• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler gününde kayınvalidenize hediye alıp anneler gününü kutlayacak mısınız?

geçtiğimiz sene çalışıyordum eşiminde çalışma saatleri yoğun olduğundan çarşıya gidip hediye almasına imkan yoktu.görümcem eşime annenim şu ev aleti yok diyor sipariş veriyor eşimde ablam bunu alın dedi demiyor ama bana bu ev aletini alcaksın dedi iki anneyede.yoksa ben bütceme göre birer cantadır veya eşarptırtır daha uygun fiyata birşeyler bakacaktım.neyse o gün maaşımı çektim ağlaya ağlaya onca para vererek hediye aldım kaynanama ceyiz düzdük.yani anneler gününde sipariş üzerine hediye almak hoşunuza gidermiydi.bende eşime bu sene hediye işini ben halledicem dedim.sipariş falan gelmesin bak dedim.ve hallettim.anneler günü yaklaşsın ablası siparişleri vermek için arayacaktır kesin.avucunu yalasın.hediye hediyedir gönülden kopar.siparişle olmaz.benim aldığım olacak bu sene.ve bundan sonraki senelerde hakkını kaybetmez umarım sevgili kaynanam.

Ben şimdiden aldım..Daha doğrusu eşim ile birlikte ütü aldık..Her ne kadar birbirimizi pek sevmesek de özel günlerini asla unutmam ve boş geçirmem :34:

ben değilde onlar kutlayamayacak biliyorum...
ahımız var oğlumun benim ve doğmamış meleğimin..
her mutlu anları baltalanacak...

Beni de sardı ne alsam telaşı
İlk kez olcak, nişanlımın annesi ve daha pek tanımadığım icin zevkinide bilmiyorum puff
Çanta manta idare etcez artık:95::95:

Beni de sardı ne alsam telaşı
İlk kez olcak, nişanlımın annesi ve daha pek tanımadığım icin zevkinide bilmiyorum puff
Çanta manta idare etcez artık:95::95:

Öneri de bulunmak istedim =))

broş güzel bir armağan olabilir (:nedense ilk aklıma bu geldi..

konuşmak bile gelmiyo içimden ne hediye alırım ne ararım.ben zamanında üzerime düşeni yaptım.almadan vermek Allah a mahsus bi daha bişey almam.

ben hediye de alabilirim bilmiyorum çıkabilirsem eğer. Ama birşey alamasam da her anneler gününde gideriz. Bir çiçek mutlaka alırız evde de birşeyler hazırlar götürürüm. Sınavlarım olduğu için finaller genelde mayıs sonu oluyor bende başka şehirdeyim anneme gidemiyorum o tarihlerde. Ancak telefonla görüşebiliyoruz. :14:

canım sana zararı yok, o da bir anne, hediyeni ver gönlünü al ama ne eşin için ne kendin için, Allah rızası için yap. Hem affetmen kolaylaşır hem de beklentin olmadığı için daha mutlu olursun:71:

her sene alır kutlarım.ben kutlarken o güler ben sana birşey almadım ama seninde anneler günün kutlu olsun der...şaka gibi dalga mı geçer hediye alamadığı için mahçup mu olur anlamadım...

geçtiğimiz sene çalışıyordum eşiminde çalışma saatleri yoğun olduğundan çarşıya gidip hediye almasına imkan yoktu.görümcem eşime annenim şu ev aleti yok diyor sipariş veriyor eşimde ablam bunu alın dedi demiyor ama bana bu ev aletini alcaksın dedi iki anneyede.yoksa ben bütceme göre birer cantadır veya eşarptırtır daha uygun fiyata birşeyler bakacaktım.neyse o gün maaşımı çektim ağlaya ağlaya onca para vererek hediye aldım kaynanama ceyiz düzdük.yani anneler gününde sipariş üzerine hediye almak hoşunuza gidermiydi.bende eşime bu sene hediye işini ben halledicem dedim.sipariş falan gelmesin bak dedim.ve hallettim.anneler günü yaklaşsın ablası siparişleri vermek için arayacaktır kesin.avucunu yalasın.hediye hediyedir gönülden kopar.siparişle olmaz.benim aldığım olacak bu sene.ve bundan sonraki senelerde hakkını kaybetmez umarım sevgili kaynanam.
Sipariş verilmesinden nefret ederim, siz sorsanız hediye alacaz neye ihtiyacı var diye neyse. Herkes gönlünden geçeni almalı.

canım sana zararı yok, o da bir anne, hediyeni ver gönlünü al ama ne eşin için ne kendin için, Allah rızası için yap. Hem affetmen kolaylaşır hem de beklentin olmadığı için daha mutlu olursun:71:
Teşekkür ederim yorum için, düşünücem.

İçinden gelmiyorsa alma derim. Eşin alır mutlaka.
O alsın yeter. Senin ayrıca almana hiç gerek yok.
Aile olarak verirsiniz.
İnsanlara hak etmedikleri değeri verince iyice tepene çıkıyorlar.
Ben bunu gördüm.
Eşim böyle şeyleri düşünmez, geçen sene de son güne bıraktı birlikte gidip aldık evlerine gitmemiz de akşamı buldu. Bu sene de birlikte alırız büyük ihtimal, ben ayrıca almam zaten geçen sene pahalı bir parfüm almıştık, yani ben kendime almıyorum o fiyata. Bu sene canım gitmek te istemiyor.

guzelim anladigim kadariyla sana kar$i kotulugu yok kayinvalidenin, yani vardir ya "cadaloz kaynanalar" ; hiç iyiligini de gormedim diyorsun, olsun guzelim sana kari$miyor ya gerisi bo$, buraya konu açtigina gore çok kararsiz kalmi$sin, içini kurcaliyor bu mesele, oyleyse al sende hediyeni..
Evet kararsız kaldım, cadoloz değil kaynanam ama sevemiyorum bir türlü. Kırgınım, kendilerine gelince ufacık bir şeyi mesele yapmalarını, benim hakkımı yemelerini, benim yaptıklarımı unutup, kendi yaptıklarını sürekli söylemelerini.

her sene alır kutlarım.ben kutlarken o güler ben sana birşey almadım ama seninde anneler günün kutlu olsun der...şaka gibi dalga mı geçer hediye alamadığı için mahçup mu olur anlamadım...
Yüzündeki ifadeden anlamıyor musun? Ayrıca bir kez mahçup olur insan, ikincisinde dikkat eder aylar öncesinden hazırlar hediyeyi. Bilerek yapıyor belli ki.

tost makinasına ihtiyacı vardı, aldık, anneler gününde bunu mu aldınız der gibi kenara attı. iki yıl önce kendi anneme de kayınvalideme de içimizden geldi kalpli tek taş altın yüzük aldık, heyecanla verdim, aldığım tepki: .... (büyük oğluyla gelini de) önceden almışlar! teşekkür beklemiyordum tabi ama kıyaslamayla yaşamaya tahammül etmek de zor.... kendi annem zevkten dört köşe oldu, ne yapacağını bilemedi, halen daha takıyor ve sapasağlam. kayınvalidem üç kez taşını düşürdü ve suçu bizde buldu:18::18::18: eşimle sevgili, nişanlı, evli dönemlerimizin toplamı dört yıl oldu. bunun gibi bir kaç deneyim daha yaşadık, bizi rencide etmekte hiç boş geçmedi sağolsun.
ve ben hala eşimin hatırı için bu yıl ne alsam diye düşünüyorum.
yaptığı kıyas kendine. ben yine de alayım da... o beğenmesin.

bence (nacizane fikrim tabi) saygı senden, sevgili yüreğinden olsun ve almaya bak derim...

şahsi fikrim şu ki
kayınvalidene hediye almak içinden gelmese bile yinede al derim.....sorununu özel bir günde hediye almayarak gösterirsen, haklıyken haksız duruma düşürürsün kendini...ama öyle özene bezene bişeyler alma bence..gayet alelane alki herkes değerinin ne kadar olduğunu bilsin...almamaktan iyidir..en azından almadı diyemez...

Son düzenleme:
ben kaç senedir alıyordum en son geçen yıl aldığımı kendisine verdim içten bir teşekkür görmemekle beraber o kibirli beğenmez tavrı çok moralimi bozmuştu eşime dedim bir daha hediye filan göremez benden diye..almıcam bu yıl ,bi tel açar kutlarım o kadar.

ben yeni evli sayılırım evliyken ilk anneler günü yani. eşimle sevgiliyken kaynanamla tanışmıştım sevgiliyken nişanlıyken aldım kısacası fakat bu sene almayıda aramayıda düşünmüyorum. benim konumu okuyanlar bilir kaynanam biz balayındayken takılarımı bozdurup düğün borçları ödemişler güya neyse günahları boynuna. üstüne üstlük düğünden sonra gelen hediyeleri para veya altınlarıda vermedi. çünkü evinde kendi gözlerimle gördüm gelen hediyeleri. nişanda gelip altın takan fakat düğünde gelemeyen akrabalarıda vardı. kendisine düğünden sonra o akrabalarının da takı getirdiğine eminim yani. neyse çok uzattım kısacası benim evimde bir kaşık ta bile hakkı olmayan bir insana bu saatten sonra hediye almayı düşünmüyorum.evime geldiğinde bir paket şeker veya çay her neyse getirmez o zaman benden de bişey beklemesin.

yada bir tane hediye al, eşinle birlikte verirsin ..beraber almış gibi..

bana sorarsan ben hediye mediye almıyorum......geçen gün 20 nisan eşimin doğumgünüymüş onu bile unutmuşum..garibim akşam söyledi..heralde o yapsa aynı şeyi ne kadar üzülürdüm...yazık, hiç takmam ben öyle şeyleri boşver dedi...

ben içimden geldiğinde zaten alıyorum..kim olursa olsun..seviyorum hediye vermeyi...ama özel günlerde hediye vermek çok yapmacık geliyor bana...sanki zoraki oluyor gibi...

ben kaç senedir alıyordum en son geçen yıl aldığımı kendisine verdim içten bir teşekkür görmemekle beraber o kibirli beğenmez tavrı çok moralimi bozmuştu eşime dedim bir daha hediye filan göremez benden diye..almıcam bu yıl ,bi tel açar kutlarım o kadar.

Teşekkür edilmemesi gerçekten çok kötü, hele yüz yüze olunca. Ben eşimden ablasına göndermiştim bebeği olunca, arayıp teşekkür etmedi bozuldum. Ama yüzyüze olsak ederdi eminim.

Back
X