Anneler.. Kafam karıştı biraz.

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.120
598
Merhaba
17 aylık kızıma 2-3 aydır uyku eğitimini uygulamaya çalıştım. Harfi harfine uygulayamadım yine de.Şu an ki durum saati geldiği zaman sütünü biberona koyup eline emziğini ve biberonunu verip yatırıyorum. Ben odadan çıkıyorum ışık açık kalıyor uyuyana dek. Sütünü içer, biberonu bir kenara atar,emziğini emmeye başlar ve uyur. Bazende huzursuzsa sallarım beşiğini. Takıldığım nokta bişeyler okumam mesela yatağına yattığında, gözüm üzerinde olur ama yanına gitmem beni görüpte kalkmasın diye. Eşim bugün korkabilir yanında beklesek daha iyi gibi dedi. Aklıma takıldı birazda haklı buldum sanki. Tecrübeli anneler tek başına bırakıp uyutmak mı doğru olan, yoksa yanında benim olduğumu bilip kendini güvende hissedip uyuyakalması mı? İlk çocuğum benim,bu yüzden bilmiyorum. Nasıl ne şekilde İleride bunun olumsuz etkisi olur mu acaba?

Korksa belli ederdi zaten size. Bence böyle devam edin. Benim kızım da anne yatağıma gitmek istiyorum der,yatırır ışığı kapatırım (gece lambası açık) öper ve çıkarım. Hiç karanlıktan Korkmaz.

Ama oğlum asla bu şekilde yatmaz. Alışkanlık meselesi birazda.

Süper dadı programında yanında durduruyordu uyuyana kadar..Ben 3. Çocuğumu büyütüyorm şuan ama öyle bi eğitim vermedim hiç. Kendi suyuna gidiyorum. Hangisi daha doğru bilmiyorum..

Süper dadı programında yanında durduruyordu uyuyana kadar..Ben 3. Çocuğumu büyütüyorm şuan ama öyle bi eğitim vermedim hiç. Kendi suyuna gidiyorum. Hangisi daha doğru bilmiyorum..
O programı da izlemiştim ama ağlatmak olayı beni uzaklaştırdı o yöntemden. Ağladığı zaman ya sesleniyorum yada yanına gidiyorum.

Ben imkan varsa yaninda vakit gecirmeyi tercih ederdim yasi cok kucuk bu yaslardaki guven ve bag kendi kendine uyamasindan daha onemli degilmi? En azindan 3 yasina kadar?
Evet bu konuda haklısınız.. Beni düşündürende bu oldu zaten.

Uykuyu bilemeyeceğim de biberon ve süt içip yatmak dişler için sağlıksız

Benimki meme emip yatardı ona bile dişleri için sağlıksız diyorlardı

Üstünden bari biraz da su içip de yatsa biraz olsa da yıkanır

Ağlamıyorsa sorun yok korkuyu biz öğretmezsen öğrenmez ki

Benim kizim 21 aylik, ben yatagina yatirip uyuyana kadar yanindaki emzirme koltugunda bekliyorum. Uyuyana kadar gece lambasi acik sonra kapatiyorum tamamen. Hastaneden eve geldiginden beri durum bu sekilde bizde. Biberon, emzik ile vs uyumaya alismasin bence disleri icin zararli.

Evet haklısınız. Bugün diş fırçasını aldık beraber. Bir alışkanlığa daha başlayacağız yatmadan önce.

Ağlamıyorsa uyusun. Çok iyi olur. Benim kızım da hep öyle uyudu. Yalnız biberon bitene kadar gözünüz üzerinde olsun.
Gözüm üzerinde oluyor zaten hep. Sessizce takip ediyorum.

Peki beklerken sizi görüyormu uykuya dalarken vs. Arada bakıyormu size?

Peki beklerken sizi görüyormu uykuya dalarken vs. Arada bakıyormu size?

Evet bakiyor, goruyor, bazen anne gel diyor gidiyorum yanina biraz basini oksuyorum rahatlamasi icin. Hic kucakta, sallanarak vs uyumadigi icin beni gormus olmasi bir sorun yaratmiyor bizde. Ben sadece caresizlik hissini yasamasini istemedigim icin gorebilecegi sekilde yaninda olmayi tercih ediyorum.

Bende hep yatağında uyuttum. O yüzden yatağını biliyor uyuması gerektiğini. İşte o çaresizlik duygusu tam olarak demek istediğim benimde. Yani bu şekilde uyumasın. Bu ayrımı yapamadığımı düşündüm. Teşekkür ederim.

Rica ederim.
Uyku egitiminde tam olarak bu yontem mi uygulaniyor bilmiyorum ben de ama ben caresizlikten aglayip aglayip susmasini falan tercih etmezdim. O yuzden anneyi/babayi gormek sakinlestiriyor cocugu diye dusunuyorum.
Cizgiyi su yonde cekiyorum ama 1 kere yanina cagirsa gidiyorum, su isterse veriyorum. Ikinci defa istediginde uyuma suresini uzatmaya calistigini anladigim icin su an uyumasi gerektigini, sabah olunca verecegimi soyluyorum kararli oldugum icin israr edemiyor. Bu arada 1 yasindan beri her gece kitap okuyorum kitap okuma aliskanligi kazanmasini istedigim icin.

Yalniz bırakmayın bana sorarsanız yanında durun uykuya dalana kadar benim oğlum iki buçuk yaşında sarılıp uyuruz onun yatağında sonra yerime geçerim ben

sen en azından yatagına yatırıp belli bi saatte uyutabiliyormuşsun kuzum ne güzel

benim oglum da 22 aylık ben yatakta emzirerek uyutuyorum biliyorum artık uyku eğitimini almasi lazım ama kiyamiyorum benim kaynana olacak o kadin musvettesi eşime bi sürü buyuler yaptı ve oğlum etkilendi ve hep korkup sabki biri üzerine çikmışda onu boguyomuş gibi üzerinde birini itmeye calışirdı o kadar korkardiki bende yalnız bırakamadim hiç şükür artık o dönemleri atlattık ama yinede yalnız kalırsa aynı şeyleri görecek diye korkuyorum (( ve siz bence en etkili yöntemi uyguluyosunuz devam edin bence artık bebeğiniz farkında herseyin korksa yada üzulse belli ederdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…