- 18 Şubat 2015
- 253
- 269
- 23
Benimde oğlum var yaşıtlarıyla hiç anlasamio paylasmio itiyo felan ama büyüklerle daha iyi oynuyor herseyini paylasiyor çoğu çocuklar böyle sanırım küçüklerle anlasamiyorlarSlm bayanlar 2 yaşında kızım var ..yaşıtları veya daha küçük bebekleri görünce oyuncaklarını onlarla paylaşmıyo ,ki anı oyuncaktan iki tane var diyelim birini kardeşe ver diyorum vermiyo ağlatıyo çocuğu bide ,onların elinde ne varsa onun için ağlıyo ya onları dövüyo yada korkup kucağıma geliyo hiç anlaşamıyor onlarla onlarda kızıma hiç karışmaz akıllı uslu çocuk hepsi kızım yüzünden komşulara gidemiyorum sırf çocuklarını dövmesin diye...ama yaşça büyük 6-7 yaşlarındaki çocuklarda ne dese kuzu gibi yapar kendi yaşıtlarıyla anlaşmıyo ne yapamam lazım akıl verin lütfen
Dövüyor derken eliyle itiyor karşıdaki çocuğu oyuncaklarını almasın diye yok Evde şiddet olmaz ama babasıyla yerde falan yuvarlanıyorlar koşturuyorlar anlayacağın öok hareketliler hayvanları çok seviyo komşumun kedileri var yanlarına oturup seviyo okşuyo ama ben yakında işe başlamayı düşünüyorum o yüzden evcil hayvan alamam bakımına Zaman ayıramamPaylaşmamasını anlayabilirim ama dövmesi normal sayılmaz. Evde aile içinde şiddet meyili var mı? Ya da muhit falan? Bunlar önemli şeyler.
Eğer yoksa doğayla ve hayvanlarla zaman geçirmenizi tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa bakımını üstleneceğiniz ama konuda bilginiz varsa tabi bir ev hayvanı edinebilirsiniz. Ama bilmiyorsanız sakın yaklaşmayın. Çocuğunuza paylaşmayı ve sevgiyi öğreteceğim derken bu sefer hayvanlara acı çektirirsiniz.
Parkta falan öok iyi anlaşıp oynuyo ama aynı evin içinde çok kıskanıyor :)baya yırtık herhalde
oyun alanlarına goturun bıraz kaynaşssın
Amin çok sağolun bankacıydım daha önce şimdi tekrar işe başlamayı düşünüyorum eğer başlarsam şimdi kreşe vermeyi düşünüyorum ama içimde rahat etmiyo iki yaşında diye bi yandan da sosyalleşir diyorum kararsız kaldımKızınız şu bence 2 yaş sendromu yaşıyor. Neredeyse tüm çocuklarda olan bir durum bu. Zamanla düzelecektir. Kreşe gitti mi emin olun daha farklı olur durum. Geçici bir süreç. Bu süre içinde doğa ve hayvanlarla iç içe olmayı deneyin. 3 yaşında da mümkünse Kreşe verin derim. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.
Bi de akrep burcu o yüzden çok inatçı ne dersek tam tersini yapıyo küçük nazı da hoşumuza gidiyo napıcam tatlı cadıyla bilmiyoruz inşallah büyüyünce böyle cadı olmaz :)Bi evre şu an yaşadığı. Benim kızında öyleydi ama şimdi 3 buçuk yaşında ve herşeyini paylasiyo. Lütfen kızınıza kızmayın çünkü bu geçici bir dönem. Biz bir ara görünce nin kızında ne varsa aynısını aldık sırf kavga etmesinler diye. Benim kızında aynı küçüklere yaşıtlarıyla anlatamaz büyüklerle oynardı :) ama değişti hyu suyu su an.
Amin çok sağolun bankacıydım daha önce şimdi tekrar işe başlamayı düşünüyorum eğer başlarsam şimdi kreşe vermeyi düşünüyorum ama içimde rahat etmiyo iki yaşında diye bi yandan da sosyalleşir diyorum kararsız kaldım
Amaaannnn anlamın burcundan yandin yandinBi de akrep burcu o yüzden çok inatçı ne dersek tam tersini yapıyo küçük nazı da hoşumuza gidiyo napıcam tatlı cadıyla bilmiyoruz inşallah büyüyünce böyle cadı olmaz :)
Normal canım bizimki 4 yaşında hâlâ zaman zaman yaşarız bu sorunu 2 buçuk yaşlarda Bizimki de vurur du. Şiddet yanlısı olacak diye korkar dım ama zamanla düzeliyor. Şu an tam olarak paylaşmayı benimsetemezsin ama baskasina vurmanin yanlış olduğunu ögretebilirsin. O karşısındaki ne acı verdiginin farkında değil. Çocuk dünyaya ilkel insan olarak gelir her davranışı böyledir bizleri dünyaya adapte ederiz. Korkma şimdilik vurma huyu nun üstüne git iki şeyi aynı anda öğrenemez. Zamanla düzelicek.Slm bayanlar 2 yaşında kızım var ..yaşıtları veya daha küçük bebekleri görünce oyuncaklarını onlarla paylaşmıyo ,ki anı oyuncaktan iki tane var diyelim birini kardeşe ver diyorum vermiyo ağlatıyo çocuğu bide ,onların elinde ne varsa onun için ağlıyo ya onları dövüyo yada korkup kucağıma geliyo hiç anlaşamıyor onlarla onlarda kızıma hiç karışmaz akıllı uslu çocuk hepsi kızım yüzünden komşulara gidemiyorum sırf çocuklarını dövmesin diye...ama yaşça büyük 6-7 yaşlarındaki çocuklarda ne dese kuzu gibi yapar kendi yaşıtlarıyla anlaşmıyo ne yapamam lazım akıl verin lütfen
Bu yoruma koptum ya :) kaydırağa küsmüş küçük hanım yerim ben onukızım 2 yaşında tam. oyuncağı paylaşmayı bırak, parkta ki kaydıraktan başka çocuklar kayıyo diye, benimmmmm diye ortalığı yıkıp ağlama krizine girmiştir, ayrıca kaydırağın bizzat kendisini de küstü bu sebeple, hiç yüz vermiyo artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?