Aslinda cok beceriksiz degilimdir.yigenim yakinimizdaydi bakabiliyodum yani.ama tabiki beslemiyodum uyutmuyodum.yada duzenlimi kac saatte bi uyuyo hic dikkat etmedim.ama bi isik var gibi.Ögrenirsin canim
Kizim suan 7. Ayina girecek , ondan önce elime bebek verseler annem hemen alirdi benden tutmayi bilmezdim
Kizim dogunca kendim baktim , kendim yikadim.
Yani ic güdüsel herseye hemen alisiyorsun
Sınırlar derken nedemek istediniz yani.Öyle öyle büyüdüler desem yeridir. 3 çocuktan sonra şunu öğrendim; çocuk sevgi ve sınırlarla büyür. Şimdi hayal edemiyorsunuz ama geldiğinde onu gönül dilinizle ve kulağınızla dinleyin ve sevdiğinizi gerçekten hissettirin. Sınırları da koyarsanız her şey çok güzel olur inşallah. Korkmayın, çocuğunu bakmayan ya da bakamayan insanların olduğu bir dünyada siz herhangi bir bebeğe sevgi vereceksiniz. Rabbim yardım etsin ve hayırlı evlat olsun.
Aslinda cok beceriksiz degilimdir.yigenim yakinimizdaydi bakabiliyodum yani.ama tabiki beslemiyodum uyutmuyodum.yada duzenlimi kac saatte bi uyuyo hic dikkat etmedim.ama bi isik var gibi.
Cok tesekur ederim buarada :)
Mamayla beslediniz ilk baslarda yani.iyi ya icim rahatladi valla.ben sanki her bebek emmek zorundaymis gibi bi algi olusturmusum.Sansliysan bebek zaten belirli bir süre sonra kendi uykusunu kendi ayarliyor
Senin yapabilecegin nebege sessiz sakin huzurlu bie ortam yaratmak .
Ha ilk 4 ay gaz sancisi olur vs ozaman uyku düzeni mümkün degil tabiki , bizimki ilk 2 ay cok agliyodu gaz sancisi vardi , neyseki atlatik..
Kizim dogar dogmaz anne sütü istemedi malesef , mama verdik 2 saate bir kalkardi ama suan daha uzun uyuyor gece bir veya ikikez kalkiyor
4. Aysa ek gidaya gectik havucla basladik , suan her tüelü sebze püresi meyve püresini yiyo , zaman zaman sorun cikarsada alistik artik
Bebisler zaten herseyin sinyalini veriyo yemek olsun uyku olsun :)
Valla iple cekiyorum o yata yuvarlana buyumeyi :)Bu işin matematiği veya kuralı yok..
O zaten sana ne istediğini,ne kadar istediğini oğretecek..
Ben kıtap falan okumadım,aklıma bırsey takıldığında açtım google amcaya sordum..
Allah sağlık versin gerisi kolay..yata yuvarlana buyursunuz birlikte..
Onun tek isteği genelde senin sıcaklığın sevgin olur..Valla iple cekiyorum o yata yuvarlana buyumeyi :)
Kolay diyosunuz yani
Mamayla beslediniz ilk baslarda yani.iyi ya icim rahatladi valla.ben sanki her bebek emmek zorundaymis gibi bi algi olusturmusum.
Mama miktarini zamanini dr soylermi yoksa sizin dediginiz gibi kendi istedikcemi vermeliyim.
Agladikca mamayi dayamam insallah:))
Eskiden çocuklarım ne istiyorsa onu yapardım. Şimdi onun için doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Mesela çocuklar 3 öğün patates kızarması yiyebilir, ben dengeli beslenmeleri için en doğru olanı ve damak tadlarına en yakını yapıyorum. Ama makarna patates pilav üçgenine izin vermiyorum. Ama sizin bebek daha küçük olacak; onun bütün işi sevgi sıcaklık, kuru bez ve doymuş bir göbüş. Bebek geldiğinde anlayacaksınız. Korkmayın, bence rahat bakacaksınız.Sınırlar derken nedemek istediniz yani.
Mrb.bana onereceginiz kitap varmi.
Bebek gelisimiyle ilgili.
Ne yedirmeliyim.nasil uyutmaliyim.hic bisey bilmiyorum.
Ogrenmem lazim.
Bildiklerinizide paylasabilirsiniz.
Sonucta her anne olan anneligi bi sekilde ogreniyodur.ama nasil.
Napcam ben yaaa dogru duzgun derdimi bile anlatamiyorum
Hayırlı olsun inşallah. Sağlıkla sabırla ve huzurla büyütün inşallah. Sanırım evlat edineceksiniz..yanlış anlamadım değil mi? Maşallah. Gözünüz aydınMrb.bana onereceginiz kitap varmi.
Bebek gelisimiyle ilgili.
Ne yedirmeliyim.nasil uyutmaliyim.hic bisey bilmiyorum.
Ogrenmem lazim.
Bildiklerinizide paylasabilirsiniz.
Sonucta her anne olan anneligi bi sekilde ogreniyodur.ama nasil.
Napcam ben yaaa dogru duzgun derdimi bile anlatamiyorum
Cok tesekr ederim.evet evlad edinmek icin basvurduk.ama daha 1 yada 2 sene sonra alabiliyoruz yavrumuzu.sirada bekleyen yuregi kalbi buyuk birsuru aile var cunku.bekleme asamasindayken biseyler ogrenmek istedim aslinda.Hayırlı olsun inşallah. Sağlıkla sabırla ve huzurla büyütün inşallah. Sanırım evlat edineceksiniz..yanlış anlamadım değil mi? Maşallah. Gözünüz aydınRabbim Peygamber sabrı versin ve evlat aşkını kalbinden taşırsın inşallah :) evlat evin kalbin ışığıdır. Çocuk evin bereketi uğurudur.
Ne kadar okursan oku pratikte etkili olmuyor.İnsan anne olunca bi aydınlanma bi zeka sıçraması yaşıyor bence :) kendine şaşırası geliyor :) en fazla 15 gün zorlanırsınız. Sonrası Allah'ın izniyle kolay olur. Ben yapamıyorum hissi oluştuysa yapabilmeye başlamışsın ve bağlanmışsın demektir bunu yaz bi kenara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?