derdimi bile anlatamiyorum

Kaç aylık bebeğiniz? Annelik biraz iç güdüseldir. Zamanla her bakımını öğrenirsiniz. Beslenme konusunda da bize çocuk doktorumuz Ayrıntılı bir liste vermişti. Hangi aylarda neler yedirilir,ne kadar yedirilir gibi. Doktorunuzdan isterseniz yardımcı olur size.

Ben bebeklik dönemlerinde değil sonrasında kitaplardan yardım aldım. Çocuk psikolojisini anlamak için. O konuda da Adem Güneş'in Kitaplarını tavsiye ederim.

Kitaplardan annelik olmuyor herkes çık bilmiş zaten dinleme kimseyi, bilimsel makaleleri oku hastalıklar ile ilgili, gerisi iç güdü zaten

Kesinlikle kitapla olacak şey degil.
Lisede çocuk gelişimi okudum 3 yıl, üniversitede de devam ettiriyorum, teoride her şeyi biliyorum ama elime bir bebek verilince nasıl tutacağımı şaşırıyorum

Simdilik kac aylik bilmiyorum.1 yasina kadar bi oglan annesi olucam rabbim nasip ederse.
Ama korkuyorum.
Bakamam diye.
İcgudusel diyosunuz yani insallah oyledir.
Tesekr ederimmm

Kitaplardan annelik olmuyor herkes çık bilmiş zaten dinleme kimseyi, bilimsel makaleleri oku hastalıklar ile ilgili, gerisi iç güdü zaten
Ama enazindan su aylikken sunlar olur yada sukadarlikken bunlar yedirilir diye enazindan okuyarak bilgi sahibi olabilirim diye dusundum.
Hem okumayi cok severim ben yararli olacagini dusunuyorum.
Tabiki gerisi icguduseldir.ama nebilim onceden biseyler ogreniyim dedim

Gelen evladınızı önce bağrınıza basın,Çok sıkmadan ama sıkıca sarılın, koklayın, sonrada başını çenenizin altına alın. Sonra da birlikte büyüyün. İnsan çocuklarıyla her şeye yeniden başlıyor ve öğreniyor. Hayırlı evlat olur inşallah.

bi kitaplik dolusu cocuk ve bebek bakimi kitap okudum ama pratikte 10/4 nu bile uygulamadim.
evet fikir sahibi olmak guzel bisey ama kitapla cocuk buyutulmuyor
kitap olarak
Adem gunes
Dogan cuceloglu
Hatice kubra Toygar kitaplarini cok faydali buluyorum. diger turlu internetten , gaz cikarma ,masaj yapma ,yikama , altini acma videolari ile fikir edinebilirsiniz

Birde forumda böyle konular var. Ama okurken içim bayılıyor. Anneler bebeklerini saatli yediriyor. Benimki canının istediğini zaman istediğini yiyip, bir de az yiyerek bana gol atıyor. Kendimi çaresiz ve beceriksiz hissettiriyor.

Ben de bebek tutamazdim.Doğumda kimse yoktu yanimda.iş başa düştü banyo dahil her şeyi tek yaptim.erken doğdu ve çoook küçüktü

Annelik ic güsüseldir
10 tanw kitap oku bos

Zaman geldiginde en mükemmel anne oluyor insan

Aminn insallah.Ne guzel anlatmissiniz gozumun onune geldi.

Peki kac ayliga kadar masaj yapiliyo bebeklere.

Bende bundan korkuyorum iste.yemesi uyumasi rutinli olsun istiyorum.tabi olmayabilir o ayri.
Ben yinede elimden geleni yapmak istiyorum.
Sende kendini beceriksiz hissetme lutfen.eminim nekadar ugrasiyosundur.
Gule gule buyutun

Ben de bebek tutamazdim.Doğumda kimse yoktu yanimda.iş başa düştü banyo dahil her şeyi tek yaptim.erken doğdu ve çoook küçüktü
Emzirmiszindir ama dimi.
Bende o ihtimal yok.
Dusunsene agladiginda memeyle susturabilirsin.ama ben naparim bilmiyorum

Olurmu gercekten.ogrenirim insallah

Ögrenirsin canim
Kizim suan 7. Ayina girecek , ondan önce elime bebek verseler annem hemen alirdi benden tutmayi bilmezdim
Kizim dogunca kendim baktim , kendim yikadim.
Yani ic güdüsel herseye hemen alisiyorsun

Bende bundan korkuyorum iste.yemesi uyumasi rutinli olsun istiyorum.tabi olmayabilir o ayri.
Ben yinede elimden geleni yapmak istiyorum.
Sende kendini beceriksiz hissetme lutfen.eminim nekadar ugrasiyosundur.
Gule gule buyutun
Öyle öyle büyüdüler desem yeridir. 3 çocuktan sonra şunu öğrendim; çocuk sevgi ve sınırlarla büyür. Şimdi hayal edemiyorsunuz ama geldiğinde onu gönül dilinizle ve kulağınızla dinleyin ve sevdiğinizi gerçekten hissettirin. Sınırları da koyarsanız her şey çok güzel olur inşallah. Korkmayın, çocuğunu bakmayan ya da bakamayan insanların olduğu bir dünyada siz herhangi bir bebeğe sevgi vereceksiniz. Rabbim yardım etsin ve hayırlı evlat olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…