Anneler siz olsanız?

Her ihtimali düşünüyorum. Tam kızımla konuşacağım bakıyorum çok keyfi yerinde hiç tadını kaçırmayayım diye sesimi çıkarmıyorum. Ama kafamda hiç susmuyor.

Her ihtimali düşünüyorum. Tam kızımla konuşacağım bakıyorum çok keyfi yerinde hiç tadını kaçırmayayım diye sesimi çıkarmıyorum. Ama kafamda hiç susmuyor.
O yüzden, daha cazip hale getirmeden yapacaklarınızı hissettirmeden yapın.

Benzetmek gibi olmasın.( Siz önleminizi mutlaka alın) aynı çok benzer bir durumu bir yakınımız yaşadı. Onların ki erkek çocuğuydu ve çocuk harika, hayat dolu bir çocuktu aynı bu şekilde görüştüleri bir aile yüzünden şimdi maddenin. alâsını kullanıyor. Birebir o aile çocuğu alıştırmış ve ona hep temin etmişler.

Evlendi, etrafındaki herkese acı çektiriyor berbat bir insana dönüştü.

O yüzden aman hemen önleminizi alın. Kızı da artık evinize almayın. Aile tanışmaya bahane bulmasın.

Bunu nasıl yapabilirim ki? Kızım ona çok değer veriyor şu an cidden ne yapacağımı şaşırdım.
Kızınıza bunlar arkadaş olma benzeri kuracağıniz her cümle onu kızın ve belki ailesinin önüne iter. Kızınızla bu konu hakkında ne düşündüğüne dair konustunuz mu? Endiselerinizden bahsettiniz mi hiç?

Yani kız anne babası uyuşturucudan çektiği için bence normal bir ergene göre daha uzaktır uyuşturucuya. Normalde kıza kim bakıyor, ninesi dedesi teyzesi falansa kızla görüşsün bence.

Bunu yasaklayarak değil başka şekilde yapmam lazım. Yasak koyarsam bana cephe alıp iyice agrasif olacak çünkü eminim.

İlkokula başladığımdan beri hiç arkadaşı olmamıştı. Hep zorbalıklarla uğraşmakla geçti ortaokul. İlk defa arkadaşı olmuştu.
Nasıl bir bahane ile görüşmemesini sağlarım?
eğer yasaklarsanız kızınızı kaybederseniz
hele bu yaşlarda arkadaşlık özellikle de hiç arkadaşı olmamış bir çocuk için çok önemli
ama öte taraftan da çok zor sizin için
bu yaş arkadaşlıkları kalıcı olmaz bence arada illa ki sorun çıkar koparlar
o ana sabretmek ama çok sıkı takip etmek lazım
teyzeyle mutlaka görüşün bence
araları bozulduğunda ise onu veya karşıyı suçlayıcı davranmayıp bunların deneyim olduğunu hayatına çok insan girip çıkacağını iyisi de kötüsü de olacağını bunlardan ders almak gerektiğini söylemeniz yerinde olur
not:21 yıllık tecrübeli anne

Okullar açılana kadar kurslara ağırlık versek diyorum okul açılınca zaten okulu değişecek. Yani yasak koymadan farkettirmeden azaltmaya çalışsam görüşmeleri.

Tabi ki konuştum. Sen çiğdeme açıkça söyleme ama babam başkasının evine gitmeme izin vermiyor çağırırsa dedim( benim kızım zaten gitmez o gelir hep, sacece onunla dışarı çıkacakları zaman kapıya kadar gider) ama asla evlerine gitme dışarıda yada bizde görülün dedim.

Kızı gerçekten seviyorum. Ama işte aklımdan neler geçiyor

Ve en acısı da ne biliyor musunuz? Asla kendi çocuklarına kullandırmamışlar. Kendi çocukları el bebek gül bebek.. Çevrelerinde ki bütün gençleri yaktılar.

Ama ilahi adalet mi dersiniz bilemem o kıymetli, kendi çocukları için bir sürü ağır hastalıklarla uğraştılar hala da uğraşıyorlar..

Halleyyyyyyyyy

Çocukta bir sorun olmayabilir ama ben olsam asla yollamam.
Kızınızı farklı etkinlik vs ortamlarda takılarak belki arkadaş edinebilir vs. Ama kadın gelip evinize birşey bıraksa falan fark etmeseniz bir ton şey geldi aklıma.

Daha doğurmadım ama kız annesi olacağım. Ne kadar iyi olursa olsun, kızımın böyle bir ailesi olan biriyle arkadaşlık kurmasını istemezdim kızınızın durumunu da göz önünde bulundurursak kandırılmaya çok müsait bir yapısı var bence. İlk defa böyle bir arkadaşı olmuş, Allah korusun ilerleyen zamanlarda ilerleyen bu arkadaşlığın ne getireceğini bilemezsiniz.

Baba içerdeymiş. Ailenin seviyesi az çok belli. Büyük konuşuyorum gibi düşünmeyin lütfen ama günümüz Türkiye’sinde artık hapse girmek bile çok zor. 50 suç kaydı olanlar dışarda elini kolunu sallaya sallaya gezerken bu adam kim bilir neler yaptı da en son içeri girdi…

Yok kadını evime asla almam zaten. Kızıma da dışarıda yada bizde görüşün dedim.
Tanışmak isteyen annesi değil teyzesi.

Yok kadını evime asla almam zaten. Kızıma da dışarıda yada bizde görüşün dedim.
Tanışmak isteyen annesi değil teyzesi.
kadınla dışarda görüşün
kızınıza da bol bol aktivite kurs murs bişiler ayarlayın
görüşecek vakti olmasın

Bu arada teyzeyle de kesinlikle görüşmezdim ben. Ne kadar çok içli dışlı olunursa o kadar çok kopamazsınız anne kız. Muhatabım olmaz yani teyzesi ya da başka birisi. Kızınızı da spora ya da başka aktivitelere yönlendirin, başka ortamlara girip başka arkadaşlıklar edinmesini sağlayın derim ben. Kızla görüşeceği zamanlara farklı aktiviteler planlayabilirsiniz örneğin anne kız alışveriş günü, kuaför günü, kahve günü gibi şeyler. Ayrıca çevrenizde samimi olduğunuz ve kızınızın akranı çocuğu olan bir tanıdığınız, arkadaşınız yok mu? Böyle görüşmeler yapabilirsiniz.

Vallahi çok haklısınız hiç bu şekilde düşünmemiştim. Allah bilir daha ne pisliği var ki attılar içeri. Çok haklısınız kandırılmaya çok müsait. Benim yalvarıp yaptıramadığım şeyi arkadaşı olunca anında yapar.

Aynen öyle… Yani ailelerin yaptıklarının cezasını çocuklar çekiyor ama bilemezsiniz ki sizin çocuğunuza ne yapacak. Arkadaş insanı vezir eder, arkadaş insanı rezil eder derler. Belki kız çok iyidir, çok çalışkandır; kendimi kurtarmak istiyorum der ve çok iyi yerlere gelir. Bilemeyiz.

Fakat diğer taraftan tam tersi bir ihtimal de söz konusuyken, çocuğumu riske atmazdım ben.

Kızı gerçekten seviyorum. Ama işte aklımdan neler geçiyor

Normal tabi geçmesi, haberlerde neler görüyoruz..ben olsam teyzeyle tanışır bir bakarım, belki aklı başında bir insandır kıza annelik yapıyordur, belki o da uçuktur, bilemeyiz. Burda da üyeler var, kardeşi bağımlı, kalan ailesi normal insanlar cebelleşiyorlar işte..tanışın bakın durumu iyice anlayın.

Annesiyle ve teyzesiyle tanışın eğer durum kötü gibiyse bence uzak tutun ayy benimde ergen oğlum var insan korkar haklısınız ne zor anne olmak onu korurken zarar vermekten çekinmek iyi olsun diye uğraşmak umarım en güzel kararı verirsinuz çok çok iyi anlıyorum sizi

Ben zaten görüşmeye cesaret edemem sanıyorum.
Dediğiniz gibi bol aktivite kurslarla yazı atlatalım hayırlısıyla. Okullar açılınca zaten vakitleri olmaz sanırım. Ayrı okulda olacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…