Anneler gününde kv yi aramak şart mı

Ne gibi bir kabahat?
Bızım ulkemızde erkek cocuk degısık yetıstırılıyor
Karısının kuskunlugu olur yada problemı
Aramak ıstemez
Ama adam annesını aramalı
O cocuk ne zorluklarla yetısıyo
Oglum on yasına gelene dek hep kendımden fedarlık yaptım

Bızım ulkemızde erkek cocuk degısık yetıstırılıyor
Karısının kuskunlugu olur yada problemı
Aramak ıstemez
Ama adam annesını aramalı
O cocuk ne zorluklarla yetısıyo
Oglum on yasına gelene dek hep kendımden fedarlık yaptım

Eşim annesini arada sirada arar sorar, ayda bir de ziyaret ederdik pandemiden once ama kaynanamla aram iyi olsaydi eşimin annesini daha fazla aramasi,
hediye almasi gibi ince konularda ön ayak olurdum.

Eşim annesini arada sirada arar sorar, ayda bir de ziyaret ederdik pandemiden once ama kaynanamla aram iyi olsaydi eşimin annesini daha fazla aramasi icin,
hediye almasi icin bu gibi ince konularda ön ayak olurdum.
Sen daha cok gencsın guzelım
Kayınvalıdenlede aran ıyı degılmıs
Aramak durumunda degılsın tabıı
Esın aramalı annekı bu..

Kayınvalidemle aramız yoktur. En son yaptıklarından sonra aramıza iyice mesafe girdi. Bugün anneler günü ve ben onu aramak istemedim. Eşim ısrar etti. Bayram dışında böyle şeyler için aramak istemediğimi söyleyince eşim bana küstü bende senin anneni aramayacağım o zaman dedi. Arama kimse sana ara demiyor. İftara yemek yemeyecekmiş. Sanane yemiycem diyor. Bu gün annesini aramak zorundamıyım. O beni kendi kızı gibi gördü mü ki ben onu annem diye arayayım. Beni çok yıprattı içimden gelmiyor hatta eşim dedi ki geçen anneler gününde aradın şimdi niye aramıyorsun. Evet arardım hediyeler alırdım sohbet ederdim ama karşılığında iyilik değil kötülük gördüğüm için soğudum artık. Sadece bayramda ararım arada bir gider geliriz ama anneler gününde aramak içimden gelmiyor. Ne yapıyım sizce
Eşiniz beyefendi sizin annenizi aramaya teşrif ettiler mi acaba

Ben aramadım . Eşime hatırlattım ama anneni ara diye.

Ilk başta bütün iyi niyetimle kv ile büyük görümcemi arıyordum. Büyük görümcemin kızları benim akranım.

Ikisini de saydım aradım. Ama sonra gördüm ki bu işler güzellikle olmuyor.

Kayinvalideler gelinlerini sevemiyor.

Bıraktım. Hiç-bir özel günde aramıyorum artık.

Bayramlarda ziyaret ediyorum. Senede birkac kez yani. Eşim gidip kalıyor çoğunlukla.

O kadar.

Keşke böyle olmasaydı.

Ben kadirşinas bir insanim. Yengelerimi öğretmenlerimi teyzemi komsumuzu unutmam. Hatta müsterilerimi bile unutmadım . Hepsine mesaj attım.

Ama anlamayan için kendimi yormak istemiyorum.

Eşim sormaz zaten . Ilgilenmez. Ararsam da aramasam da üstünde durmaz. Çünkü annesi yüzünden nişan atmaya kalkmıştım ben.

Isterdim ki güzel geçinelim. Güzel olalım olmadi.

Napalim hayat bu. Insallah bizler akli basında büyükler oluruz.

Son düzenleme:
Eşimin bir lafı beni çok kırdı. Ben hiçbir akrabasını arayıp sormazmışım, bugüne kadar burdaymışız (onun memleketinde) hangisini aramışım. Ben en baştan beri herkesle muhabbet ettim hep davet ettim. Birlikte gezdik bir şeyler yaptık. Ailesini aynı şekilde. Fakat pandemide zaten evlere kapandık herkes koptu biraz birbirinden. Ailesi ile aramız bozuldu zaten. Yani ben yaptığım halde yapmıyorsun diyip beni suçlu görmesi o kadar kırdı ki. Ailesine keza yaranamadım. Günlerce uyuyamadım beni suçlaması yüzünden. Ne yapıyım altlarına kırmızı halı mı sereyim biraz da onlar yapsın. Kim beni aramış sormuş bugüne kadar. Arkamda durmaması yani nasıl diyim hep beni haksız çıkarması canımı yakıyor. Madem öyle yaptıklarım görünmüyor bende hiç yapmamaya karar verdim nasılsa öyle de böylede laf yiyorum

Valla hiç üşenmem geçmişe dönük telefon dökümünü alır tek tek hangi akrabasını aradığımı işaretler suratına tükürürdüm :D
Nankörlükten hiç hazetmem

Kayınvalidemle aramız yoktur. En son yaptıklarından sonra aramıza iyice mesafe girdi. Bugün anneler günü ve ben onu aramak istemedim. Eşim ısrar etti. Bayram dışında böyle şeyler için aramak istemediğimi söyleyince eşim bana küstü bende senin anneni aramayacağım o zaman dedi. Arama kimse sana ara demiyor. İftara yemek yemeyecekmiş. Sanane yemiycem diyor. Bu gün annesini aramak zorundamıyım. O beni kendi kızı gibi gördü mü ki ben onu annem diye arayayım. Beni çok yıprattı içimden gelmiyor hatta eşim dedi ki geçen anneler gününde aradın şimdi niye aramıyorsun. Evet arardım hediyeler alırdım sohbet ederdim ama karşılığında iyilik değil kötülük gördüğüm için soğudum artık. Sadece bayramda ararım arada bir gider geliriz ama anneler gününde aramak içimden gelmiyor. Ne yapıyım sizce
Valla ben aramadım haketmiyor çünkü eşimde bişey demiyor genel olarakta aramıyorum kendine biliyor

Peki eskiden iyiydiniz sanirim. Kv hicmi hatasini anlatıp gönül almaya çalışmadı?

Maalesef kızkardesımle kayınvalıdesıde kavga ettıler hemde 16 sene hıc tartısma dahı yasamamıslardı
Kızkardesım hep alttan alırdı
Kızkardesım aramadı
Kocasıda artık barıssınlar ıstıyorda
Isın garıbı kocası demıskı
Ben anamı arıyayımmı
Kızkardesımde bana ne soruyosun ıster ara ıster arama demıs
Boyle bır koca yanı

Ay tripli insan da cekilmez hele ki erkekse hic saygı duyamiyorum
Siz de icinizden gelmemis,cok sogumussunuz ki aramamissiniz
O annesini arasın siz de kendi annenizi arayın olsun bitsin ne bu yemek yemem nazlari
Birakin kendi haline, hic ustune düşmeyin o size atmadan atmayin eger kuslugu sürerse ben olsam annesine postalardim çekmem yani

Aramayın, zorunda değilsiniz. Buyuttugu cocuk da olmamis bu ne boyle 3 yasinda gibi. Kocanızla konuşun yetişkin insan gibi olsun, size böyle yapmaya hakkı yok.

Gereksiz bir polemik olmuş bence , arasaydınız ne olacaktı yani ..

Ben Kayınvalidemin anneler günün kutladım anneler günü diye eşimi de aldım annesine geldim fakat eşim annesinin nede benim anneler günümü kutlamadı Annemide aramadı.. Bunun için trip atacak değilim herkes kendi kalitesini belli eder.
Senin öz annen değil kutlamakta zorunda değilsin
Kendi annesinin anneler gününü kutlasın yemek yemessede umursama zıkkım yesin. Duygusal ve psikolojik şiddet uygulamaya calısıyor zeka özürlü...

Sen aradınmı dedim ben uyuyodum nasıl arayayım dedi konuyu uzatmadım
E uyanınca ara. Hayret valla.

Çok yüz veriyorsunuz şu adamlara.

Benim eşim kendi yapmadığı bir şeyi bana soramaz. Çünkü bu senaryonun sonunda kavga çıkacağını bilir.

Adamdaki cürete koş.

Peki eskiden iyiydiniz sanirim. Kv hicmi hatasini anlatıp gönül almaya çalışmadı?

Hayır aksine ben gönlünü aldım haksız olduğu halde. İyi derken ben iyi olmaya çalıştım yani nasılsam öyleydim aslında normal davrandım o hep üstüme geldi her şeyin altında bir şey aradı beni beğenmedi eşime şikayetler etti kızlarını arattı. Sürekli huzursuzluk yarattı. Görmezden geldikçe iyice zıvanadan çıktı. Temizliğe çağırmıştı eli ayağı tutuyor yaşlı değil yinede gittim orda ettiği bir cümleden sonra sinir oldum soğudum iyice

Aramıyorum aramak zorunda da değilim
Onlar kızı gibi görmeyince bende hakettiği ni düşünmüyorum artık .
16 yıl her anneler günü nde aradım ben saf daha yeni fark ettim haketmedigini🤭

Back
X