Anneler bir bakar misiniz?

Benimki sadece öneri,belliki 16-17 yaşında yani çocuk yaşta evlenmiş!!! Belliki meslek edinmeye fırsat tanınmamış!!! Ama bunun öneminin bile farkında olamadan bi de !!! Şimdi de gencecik 22 yaşında üç çocuğun sorumluluğu az mı.ben de aman 4-5 olmasın şimdilik dedim hata mı??? Bilemiyorum ya,Allah büyük konuşturmasın,kızımın 22 yaşındayken böyle üç çocukla uğraşmasını istemezdim.

Herkesin ideali aynı değil. Bazı insanların hayali de büyük aile sahibi olmak. Konu sahibi hayatından memnun gözüküyor, bir problem yoksa eleştirmek neden?

Mesela ben de çok isterdim büyük aile, ama bir koltuğa iki karpuz sığmıyor işte. Konu sahibine biraz özendim bile diyebilirim.:ıslık:

Ve bir de şu var; konu sahibi buraya fikir almak için yazmış. Şimdi sizin bu yazdıklarınızı görüp cevap verecek ve konu tartışmaya dönüşecek. Belki konu kapanacak. Bu biraz konuyu sabote etmeye giriyor.

Benimki sadece öneri,belliki 16-17 yaşında yani çocuk yaşta evlenmiş!!! Belliki meslek edinmeye fırsat tanınmamış!!! Ama bunun öneminin bile farkında olamadan bi de !!! Şimdi de gencecik 22 yaşında üç çocuğun sorumluluğu az mı.ben de aman 4-5 olmasın şimdilik dedim hata mı??? Bilemiyorum ya,Allah büyük konuşturmasın,kızımın 22 yaşındayken böyle üç çocukla uğraşmasını istemezdim.
Herkesin hayati kendine konu sahibi halinden cok memnun bence cok guzel ilgili bir anne hic sikayet etmemis sadece cocuklarimla evde enerjimizi nasil atariz diye sormus sizin idealiniz kariyer yapmaktir onun ki iyi bir anne olmaktir biz ev hanimlari size saygi duyuyorsak siz de bizim gibi evde cocuklariyla ilgili olan anneleri elestirmek yerine saygi duyun lutfen.

Herkesin ideali aynı değil. Bazı insanların hayali de büyük aile sahibi olmak. Konu sahibi hayatından memnun gözüküyor, bir problem yoksa eleştirmek neden?

Mesela ben de çok isterdim büyük aile, ama bir koltuğa iki karpuz sığmıyor işte. Konu sahibine biraz özendim bile diyebilirim.:ıslık:

Ve bir de şu var; konu sahibi buraya fikir almak için yazmış. Şimdi sizin bu yazdıklarınızı görüp cevap verecek ve konu tartışmaya dönüşecek. Belki konu kapanacak. Bu biraz konuyu sabote etmeye giriyor.[/QUOTE
Ay hiç siz ve sizin gibilerle tartışmaya giremem.ben sadece konu sahibine bir öneri de bulundum,maşallah konu sahibi bile sizin kadar alınmadı,güzel güzel cvp yazdı.neyse

O ünlem işaretlerinin altinda ne manalar gizli, konu sahibi zorla evlenip zorla anne olmus biri gibi gelmedi bana!! Herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil, aynı yaşta anne olmak zorunda değil ve isterse 4-5 çocuğu da olur, çok çocuk sahibi olanları neredeyse ayıplayacak duruma geldik..
Çocuklarından şikayette bulunmayıp onlarla daha fazla nasıl guzel vakit gecirebilirim diye düsünen bir anneye korun vs diye güya öneride bulunmak kimsenin üzerine vazife olmamalı bence.

Herkesin hayati kendine konu sahibi halinden cok memnun bence cok guzel ilgili bir anne hic sikayet etmemis sadece cocuklarimla evde enerjimizi nasil atariz diye sormus sizin idealiniz kariyer yapmaktir onun ki iyi bir anne olmaktir biz ev hanimlari size saygi duyuyorsak siz de bizim gibi evde cocuklariyla ilgili olan anneleri elestirmek yerine saygi duyun lutfen.
Ya sabah sabah komiksiniz.konu sahibi bile böyle alınmadı yazdıklarıma ama maşallah avukat kesilen bir grup arkadaş yazıyor.burda hangi ev hanımına laf ettim ben.bir yorum yazdım üstüne halen o yorumumu anlatmaya çalışmak için avukat arkadaşlara cvp yazıyorum.valla burda konuyu asıl siz sabote ediyorsunuz

Merhaba hanimlar. Bu da mi dert diyenler olabilir, ama inanin bana dert. Evliyim 3 cocugum var. Yaslari; 4, 3, 1 buçuk. Benim derdim su ki; kis gelip catinca havalar soguyunca cocuklarimla yapacak aktivite bulamiyorum. Eve tikilip kaliyoruz. Boyama, oyuncak, lego falan bi yere kadar. Yasim itibariyle (22) enerjimiz yerinde kosturmaca atlamaca ziplamaca ne ararsaniz var yapiyoruz ama enerjilerini atamadiklarini dusunuyorum. Yazin havalar sicakken parkti gezmeydi yapiyoruz cok egleniyolar hemen hemen hergun hemde. Ama havalar soguyunca durum berbat bir hal aliyor. Sıkı sıkı giydirip cikarsam bile hemen hasta oluyorlar, o kadar kotu oluyolar ki makineyle hava vermem gerekiyor. Internetten arastirdim kapali park falan yokmus yasadigim bolgede. Merak ettigim konu sizler neler yapiyorsunuz. Eve tikilip kalmalarini istemiyorum her kis ayni problemi yasiyorum. Onerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler:KK200::KK68:
4 yaşında olanı kreşe verseniz iyi olurdu, akran öğrenmesi lazım artık onun için.

Öncelikle Allah kolaylık versin yaşları çok yakın hemen hemen beraber oynarlar yalnız ben sürekli çocuğa aktivite bulma taraftarı değilim. Çocukların sıkılması da gerekli ki yaratıcılıkları gelişsin kendilerini oyalayacak bir şey bulsunlar sürekli bir şey sunarsanız elbet bir yerde tıkanacak ve sonra çocuk hiçbirşeyden memnun olmayacak. Biraz kendi çabalasın bırakın sıkılsınlar bir çok pedagog da aynı şeyi söylüyor. Kış ayları böyle geçiyor evde. Bunu da öğrensinler benim tercihim bu yönde ki oğlum haftasonları evde kreşten önce de evde tek başına olmasına rağmen kendi kendine oyunlar kurup oynar. Arada ben de katılırım ya da dışarı çıkarız. Ama genel olarak kendini oyalayabiliyor. Sürekli önüne bir şey sunarsanız. Hazıra alışacaktır kendini zorlamayacaktır. Benim düşüncem bu tekrar belirteyim.
Konunun uzmanı olarak bu doğru yaklaşımınızı destekliyorum.
Ne güzel okuyup,araştıran bilinçli bir annesiniz ve doğru bildiklerinizi etrafınıza da aktarıyorsunuz,tebrik ederim.
gencanneee gencanneee çocuklarınıza evde kreş veya anaokulu ortamı oluşturmayın olur mu?
Okul öncesi kurumlarda memnun etmekte en çok zorlandığımız çocuklar bu tip,evde her türlü aktiviteyi yapıp etkinliğe doymuş çocuklar oluyor.
Bırakınız biraz sıkılıp hayal güçlerini devreye soksunlar.
Günde iki ayrı yarım saatten toplam 1 saat kaliteli anne-çocuk etkinliği yeterli olur.
Şu altın kuralı da hatırlatmak isterim.
Kendi kendine oynayan,oyun kuran çocuğa müdahale etmeyin.Sadece uzaktan izleyin.
Yavrularınızı sağlıkla,sevgiyle büyütün.

Ya üç çocuklar evi nasıl çeviriyorsun anlatsana ben bir çocukla (11aylık) yatağa baygın giriyorum
Püf noktası ne bunun :KK200:
Kiyamam ya :KK200: puf noktasi sanirim erken kalkiyor olmam. Birde islerim hep bir duzen ve sira halindedir. Rutinim vardir yani ev isi konusunda tabii. Sabah cocuklarimi doyurduktan sonra eve bir girisiyorum yemek utu camasir oglen 12 dedi mi bitmis oluyor. Nefes bile almadan bitirmeye odaklaniyorum. Ondan sonrasi cocuklarimla bana ait oluyor :KK200:
:anne: tabi her zaman hersey dort dortluk olmuyor o ayri. Ama eger bi taraf eksik kalacaksa evimin isini tercih ederim saglikla buyutun yavrunuzu :emir_bebek:

Konunun uzmanı olarak bu doğru yaklaşımınızı destekliyorum.
Ne güzel okuyup,araştıran bilinçli bir annesiniz ve doğru bildiklerinizi etrafınıza da aktarıyorsunuz,tebrik ederim.
gencanneee gencanneee çocuklarınıza evde kreş veya anaokulu ortamı oluşturmayın olur mu?
Okul öncesi kurumlarda memnun etmekte en çok zorlandığımız çocuklar bu tip,evde her türlü aktiviteyi yapıp etkinliğe doymuş çocuklar oluyor.
Bırakınız biraz sıkılıp hayal güçlerini devreye soksunlar.
Günde iki ayrı yarım saatten toplam 1 saat kaliteli anne-çocuk etkinliği yeterli olur.
Şu altın kuralı da hatırlatmak isterim.
Kendi kendine oynayan,oyun kuran çocuğa müdahale etmeyin.Sadece uzaktan izleyin.
Yavrularınızı sağlıkla,sevgiyle büyütün.
Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ederim. Mutlaka dikkate alacagim soylediklerinizi :KK200:

Ev tipi salıncak kaydırak takımları var
Dolununki hem sağlam hem piyasaya göre uygun
Tutumluanneden ikinci el bak
Oyuncaklarda çok pahalı artık
Netten bakıp çocuk için mutfak yapımı vs var
Evdeki malzemelerle eşinle yapın oldukça iş görüyor
Çocuklar çok seviyor
Mini basket potası
Kale vs olabilir
Trambolin için küçükler daha
İnstagramda montessori etkinlikleri sayfasını takip et
Çok güzek aktiviteler var
Allah yardımcın olsun

1-iki oğlum var kale aldım odalarında top oynarlar.
2-langırtları var .
3-yere bir örtü açıp parmak boyası yaptırabilirsin çok eğleniyorlar.
4-oyun hamuru
5-boyama kitapları
6-kitap okuma saati yapın herkes eline kitap alsın ,resimleri anlatsınlar tek tek.sonra siz okuyun .sorular sorun.
bilmece oynayın .
bu aralar kamyonlarına ip bağlayıp çekme oynununa sardılar.
puzzle oynayın .kart eşleştirme oynayın.renk bulma .yaptıklarımız bunlar.
hep birlikte battaniyenin altına girip çizgi film izlemek çocuklarım çok zevk alıyor kendilerinin izlediği şeyleri benim sevdiğimi de düşününce çok mutlu oluyorlar.

Soylediklerinize alinip kirilmadim. Cunku bunlari ilk sizden duymuyorum. Fakat şunu belirtmek isterim ki herkesin yasam tarzi farkli size benim hayatim tuhaf ya da olmamasi gereken bi hayat olarak gelebilir. Mesela benimde 40 yasinda bekar olanlar tuhafima gidiyor. Ama asla keske daha erken evlenseydin diye bir oneride bulunmuyorum cunku bu onun hayati. Nasil mutluysa oyle yasar. Sonsuzz saygi duyuyorum. Kariyer yapanlara imreniyorum gurur duyuyorum hic tanimasam bile. Ama ben hic kariyer odakli olmadim olamadim. Ama egitimsiz bir anne olmamak adina hala okuyorum. Kendimi gelistirmeyi cok seviyorum. Yorumunuza ve size saygi duyuyorum sizden de ayni seyi bekliyorum. Tesekkur ederim

1-iki oğlum var kale aldım odalarında top oynarlar.
2-langırtları var .
3-yere bir örtü açıp parmak boyası yaptırabilirsin çok eğleniyorlar.
4-oyun hamuru
5-boyama kitapları
6-kitap okuma saati yapın herkes eline kitap alsın ,resimleri anlatsınlar tek tek.sonra siz okuyun .sorular sorun.
bilmece oynayın .
bu aralar kamyonlarına ip bağlayıp çekme oynununa sardılar.
puzzle oynayın .kart eşleştirme oynayın.renk bulma .yaptıklarımız bunlar.
hep birlikte battaniyenin altına girip çizgi film izlemek çocuklarım çok zevk alıyor kendilerinin izlediği şeyleri benim sevdiğimi de düşününce çok mutlu oluyorlar.
Ay cok tatlisiniz. Mutlaka deneyecegim :KK200:

Ev tipi salıncak kaydırak takımları var
Dolununki hem sağlam hem piyasaya göre uygun
Tutumluanneden ikinci el bak
Oyuncaklarda çok pahalı artık
Netten bakıp çocuk için mutfak yapımı vs var
Evdeki malzemelerle eşinle yapın oldukça iş görüyor
Çocuklar çok seviyor
Mini basket potası
Kale vs olabilir
Trambolin için küçükler daha
İnstagramda montessori etkinlikleri sayfasını takip et
Çok güzek aktiviteler var
Allah yardımcın olsun
Cok tesekkur ederim yazdiginiz icin. Soylediklerinizi arastiricam :)

Soylediklerinize alinip kirilmadim. Cunku bunlari ilk sizden duymuyorum. Fakat şunu belirtmek isterim ki herkesin yasam tarzi farkli size benim hayatim tuhaf ya da olmamasi gereken bi hayat olarak gelebilir. Mesela benimde 40 yasinda bekar olanlar tuhafima gidiyor. Ama asla keske daha erken evlenseydin diye bir oneride bulunmuyorum cunku bu onun hayati. Nasil mutluysa oyle yasar. Sonsuzz saygi duyuyorum. Kariyer yapanlara imreniyorum gurur duyuyorum hic tanimasam bile. Ama ben hic kariyer odakli olmadim olamadim. Ama egitimsiz bir anne olmamak adina hala okuyorum. Kendimi gelistirmeyi cok seviyorum. Yorumunuza ve size saygi duyuyorum sizden de ayni seyi bekliyorum. Tesekkur ederim
Kariyeriniz veya diplomanız olmasa da eğitimli ve bilinçli bir kadın olduğunuz yorumlarınızdan ve farklı düşünce sahiplerine yaklaşımınızdan belli oluyor.
Evladım yaşında genç ve ne güzel bir annesiniz.
Gelecek için umutla doldum,bu sabah siz çok iyi geldiniz bana,özellikle dünkü topiklerden ve yorumlardan sonra...
Kocaman kucaklıyorum sizi.

Kariyeriniz veya diplomanız olmasa da eğitimli ve bilinçli bir kadın olduğunuz yorumlarınızdan ve farklı düşünce sahiplerine yaklaşımınızdan belli oluyor.
Evladım yaşında genç ve ne güzel bir annesiniz.
Gelecek için umutla doldum,bu sabah siz çok iyi geldiniz bana,özellikle dünkü topiklerden ve yorumlardan sonra...
Kocaman kucaklıyorum sizi.
Yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim :KK200:

ya ben seni çok sevdim.
baştan beri verdiğin cevaplar, yazım tarzın.
gayet eğitimlisin bence.
nice üni mezunları harfleri yutarak yazıyor, kendini ifade edemiyor.

İyi bari bizim oda zor suanda kucugu canta karıstırıyor kalemleri agzına sokuyor silgilerı vermiyor. Bılıncsız suanda biraz da buyuse iyi olacak. Buyugu 4 gidiyor, halbukı 8 yas 10 aylık kucugunu de 3 yasında ilkokula verme potansiyeli gordum kendimde suanda :KK62:
büyüğü erken vermişsiniz okula ama demekki hazırdı ya da siz çok hazırdınız:)))

1 duvarı komple boyamalarına izin vermek, ezberleyecekleri çocuk şarkıları açıp dinletmek, topu sepete atma-topla hedef devirme tarzı yarışmalar yapmak, evde sandalye altından/üstünden geçerek köprü oluşturma- varsa kaydıraktan kayma-küçük tüneller yapma gibi oyunlar epey zaman geçirtiyor. Birde aylık dergiler alın bence ilk ikisine. Hem yanında altiviteleri oluyor hemde dergiler epey dikkat çekiyor. 4 yaş için tubitak, bi küçüğü için minika mı ne öyle bir şey var.

Pirinç, makarna, bulgurdan çok güzel çiftlik tarzı oyunlar kuruluyor. Gıda boyasıyla renklendirerek. Tuz hamurunda kurabiye yapılip boyatabilirsiniz. İnstagramda var böyle sayfalar hem annelerin hem okulöncecilerin. Bir bakım, zamanla sizde türetir hale gelirsiniz zaten.

Back
X