• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler gününde kayınvalidenize hediye alıp anneler gününü kutlayacak mısınız?

ben yeni evli sayılırım evliyken ilk anneler günü yani. eşimle sevgiliyken kaynanamla tanışmıştım sevgiliyken nişanlıyken aldım kısacası fakat bu sene almayıda aramayıda düşünmüyorum. benim konumu okuyanlar bilir kaynanam biz balayındayken takılarımı bozdurup düğün borçları ödemişler güya neyse günahları boynuna. üstüne üstlük düğünden sonra gelen hediyeleri para veya altınlarıda vermedi. çünkü evinde kendi gözlerimle gördüm gelen hediyeleri. nişanda gelip altın takan fakat düğünde gelemeyen akrabalarıda vardı. kendisine düğünden sonra o akrabalarının da takı getirdiğine eminim yani. neyse çok uzattım kısacası benim evimde bir kaşık ta bile hakkı olmayan bir insana bu saatten sonra hediye almayı düşünmüyorum.evime geldiğinde bir paket şeker veya çay her neyse getirmez o zaman benden de bişey beklemesin.
Ya işte böyle bir insana nasıl hediye alınır. Bizimkiler takılara falan karışmadılar ama insan oğlumu evlendiriyorum şunu yapmam gerekir mi diye düşünür. Şimdi gelini olup hediye almak çok saçma geliyor bana. Bir de bazı bölgelerde kaynana oğluna gelinine takılan takıları hak olarak görüyor, kendisi zamanında herkesin düğününe gidip altın taktığı için onların geri geldiğini ve kendisine ait olduğunu düşünüyor.

yada bir tane hediye al, eşinle birlikte verirsin ..beraber almış gibi..

bana sorarsan ben hediye mediye almıyorum......geçen gün 20 nisan eşimin doğumgünüymüş onu bile unutmuşum..garibim akşam söyledi..heralde o yapsa aynı şeyi ne kadar üzülürdüm...yazık, hiç takmam ben öyle şeyleri boşver dedi...

ben içimden geldiğinde zaten alıyorum..kim olursa olsun..seviyorum hediye vermeyi...ama özel günlerde hediye vermek çok yapmacık geliyor bana...sanki zoraki oluyor gibi...
Açıkcası kendileri de doğumgünü, yılbaşı gibi şeyleri kutlamaya alışık değiller. O yüzden unutmuş gibi yapabilirim. Zaten pek gidip gelmiyorum son zamanlarda. Eşime biri hatırlatmazsa unutur.

Daha önce yazdın mı bilmiyorum. Aradaki yorumları okumadım.
Peki kayınvaliden senin özel günlerini hatırlayıp gerekeni yapıyor mu?
Bir doğum günün de olsun evlenme yıldönümünüzde olsun nasıl davranıyor?
Bence bu önemli çünkü hem içinden gelmiyor hem de karşıdaki de aynı hassasiyeti göstermiyorsa
kesinlikle içinden geleni yap derim.
Almadan verdikçe karşı taraf iyice "ben neymişim" havalarına giriyor.
Sana değer vermemeye başlıyor. Ve onların gözünde sen yaptığın iyiliği gönlünden koptuğu için değil mecbur olduğun için yapmış oluyorsun .
Ahh benim gelinim ne iyi anneler gününü kutluyor olmuyor. Mecbur kutlayacak oluyor.
Değmez derim...

Daha önce yazdın mı bilmiyorum. Aradaki yorumları okumadım.
Peki kayınvaliden senin özel günlerini hatırlayıp gerekeni yapıyor mu?
Bir doğum günün de olsun evlenme yıldönümünüzde olsun nasıl davranıyor?
Bence bu önemli çünkü hem içinden gelmiyor hem de karşıdaki de aynı hassasiyeti göstermiyorsa
kesinlikle içinden geleni yap derim.
Almadan verdikçe karşı taraf iyice "ben neymişim" havalarına giriyor.
Sana değer vermemeye başlıyor. Ve onların gözünde sen yaptığın iyiliği gönlünden koptuğu için değil mecbur olduğun için yapmış oluyorsun .
Ahh benim gelinim ne iyi anneler gününü kutluyor olmuyor. Mecbur kutlayacak oluyor.
Değmez derim...
Yok canım zaten onlarda öyle doğumgünü, yılbaşı, özel günler kutlanmıyor, alışık değiller. Görümcem bir tek oğlunun doğumgünün kutluyor hediye alıp gidiyoruz. Ama benim ailem kutlardı hepimizin doğumgününü, açıkcası bundan dolayı kızmıyorum onlara onlarda yok böyle şeyler. Kendi çocuklarının doğumgününü kutlamıyorlar. Evlenme yıldönümümüzde, ben yaptım yine herşeyi yemek yaptım, güzelce giyindim, eşime hediye aldım. Ama eşim hiçbirşey yapmadı. O yüzden bir tek ben mi yapıcam diye düşünüyorum. Anneler gününde iki yıldır hediye alıp gidiyoruz, diğer çocukları da alıyor. Ama dediğim gibi içimden hiç gelmiyor. Yorumlarda yazmıştım ben hiçbir yakınlık göremedim ki seveyim, saygısızlık yapmıyorum. Benden bu kadar.

Yok canım zaten onlarda öyle doğumgünü, yılbaşı, özel günler kutlanmıyor, alışık değiller. Görümcem bir tek oğlunun doğumgünün kutluyor hediye alıp gidiyoruz. Ama benim ailem kutlardı hepimizin doğumgününü, açıkcası bundan dolayı kızmıyorum onlara onlarda yok böyle şeyler. Kendi çocuklarının doğumgününü kutlamıyorlar. Evlenme yıldönümümüzde, ben yaptım yine herşeyi yemek yaptım, güzelce giyindim, eşime hediye aldım. Ama eşim hiçbirşey yapmadı. O yüzden bir tek ben mi yapıcam diye düşünüyorum. Anneler gününde iki yıldır hediye alıp gidiyoruz, diğer çocukları da alıyor. Ama dediğim gibi içimden hiç gelmiyor. Yorumlarda yazmıştım ben hiçbir yakınlık göremedim ki seveyim, saygısızlık yapmıyorum. Benden bu kadar.

ya gerçekten insan bi güleryüz ufacık bi sevgi görse kendi adıma konuşuyorum onu kendi annemden ayırmam yani sevmesemde saygımı güleryüzümü eksiltmem ama herşey karşılıklı karşımdaki soğuksa benden de sıcaklık beklemesin.biz küçüğüz diye hep bizim alttan almamız beklenmesin.karşımdaki bana hakaret etçek yaptığı haksızlığı haklı gibi göstercek bende ona sevgi saygı göstercem kimse kusra bakmasın ama gösteremem yani.

evet içimden gelmeye gelmeye bir hediye alıp vereceğim elini öpeceğim..
anneler gününde c.tesi günü annemın yanına gıdecegız esımle 1 gece kalıp donecegız yanı anneler gununu annemle gecırecegım. eşimin bile umru degıl ben hep dürtüyorum ne alacagız annene diye. o benım annemlere hedıyesını alıp ayarladı bıle.ama kendı annesine.... bilmiyorum yani..
düşünün kendı oglu bıle boyleyken ....... (neden acaba bi düşünsün)
anne çok kutsal bir kelime annecııgm bunu gani gani hakediyor..
benim bir tek annem var.

ya gerçekten insan bi güleryüz ufacık bi sevgi görse kendi adıma konuşuyorum onu kendi annemden ayırmam yani sevmesemde saygımı güleryüzümü eksiltmem ama herşey karşılıklı karşımdaki soğuksa benden de sıcaklık beklemesin.biz küçüğüz diye hep bizim alttan almamız beklenmesin.karşımdaki bana hakaret etçek yaptığı haksızlığı haklı gibi göstercek bende ona sevgi saygı göstercem kimse kusra bakmasın ama gösteremem yani.

Aynen ben de senin gibi düşünüyorum, ufacık bir iyilik görsem çok fazlasını yaparım. Ama benim eşimde de hata var, onlara beni güzel ifade edememiş demek ki. Benim ailem eşime karşı çok iyi, severler çünkü ben hep iyi anlattım onlara.

Valla benim k.validem ile durumumu bilen arkadaşlar çoktur burada.
Ama pek sevgili k.validem "acaba ne hediye alsam" diye düşünüp yorulmama üzülmemek için, laf arasında cep telefonu almak istediğini ve bunu "anneler gününde alabileceğimizi böylece iki hediyeye gerek kalmayacağını" belirtti.
Çok düşüncelidir kendisi canım benim...
Ne istiyorsa bizim için:47:, kendi için bir şey istiyorsa ........im :9:

Not: Hediyesini almadım, almam da. Oğlu düşünüp de alırsa ona da neden aldın demem...

Ama pek sevgili k.validem "acaba ne hediye alsam" diye düşünüp yorulmama üzülmemek için, laf arasında cep telefonu almak istediğini ve bunu "anneler gününde alabileceğimizi böylece iki hediyeye gerek kalmayacağını" belirtti.

Not: Hediyesini almadım, almam da. Oğlu düşünüp de alırsa ona da neden aldın demem...

ne kadar yüzsüz insanlar Allahım ya kusura bakma arkadaşım ama valla öyle

Ne alcaksın Allahaşkına..
Bir de sipariş veriyorlar. Hayret!

A_L_A yazınca aklıma geldi evlendiğim ilk senesi eşim abisiyle birlikte kayınvalideme katı meyve sıkacağı almıştı ciddi para vererek hemde o zamanlar yeni modaydı kayınvalidem de ister dururmuş ama üzerinden zaman geçmiş neyse..
nasıl olsa istiyordu diye almış bunlar hediye paketi yaptırmışmışlar bende oradaydım o zaman yanımda oluyor herşey kayınvalidem ne derse beğenirsiniz 'bana sorsaydınız başka birşey isteyecektim diye'
olaya bak yaa eşim de ee anne sen istemiyor muydun dedi kayınvalidem de o zamanlar istiyordum şimdi ihtiyacım başka diyor. heveslerini kursaklarında bıraktı adamların..

ne komik yaa şimdi gel de hediye al bu kadına.. herneyse eşime söylerim ben o alsın bu seneki hediyesini de..

:9::9::9:
ne kadar ayıp aaaaa.
hdiye dediğin sorulup alınır.
öyle kafanıza göre hediye alınır mı.
çok düşüncesizmişsiniz.
ııhh yakıştıramadım size..
:20:

A_L_A yazınca aklıma geldi evlendiğim ilk senesi eşim abisiyle birlikte kayınvalideme katı meyve sıkacağı almıştı ciddi para vererek hemde o zamanlar yeni modaydı kayınvalidem de ister dururmuş ama üzerinden zaman geçmiş neyse..
nasıl olsa istiyordu diye almış bunlar hediye paketi yaptırmışmışlar bende oradaydım o zaman yanımda oluyor herşey kayınvalidem ne derse beğenirsiniz 'bana sorsaydınız başka birşey isteyecektim diye'
olaya bak yaa eşim de ee anne sen istemiyor muydun dedi kayınvalidem de o zamanlar istiyordum şimdi ihtiyacım başka diyor. heveslerini kursaklarında bıraktı adamların..

ne komik yaa şimdi gel de hediye al bu kadına.. herneyse eşime söylerim ben o alsın bu seneki hediyesini de..

Erkek anneleri de çok şımarık oluyor ya, benim babannem kış ortasında karpuz istemişti.

bu en yumuşak halim canım...
bir çocuğun öksüz olmasını diğerinin de doğmamasını isteyenlere ancak bu kadar yumuşak olabiliyorum.

Haksız değilsin o zaman..Rabbim hidayet versin bu insanlara..Anlamaya çalışıyorum ama inan aklım almıyor..Alırken güle oynaya alırlar sonrasında da hayatı zindan ederler..Karaktersizler..Rabbim büyük inş. yardımcın yardımcımız olur..

bi tane eski modellerden alıp götürün hatta 2. el 3310 falan alın :64::64::64:
tepkisi ne olur acaba?

bi tane eski modellerden alıp götürün hatta 2. el 3310 falan alın :64::64::64:
tepkisi ne olur acaba?

hohohyytttttt vallahi düşünemiyorum bile..
girlhahawq2.gif

aslında sırf surat ifadesini görmek için 30-40 liraya kıyıp almak lazım:10:

Eşim sağolsun bu gibi günlerde hayatında ailesine hediye almış insan değildir.
Abla kardeş anne doğum günüymüş babalar-anneler günüymüş, hiçbirşey aldığını görmedim.
Tabi ne olur olay bana patlar.
Hiç demez sen git birşey al diye bugüne kadar lafını bile etmedi,
ama haliyle sorumluluk hissediyorum.
Alıyorum ben küçükte olsa birşeyler.
Kendisini çok sevmesemde, öyle el kol bomboş gitmeye gönlüm de razı olmaz.
Bu sene sadece bir çiçek alıp giderim diye düşünüyorum, daha geçen ay doğum günüydü yüzük aldım hanımefemdiye :36:
Yeter bu kadar da şımartmayalım değil mi.. :52:

Back
X