Anneler :( Bir derdim bebeğim

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
931
676
103
6 aylik bir kiz bebegi annesiyim. Bebegimi dunyadaki herseyden daha cok seviyorum Gercekten anne o lunca evlat kokusu neymis anladim. Ama icime dert olan birsey var . Bebegim sanki beni sevmiyor gibi hissediyorum
Yani sevmemekte degil ama bana bagli degil. Hep derler bebek anne kokusunu bilir annesinden.kopamaz diye. Ama benim bebegim kime gitse benimle ayni gibi. Mesela en yabanciya bile gitse o yabanci onu guldursun sevsin hic beni aramaz gozu.bana ihtiyaci yokmus gibi hiseediyorum.zaten sutumde yetmedi yavrucagima 6 aya kadar emzirdim.simdi kesildi kesilecek.o bagimizda bitiyor. Ben istiyorumki beni gorunce ayri bi sevinsin bana gelirken heyecanlansin . Ama yok hic o bagi elimden geldiğimce kurmaya calisiyorum. Butun gun sariyorum sarmaliyorum doyamiyorum onunla vakit gecirmeye ama o ben olmasamda yokluğumu aramaz gibi. Bi akrabamizin bebegi 2 3 ayliktan beri annesini ister hep. Gecen gun gittik annesi benim kizimi kucaklayinca kıskandı annesini.oda 7 aylik filan .basindan beri duskun annesine. Onu gorunce tam uzuldum benim kizim neden benimle o bagi kuramiyor diye. Annesiyim sonucta herkesten daha cok beni sevmesi.bana bagli olmasini isterdim. Sizce duzelirmi bu durum ilerde. Yoksa ben bir yerde hata yapiyor olabilirmiyim
..

6 aylik bir kiz bebegi annesiyim. Bebegimi dunyadaki herseyden daha cok seviyorum Gercekten anne o lunca evlat kokusu neymis anladim. Ama icime dert olan birsey var . Bebegim sanki beni sevmiyor gibi hissediyorum
Yani sevmemekte degil ama bana bagli degil. Hep derler bebek anne kokusunu bilir annesinden.kopamaz diye. Ama benim bebegim kime gitse benimle ayni gibi. Mesela en yabanciya bile gitse o yabanci onu guldursun sevsin hic beni aramaz gozu.bana ihtiyaci yokmus gibi hiseediyorum.zaten sutumde yetmedi yavrucagima 6 aya kadar emzirdim.simdi kesildi kesilecek.o bagimizda bitiyor. Ben istiyorumki beni gorunce ayri bi sevinsin bana gelirken heyecanlansin . Ama yok hic o bagi elimden geldiğimce kurmaya calisiyorum. Butun gun sariyorum sarmaliyorum doyamiyorum onunla vakit gecirmeye ama o ben olmasamda yokluğumu aramaz gibi. Bi akrabamizin bebegi 2 3 ayliktan beri annesini ister hep. Gecen gun gittik annesi benim kizimi kucaklayinca kıskandı annesini.oda 7 aylik filan .basindan beri duskun annesine. Onu gorunce tam uzuldum benim kizim neden benimle o bagi kuramiyor diye. Annesiyim sonucta herkesten daha cok beni sevmesi.bana bagli olmasini isterdim. Sizce duzelirmi bu durum ilerde. Yoksa ben bir yerde hata yapiyor olabilirmiyim
..

Yaaaa kıyamammm. Seviyordur seni tabi olur mu öyle şeyy.
Anne değilim ama moral vereyim en azından, düzelir bence.

Ne güzel sıcak kanlı bir bebeğiniz var büyüdüğünde baginiz daha çok kuvvetlenecektir.

Tam olarak okumadim yazini.. Nerden cikariyorsunuz nasil variyorsunuz boyle dusuncelere anlamiyorum.. Benim ilk kizimda oyleydi bende nasil mutluysa digerlerindede oyleydi.. Ne guzel dinlenmis olurdum, stresim azalirdi.. Ikinci kizim fazlada yokdu ama bir yere biraksaydim dururdu.. Ne guzel iste hertarafta mutlu sosyal olan bir cocugumuz var.. Tam tersi olsaydi cocugum ice kapali, cekingen veya iletisim kuramiyor diye endise edecektik..

Benim oglumda boyleydi ama yurumeye baslayinca bana duskunlesti cunku anneyi kaybetme korkusu yasiyorlar yurumeye baslayinca.
Korkmayin hele yurusun, biraz nefes aldir kizim diyeceksiniz :)

..

Bazı bebekler özgür ruhlu oluyorlar, kimseye bağlı olmuyorlar. Mesela ablamın ilk çocuğu gibi. Yeğenim inanılmaz özgür ruhluydu. Kimseye bağlılığı yoktu. Bir yaşına gelene kadar ben bakmıştım, iki ailenin de ilk torunuydu. Hepimiz el üstünde tutar, gözünün içine bakardık. Ama yok, o kimseye bağlı değildi. Senin bebeğin de öyle olabilir. Mesela kız çocukları babaya daha düşkün, daha bağımlı olur. Benim yeğenim babasına bile düşkün değildi. Hatta şöyle söyleyeyim bana herkesten daha düşkündü. En çok kimi seviyorsun diye sorduklarında "Teyzemi" cevabını verirdi :) Ama ben bile böyle doya doya sevip okşayamazdım, izin vermezdi :) Bazı bebekler öyledir yani çok kafana takma. Özellikle de çok fazla ilgi alaka gösterilen bebekler böyle oluyor...

Sonra ablamın bir de oğlu oldu o da inanılmaz anneci. Annesinin tepesinden inmez. Sürekli anne, anne, anne etrafında dolaşır :) Ablamda ilk bebeğinde senin gibi çok üzülüyordu. Sonra oğlu da bu kadar düşkün olunca ondan da bunalıyor şimdi... :) O iyi olsun önemli olan o canım... Gerisi hiiiiç önemli değil :)

Yeni annesinin kafa takma lütfen .
Biraz büyüdükçe bu sefer senin üstüne düşücek belkide ozaman bebegim bana çok düşkün diye bir konu açarsın :)

Rabbim evladını sana bağışlasın , isteyen herkese nasip etsin..

..
Eğer annenin travmatik hareketleri olmamışsa çocuk üzerinde herhangi bir şekilde sizden kopacağını sanmıyorum. Ama belli ki güvenli bir çocuk, sizi görmeyince hemen ağlama vb. şeylere başlamıyor. Aslında bu çok da kötü bir şey değil. Yabancı görünce çılgınlar gibi ağlayan, odaya eve sokmayan, annesi odadan çıksa deliler gibi çığlık atan çocuklar da var ve bu zaten normal bir şey değil aslında. Demek aranızda bir güven bağı kurulmuş. Bu arada 6 ay ile 7 ay öyle kısa zaman gibi görünür ama o aylık bebekler için 1 hafta bile çok fark eder. Bebeğinize siz mi bakıyorsunuz bakıcı ya da başka biri mi bilmiyorum ama bebek/çocuk annesinden kopmaz.

..
Aklıma kötü bir örnek geldi, bir tanığımın gelini 3 üz annesi bir kadın işe giderken çocuklar neden arkamdan ağlamıyor diye söyleniyordu. En sonunda ne yapıp etti istediği oldu çocuklar arkasından ağlayıp duruyor artık mutludur herhalde:olamaz:

Benim oglumda boyleydi ama yurumeye baslayinca bana duskunlesti cunku anneyi kaybetme korkusu yasiyorlar yurumeye baslayinca.
Korkmayin hele yurusun, biraz nefes aldir kizim diyeceksiniz :)
Umarim oyle olur yaaa

Bazı bebekler özgür ruhlu oluyorlar, kimseye bağlı olmuyorlar. Mesela ablamın ilk çocuğu gibi. Yeğenim inanılmaz özgür ruhluydu. Kimseye bağlılığı yoktu. Bir yaşına gelene kadar ben bakmıştım, iki ailenin de ilk torunuydu. Hepimiz el üstünde tutar, gözünün içine bakardık. Ama yok, o kimseye bağlı değildi. Senin bebeğin de öyle olabilir. Mesela kız çocukları babaya daha düşkün, daha bağımlı olur. Benim yeğenim babasına bile düşkün değildi. Hatta şöyle söyleyeyim bana herkesten daha düşkündü. En çok kimi seviyorsun diye sorduklarında "Teyzemi" cevabını verirdi :) Ama ben bile böyle doya doya sevip okşayamazdım, izin vermezdi :) Bazı bebekler öyledir yani çok kafana takma. Özellikle de çok fazla ilgi alaka gösterilen bebekler böyle oluyor...

Sonra ablamın bir de oğlu oldu o da inanılmaz anneci. Annesinin tepesinden inmez. Sürekli anne, anne, anne etrafında dolaşır :) Ablamda ilk bebeğinde senin gibi çok üzülüyordu. Sonra oğlu da bu kadar düşkün olunca ondan da bunalıyor şimdi... :) O iyi olsun önemli olan o canım... Gerisi hiiiiç önemli değil :)
Ayynen benim.bebegim de tek torun ve ilk... cok seviliyor o yuzden benim.pek farkım olmuyor gibi zaten.tsk ederim.yorumlarniz icin

..
Sıcak kanlı güler yüzlü bi bebisiniz var :)) Allah bağışlasın. Dert etmeyinhergün yeni bir huy ediniyorlar.

Dertlenmeyin. Sizi sevmez olur mu hiç? Annesisiniz siz onun.
Sosyal bir bebek demekki.
Üzmeyin kendinizi bir ayaklansın tepenizden inmeyecek,bacağınıza yapışacak. Sizde bu kaygılarınızı hatırlayacaksınız o zaman.
Sağlıkla büyüsün.

Benimde 4 aylık bir kızım var oda kim e giderse gitsin ses etmez ama ben bunu hiç sorun etmedim cunku bu cok dogal birsey daha cok kucükler buyudukce size olan tepkisi sevgisi belirgin olacaktır. Süt azalması içinde kuru dut öneririm ciddi sekilde artırıyor sutu

İnan böylesi daha güzel konu sahibi
Benim kızım asla kucağımdan inmezdi Allah'ım ya o günleri hatırladım da
Biri gelince bile bana sarilirdi hiç bı yere gidemezdim tuvalete bile nasıl gidip geldigimi anlamazdım al beni yine cinnet geçirirdi nasıl bagimliydi

Çok şükür rahatladım ! Büyüdü ilgisi dağıldı daha rahat tuvalete gidiyorum yemek yiyorum su içmeye mutfağa gidebiliyorum biri sevdi mi çılgınca aglamiyor artık daha mutluyum

İnan seninki daha iyi

O aylarda benim oğlanda öyleydi şimdi gözünün önünden kaybolmayayım

Ay kızım 1 yaşındayken memlekete gittik. Kayınvalidemi kyınpederimi görünce bana gelmedi o gün. Ve bu anlattığınız tip bebekti. Beni görünce ayrı bi sevinen, ben varken kimseye gitmeyen. O gün bi içerledim, herkesin içinde ağlamaya başladım birden. Akşama doğru eskiye döndü, geldi bana. Orası farklı bir yerdi, başka insanlar vardı. Keşfedecek çok şey vardı.

Çocuğunuz başka insanlra gidiyor. Çünkü keşfetmesi gerekiyor. Başka yüzleri, başka sesleri, başka oyunları. Gelişimi için çok önemli bu. Bırakın 1 saat gelmesin size. Anne sevgisni hiç kimseden göremez. Sizi her zaman başka sevecek üzülmeyin. İmkanım olsa da şuan bana sarılı uyuyan kızımın fotoğrafını atsam keşke.

Benim oglumda 7 aylik ve tam kiziniz gibi bir bebek. Bencede dert etmeyin etrafa gulucukler dagitan bir cocuk. Kim gel dese gidiyor. Siz annesisiniz ve sizden baska kimseden bu sevgiyi goremicek

Benim oglumda 7 aylik ve tam kiziniz gibi bir bebek. Bencede dert etmeyin etrafa gulucukler dagitan bir cocuk. Kim gel dese gidiyor. Siz annesisiniz ve sizden baska kimseden bu sevgiyi goremicek
Öyle diyorsunuz ama bazı kaynana ve kayınbabalar var ki, çocuk hep bize gelsin annesine gitmesin,hep bize alışsın diye çabalıyorlar resmen.Kendim bizzat yaşadım ve yaşıyorum hala bunu. Nerdeyse kendileri doğurmuş gibi davranıyorlar. Bence insanlarda anne bebek arasındaki bağı bozuyorlar, saatlerce hiç bebek görmemiş gibi çocuğu kucağından indirmeyip annesinin kucağına vermeyenler var çok sinir bozucu.

Benim kizim da kimseye sevdirtmez kendini ilginc buldugu birsey gorurse o kiside biraz durur inceler falan biraz ama sonra tepinerek kendini atarak iner kucaktan . Ben bile sevemiyorum pek ,bi arkadas daha yazmis cok ozgur ruhlu oluyor bazi bebekler..Karakteri oyledir herkesle iyi anlasacaktir sosyal olucaktir sizinki.. daha kucuk ayrica 6 ay bence, siz onla bol bol konusun gulusun agladiginda kucaginiza siz alin birilerine izin vermeyin mesela atlayin alin hemen. Aranizda bi bag olusur bence daha 6aylik daha cok miniik..

Muhtemelen bebeğinin yaradılışıyla ilgilidir, bazı bebeler özgür ruhlu doğar bazıları daha bağımlı, kendinizi üzmeyin boşa

Back
X