• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler gününde kayınvalidenize hediye alıp anneler gününü kutlayacak mısınız?

labellevie

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Haziran 2010
8.341
15.526
448
Diğer
2 hafta sonra Anneler Günü, annesi bu dünyada olmayan arkadaşlardan çok özür diliyerek, biliyorum her yıl mayısın ikinci haftası pazar günü sizin için çok zor bir gün belki bu konuyu açtığım için üzüntünüzü deşiyorum o yüzden affedin beni. Benim annem de uzakta, ben eşimin memleketindeyim. En son bayramda gördüm annemi, babamı. Yaptığım yorumlardan belki eşimin ailesiyle ilişkimizin nasıl olduğunu hakkında bir kanı oluşmuştur. İki yıldır hediye alıp yanına gidiyoruz kutluyoruz gününü. Bu yıl ise içimden hiç gelmiyor hediye falan almak. Nedense bu aralar annemi çok özlüyorum, biraz duygusal bir dönemdeyim. Kayınvalidem kendi halinde biri, kaynanalık yapmaz ama annelik te yapmadı. Kadın zaten kendi kızlarına da öyle yakın değil, oğullarını daha çok seviyor ve düşünüyor. Gittiğimiz zaman önce eşime hoşgeldin der sonra bana, yan yana oturduğumuz halde hep böyle yapar. Yemekte falan sanki yediklerim batıyormuş gibi geliyor bana, bir kez kahvaltıda oturdum baktım canımın istediği bir şey yok, biz ailecek en çok kahvaltıyı severiz ve çok özeniriz hazırlarken onlar aylarca bir reçel sofraya gelmekten araba yağı gibi olmuş onu hala koyarlar sofraya, onların yediği peyniri ben yemem, neyse eşim bal getirmişti ondan yiyim dedim bir kaç kez bıçakla alıp ekmeğime sürdüm yedim, kayınvalidem birşeylerin yerini değiştirdi ve balı benden uzaklaştırdı. Ne bileyim benim annem biri birşeyi yerse ona daha da yaklaştırır. Yine de kötü niyetle yaptı diyemem, eşime falan söylemedim. Bir gün arkadaşım çağırdı, annesi o kadar ilgilendi ki inanın anne şevkatini ilgisini ilk kez orda hissettim bu şehre geldiğimden beri. Gözlerim doldu, birşey söyleyemedim. Ne durumda olduğumu az çok anlamışsınızdır. Gerçekten hiç hediye almak gitmek istemiyorum. Eşim ısrar edicektir, belki giderim ama kendim ayrı hediye almam. Aslında ben hediye almayı, jest yapmayı çok severim ama sevdiğim insanlara. Siz kayınvalidenize hediye almayı ve anneler gününü kutlamayı düşünüyor musunuz? Sizce ben yanlış mı düşünüyorum, güzel bir hediye alıp gitmeli miyim?

Son düzenleme:
gelin kızım içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın... ben şahsen gelinimin öyle olmasını isterim...başkası olmasın kendi olsun....
bu uğurda 36 yılını vermiş bir gelin olarak size nacizane önerim, eşinizin hatrı için, evinizdeki huzur için gönül alıcı olun, siz yapın gerisini yaradana bırakın....neylerse güzel eyler....:kkk:

gelin kızım içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın... ben şahsen gelinimin öyle olmasını isterim...başkası olmasın kendi olsun....
bu uğurda 36 yılını vermiş bir gelin olarak size nacizane önerim, eşinizin hatrı için, evinizdeki huzur için gönül alıcı olun, siz yapın gerisini yaradana bırakın....neylerse güzel eyler....:kkk:

Teşekkür ederim yorumunuz için, annem de böyle söylerdi sorsam eminim.

Anneler böyle söyler......hep evlatları mutlu, huzurlu olsun, yüzleri gülsün ister....:nazar:

zaten sizin annenizin böyle söylediği, sizden belli oluyor... içiniz rahat değil ki, sorup sorgulama gereği duymuşsunuz.....:20:

Son düzenleme:
Evet annem melek gibidir, babannemden çok çekmiş zamanında ama hayattalarken bayramlarda tatillerde babam gitmek istemese annem zorlardı, büyük onlar annen seni doğurmuş, büyütmüş, yetiştirmiş diye. Yaşlandıklarında annem baktı, Kuran okur onların ruhlarına gönderir.
Hep diyorum biz annelerimiz gibi cefakar, iyi olamıyoruz. Çok çabuk siliyoruz insanları, affedemiyoruz malesef. Ben de kinci bir insanım. Gerçi hiçbir şey beklemedim evlenirken, bilmiyordum da ama başkalarının evlilik aşamasında alınan hediyeleri gördüğümde diyorum ki ben değersiz miydim, niye bana yapılmadı. Bir de ben çalışıyorum, benden hep iş beklediler yapsam yorgunsun yapma demediler, yapmasam görümcelerim surat astı, kayınvalidem birşeye karışmaz ama hep annemle kıyaslıyorum o gelini de olsa ezdirmezdi kimseyi.

Her sene olduğu gibi hediyemi alıcam ellerinden öperek vericem...
Çünkü o bana en değerli mücevherini hediye olarak verdi bir ömür boyu!!!
Bizden ne kadar büyük olurlarsa olsunlar bazen bizim büyüklük yapmamız gerektiği inancındayım...

siz geçmişi geçmişte bırakıp önünüze bakmalısınız.....geçmiş artık geçmiş....yapmamışlar etmemişlerr...maalesef sizin dediklerinizi yaşayan o kadar çok gelin kızımız var ki....acı ama gerçek....
bundan böyle siz kendinizi değerli kılın,ama kincilik yapmayın.. kin ve nefret insan bedenini ve ruhunu hasta eder....yüce yaradan affediyor da biz kimiz ki affetmeyelim.....ben de çok isterdim canımızın parçası, gözümüzün nuru kızlarımız hakettikleri değeri bulsunlar, baştacı edilsinler ama ne yazık ki tahtını yapıp bahtını yapamıyoruz....sabrın sonu selamettir....sabır... sabırr.... ayrıca da Dünyada Cenneti yaşamak ve yaşatmak için yapılması gerekeni yapmalısınız....:kkk:

Son düzenleme:
Eşinle ufakta olsa bir hediye al git için rahat olsun yapan kendine yapar yaptıklarının cezasını öbür tarafta çekecektir bunu unutma

Canim gun gelipte "aman anneler gununde bi hediye bile almaz, dusuncesiz, saygisiz." dedirtmemek icin her ne kadar icinden gelmese de almak gerekiyor bence. Cunku bir didisme durumunda bunlarin hepsini bir bir deftere yazmis gibi dokuyolar. Saygidan cevap vermiyip susunca bak, suclu sesi cikiyomu diyorlar. Karsilik verince de hem suclu hem guclu diyorlar. Ben mumkun oldugunca koz vermemeye calisiyorum. Kusur bulmak isteyen buluyor ama nekadar az bulursa o kadar iyi. Sen al hediyeni, kafan rahat etsin. Iyilik yap denize at.

Bugün de tam zamanına gelmiş yani.
Biz zaten pek konuşmuyoruz kendisiyle, başka şehirde oturuyorlar, aramız böyle iyi değilken arayıp anneler gününü kutlamak öyle saçma geliyor ki bana, laf olsun diye mi arayacağım, bilmiyorum yani.

Elbet her anne,her kayınvalide farklıdır..
Herkesin kendi tercihidir.
Ben bunu hiç zorunluluk olarak görmedim,hep içimden geldi ve yaptım.
Bu yıl da aynı şekilde hem annemin,hem kayınvalidemin anneler gününü kutlayacağım.

İkisine de hediye alıp kutlayacağım.Aramızda sorunlar var yok değil ama ben zorunlu gibi hissetmiyorum.İçimden geldiği için alıcam.

bir ay önce şal örüp birde eşarp alıp yollamıştım anneler gününü akıl edemedim :97:
ama eşim ve kardeşleride birleşip bulaşık makinesi aldılar annelerine.
uzakda olduğu için bir arar kutlarım

kesinlikle alıcam da kutlicam da
sevip sevmemekle alakası yok, anne o da, benim eşimi bugüne getiren doğurup büyüten kadın o. hiç değilse bu yüzden saygı duymak, en azından minik bi demet çiçeği çok görmemek gerekir diye düşünüyorum
zaten cok sevyrm ben onu :69:

Eşinle ufakta olsa bir hediye al git için rahat olsun yapan kendine yapar yaptıklarının cezasını öbür tarafta çekecektir bunu unutma
Yaptığı da kötü bir şey yok aslında, dindar bir kadın, ceza falan çekmesini istemem açıkcası. Daha çok yapmadıkları beni üzen, inanın ben onlar için çok şey yaptım isteyerek. Karşılık beklemiyorum ama insan bir ilgi istiyor. Haklısınız küçük bir hedeyden ne olcak ama ben içimden gelmediği bir şeyi yapmak istemiyorum.

Canim gun gelipte "aman anneler gununde bi hediye bile almaz, dusuncesiz, saygisiz." dedirtmemek icin her ne kadar icinden gelmese de almak gerekiyor bence. Cunku bir didisme durumunda bunlarin hepsini bir bir deftere yazmis gibi dokuyolar. Saygidan cevap vermiyip susunca bak, suclu sesi cikiyomu diyorlar. Karsilik verince de hem suclu hem guclu diyorlar. Ben mumkun oldugunca koz vermemeye calisiyorum. Kusur bulmak isteyen buluyor ama nekadar az bulursa o kadar iyi. Sen al hediyeni, kafan rahat etsin. Iyilik yap denize at.
İşte ben bunu yapmak istemiyorum içimden gelmeyen bir şey yaptığımda kişiliğimden taviz vermiş gibi hissediyorum. Öyle bir hissettiriyorlar ki evlenince benim ailem bitti sanki, bayramda gitmemize bile laf ediyorlar. Halbuki benim annem de bir anne. Ama çocuk bakmaya gelince iş annen gelir bakar diyorlar. Ama haklısın onlara laf vermemek için yapmak lazım.

Bugün de tam zamanına gelmiş yani.
Biz zaten pek konuşmuyoruz kendisiyle, başka şehirde oturuyorlar, aramız böyle iyi değilken arayıp anneler gününü kutlamak öyle saçma geliyor ki bana, laf olsun diye mi arayacağım, bilmiyorum yani.
Herkeste aynı dert, insanın içinden gelmiyor, aranız iyi değilse uzaktaymış neyseki hediye almamayabilirsiniz. Aramazsan da unuttum dersin artık.

Elbet her anne,her kayınvalide farklıdır..
Herkesin kendi tercihidir.
Ben bunu hiç zorunluluk olarak görmedim,hep içimden geldi ve yaptım.
Bu yıl da aynı şekilde hem annemin,hem kayınvalidemin anneler gününü kutlayacağım.
Ne güzel içinizden geldiği için yapmanız. Peki içinizden gelmeseydi napardınız?

İkisine de hediye alıp kutlayacağım.Aramızda sorunlar var yok değil ama ben zorunlu gibi hissetmiyorum.İçimden geldiği için alıcam.
Kaynana gelin mutlaka arada tatsızlıklar olabilir, kendi annemizle bile anlaşamıyoruz bazen ama onun beni sevdiğini düşündüğünü biliyorum. Kayınvalidem nötr, içimden ona hediye almak gelmiyor.

bir ay önce şal örüp birde eşarp alıp yollamıştım anneler gününü akıl edemedim :97:
ama eşim ve kardeşleride birleşip bulaşık makinesi aldılar annelerine.
uzakda olduğu için bir arar kutlarım
Canım anneler günü henüz gelmedi, bak ne güzel kendi el emeğinle şal örmüşsün daha ne olsun. Kayınvaliden çok şanslı senin gibi bir gelini olduğu için. İnşallah o da sana karşı böyle iyidir.

kesinlikle alıcam da kutlicam da
sevip sevmemekle alakası yok, anne o da, benim eşimi bugüne getiren doğurup büyüten kadın o. hiç değilse bu yüzden saygı duymak, en azından minik bi demet çiçeği çok görmemek gerekir diye düşünüyorum
zaten cok sevyrm ben onu :69:
Öyle düşününce haklısın eşimizin annesi eşim istediğini alsın annesine ama benim annem değil. Eşimle ikimiz giyiniriz güzelce biryere gitmek için, kadın gelir oğluna maşallah maşallah güzel olmuş der, beni es geçer. Bazen eşime ben ooo çok şık olmuşsun derim, bana hemen maşallah de nazar değmesin der. Ne bileyim ben gözüme hoş gelince nezaketen derim sanki benim nazarım değecek. Bunları düşününce canım hiç o kadının anneler gününü kutlamak istemiyor.

hediye almam zatende arayacağımı da sanmıyorum eminim o da beklemez aramamı :35:
Beklemiyorsa arama bence. Ama benimki bekler, kendi yapması gereken şeyleri yapmaz ama kendisi bekler.

valla ne bileyim yaa anneler gününde anneciğimin yanında olacağım inşallah o başka bir şehirde çnkü bende orada olacağım oğlum annem ben kutlarız anneler gününü
dönünce de eşime hediye aldırırım kayınvalidem için gider veririz.

İçinden gelmiyorsa alma derim. Eşin alır mutlaka.
O alsın yeter. Senin ayrıca almana hiç gerek yok.
Aile olarak verirsiniz.
İnsanlara hak etmedikleri değeri verince iyice tepene çıkıyorlar.
Ben bunu gördüm.

guzelim anladigim kadariyla sana kar$i kotulugu yok kayinvalidenin, yani vardir ya "cadaloz kaynanalar" ; hiç iyiligini de gormedim diyorsun, olsun guzelim sana kari$miyor ya gerisi bo$, buraya konu açtigina gore çok kararsiz kalmi$sin, içini kurcaliyor bu mesele, oyleyse al sende hediyeni..

Back
X