Anneler çok acil bakabilir mi?

Yok suan uyuyor aglamiyor.. banyodan cikinca cok agliyor :) ben nescafe 3in1 ile yasayan biriyim hic olmazsa gunde 4 bardak iciyorum bazen bir fincan da turk kahvesi ekleniyor ama bu hamilelegimden doguma, dogumdan da bugune kadar hep boyleydi.. karnimdayken alismistir bence :) ama gunduzleri gercekten hic uyumuyor sadece aksamlari 7de yatiriyorum gece 12 gibi uyaniyor beslenip tekrar uyuyor.. sonra daha kisa araliklarla uyanip emip uyuyor.. gaz icin damla kullaniyorum ama masallah ne pirtlar yapiyor gulmekten bayiliyorum :) senin prensesinide Allah bagislasin insallah.. kahveyi de azaltirim yarindan itibaren artik ne yapalim paşamız rahat etsin :)
ahhhh canım desene sende bendensin.malesef bende kahve ile yaşıyorum :( evet bende gaz için damla kullanmıştım çok iyi gelmişti.bugun komşumdaydım anneee dedi efendim yavrum dedim minnak popişini gösterip pırttt dedi :) o pırtlar hiç bitmiyor :) Allah hepimizin yavrularını bagışlasın inşallah.

Yikandigi günler extradan bi patik , yelek falan giydirin.
Kafasında mutlaka şapkası olsun.
Bebekler en fazla sogugu kafadan yerler.
Bu da 2 çocuklu bi anneden inciler :)
Cok dogru dediniz valla ben yatirirken yelekle patik giydirmiyorum beslenmek icin uyandiginda ya battaniyeye sariyorum yada yelek ve patik giydiriyorum.. sapka hic kullanmadim ilk 2 hafta haric.. kafadan usutuyorlarsa ben ozaman hep sapla giydireyim ona.. iyi oldu beni aydinlattiniz tesekkur ederim :) Allah bagislasin sizin bebisleride..

ahhhh canım desene sende bendensin.malesef bende kahve ile yaşıyorum :KK43: evet bende gaz için damla kullanmıştım çok iyi gelmişti.bugun komşumdaydım anneee dedi efendim yavrum dedim minnak popişini gösterip pırttt dedi :) o pırtlar hiç bitmiyor :) Allah hepimizin yavrularını bagışlasın inşallah.
Yerim benn onuuu :) prensese bak sen pirt diyor bide :) amin canim insallah..

Cok dogru dediniz valla ben yatirirken yelekle patik giydirmiyorum beslenmek icin uyandiginda ya battaniyeye sariyorum yada yelek ve patik giydiriyorum.. sapka hic kullanmadim ilk 2 hafta haric.. kafadan usutuyorlarsa ben ozaman hep sapla giydireyim ona.. iyi oldu beni aydinlattiniz tesekkur ederim :) Allah bagislasin sizin bebisleride..
Teşekkürler.
Hepimizinkini allah bağışlasin. .
Zaten yatirirken yelek giydirmeyin terler , hasta olabilir.
Ama banyo yaptığı gün mutlaka başında şapka olsun.
Öyle çok kalın bişeye gerek yok.
Çocuk büyütmek çok zor.
Bu arada kahveye deginmissiniz .
Ilk gebeligimden tutun emzirmeye kadar hep kahve içtim günde 5 fincana kadar bile çıkmıştır ama kızım taş görse üstünde yatardi o derece :)
Uykusuzluk hiç çekmedi.
O uyku doğasında yoksa naparsaniz yapın uyumaz.

Önce bi üstünü aç annesi 3 kat ne ? :)
1 kat yeter ona.
Hasta etmekten başka bi işe yaramaz o kadar sıcak tutmak.
Doktor siz ne giyiyorsaniz 1 kat fazlasını giydirin demişti.
Bu da aklında bulunsun.
Aynen arkadaşın dediği gibi sen ne giydiysen bir kat fazlası olacak ve yine arkadaşın dediği gibi banyodan sonraki kıyafetlere ve başına şapkasını takmayı ihmal etme canım O Organize_isler

Çok teşekkür ederim kk anneleri :) valla acemi anne olmak çok zor :D ama bununla gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden korusun butun cocuklari insallah.. Yardimlariniz ve onerileriniz icinde ayrica tesekkurler :)
Artik daha bilincli bir anneyim :)

Simdi uyuyor 3 kat örttüm uzerini burnu kulaklari normal sicaklikta yanagi sadece birazcik soguk gibi.. tesekkur ederim insallah gecer biran once :KK43: memede olmayinca aglayan bir bebek doktor tahlil istediginde insallah hastane yaygaradan yikilmaz :)
Her dustan sonra kulağına pamuk koy.. kulağın içi ıslak kalmasın

Simdi uyuyor 3 kat örttüm uzerini burnu kulaklari normal sicaklikta yanagi sadece birazcik soguk gibi.. tesekkur ederim insallah gecer biran once :KK43: memede olmayinca aglayan bir bebek doktor tahlil istediginde insallah hastane yaygaradan yikilmaz :)

Lütfen o kadar cok örtme cocugu. Sicaktan terler ve cidden üsütür. Bebeler en fazla bizden 1 kat kalin giynirler.

Ayrica bebis üsütmedi korkma. Üsütmüs olsaydi kusma olurdu, ates olurdu yada ne bilim ishal olurdu. Yani belirtileri olurdu. Bunlarin hicbiri yokmus. Bebek halsiz felanda degilmis, yani sorun yok.

Bebek ek mama aliyormus. Bende ilk basta senin gibi hem ek mama hem anne sütünü veriyordum. Ve benim kizimda bir kac defa yesil kaka yapmasti ve bir sorun olmamisti.

Evet biliyorum endiselisin. Kafanda "nerede yalnis yaptim" sorusu dönüyor ama inan bana hic bir sorun yok canim. Sakin kendinide hirpalama. Yarin randevuda artik doktora sorup rahatlarsin.

Evin icinde sapkaya inan gerek yok. Kendi dedigin gibi, ilk iki hafta haric. Zaten ev yetirici kadar sicak. Bebegi fazla sicaga alistirmak iyi degil. Uyandiginda en fazla bir yelek ve corap giyindir. Ve tekrar haklisin, uyurken o yelek ve corabi cikarman cok iyi oluyor.

Gereğinden fazla emdiği zaman oluşur yeşil kaka demişti doktorumuz. Benimkiler hep yeşil kaka yapardı çünkü mememi emzik gibi kullanırlardı :) bence endişen yersiz kaka ile ilgili amaaa her gün içtiğin kahve miktarını mutlaka azaltmalısın. İlk önce bebeğinin sonra kendi sağlığın için bu şart. Küçücük bebeğe bu kadar kafein yüklemesi yapman hiç doğru değil. Doktorunuz ne diyor bu duruma merak ettim. Annelik fedakarlık demek. Günde bir tane bile fazla emzirirken. Hamilelikte bebek amniyon sıvısının içinde ve zararlı maddelerin hepsine maruz kalmıyor. Ama emzirirken tamamen savunmasız. Yediğiniz,içtiğiniz şeylerden sorumlusunuz bu durumda. Çünkü herşey direkt bebeğe geçiyor. Günde 4 kahve 2 aylık bebek için çoook fazla. Üstelik şekerli olanlarından içiyormuşsun . Bu daha da beter. Lütfen dediklerimi bir düşünün. Eminin yaptığınız hatanın farkına varacaksanız.

Korkmayın. Bebekler aşırı beslendiği zaman böyle yeşil, kokulu, mukuslu , hatta kanlı gibi gornumlu yaparlar. Emme aralığını biraz açın düzelir. Huzursuz da değilse bu durum önemli bile değil.

Bilgilendirm;

Kizlar yazdiginiz yorumlar icin ayri ayri tesekkur ederim :) dun bebis uyaninca ve tekrar uyumayinca yazamadim bende sizlere..

Doktor kontrolumuze gittik şükür hicbirseyi yok.. kilo alimi, boyu, bas cevresi normal cikti.. kakasini soyledim dun boyle oldu diye.. bazen olabilir dedi.. ondan onceki gunlerde nasildi dedi bende dedim 2 gun hic yapmadi 3.gun sabahtan normal yapti aksami da boyle kokulu ve yesilimsi dedim.. tamam normal dedi.. muayene etti hicbisey yok endiselenme dedi.. bende endiselerimi dun kk anneleri aldi dedim :D anlamadi ama tamam oyleyse dedi...

Allaha çok şükür.. Hepinize tekrar teşekkür ederimm.. :)

Merhaba anneler bende 25 ekimde sezeryan Doğum yaptım yurtdışındayım yanlızım annem bu hafta gelecek onun gelmesini bekleyemedik içim çok sıkılıyor hep ağlamak istiyorum oda üstüme üstüme geliyor resmen ve aynı zaman da da bebeğime bakamama korkusu var emzirirken boğulur mu diye yanlız kalmaktan korkuyorum böyle problemler yaşayan varsa lütfen yazabilir mi motiveye ihtiyacım var İnanın ki..şimdiden teşekkürler..

Merhaba anneler bende 25 ekimde sezeryan Doğum yaptım yurtdışındayım yanlızım annem bu hafta gelecek onun gelmesini bekleyemedik içim çok sıkılıyor hep ağlamak istiyorum oda üstüme üstüme geliyor resmen ve aynı zaman da da bebeğime bakamama korkusu var emzirirken boğulur mu diye yanlız kalmaktan korkuyorum böyle problemler yaşayan varsa lütfen yazabilir mi motiveye ihtiyacım var İnanın ki..şimdiden teşekkürler..

Bende de vardı ilk doğum yaptigimda ki benim bebeğim prematüreydi bakımı zordu ama anne olduğunda inan hiç birseyden kormuyosun ben 3 aylık anneyim ama sanki yıllardır anneymisim gibi sende öyle olacaksın korkma ki tekken daha çabuk adapte oluyosun annelige

Çok teşekkür ederim yazdığınız için evet sizin daha da hassasmış çok zormuş zaman gerekiyor sanırım hep bir panik halindeyim hiç rahatlayamıyorum inşallah en kısa zamanda geçer

Çok teşekkür ederim yazdığınız için evet sizin daha da hassasmış çok zormuş zaman gerekiyor sanırım hep bir panik halindeyim hiç rahatlayamıyorum inşallah en kısa zamanda geçer

Aynen zamanında doğan bebege göre daha hassas anne karnındaki gibi bakmak zorundasınız ilkte bende öyleydim zamanla geçiyor inan sen sakin ol ve benim fikrim çok fazla başkalarının dediğini yapma annelik duygun neyi doğru gösteriyorsa onu yap sana bi örnek vereyim bebeğim büyük çabalar sonucu iştahı açılmıştı çok güzel besleniyodu bi doktorun demesiyle çok kilo aliyo dedi ve ben aptal gibi azalttım mamayı halbuki annelik duygum normal beslesigimi söylüyordu sonra başka basarili ıyi bir doktora göturdum oda gayet normal kilo alıyor dedi bebekler 500 gr ile 1000 gr arası alması normaldir dedi ama azalttigimiz için bebegimin iştahı kesildi şimdi açılsın die elimden geleni yapıyorum o doktora öyle kızıyorum ki

Aynen zamanında doğan bebege göre daha hassas anne karnındaki gibi bakmak zorundasınız ilkte bende öyleydim zamanla geçiyor inan sen sakin ol ve benim fikrim çok fazla başkalarının dediğini yapma annelik duygun neyi doğru gösteriyorsa onu yap sana bi örnek vereyim bebeğim büyük çabalar sonucu iştahı açılmıştı çok güzel besleniyodu bi doktorun demesiyle çok kilo aliyo dedi ve ben aptal gibi azalttım mamayı halbuki annelik duygum normal beslesigimi söylüyordu sonra başka basarili ıyi bir doktora göturdum oda gayet normal kilo alıyor dedi bebekler 500 gr ile 1000 gr arası alması normaldir dedi ama azalttigimiz için bebegimin iştahı kesildi şimdi açılsın die elimden geleni yapıyorum o doktora öyle kızıyorum ki

Bende birsey sormak istiyorum canim sana.. ben tek memeden emziriyorum ve 30cl mama veriyorum 3 saatte bir.. 2ayimiz bitti bugun hala tek meme + 30cl mama.. doktor kilo alimi iyi dedi suan 5 kilo.. bazen 45lik verebilirsin demisti.. simdi benim oglusumu az cok tanidiniz :KK70: miz miz ve surekli meme de olmak istiyor.. yani surekli gogsumde duruyor ne bi is yapabiliyorum ne baska sey.. 30luk veriyorum biberondaki mama bitince gaz cikarmaya calisiyorum ama yaygarayi kopariyor mama bitti diye.. ardindan hemen meme veriyorum oyle susuyor.. ve surekli kusuyor.. bazen 45lik veriyorum uzun sure uyudugunda ozamanda yaygarayi kopariyor mama bitince.. yani doymuyor desem kilo alimi iyi ve 45te daha cok kusuyor.. ben ne yapmaliyim hic bilmiyorum.. memeden nasil kurtarcam yalanci meme 6 tane aldik hepsini reddetti ille ya biberon ya meme.. ve surekli heran krem kullaniyorum ama yaralar hic gecmiyor :(

Back
X