anneler bi bakın lütfen

lovesnob

La tahzen !
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
2.687
1.995
158
34
Slm bayanlar 2 yaşında kızım var ..yaşıtları veya daha küçük bebekleri görünce oyuncaklarını onlarla paylaşmıyo ,ki anı oyuncaktan iki tane var diyelim birini kardeşe ver diyorum vermiyo ağlatıyo çocuğu bide ,onların elinde ne varsa onun için ağlıyo ya onları dövüyo yada korkup kucağıma geliyo hiç anlaşamıyor onlarla onlarda kızıma hiç karışmaz akıllı uslu çocuk hepsi kızım yüzünden komşulara gidemiyorum sırf çocuklarını dövmesin diye...ama yaşça büyük 6-7 yaşlarındaki çocuklarda ne dese kuzu gibi yapar kendi yaşıtlarıyla anlaşmıyo ne yapamam lazım akıl verin lütfen

Çok normal bu yaştaki çocuklar zaten kendisinden büyüklerle anlaşirlar oyun oynatiolar diye benimkide öyle ya dover ya dövülür çok fazla ağlamadıkça múdahale etmeyin kendu kendine bîrakın

benim oglum da çok çekinir kolay karısmaz arkadaslarina hep dibimdedir ama geçecektir bunlar diye düşünüyorum

benim oglum da çok çekinir kolay karısmaz arkadaslarina hep dibimdedir ama geçecektir bunlar diye düşünüyorum
Karışmıyorum hiç ama çocukları dövünce veya oyuncağını vermeyince kızıyorum çünkü karşıdaki de çocuk napim kızmasam da olmuyo

Paylaşmayı bilmiyor bu yüzden de kızmayın yavruya :)
Bizde bu zamanlardan geçtik geçiyoruzda.
Oğlumda sizin gibi tedirgin olurdum çok ! fakat kızım doğunca tecrübe ile gayet normal karşılıyorum.
Şuan oğlum 4 yaşında kendiliğinden anneciğim paylaşmamız gerekiyor diyor,Kızım 2,5 yaşında olacak ve asla vermem diyor

İnanın için rahatlatı komşumda kreşe ver paylaşmayı öğrensin diyince kızımda bi acayiptik mi vardiya korktum

Oğlum 3 yaşında aynı şekilde paylaşmaktan bir haber

şöyle bir huyu var diğer çocuk onun oyuncağına dokunmasın da o oyuncak kenarda boş boş dursun istiyor

yani oynamadığı halde bile asla oyuncaklarına el sürdürtmüyor hele ondan küçük biri yada yaşıtı almaya kalktıysa elinden söke söke çığlık kıyamet alıyor

yiyecekler konusunda çok paylaşımcı kendi götürür verir ama oyuncaklar konusunda ne yapsam ikna edemiyorum

İnanın için rahatlatı komşumda kreşe ver paylaşmayı öğrensin diyince kızımda bi acayiptik mi vardiya korktum

Benim oğlum şuan kreşe gidiyor evet yararı da çok oldu tabi :)
Durumunuz el verirse eğer 3-3,5 yaş arası verebilirsiniz tabi illa vereceksiniz diye bir kaide yok
Bunu aklı erdikçe yapacak zaten.

Düzelir inşallah ya ben de korkuyorum bencil mi olacak hep diye

zamanla tabi duzelecek.
suan eline aldigi herseyi kendi uzuvu gibi goruyor,oyuzden kendini yerlere atip benim diye aglar ya da etrafindaki yasitlarina vurur cocuklar.
benim oglanda oyle ama kresteki ogretmenleri pedagog hep ayni seyleri soyledi.
bide 2 yas zaten en zor zamanlari,minik ergen halleri..

gayet normal zamanla oğrenecek ... eğer arkdaşına oyuncak verirsen sana yeni bir oyuncak alıcam diebilirsiniz ...

Paylaşmamasını anlayabilirim ama dövmesi normal sayılmaz. Evde aile içinde şiddet meyili var mı? Ya da muhit falan? Bunlar önemli şeyler.

Eğer yoksa doğayla ve hayvanlarla zaman geçirmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa bakımını üstleneceğiniz ama konuda bilginiz varsa tabi bir ev hayvanı edinebilirsiniz. Ama bilmiyorsanız sakın yaklaşmayın. Çocuğunuza paylaşmayı ve sevgiyi öğreteceğim derken bu sefer hayvanlara acı çektirirsiniz.

baya yırtık herhalde
oyun alanlarına goturun bıraz kaynaşssın

aynısı 2 yaşındaki oğlumda var.
kreşe gidiyor. öğretmeni paylaşmayı öğretmeye çalışıyor. mesela sevdiği bir bisiklet varmış. tek kendi biniyormuş. öğretmeni artık başka çocuklara veriyorum o bekliyor diyor. kızıp sinirleniyormuş ama öğretmeni asla geri adım atmıyorum. sıraya sokuyorum diyor. bunu özellikle istedim ben. siz de inadını kırın. eğer ağlayarak kavga ederek dediği şeyi yaptırıyorsa ve siz yapıyorsanız direnci baya yükselmiştir. siz onu alt edeceksiniz başka yolu yok..

benimkide o yaşlarda öyleydi.abartmaya gerek yok çocuk işte. büyüdükçe düzeldi

Paylasmama durumu 3 yas civari duzeliyor. Benim kizim da ayniydi butun oyuncaklar onun olsun kimse ellemesin modundaydi simdi getirip kendisi veriyor. Ama vurma konusunda bisey diyemeyecegim, deneyimim yok.

Bu şuan hemen hemen cogu cocukta var benim kardesim.var 5 yasinda bide 1 bucuk yasinda oglum var annemlere gttim oglumdan herseyi sakliyo oynatmiyo bir oda dolusu oyuncak var vermez annem.babam.kizar ben kizarim.gder iki uc begenmedi seyi getrr zorla.
Ablaminda 2 yasinda kizi var gecenlerde oraya gttik sehir disina annemler biz falan avmden kardesim gelisim oyuncagi aldi btane bu vuruyosun tahtali vs bsey ablamin kizinada alalim dedik kavga ederler diye o oynamaz fln dediler snra aldik ciktik ablamn kizi bende istym diye yikti enistem gtti onada aldi geldi eve geldik iki tane ayni oyuncak ikiside ayni ablamin kizi tutturdu digeri benim olcak bu degil diye oysa ikiside rengine kadar herseyi ayni hep kavga dövüs .
Snra gene carsiya ciktik kardesime tabanca aldik ablamn kizinda bebek aldik eve geldik bende tabanca istym diye delirdi onada aldik geldik bu sfer onn tabancsini istedi cocuklar hep byle oluyo zaman zaman benim 1.5 yasnda oglum bile evdeyken oyuncaklarin yuzune bakmaz.
Biri geldmi oyuncak oynasin hemen elinden alir onu :)
Cocuklar byle hep kizarak deglde güzlce anlaatarak cözmek lazm biz kardesime hep diyoruz bak sen ondan kiskaniyosn oynatmiyosun biz bi misafrlige gtsek baska bi cocugun birsuru oyuncagi olsa sana oynatmasa sen naprsn diyoruz üzlürm diyo bak ozman buda üzlüyo diyoruz öylelikle braz yumusuyo.

Arkadaslarin da dedigi gibi paylasmayi bilmiyo henuz. Benim oglum da oyleydi asla paylasmazdi oyuncaklarini falan kendini yerlere atardi vermicem diye. Suan 4 yasinda krese gidiyo ve cok paylasimci bi cocuk oldu. Anne ben okulda oyuncaklarimi kalemimi boyami arkadaslarimla paylastim diyo ve bundan da cok mutlu oluyo. Dicem o ki kizin daha kucuk 3,5 4 yas gibi krese gonderin derim cok faydasi oluyo. Allah kolaylik versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…