- Konu Sahibi labellevie
2 hafta sonra Anneler Günü, annesi bu dünyada olmayan arkadaşlardan çok özür diliyerek, biliyorum her yıl mayısın ikinci haftası pazar günü sizin için çok zor bir gün belki bu konuyu açtığım için üzüntünüzü deşiyorum o yüzden affedin beni. Benim annem de uzakta, ben eşimin memleketindeyim. En son bayramda gördüm annemi, babamı. Yaptığım yorumlardan belki eşimin ailesiyle ilişkimizin nasıl olduğunu hakkında bir kanı oluşmuştur. İki yıldır hediye alıp yanına gidiyoruz kutluyoruz gününü. Bu yıl ise içimden hiç gelmiyor hediye falan almak. Nedense bu aralar annemi çok özlüyorum, biraz duygusal bir dönemdeyim. Kayınvalidem kendi halinde biri, kaynanalık yapmaz ama annelik te yapmadı. Kadın zaten kendi kızlarına da öyle yakın değil, oğullarını daha çok seviyor ve düşünüyor. Gittiğimiz zaman önce eşime hoşgeldin der sonra bana, yan yana oturduğumuz halde hep böyle yapar. Yemekte falan sanki yediklerim batıyormuş gibi geliyor bana, bir kez kahvaltıda oturdum baktım canımın istediği bir şey yok, biz ailecek en çok kahvaltıyı severiz ve çok özeniriz hazırlarken onlar aylarca bir reçel sofraya gelmekten araba yağı gibi olmuş onu hala koyarlar sofraya, onların yediği peyniri ben yemem, neyse eşim bal getirmişti ondan yiyim dedim bir kaç kez bıçakla alıp ekmeğime sürdüm yedim, kayınvalidem birşeylerin yerini değiştirdi ve balı benden uzaklaştırdı. Ne bileyim benim annem biri birşeyi yerse ona daha da yaklaştırır. Yine de kötü niyetle yaptı diyemem, eşime falan söylemedim. Bir gün arkadaşım çağırdı, annesi o kadar ilgilendi ki inanın anne şevkatini ilgisini ilk kez orda hissettim bu şehre geldiğimden beri. Gözlerim doldu, birşey söyleyemedim. Ne durumda olduğumu az çok anlamışsınızdır. Gerçekten hiç hediye almak gitmek istemiyorum. Eşim ısrar edicektir, belki giderim ama kendim ayrı hediye almam. Aslında ben hediye almayı, jest yapmayı çok severim ama sevdiğim insanlara. Siz kayınvalidenize hediye almayı ve anneler gününü kutlamayı düşünüyor musunuz? Sizce ben yanlış mı düşünüyorum, güzel bir hediye alıp gitmeli miyim?
Son düzenleme: