- 23 Ağustos 2012
- 51.845
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.468
- 898
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
-
Şu an öyle yapıyorlar ama yine de huzursuzum
Yaa o kadar akıllı tatlı bir kız ki çokta seviyoruz ama ailesi? İşte kafamda kocaman bir soru işaretiEvet beni tedirgin eden şey anneyle aynı evde olması. Kıyamam ya neler yaşandı bilemeyiz ama bi kız çocuğu annesi olarak belki de arkadaşlıklarını bitirmek isterdim ama sizin kızınız da yeni yeni arkadaş edinmiş ve karşı daki kızın psikolojini de bilemiyoruz offf cok kötü bir durum ya
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Kızınız yeni yeni arkadaşlıklar ediniyorken bozmayın derim ama sürekli sıkmaynda o yaşta aşırı ters oluyor çocuklar belli ettirmeden göz kulak olun bi süre böyle devam edin sonrasına da zamanla karar verirsiniz bence.Yaa o kadar akıllı tatlı bir kız ki çokta seviyoruz ama ailesi? İşte kafamda kocaman bir soru işareti
Yaaa şu yorumu görünce gözlerim doldu inanır mısınız. Yıllardır tırnaklarımı kemiren kızım şimdi oje sürüyor, ikisi avm ye hamburgerciye ws gidiyorlar. Bunlar belki başkaları için basit ama benim için gerçekten hayalini kurduğum şeylerdi.Gitmedigi surece bir sey olmaz bence, kiz da akli basinda bir insana benziyor. Anladigim kadariyla teyze, anneanne, dede bagimli olan anneye goz kulak oluyorlar, kizi da yetistiriyorlar... bagimliysa zaten bir kosede yatip kaliyordur kizin hayatina cok buyuk bir etkisi yoktur diye dusunuyorumKabul ediyorum ideal bir durum degil ama sonucta Allahin da hikmetinden sual olunmaz bir noktada diye dusunuyorum, o kiz turlu derdi var ama sizin kiza merhem olmus bir sekilde, ben olsam bu ikiliyi ayirmazdim.
Yıllardır kurslara gidiyor dersaneye yalvardım ama gitmedi. Hiç bir yerde arkadaş edinemedi.14 yaşındaki kızı nasıl engelleyeceksiniz, engelleyemezsiniz.
Çevresini arttırmaya uğraşabilirsiniz ama onu zaten yıllardır yapmak için uğraşıyorsunuzdur.
Yaaa şu yorumu görünce gözlerim doldu inanır mısınız. Yıllardır tırnaklarımı kemiren kızım şimdi oje sürüyor, ikisi avm ye hamburgerciye ws gidiyorlar. Bunlar belki başkaları için basit ama benim için gerçekten hayalini kurduğum şeylerdi.
Anlıyorum sizi, benim oğlumun da sosyal anksiyetesi var.Yıllardır kurslara gidiyor dersaneye yalvardım ama gitmedi. Hiç bir yerde arkadaş edinemedi.
Aşırı asosyal nasıl arkadaşlık kuruşur nasıl sohbet edilir onu bile bilmiyor doğru düzgün.
Kız bizdeydi yemek sırasında eşim sordu baban ne iş yapıyor ws diye, o sırada anlattı babasının uyuşturucu yüzünden cezaevinde olduğunu.Siz bu bilgileri kızdan mı aldınız?
Yoksa başka bir kaynaktan da teyitli mi?
Haklısınız. Yasaklasam daha beter olur, zaten ben işteyken görüşürler.Anlıyorum sizi, benim oğlumun da sosyal anksiyetesi var.
Arkadaş edinebildiğinde arkadaşını sorgulayacak halim yoktu, ama benimki küçük olduğu için daha kontrol altında bu tür şeyler.
Siz de eliniz gözünüz üstünde Allah'a emanet edin.
Bu kadarını yapabilirsiniz.
Söyledim ama?annesinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrenene kadar nolcak ki diye düşünüyordum ama anne de bağımlıysa işler değişti.kızınızı asla yollamayın onun evine. çok gmrüşmek istiyorlarsa dışarda veya sizde görüşsünler. bunu baştan net bir şekilde anlatın kızınıza.
Bilemedim ki iyi tarafından bakmak istedim belki kız mı farklı yorumluyor olayları acaba dedim, bir aile büyüğü ile tanışma imkanınız varsa onlarla konuşun bence , iki yavrunun da bahtı güzel olsun inşallah.Kız bizdeydi yemek sırasında eşim sordu baban ne iş yapıyor ws diye, o sırada anlattı babasının uyuşturucu yüzünden cezaevinde olduğunu.
Ama ben annesini sorduğumda ( ne iş yapıyor diye) çalışmıyor demişti.
Bugün kızımla birlikte dışardayken annesi sürekli aramış ve anlatmış kızıma annem uyuşturucu bağımlısı galiba ilacını almadı ws demiş. Babam alıştırmış demiş.
Teyzesi ile tanışın sonuçta annesi ve babası ile yaşamıyormuş önyargılı olmayın teyzesi ile tanışın en azından fikriniz olur çocuğun günahı yok belliki oda çok yanlızdı..Evet bende duyduğumdan beri aşırı huzursuzum.
Ama ne yapılabilir ki böyle bir durumda?
Annesi teyzesi dayısı dedesi ile hep birlikte yaşıyorlarmış.Teyzesi ile tanışın sonuçta annesi ve babası ile yaşamıyormuş önyargılı olmayın teyzesi ile tanışın en azından fikriniz olur çocuğun günahı yok belliki oda çok yanlızdı..
Anladım kızınıza iyi gelmiş belliki ergenle ugraşmak zordur gözünüz hep üstlerinde olsun ve ben yinede teyzeyle tanışın korkularınızdan az çok bahsedin derim işiniz zor ..Annesi teyzesi dayısı dedesi ile hep birlikte yaşıyorlarmış.
Tabii ki tanışın.Haklısınız. Yasaklasam daha beter olur, zaten ben işteyken görüşürler.
Teyzeyi ne yapayım peki? Benimle tanışmak istiyormuş. Elim ayağıma dolanıyor düşününce bile.
Çok gerildim ne konuşacağımı bile bilemiyorum şu an.Tabii ki tanışın.
Kızın ev hali hakkında bilgi de alırsınız.
Belki de işbirliği yapacaksınız, belli ki teyze de kızın düzgün arkadaşları olsun istiyor.
Kesinlikle müsaade etmezdim. Sizin kızınız da Kırılgan bir yapıya sahip ne olur ne olmaz. Küçücük bir özenme bile evladınızı elinizden alır.Kızlar beni tedirgin eden bir konu var.
Şöyle ki aşırı derecede asosyal,evden hiç dışarı çıkmayan, 14 yaşına kadar hiç arkadaşı olmamış, yıllardır psikolog ayrı psikiyatrisi ayrı uğraştığım kızım sonunda kendine bir arkadaş buldu diye seviniyordum.
Artık tırnaklarını yemiyor onunla her gün program yapıyor, gezip eve geliyorlar, sonra ben işten geliyorum yemek sohbet derken akşam gidiyor evine.
Artık evin kızı gibi oldu, bıcır bıcır tatlı akıllı bir kız. Tek kafama takılan babasının uyuşturucu sebebi ile içerde olması ama nasılsa içerde sıkıntı olmaz şimdilik diye geçiştiriyordum.
Ama bugün annesinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendim. Kız kendisi anlatmış kızıma.
Kızın tabi ki bir suçu yok, ama aşırı huzursuz oldum.
Kız bu arada kız annesi teyze dede dayı yanında birlikte yaşıyorlarmış. Teyzesi benimle tanışmak istiyormuş hatta.
Ama o kadar huzursuz oldum ki tanışsam ne konuşacağım, kızıda çok seviyorum ama bu durum beni çok huzursuz etti.
Kızıma sen Çiğdemlere gitme o gelsin yada dışarıda görüşün dedim ama sizler olsanız nasıl bir yol alırsınız?
Yani alışık olmadığım bir durum belki fazla tepki veriyorum ama çok huzursuz oldum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?