• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler gününü kutlamayan nişanlı

Bugün anneler günü malum. Nişanlımın bugün izin günü olmasına rağmen ne annemi aradı ne de mesaj atıp anneler gününü kutlamadı. Ben nişanlımın annesine çiçek gönderip mesaj atmış olmama karşın nişanlım anneme bir mesajla bile kutlamadı. Annem doğal olarak kırıldı bir şey alıp göndermemesi değil konu ama anneler gününü kutlamamasına annem çok kırıldı doğal olarak da bende kırıldım. Ve istemsizce soğuk davranmaya başladım. Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum anneme karşı da kendimi suçlu hissediyorum. Annem sen karışma kurma kafanda bir açıklaması vardır belki ben kırıldığımı yeri geldiğinde dile getiririm zaten dedi ama tutamıyorum kendimi ama neden annemin anneler gününü kutlamadın da diyemem çocukmuş gibi uyaramam da bilmiyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Benzer bir durum sizin de başınıza geldi mi siz nasıl tepki verdiniz
Ben olsam bende çok kirilirdim ve bunu kesinlikle dile getirirdim kendi annesininkini kutladı mi acaba kutlamadiysa nişanlın gerçekten duygusuz eger kutladiysa terbiyesiz ve saygısız

Neden anlamasın ? İşlerine gelmediğinden, öyle yetiştirildiklerinden, babalarından öyle gördüğü için normalin o olduğunu sanmalarından, kadını değersiz gördüğünden vs. vs.
Bende meşrulaştırmayı bırakmak isterim. Mesela eşime onu empoze ediyorum ki ( Benimki aiesinde görmediği için) yarın çocuğumda kadın ruhundan anlayan, kadını değerli gören bir birey olsun. Türkiye'nin yetiştirdiği hödüklerden değil.

İşte sebep anlamamaları değil :)
Diğer saydıklarınız.
İşlerine gelmiyor. Ama bunu biz yapıyoruz. Şu konuda bile yönlendir diyenler var. 24 yaşında evlensek, 24 yaşındaki koca adamı ben neden yönlendireyim? O zaman danışmanlık okurdum. Kendime büyütecek bebek almadım, annesi değilim, eşiyim.
Akıl edemiyorsa bir kez en fazla beklentimi söylerim. Ama onu eğitemem. O annesinin görevi.

Benimde hedefim oğlumu sizin gibi yetiştirmek. Yeni nesilden umutluyum

Ben şunu anlamıyorum. Kadınlar gününde annenize nişanlınız jest yapmış. Anneler gününde belki yapmak istemedi. İçinden gelmedi. Belki sadece kendi annesininkini kutlamak istedi. Sizede illa ara yaz çiçek gönder denilmemiş. Bir yerden sonra görev gibi oluyor. Bir kere yapmasan tartışma çıkıyor. Bu tarz şeyler içten gelir. Evli üye arkadaşlarda buraya konu açtı arayayım mı vs diye içinden gelmiyorsa yapma deniliyor. Adamında içinden gelmemiş olamaz mı? Bende nişanlıyım. Ne hediye aldım ne aradım. Mesaj attım. Nişanlımada ara yaz vs demedim kendisi hediye alıp yollamış bugünde yazmış benim bile haberim yoktu. Bana sormaz bile yok yazdın mı aradın mı vs demedi. Seneye yazmasa takılmam banane ben kendi anneminkini kutlarım o kutlamış kutlamamış takılmam hal ve hareketleri saygısı daha önemli özel günde yazmadı dıye aileme değer vermiyor diye düşünmem

anneye babaya saygısı olmayan insan sıkıntı. bozulmakta haklısınız.
benim annemle babam seneler önce boşanmış olmasına rağmen babam hala daha anneannemi özel günlerde arar. ki ince düşünceli bir adam değildir. ki siz nişanlılık döneminden bahsediyorsunuz aslında en heyecanlı olması gereken dönemler bunlar.
balık baştan kokar.

Bugün anneler günü malum. Nişanlımın bugün izin günü olmasına rağmen ne annemi aradı ne de mesaj atıp anneler gününü kutlamadı. Ben nişanlımın annesine çiçek gönderip mesaj atmış olmama karşın nişanlım anneme bir mesajla bile kutlamadı. Annem doğal olarak kırıldı bir şey alıp göndermemesi değil konu ama anneler gününü kutlamamasına annem çok kırıldı doğal olarak da bende kırıldım. Ve istemsizce soğuk davranmaya başladım. Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum anneme karşı da kendimi suçlu hissediyorum. Annem sen karışma kurma kafanda bir açıklaması vardır belki ben kırıldığımı yeri geldiğinde dile getiririm zaten dedi ama tutamıyorum kendimi ama neden annemin anneler gününü kutlamadın da diyemem çocukmuş gibi uyaramam da bilmiyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Benzer bir durum sizin de başınıza geldi mi siz nasıl tepki verdiniz
Benim eşim çok dikkat etmez bugünde ben dedim kayinvalidene mesaj at diye oda bı iki satır yazıp yolladı aynı şekilde kendi annesini aramasında ben söyledim yine 🤷

Eşim sağolsun 15 senedir benden önce annemi arar kutlar.Bazi zamanlarda çiçek gönderir.sizin ki daha şimdiden böyleyse duzelecegini sanmıyorum.Böyleleri kadir kıymet bilmez.ilerde sana da yapar söyliyim sana.

Erkeklerin çoğu özel günleri ne önemser ne de sever. Ben de aksine önem verir, çok severim özel günleri. Benim eşim de hep benim söylememle arar (kendi ailesini bile) O yüzden açıkça konuşup sormalı ve siz de ne istediğinizi, beklediğinizi açıkça söylemelisiniz bence.

bu anneler günü ne dert yaptı bir sürü konu olmuş pandamı etkisi herhalde. insan evlenince bile kendi annesi kendi annesi; eşininki de kayınvalide. sevsen de bayılsan da o kadar yani. anneler gününde eşlerin birbirinin annesini aramasını bekleyip bir de aramayınca triplenmek hakikaten iç daraltıcı bir şey. bir de siz daha nişanlısınız. ben olsam -ki öyle yapıyorum- o benim annemi aramasın ki ben de onun annesiyle habire muhatap olmak zorunda kalmayayım diye rahatlardım. resmen dertsiz başınıza dert arıyorsunuz ya. bu anneler günü konularının yüzde doksanında erkeklere hak verdim acıdım.

Bugün bende erkek arkadaşıma(yakında nişanımız olacak) uyanır uyanmaz canım annemi ve anneni ara hatta ikisine de çiçek gönderelim dedim gönderip aradık. Bence ben annemin beklentiye girdiğini görseydim hemen canım annemi aradın mı bugün ? Belki bekliyordur senden falan derdim. Haaa tabiki en güzeli kendi akıl etmesi ama etmiyorsa bir şekilde ettirmek lazım bence

Cnm eşim sorar annene ne alalım diye sen al ders hem kendi annesine hem benim anneme birşey alırız doğum günü anneler günü vs özel günler de ben yönlendirip aratırım erkekel pek akıl etmez sen yönlendir artık eşin olacak

Bir yanlış anlaşılma söz konusu sanırım ayrılmayı düşünüyorum demedim kırıldığımı üzüldüğümü kendimi kötü hissettiğimi belirttim sadece
Peki o minvalde bir mesajinizi buraya birakiyorum
Ayrılmak ciddi bir konu ama gözümdeki değeri gerçekten eskisi gibi değil anneme yapılan neyse bana yapılmış sayılır bilmiyorum kafam çok karışık
Sanki nişanliniz annenize hakaret etti ya da kotü birsey yapti gibi bir anlam cikiyor cumleden. Anneler günü, sevgililer günü vb abartilacak günler değil. Genel anlamda annenize saygiliysa, kutlamiş kutlamamis o kadar takilmayin. Buradaki bazi kisilerin galeyanina gelmeyin, anneler günü kutlamamasina ciddi bir olay falan diyen olmusda onlara istinadan yaziyorum.

Son düzenleme:
Ya böyle rutine bağlanan günleri birtek benmi sevmiyorum.bi insan değer veriyorsa, kıymetini başka türlü de ifade edebiliyorsa benim için yeterlidir. Eşimle aramızdaki bazı günlere önem veririm okadar diğer türlü bitmek bilmeyen tek günler benim için birşey ifade etmiyor 🤷
Bence çok fazla Rutine bağlamayın bı sene alır diğer sene canı istemeyebilir veya kafası ögun başka şekilde de olabilir.Nihayetinde verdiği değer tek bunla ölçülmez.

Size nacizane bir tavsiyem olacak, böyle şeyleri üstünden zaman geçmeden halledin. Saat 3 gibi yazın mesela hayatım anneler günü için arayabilirsin müsait diye. Üstünden zaman geçince hem telafisi mümkün olmuyor hem ailelerde yansıyor. Bunları unutan biriyse eğer hatırlatabilirsiniz. Kötü niyetle yaptığını düşünemedim

Bu kadar bozulacaktıysanız bastan konusabilirdiniz.

Sen neden çiçek yolluyorsun ki 🤷‍♀️ Bundan sonra önce ondan bekle annenın anneler gununu kutlamazsa sende kutlama 🤷‍♀️
Ya birde ben çocukken herkes sadece kendi annesinin gününü kutlardı çünkü her birey için sadece bir kişi özel 🤷‍♀️ birde hatırlıyorum annem kutlasın diye anneaneme giderdik anneler gününde 🙂
Şimdi neden herkes birbrinin anneler gününü kutluyor 🤷‍♀️ bekar olanların bile kutlanıyor anlamadım bu işi 🙂 bir diger anlamadıgımsa annesi sosyal medya kullanmayanlar bile anneler gununde fotograf atıyor neden 😁

Back
X