Anneler gününde kv yi aramak şart mı

Kayınvalidemle aramız yoktur. En son yaptıklarından sonra aramıza iyice mesafe girdi. Bugün anneler günü ve ben onu aramak istemedim. Eşim ısrar etti. Bayram dışında böyle şeyler için aramak istemediğimi söyleyince eşim bana küstü bende senin anneni aramayacağım o zaman dedi. Arama kimse sana ara demiyor. İftara yemek yemeyecekmiş. Sanane yemiycem diyor. Bu gün annesini aramak zorundamıyım. O beni kendi kızı gibi gördü mü ki ben onu annem diye arayayım. Beni çok yıprattı içimden gelmiyor hatta eşim dedi ki geçen anneler gününde aradın şimdi niye aramıyorsun. Evet arardım hediyeler alırdım sohbet ederdim ama karşılığında iyilik değil kötülük gördüğüm için soğudum artık. Sadece bayramda ararım arada bir gider geliriz ama anneler gününde aramak içimden gelmiyor. Ne yapıyım sizce
Annesini aramak zorunda değilsiniz ama sevdiğiniz adamın annesi en azından nezaket gereği arayın bence sizde belki bir annesiniz ve ileride çocuklarınız evlendiğinde aynı şeyi sana damadın veya gelinin yapsa nasıl hissedersiniz bunu bir düşünün derim

İşte beni en çok üzen şey olayla alakaları yokken cezalandırılan diğer anne/baba
Yani sorunu çıkaran kişi kayınvalide, ortada bi tepki var sizin tarafınızdan ama eşiniz bu duruma memnun olmadığı için hop bi anda olayla alakası olmayan annenizi aramamakla tehdit ediliyorsunuz. Kadın evinde oturuyor zararı dokunmamış ama başka birinin yaptığı hata yüzünden aranmıyor mesela.
Bu beni çok sinirlendiriyor.
Ben de kv ile iyi değilim aramızda sorunlar oluyor, ama eşim hiçbir zaman misillemeye başvurmadı çünkü benim ailemle bi sıkıntısı yok, bu konuda eşinizin yaptığını çok yanlış buluyorum.
Siz de sırf eşiniz annenizi arasın diye onun annesini arayarak ödün vereceksiniz belki duruşunuzdan/tepkinizden. O zaman yanina kâr kalıyor insanların yaptıkları kötülükler işte...

Ben olsam ararim
Illa bana annelik yapmasi gerekmez ki, ben ablama da hediye aldim mesela hadi neyse ustumde emegi vardir.
Abim bana cicek yollamis anneyim diye. Abime annelik mi yaptim :) adam ben dogdugumda ergendi ilk hatirladigim hali baya baya yetiskin adamdi.

Ama ne yasadiginizi siz bilirsiniz. Aramak istememissiniz bitti gitti. Sebeplerinize bakip dengeyi kurmaya bakmiyor da pasamiz yemek yemiycekmis hahaha allah askina cok guzel bir menu hazirlayin baksin karsidan.

Ne sacma trip ya :))

Bende mesela bazen kuzenlerimi arkadaşlarımı yengemi arar kutlarım anneler gününü. İlla benim annem olması şart değil tabiki ama kaynanamla aramızda sorunlar varken aramak istemiyorum

İçinizden ne geliyorsa onu yapin
Size anne gibi mi davraniyor
Sevecen insancıl anlayışlı bir kadınsa neden aranmasin
Yani olay kayınvalide meselesi değil karşındakinin sizdeki izlenimi nedir
Hissiyatiniza göre davranin.

Bende mesela bazen kuzenlerimi arkadaşlarımı yengemi arar kutlarım anneler gününü. İlla benim annem olması şart değil tabiki ama kaynanamla aramızda sorunlar varken aramak istemiyorum

E tamam iste dedigim gibi icten gelmiyorsa arama.

Esin komik ama.

Ben
Kayınvalidemle aramız yoktur. En son yaptıklarından sonra aramıza iyice mesafe girdi. Bugün anneler günü ve ben onu aramak istemedim. Eşim ısrar etti. Bayram dışında böyle şeyler için aramak istemediğimi söyleyince eşim bana küstü bende senin anneni aramayacağım o zaman dedi. Arama kimse sana ara demiyor. İftara yemek yemeyecekmiş. Sanane yemiycem diyor. Bu gün annesini aramak zorundamıyım. O beni kendi kızı gibi gördü mü ki ben onu annem diye arayayım. Beni çok yıprattı içimden gelmiyor hatta eşim dedi ki geçen anneler gününde aradın şimdi niye aramıyorsun. Evet arardım hediyeler alırdım sohbet ederdim ama karşılığında iyilik değil kötülük gördüğüm için soğudum artık. Sadece bayramda ararım arada bir gider geliriz ama anneler gününde aramak içimden gelmiyor. Ne yapıyım sizce
Ben aramadim :KK53:ilk once ben annemle konuştum oda yanimdaydi alip kutlasaydi bende onun annesininkini kutlardim o konusurken.

Eşim ara demez ama ben her sene ararım. Hatta ikisine de çiçek yollarım. Ben de bayılmıyorum ama gönül almak bir insana güzel gün yaşatmak hoşuma gidiyor. Ben de ileride gelinimden bir telefon bir çiçek beklerim. Beklediğimi yapıyorm.

Kv ile yaşadığınız problemin büyüklüğüne bağlı bence. Eğer ikinizin de hatalı olduğu bir şey yaşanmışsa bence arayabilirsiniz. Tamamen onun hatalı olduğu, sizin ciddi şekilde canınızı sıkacak bir olay olmuşsa ve kendisi de bu hatanın farkında olmasına rağmen geri adım atmamış, kendisini haklı görmeye devam etmiş vb. bir durum ise bence aramamanız gayet normal. Sizin hatalı olduğunuz bir şey yaşanmışsa zaten tabi ki aramalısınız. Yine de sizin aile dinamiklerinizi bilmem mümkün olmadığı için genel bir yorum yaptım, en doğru kararı eminim siz verirsiniz.

Ben ararım ama ben seviyorum kendisini bir kötülüğünü görmedim oda beni arar özel günlerde kutlar.
Ama sizin sıkıntılarınız olmuş öyle bir durum olsaydı eşim annesiyle konuşurken benimde kutladığımı söyle der geçiştirirdim sanırım içinden gelmiyorsa zorlamayla olmaz.

ben böyle günleri severim, annem olmayan ama anne olan çoğu kişiye de mesaj attım, aradım vs.
ikisine de notlar yazarak kendim ve eşim adına çiçek gönderdim hatta kayınvalideme askerdeki oğlu adına da gönderdik, sonuçta her zaman birbirimiz için bir şey yapmıyoruz. özellikle aramadım, çiçeklerden sonra fotoğraf attı koyduğu yeri, çok yakışmış yazdım, telefonla konuşmadım. eğer aranızda büyük bir problem yoksa bence bir şey kaybetmezsiniz ama böyle şeyler içten gelir, içinizden gelmiyorsa da zoraki bir şeyler yapmak ve ya yaptırmaya kalkmak gereksiz..

Aramayın asla.
Zorunda da degilsiniz

Vallaha bana böyle duygusal baski kurmaya calisan insanlara artik genelde patliyorum. Bizim kadinlari bilmiyoruz sanki. Ilk basta "aman esimin annesi, aman büyük" diye tepki göstermezler, karsidaki de bunu "zayiflik" diye gördügü icin tepesine cikar. Esler de olan biteni sessiz sessiz izlerler. Kadin da sonunda patlama noktasina geldiginde "anaaaaam" diye kadina baski kurmaya calisiyorlar. Höst derim vallaha. Tüm olanlar olurken susup arka cikmayan simdide ayilanmasin 🐻

eğer aranız bozuk olmasaydı kv ile aramalısınız derdım ancak belli yasananlardan sonra araya gıren sogukluk yuzunden aramasanızda olur eşinizin tutumunu yanlıs buldum

aranızda küslük yoksa eşe hürmetten aramalısınız bence. ama küslük varsa sırf anneler günü olduğu için iletişime geçmek saçma

Back
X