Anneler günü dayatması

Gorumcenin anneler gününü kutlamak ne alaka? O senin annen değil, sen onun çocuğu değilsin. böyle bir beklentide değildir umarım.

KVye gelince anne diyorsan kutlayabilirsin sözle, ama o bile içinden gelmiyorsa bırak oğlu kutlasin ikiniz adına.

Ayni senin gibi davraniyorum acimi dillendiremiyorum duygu somurusu gibi geliyor aslinda iyu bisey degil daha kizkardesimle bile oturup birbirimize sarilip aglamisligimiz yoktur agzimizi acinca ikimizde agliyoruz birbirimizi uzmek istemiyoruz herhalde bilmiyorum bunu bile konusmadik
Benimde annem rahmetli oldu 10 yil once az once kreste anneler gunu kutlamasi vardi cocugum bana canim annem diye sarki soylerken benim aklima kendi canim annem geldi gozlerim doldu
Dolayisiyla bende anneler gununden cok hoslanmiyorum ama annesi olanlar ve anne olanlar icin mutluluk sebebi kayinvalidem disinda kimsenin anneler gununude kutlamam kayinvalidemede anne diyorum ya o yuzden kutluyorum annelik yaptigindan degil yani
Ne demis ustat herkesun bir derdi var durur icerusunde

Benim annem hayatta çok şükür ve ilişkimizde çok iyi . Bu tip özel Günlerden ve insanların beklentilerden hep Hayatım boyunca nefret etmişimdir . O Yüzden de kimseyi alıştırmadım . Yani kutlamasamda olağan karşılarlar . Gel gelelim eski evliliğimde bu konuda çok problem yaşadım . Benim aksime onlarda bu günleri fazlası ile abartı yaşayan hediyesiz Geçirmeyen mutlakada bir Arad a olunması gereken günler olarak yaşarlardı . Bunun ardı yokki . Anneler günü babalar günü yok doğumgünü yok kandil vs. Vs. Her defsında mecburen hediye aldım ama içimden gelmeden . Zaten ilişkilerim kötüydü onlarla bir de bu dayatma beni çileden çıkartıyordu . Size tavsiyem Tabiki zorunda değilsiniz ama onlarla ilişkileriniz iyse ve aksi durum evliliğinize zarar verecekse öyle fazla hediye falan alıştırmadan kutlayın yada ufak birşeyle ziyaret edin geçin. Bazı insanlar anlamaz sizin ne hissettiğinizi .

Resmen kendimi okudum. Ben de aynı sizin gibiyim. İçinizden gelmiyorsa kimsenin anneler gününü kutlamayın. Ne kayınvalide ne görümce. Mecbur değilsiniz. Eşiniz de anlayış gösterir artık bi zahmet.

Ağzınıza sağlık. İlk defa bir konunun yorumlarını okumadan yazıyorum. Bire bir hissediyorum duygularınızı, çünkü konumlarımız aynı. Ben kutlamıyorum kimsenin anneler gününü. Zaten bu günlerin tüketim çılgınlığı olduğunu düşünenlerdenim. Benim de kutlamasınlar.

Suni günler, bayıldım tabire. Babanızın ellerinden öperim. Kutlamalara bayılmama rağmen bu tarz kutlamalar anlamsız geliyor bana, babamızın deyimiyle suni ve zoraki geliyor.
Ben de nickinize bayildim. O muhtesem kadin, sadece adini duydugumda bile, icime umut doldurur.

Bi öğretmen olarak annesi yanında olmayan bi kaç öğrencim var ve hiç bu ticari günün adını bile ağzıma almadım almayacağımda. Bi çok kişinin canını yakmaktan başka bi anlamı yok bence

cnm oncelikle annenin mekani cennet olsun insallah. size de sabirlar versin. icinden nasil geliyosa oyle yap. kaynanan bunu hakediosa gununu senin annen oldugu icin degil bi anne oldugi icin esinin annesi oldugu icin kutlarsin. ama bu icini acitcaksa yapma.

Kvalideyi eşiniz kutlasın, sizde eşlik edin ama misafir sanatçı gibi. Eşiniz alsın hediyesini. Benlik bi durum yok sen onun annesisin havasında ama öylesine bi kutluyormuş gibi. Görümceyi geç ona hiçbirşey yapmaya lüzum yok . Görümceler günü yok.
Ben kendi anneminkini bile zoraki kutluyorum hiç sevmiyorum ve aşırı geriliyorum bu dayatma günlerde

Anne ve babası hayatta olmayan birisi olarak yaşadığınız duyguları o kadar iyi anlıyorum ki..özellikle de aile içinde bile dile getirmeyiz bizde kardeşler olarak hep dik durmaya calismisizdir sanki konuşunca herşey kötüyken daha da kötü hissettirecek gibi.

Bunun tarifi yok gerçekten. ..

Kayinvalide konusuna gelirsek eğer gerçekten anne demenin hakkını veriyorsa sırf acımız var diye görmemezlikten gelinmemeli bence.maksat hediye filan değil o gün kendisini iyi hissetmesini sağlamak hatırlamak yeterli diye düşünüyorum. ..

Şahsen ben içim yandığı halde böyle yapıyorum eşimle beraber annesini alıp bi yemege gidiyoruz vs .en azından hayatta olan bi annenin sağlığında kıymeti bilinmesi önemli bence ..

Bunu şunu düşünerek de yapmak lazım eğer eşini seviyorsan yarın bir gün annesi gittiğinde bunları hatırlar ve iyi ki der iyi ki yapmışım kimse için değilse bile esin için. .

Görümce salla o kadarı da çok saçma bence hiç gereği yok. Şahsen ben görümce olsam da beklemem yani..

Ben kendi annemnkinide eşim annesnnkinide kutlamıyrm. Eşimde kutlamaZmış zaten. Ben kv benden beklrdi ama oğluda benle aynı kafa olunca öyle bi beklentide değil.

benim annemde rahmetli oldu
kimsenininkutlamiyorum,kv uvey ama anne diyorum hitap oalrak onuda aramiyorum valla bayramdan bayramaaa anneler gunundede aramam , banane beni kim ariyor sanki ...
Allah rahmet eylesin annene

Çok çok çok haklısın. Allah yardımcın olsun.nur içinde yatsın inşallah. Ona en güzel hediye duadir sadece anneler gününde değil her gün. Ben de istemiyorum keşke böyle günler olmasa zaten ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum benim annem hayatta şükür ama yine de tek bir insanin dahi üzuldugu gün mutlu gün olamaz bence

Ne kvnin ne annemin anneler gününü kutlamam aramam hediye almam sadece bu güne has birşey değil özel gün diye dayatılan hiçbir vıttırı zıttırı günü kutlamiyorum. İçimden geldigi zamanlarda küçük hediyeler alırım çok saçma geliyor bu tarz günler gerçekten bazı insanlarin da bu günleri abartılı şenlik havasında kutlamasini aklım almıyor.

Bazi seyleri istemesekde sadece sevdiklerimizi mutlu etmek icin yapariz. Ben esimin annesine Anne dermiydim bilmiyorum kendisi hayatta degil cunku. Ama esim benim anneme Anne diyor Ve gercekden cok seviyor. Annem de cok sever damadini. Sanirim sirf esimi mutlu etmek icin anneler gununu kutlardim Ve Anne de derdim annesine. Bana gore Anneler gunu demek sadece kendi annenizin gununu kutlamak degildir (hatta bir gune sigdirilmasi taraftari da degilim Ve sirf birileri para kazansin diye yapilan birsey oldugunu dusunuyorum ama su da var kotu niyetle yapilmis birsey degil). Annenize Allah rahmet etsin. Evet bir eksikliginiz var fakat Bu eksikliginizin sizi aci bir insan yapmasina izin vermeyin.

Allah anneciginize gani gani rahmet eylesinn.. Okurken bir tuhaf oldum.. hic de kutlamak zorunda degilsiniz.. ne kayinvalidenizi ne de gorumcenizi-bu cok sacma zaten-
Kutlamamaniz kv nizde bir sikinti olusturmaz sanirim tabi eger gecen yillarda da kutlamadiysaniz..
Kv.niz nasil bilmiyorum ama anlayis gosterecektir muhtemelen hic sorgulamadann..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…