- Konu Sahibi labellevie
-
gelin kızım içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın... ben şahsen gelinimin öyle olmasını isterim...başkası olmasın kendi olsun....
bu uğurda 36 yılını vermiş bir gelin olarak size nacizane önerim, eşinizin hatrı için, evinizdeki huzur için gönül alıcı olun, siz yapın gerisini yaradana bırakın....neylerse güzel eyler....
Yaptığı da kötü bir şey yok aslında, dindar bir kadın, ceza falan çekmesini istemem açıkcası. Daha çok yapmadıkları beni üzen, inanın ben onlar için çok şey yaptım isteyerek. Karşılık beklemiyorum ama insan bir ilgi istiyor. Haklısınız küçük bir hedeyden ne olcak ama ben içimden gelmediği bir şeyi yapmak istemiyorum.Eşinle ufakta olsa bir hediye al git için rahat olsun yapan kendine yapar yaptıklarının cezasını öbür tarafta çekecektir bunu unutma
İşte ben bunu yapmak istemiyorum içimden gelmeyen bir şey yaptığımda kişiliğimden taviz vermiş gibi hissediyorum. Öyle bir hissettiriyorlar ki evlenince benim ailem bitti sanki, bayramda gitmemize bile laf ediyorlar. Halbuki benim annem de bir anne. Ama çocuk bakmaya gelince iş annen gelir bakar diyorlar. Ama haklısın onlara laf vermemek için yapmak lazım.Canim gun gelipte "aman anneler gununde bi hediye bile almaz, dusuncesiz, saygisiz." dedirtmemek icin her ne kadar icinden gelmese de almak gerekiyor bence. Cunku bir didisme durumunda bunlarin hepsini bir bir deftere yazmis gibi dokuyolar. Saygidan cevap vermiyip susunca bak, suclu sesi cikiyomu diyorlar. Karsilik verince de hem suclu hem guclu diyorlar. Ben mumkun oldugunca koz vermemeye calisiyorum. Kusur bulmak isteyen buluyor ama nekadar az bulursa o kadar iyi. Sen al hediyeni, kafan rahat etsin. Iyilik yap denize at.
Herkeste aynı dert, insanın içinden gelmiyor, aranız iyi değilse uzaktaymış neyseki hediye almamayabilirsiniz. Aramazsan da unuttum dersin artık.Bugün de tam zamanına gelmiş yani.
Biz zaten pek konuşmuyoruz kendisiyle, başka şehirde oturuyorlar, aramız böyle iyi değilken arayıp anneler gününü kutlamak öyle saçma geliyor ki bana, laf olsun diye mi arayacağım, bilmiyorum yani.
Ne güzel içinizden geldiği için yapmanız. Peki içinizden gelmeseydi napardınız?Elbet her anne,her kayınvalide farklıdır..
Herkesin kendi tercihidir.
Ben bunu hiç zorunluluk olarak görmedim,hep içimden geldi ve yaptım.
Bu yıl da aynı şekilde hem annemin,hem kayınvalidemin anneler gününü kutlayacağım.
Kaynana gelin mutlaka arada tatsızlıklar olabilir, kendi annemizle bile anlaşamıyoruz bazen ama onun beni sevdiğini düşündüğünü biliyorum. Kayınvalidem nötr, içimden ona hediye almak gelmiyor.İkisine de hediye alıp kutlayacağım.Aramızda sorunlar var yok değil ama ben zorunlu gibi hissetmiyorum.İçimden geldiği için alıcam.
Canım anneler günü henüz gelmedi, bak ne güzel kendi el emeğinle şal örmüşsün daha ne olsun. Kayınvaliden çok şanslı senin gibi bir gelini olduğu için. İnşallah o da sana karşı böyle iyidir.bir ay önce şal örüp birde eşarp alıp yollamıştım anneler gününü akıl edemedim :97:
ama eşim ve kardeşleride birleşip bulaşık makinesi aldılar annelerine.
uzakda olduğu için bir arar kutlarım
Öyle düşününce haklısın eşimizin annesi eşim istediğini alsın annesine ama benim annem değil. Eşimle ikimiz giyiniriz güzelce biryere gitmek için, kadın gelir oğluna maşallah maşallah güzel olmuş der, beni es geçer. Bazen eşime ben ooo çok şık olmuşsun derim, bana hemen maşallah de nazar değmesin der. Ne bileyim ben gözüme hoş gelince nezaketen derim sanki benim nazarım değecek. Bunları düşününce canım hiç o kadının anneler gününü kutlamak istemiyor.kesinlikle alıcam da kutlicam da
sevip sevmemekle alakası yok, anne o da, benim eşimi bugüne getiren doğurup büyüten kadın o. hiç değilse bu yüzden saygı duymak, en azından minik bi demet çiçeği çok görmemek gerekir diye düşünüyorum
zaten cok sevyrm ben onu
Beklemiyorsa arama bence. Ama benimki bekler, kendi yapması gereken şeyleri yapmaz ama kendisi bekler.hediye almam zatende arayacağımı da sanmıyorum eminim o da beklemez aramamı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?