Anneler bir bakar misiniz?

Konu sahibi seni en iyi ben anlarim bende de var 4 dene 3 yasinda Allah bagislasin.. onerilere gelecek olursak
:) ev tipi kaydirak bizde de var işe yariyor
Diger bi onerim cikartmali kitaplar pepe nin vs a101 bim e uygun fiyatlı geliyor cok eglenceli resimlerdeki eksikleri bulup yapistirmak cok eglenci ve guzel vakit geciriyor
Diger onerim o yaslardaki cocuklar icin 2 3 10 parcali pazzle lar oluyor onlari yapıyoruz hem zeka gelistirici hem birlikte cok guzel oluyor yine a101 bime uygun geliyor
Diger onerim bir anaokulu öğretmeni tanidiginiz var ise ki benim ablam var o konuda sansliyim cocuk sarkilari ogrenip boyle el kol hareketli patates adam parmak oyunlu vs onlarla da cok guzel eğleniyorlar hepsi katilir
Oncelikle sagolun ve emeginiz yorumunuz icin cok tesekkur ederim:KK200: onerileeinizin hepsini dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz kaydirak, oyun evi, puzzle, cikartma, dans cocuk sarkilari simdiden bir suru farkli aktivite buldum bile harikasiniz:KK68:

Benim 3. Yolda daha sen ne ara yaptın kız hadi ikinci erken süpriz olmuş belli 3.yü nasıl düşündün kız Allah sabır versin anacım ben kendimi deli sanırdım sen benden de deli ve hızlı çıktın

Benim büyük 6 küçük yani artık ortanca oluyo 4 yaşında 3. De martda gelcek bizim aktiviye aramaya vaktimiz kalmıyo biyik 1e gidiyo malum dersler ve ödevler oyuna zor vakti kalıyo sözde ödev yasaktı demi ortancayı krwyşe vermedim iki okul arası hamilelik çekilmezdi seneye anaokuluna gitcek
Benimkiler aktivite aramıyo resim hastası kızlar yeterki bi kağıt bi boya bulsunlar onlara yetiyo parka yazın da çıkamıyoruz biz çiftlerden ve köpeklerden çocuklara kalmıyo zaten hani belediye de zaten sevgililer eğlensin diye yaptığı için biz gidemiyoruz

Seninkiler küçük çeşitli oyunlar kurabilirsin mesela bi arkaaş duruma koymuş masanın ucuna pet bardak bantlamış pinpon topunu yuvarlayarak içine sokmaya çalışıyolar hani şu tvdeki yarışmadaki gibi vb şeyler yapabilirsin vakit bulursak bizde yapcaz ama tatili bekliyoruz tatili full oyun ve gezmeyle geçircez inşallah
3. Kazayla oldu ama iyiki olmus bal oglum :KK200: bizde apartmana ait park var kapali etrafi, yesillik alani bile var piknik yapiyoruz yazin hic evde durmuyoruz neredeyse. Hatta orda yemek yiyip eve cikip banyo yapip dogru yataga gidiyor benimkiler cok yoruluyorlar cunku. Iste yazi boyle gecirince kis berbat geliyor bize. Ama soylediginiz oyuna bayildim deneyecegim cocuklarda bayilacak eminim. Tabi en kucugum pinpon topunu isirip bardagi cekistirmezse :KK53:

Başa gelen çekiliyor kendimden biliyorum. Benim de 3 tane 5,3 yaş bir de 5 aylık. Büyük anasınıfında sabah gider akşam evde, ortanca kreşte sabahtan öğlene kadar, miniğimle beraberiz. İyiki okula gidiyorlar çünkü hepsi evdeyken hakikaten bişey bulunmuyor, öğlen gelen kızım bile çok sıkılıyor ablasını bekliyor hep. Ben de dışarı çıkarıyorum, küçük bebek arabasında oluyor. Avm ye gideriz, yemek yeriz, komşuya gideriz, anneme gideriz böyle güzel geçiyor. Bu akşam kurabiye yaptık 2 saetten fazla oyalandık. Miniğe babası baktı o arada. Aylık dergiler var onlardan alırım her ay hem etkinlik kesme biçme, hemde çok şey öğreniyorlar. H.sonu bir saat spora gidiyor. Hava güzelse h.sonuda hep çıkarız.etkinlik kitapları var onlara çalışıyorlar, oyun hamuru oynamayı çok severler, kalem kağıt alıp resim yaparlar.

evinizde müsait alan varsa çocuklar için kaleler var onlardan alıp maçlar yapın, çocuklar için basket potalarından takın, boyama yapın , yılbaşı geliyor yeniyıl süsleri yapın, dans edin ,(biraz pahalı ama ucuz alternatifleri yaratabilirsiniz) tap tap heroes oyununu oynayın , ev tipi mikrofonlarla şarkılar söyleyin vs vs vs

3. Kazayla oldu ama iyiki olmus bal oglum :KK200: bizde apartmana ait park var kapali etrafi, yesillik alani bile var piknik yapiyoruz yazin hic evde durmuyoruz neredeyse. Hatta orda yemek yiyip eve cikip banyo yapip dogru yataga gidiyor benimkiler cok yoruluyorlar cunku. Iste yazi boyle gecirince kis berbat geliyor bize. Ama soylediginiz oyuna bayildim deneyecegim cocuklarda bayilacak eminim. Tabi en kucugum pinpon topunu isirip bardagi cekistirmezse :KK53:
Sizinde enerjinize hayran kaldım aslında bende de enerji vardı da bi süredir ödevler mi hormonlar mı sömürdü bilmem seni kıskandım valla hani sen eğlence arıyosun bense girip aylarca çıkmayacağım bi delik ruhum yorgun

bak bastan belirteyim tamamen espri yapiyorum; konunu okuduktan sonra aklima helen ilk sey esiyle de kis aktivitileri bayagi yogunmus dedim. enerjiyi iyi atmislar. :)
valla eger ben de genc evlenip genc cocuk sahibi olsaydim 3 hatta 4 coxuk yapardim sanirim. Allah bagislasin.
instagramda veya pinterestte yaslarina uygun ev ici aktiviteler bulabilirsin ben oyle yapiyorum.
Kisin bosta kalinca esime sariyosam demek :KK70::KK70:

Benimki size basit gelebilir ama. Ben yeğenlerimle saklambac ile yakalamacilik oynuyorum. Küçük olani (1buçuk yaşında ) olayı anlamiyor ama biz koşturunca o da pesimizde koşturuyor.

Ama çocuklar çığlık çığlığa koştukları içjn ya da ayak seslerinden sikayet edenler olabilir .

Sizinde enerjinize hayran kaldım aslında bende de enerji vardı da bi süredir ödevler mi hormonlar mı sömürdü bilmem seni kıskandım valla hani sen eğlence arıyosun bense girip aylarca çıkmayacağım bi delik ruhum yorgun
Ay kiyamam ama karninda bi can tasiyorsun. Kolay mi rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Inanin diger mesajlardada yazdim. O kadar saglik sorunlari yasadim evlatlarimla kucuk yasta zor tecrubeler edindim. 19 yasinda damagi olmayan bi bebegi 10 ay besledim. Agzina protez damak sokup cikarmayi ogrendim. Hatta sunu anlatayim size bir gun cok bunaldim ikisini kv birakip 1 2 saatligine esimle ciktik dondugumde oglumu severken damaginin yarik oldugu kisimda bisey farkettim. Meger mehve suyu pipetinin posetini agzina sokmus ve yarik kisimda kalmis. Acilen esime cimbiz aldirdim kullanilmis olmamasi adina. Oglumu yatirdim kimse bakamiyor bana canini acitmadan gule oynaya aldim oglumun ayrigindan o poseti. Sonrasinda 1 saat araliksiz agladim. Yani isin ozu saglik olsun da inanin gerisi bos. Simdide bu enerjimi cok sukur sikintilarimdan kurtulmus olmama borcluyum. O gunleri unutup eglenmek gulmek cocuklarimla doyasiya yasamak istiyorum. Bi ic dokme oldu iyi geldi bu arada gozlerinizi yorduysam ozur dilerim :)

Canım sen bosta kalma aman, yorsun seni veletler ne bulursanız yapın

Ahahahahaha yarıldım bu yoruma :) çok efsane olmuş. Ben 30 oldum hala korkularım var. Helal olsun gerçekten ben konu sahibinin yaşındayken düşünüyorum da Avrupa Amerika geziyordum ülkeleri keşfediyordum :) ayrıca cevval biri gibi helal olsun o enerjisine

Benimki size basit gelebilir ama. Ben yeğenlerimle saklambac ile yakalamacilik oynuyorum. Küçük olani (1buçuk yaşında ) olayı anlamiyor ama biz koşturunca o da pesimizde koşturuyor.

Ama çocuklar çığlık çığlığa koştukları içjn ya da ayak seslerinden sikayet edenler olabilir .
Ay evet alt komsum sorunlu biri zaten biraz kosturunca hemen evime cikiyor.

Ahahahahaha yarıldım bu yoruma :) çok efsane olmuş. Ben 30 oldum hala korkularım var. Helal olsun gerçekten ben konu sahibinin yaşındayken düşünüyorum da Avrupa Amerika geziyordum ülkeleri keşfediyordum :) ayrıca cevval biri gibi helal olsun o enerjisine
Tesekkur ederim :)) aslinda bende avrupa amerika gezmek isterim. Neyse belki cocuklarim buyuyunce onlarla gezerim artik :)))

Ay kiyamam ama karninda bi can tasiyorsun. Kolay mi rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah. Inanin diger mesajlardada yazdim. O kadar saglik sorunlari yasadim evlatlarimla kucuk yasta zor tecrubeler edindim. 19 yasinda damagi olmayan bi bebegi 10 ay besledim. Agzina protez damak sokup cikarmayi ogrendim. Hatta sunu anlatayim size bir gun cok bunaldim ikisini kv birakip 1 2 saatligine esimle ciktik dondugumde oglumu severken damaginin yarik oldugu kisimda bisey farkettim. Meger mehve suyu pipetinin posetini agzina sokmus ve yarik kisimda kalmis. Acilen esime cimbiz aldirdim kullanilmis olmamasi adina. Oglumu yatirdim kimse bakamiyor bana canini acitmadan gule oynaya aldim oglumun ayrigindan o poseti. Sonrasinda 1 saat araliksiz agladim. Yani isin ozu saglik olsun da inanin gerisi bos. Simdide bu enerjimi cok sukur sikintilarimdan kurtulmus olmama borcluyum. O gunleri unutup eglenmek gulmek cocuklarimla doyasiya yasamak istiyorum. Bi ic dokme oldu iyi geldi bu arada gozlerinizi yorduysam ozur dilerim :)
Yok olur mu annelik zor katlanılıyo onlar için nedense koymuyoda benimki kansızlıkdan ilaçları da içiyorum ama yok yani düşük aşırı düşük olanı da tahlillere verdim 3gündür ruh gibi dolaşıyorum

Bende halamın kozının küpesinin pimi içine girmiş çocuk sıkınca enişte aksi halayı suçluyo zaten geç olan çocuk kıymetli anne babanın yaşda büyük ben çıkardım epey uğraştım ama eve gelince bayılcaktım annelik çok zor bazen onlar için aşırı korkak oöuyosun bazende aşırı cesur tüm duyguları zirvede yaşıyoruz ama bi gülücükleri yetiyo

Tesekkur ederim :)) aslinda bende avrupa amerika gezmek isterim. Neyse belki cocuklarim buyuyunce onlarla gezerim artik :)))

İnsallah canım valla takdir ettim doğrusu :) ben de hep çok çocuklu ailelere imreniyorum yasım 30 hem çalışıp hem yapabilir miyim bilemedim ;)

Öncelikle Allah kolaylık versin yaşları çok yakın hemen hemen beraber oynarlar yalnız ben sürekli çocuğa aktivite bulma taraftarı değilim. Çocukların sıkılması da gerekli ki yaratıcılıkları gelişsin kendilerini oyalayacak bir şey bulsunlar sürekli bir şey sunarsanız elbet bir yerde tıkanacak ve sonra çocuk hiçbirşeyden memnun olmayacak. Biraz kendi çabalasın bırakın sıkılsınlar bir çok pedagog da aynı şeyi söylüyor. Kış ayları böyle geçiyor evde. Bunu da öğrensinler benim tercihim bu yönde ki oğlum haftasonları evde kreşten önce de evde tek başına olmasına rağmen kendi kendine oyunlar kurup oynar. Arada ben de katılırım ya da dışarı çıkarız. Ama genel olarak kendini oyalayabiliyor. Sürekli önüne bir şey sunarsanız. Hazıra alışacaktır kendini zorlamayacaktır. Benim düşüncem bu tekrar belirteyim.

Öncelikle Allah kolaylık versin yaşları çok yakın hemen hemen beraber oynarlar yalnız ben sürekli çocuğa aktivite bulma taraftarı değilim. Çocukların sıkılması da gerekli ki yaratıcılıkları gelişsin kendilerini oyalayacak bir şey bulsunlar sürekli bir şey sunarsanız elbet bir yerde tıkanacak ve sonra çocuk hiçbirşeyden memnun olmayacak. Biraz kendi çabalasın bırakın sıkılsınlar bir çok pedagog da aynı şeyi söylüyor. Kış ayları böyle geçiyor evde. Bunu da öğrensinler benim tercihim bu yönde ki oğlum haftasonları evde kreşten önce de evde tek başına olmasına rağmen kendi kendine oyunlar kurup oynar. Arada ben de katılırım ya da dışarı çıkarız. Ama genel olarak kendini oyalayabiliyor. Sürekli önüne bir şey sunarsanız. Hazıra alışacaktır kendini zorlamayacaktır. Benim düşüncem bu tekrar belirteyim.
Hakli olabilirsiniz aslinda. Okuyunca mantikli geldi yani. Kendileride surekli oyun buluyorlar fakat enerjilerini atamayinca cildiriyolar. Ne bilim bende farkli aktivite arayisi icine giriyorum. Kis aylarimiza care olacak:110:

:KK70:Benimde kucugum uayniyor gece ama emmeyi birakti malesef hic memeye duskun bi bebek olmadi. Zorla emzirdim sonra bi saglik sorunu yasadi pipisinde et buyumus cisini yapamadi o ameliyat falan derken emmek istemedi sagarak verdim bi sure daha oyle idare ettik. Ben sabah kalktigimda cocuklarda kalkmis oluyor. Onlari doyuruyorum sonra oyuncaklari dokuyorum ortaya onlardan sıkılana kadar odalari toparliyorum. Evi supurmeye baslmadan makineyi calistiriyorum o sirada camasirlarda yikanmis oluyor. Tabiki evi tam 4 kisi supuruyoruz biri kabloya asiliuor biri zirt pirt supurgeyi kapatiyor biride elimdeki hortumun pesinde oluyor :KK53: supurdukten sonra yemeklerimide ocaga koyuyorum onlar piserken diger islerimi halllediyorum saat oglen 12 dedimi benim isler bitmis oluyor genelde. Sonrasi cocuklarla geciyor iste:KK76:

Şu mesajınıza maşallah demek için girdim valla :KK9: benim 2 tane evladım var. Biri 3,5 diğeri 1 yaşında ve hunim nerdeydi modundayım. Şu anlattığınız düzen tek çocukluyken vardı, şimdi günlük değil haftalık yapıyorum planlarımı çünkü 24 saat dediğin su misali hooop aktı gitti. Tek istediğim şey de öyle sıcak çay/kahve ya da kahvaltı/yemek falan değil, sadece kimse bana dokunmadan azıcık uyumak. Yardımcı bir ablam vardı o da gitti. Çamaşır günü, temizlik günü diye böldüm valla artık. Evden çalışıyordum ama işleri askıya aldım. Gelecekten umutlu halde takılıyorum şu aralar :deli: maşallah size, allah nazardan saklasın, gücünüzü artırsın:nazar:

Konunuza istinaden de belki burada yazınca reklam gibi olur diye bilemedim, özel mesajla instagramdan bir iki sayfa önerebilirim evde aktivite için. Oyun gruplarını araştırabilirsiniz, ben haftada 2 gün büyüğü götürüyorum. Ayrıca aktivite kutuları oluyor, üye olduğum var bir tane ve her ay eve geliyor kutu halinde. İçerisinde o ayın temasına uygun 3 aktivite çıkıyor. Ben o ayın temasına göre başka aktiviteler bulup çoğaltıyorum. Bir de kitaplar. Bool bol kitap. Benim bu ara oyuncaklardan daha çok kurtarıcım oluyor kitaplar. Fenerli kitaplar, hareketli kitaplar, 3boyutlu kitaplar, kapakçıklı kitaplar ve sesli kitaplar yani interaktif olanları kendi başına resimlerine bakarak inceleyebiliyor büyüğüm. Küçüğe de o ara kalın sayfalılardan veriyorum. Avm içerisindeki oyun alanları da haftaiçi gündüz saatlerinde genelde çok sakin oluyor bu arada :)

Ay bir de yazı tahtasını öneririm. İkeadaki çift taraflı tahtadan aldım. Bir de rulo kağıt. İki yönüne de açıyorum kağıdı. Yoğurttan parmak boyası yaptım mesela bugün. İçerisine azcık gıda boyası damlattım. Fırça, rulo fırça, sünger gibi şeyler de koydum. Altlarına da bir örtü. Baya uzun oynadılar.

Son düzenleme:
İnsallah canım valla takdir ettim doğrusu :) ben de hep çok çocuklu ailelere imreniyorum yasım 30 hem çalışıp hem yapabilir miyim bilemedim :KK66:
Tesekkur ederim :) eger istiyorsaniz tabikide yapabilirsiniz bence. Tabi calismadim o yuzden o ikisi nasil idare edilir bilmiyorum ama. Yasim gercekten en buyuk avantajim. Cocuklarin enerjisi hic bitmiyor malum ayak uydurmak zor oluyor. Eger illa cocuk sahibi olmak iatiyorsaniz geciktirmemenizi tavsiye ederim. Cevremden hep gec anne olunca enerjilerinin kalmadigini soyleyenleri duydum. Istisnalar vardir tabiki. Ama bende bazen keske genclik yillarimi doyasiya yasadiktan sonra anne olsaydim diyorum. bilmiyorum ortasi nedir :))

Back
X