Anneler bi bakabilirmi

Ögrenirsin canim
Kizim suan 7. Ayina girecek , ondan önce elime bebek verseler annem hemen alirdi benden tutmayi bilmezdim
Kizim dogunca kendim baktim , kendim yikadim.
Yani ic güdüsel herseye hemen alisiyorsun
Aslinda cok beceriksiz degilimdir.yigenim yakinimizdaydi bakabiliyodum yani.ama tabiki beslemiyodum uyutmuyodum.yada duzenlimi kac saatte bi uyuyo hic dikkat etmedim.ama bi isik var gibi.
Cok tesekur ederim buarada :)

Sınırlar derken nedemek istediniz yani.

Aslinda cok beceriksiz degilimdir.yigenim yakinimizdaydi bakabiliyodum yani.ama tabiki beslemiyodum uyutmuyodum.yada duzenlimi kac saatte bi uyuyo hic dikkat etmedim.ama bi isik var gibi.
Cok tesekur ederim buarada :)

Sansliysan bebek zaten belirli bir süre sonra kendi uykusunu kendi ayarliyor
Senin yapabilecegin nebege sessiz sakin huzurlu bie ortam yaratmak .
Ha ilk 4 ay gaz sancisi olur vs ozaman uyku düzeni mümkün degil tabiki , bizimki ilk 2 ay cok agliyodu gaz sancisi vardi , neyseki atlatik..

Kizim dogar dogmaz anne sütü istemedi malesef , mama verdik 2 saate bir kalkardi ama suan daha uzun uyuyor gece bir veya ikikez kalkiyor

4. Aysa ek gidaya gectik havucla basladik , suan her tüelü sebze püresi meyve püresini yiyo , zaman zaman sorun cikarsada alistik artik

Bebisler zaten herseyin sinyalini veriyo yemek olsun uyku olsun :)

Bu işin matematiği veya kuralı yok..

O zaten sana ne istediğini,ne kadar istediğini oğretecek..

Ben kıtap falan okumadım,aklıma bırsey takıldığında açtım google amcaya sordum..

Allah sağlık versin gerisi kolay..yata yuvarlana buyursunuz birlikte..

Mamayla beslediniz ilk baslarda yani.iyi ya icim rahatladi valla.ben sanki her bebek emmek zorundaymis gibi bi algi olusturmusum.
Mama miktarini zamanini dr soylermi yoksa sizin dediginiz gibi kendi istedikcemi vermeliyim.
Agladikca mamayi dayamam insallah:))

Valla iple cekiyorum o yata yuvarlana buyumeyi :)
Kolay diyosunuz yani

Valla iple cekiyorum o yata yuvarlana buyumeyi :)
Kolay diyosunuz yani
Onun tek isteği genelde senin sıcaklığın sevgin olur..
Karnı tok,altı temiz olsun gerisi hep mıncıklama..

Yanına geldıkten sonra hıcbır endısen kalmaz..onun gozunden anlarsın sıkıntısını..

Endişelenme hiç..

Her bebek emcek dıye bısey de yok..benimki 2 bucuk yasına kadar emdi de nooldu..cocukta hiç damak tadı yok..varsa yoksa pılav,patates kızartması..

Sen en azından vıtamınli faydalı besınlerle beslersin..oyle alıştırırsın..

Evet mama versik dogdugunun 3. Günü
Mama miktari detayli sekilde paketlerin üzerinde yaziyo
Ya bebekler agladimi zaten hemen anliyo insan acliktanmi uykusuzluktanmi diye..
Yeni dogduklarinda hep uyuyoöar zaten bi süt icin kalkiyolar

Vende kizimdan önce hep emmecek zannederdim ama malesef öyle olmadi
Gögüslerim patlayacak sekilde sismiszi asiri süt vardi ama kac hemsire ben bütün cabalara ragmen emziremedik

Annelik kitapla öğrenilmiyor ben doğum yapıp eve geldiğimde hüngür hüngür ağlamıştım bebeğime nasıl bakıcam diye şimdi bir yaşına geldi miniğim öğreniyor insan zamanla herşeyi...

Sınırlar derken nedemek istediniz yani.
Eskiden çocuklarım ne istiyorsa onu yapardım. Şimdi onun için doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Mesela çocuklar 3 öğün patates kızarması yiyebilir, ben dengeli beslenmeleri için en doğru olanı ve damak tadlarına en yakını yapıyorum. Ama makarna patates pilav üçgenine izin vermiyorum. Ama sizin bebek daha küçük olacak; onun bütün işi sevgi sıcaklık, kuru bez ve doymuş bir göbüş. Bebek geldiğinde anlayacaksınız. Korkmayın, bence rahat bakacaksınız.

Tracy hogg ' yeni annelere mucize cozumler'
Kültür farklılığını düşünerek yabancı kaynak çocuk yetiştirme kitaplarını pek tasvip etmememe rağmen, bu kitabın ilk bebeğini bekleyen annelere faydali olacağını düşünüyorum
Kitapta sürekli bahsedilen bir rutin var, rutinin bu kadar vurgulanmasini kitaptaki rutinle aynı olmamasına rağmen basardigimda anladım. Biz kendi rutinimizi bulduk, ama böyle bir düzeni fark etmem zaman alırdı, kitap çok yardımcı oldu.

Hayırlı olsun inşallah. Sağlıkla sabırla ve huzurla büyütün inşallah. Sanırım evlat edineceksiniz..yanlış anlamadım değil mi? Maşallah. Gözünüz aydın Rabbim Peygamber sabrı versin ve evlat aşkını kalbinden taşırsın inşallah :) evlat evin kalbin ışığıdır. Çocuk evin bereketi uğurudur.
Ne kadar okursan oku pratikte etkili olmuyor.İnsan anne olunca bi aydınlanma bi zeka sıçraması yaşıyor bence :) kendine şaşırası geliyor :) en fazla 15 gün zorlanırsınız. Sonrası Allah'ın izniyle kolay olur. Ben yapamıyorum hissi oluştuysa yapabilmeye başlamışsın ve bağlanmışsın demektir bunu yaz bi kenara

Cok tesekr ederim.evet evlad edinmek icin basvurduk.ama daha 1 yada 2 sene sonra alabiliyoruz yavrumuzu.sirada bekleyen yuregi kalbi buyuk birsuru aile var cunku.bekleme asamasindayken biseyler ogrenmek istedim aslinda.
Ama sizinde dediginiz gibi annelik icgudusu bebegimizi kucagimiza alinca rabbim tarafindan gonderilecek bi duygu zannediyorum.
Cok saolun yazdiginiz icin tekrar.rabbim kolayligini verir insallah :))

Kitapla olmuyor diyenlere katılmıyorum. Annelik iç güdüleri tabii ki çok önemli ama başkalarının deneyimlerinden faydalanmak çok önemli.

Tracy Hogg "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler". Bu kitap benim ve bebeğimin hayatını değiştirdi. Keşke doğumdan önce okusaydım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…