Anneler sizde de oluyor muydu ?

6 aylık bir oğlum var bu aralar gece cok sık uyanmaya başladı.
Bende yorgun ve uykusuzum anlıycagınız.
Son bi haftadır gecenin bi yarısı oğlum uyanınca hep yeğenim zannediyorum .

Biraz açmak gerekirse bi haftadır anneme kalmaya gitmiştim yeğenime bakıyor iki bebek bütün gün beraberdik.

Sonrasında bende bu olaylar basladı.

Mesela bir örnek.
Gece bas bas bebek ağlaması.
Aldım kucağıma Allahım yeğenimi yanıma niye yatırdılar nasıl geri uyutucam diyorum çocuğu aldım kucağımda gezdirmeye başladım.
Baktım susmuyor annesi de değilim emziremem derken panik oldum başladım anne anne diye bağırmaya uyanıp geldi anne al uyut bu çocuğu dedim.
Garibim aldı götürdü oğlumu.
Bende odama geri dönüp oğlum seslerden uyanmıştır bende onu uyutayım diye yatakta oğlumu arıyorum.
Baktım yatakta bebek fln yok düştümü acaba diye yere bakınmaya başladım.
Derken aklım basıma geldi oğlumu anneme verdim.
Hemen gittim aldım çocuğu .
Yani yaklaşık 3 4 dakika süren bi hayal yaşadım.
Bi hafta önce idi bu olay.
Dün gece yine aynı şeyi yaşayınca acaba bu bi sorun mu diyorum artık eve döndüm çünkü.
Dün gece yine bebeğim ağlıyor ben Oğlumu kucağımda zannediyorum.
Bu sefer eşimi dürtüp Mert’i(yeğenim) al ağlıyor sustur şu çocuğu diyorum.
Oda bi anlık sokla uyandı kalktı ne Mert’i oğlumuz ağlıyor dedi.
Bi baktım kucağımda bebek yok cidden yataktaki oğlumuz :anne:

Hanımlar uykusuzluktan normal mi bunlar yoksa deliriyor muyum o_O
yok ya cok normal merak etme. uykusuzluktan.

sizi çok iyi anlıyorum yorgunluk ve uykusuzluk neden oluyor muhtemelen. Oğlum şuan 9 aylık ama 4 5 aylıkken bende de böyle durumlar olmuştu.

Bir keresinde gece oğlum ağlıyor diye kalktım kucağıma aldım emzirdim gazını çıkardım tam yatagına eğildim oğlum yatagında mışıl mışıl uyuyordu. Bir keresinde de oğlum yine gece uyandı aldım bir türlü uyutamadım evde gezmeye başladım eşim kalktı ne yapıyorsun dedi. Çocuk uyumuyor onu uyutuyorum dedim bana iyi misin çocuk benin yanımda beşikte uyuyor dedi şok oldum. Bir baktım kucağım boş.

Psikologa falan başladım o dönem. Çok yorulmuştum ve oğlumun üstüne çok düşüyordum bunların doğal olduğunu söylemişti. Bu ve benzeri bir sürü olayı 2 3 ay yaşadım.

Bebek telsiz sistemi kullanabilirsiniz. Bebek için de en iyisi odasına erkenden alışması.
kesınlıkle katılıyorum 4 bucuk aylıktı bebegımı kendı odasında uyutmaya baslamısdım (ılk dogdugunda 4 bucuk ay kendı besıgınde odamızdaydı ) odasını ayırdım bebefonu hep acık tabı
sureklı aglayan uyumayan bebek saatlerce uyudu okadar uyudukı emsın dıye uyandırmaya calısıyorduk uyanmıyordu bır turlu doktor burnunu sıkın topugunu sıkın gerekırse aglatın emsın mutlaka dıyordu okadar cok uyudu kı :KK70: keske ılk gunden odasını ayırsaymısım dedım ondan sonra duzene gırmeye basladı rahatladık

Uykusuzluktan hep. Daha doğrusu kaliteli uyunamamasından. Ben de bir ara kucağımda olmayan bebeği sallıyordum 😂😂 bir ara da çok öfkeli ve bilinçsiz kalkıyordum. Birkaç kez eşimle bozuştuk hatta bu yüzden. Sonra sonra geçiyor ama merak etmeyin :)

Bana da olurdu boyle garip seyler kalkar oglumu arardim besikde halbuki cocuk yatiyor ama bulamazdim esimi uyandirirdim nerede cocuk diye.. bebegim diye esimi pispislardim :KK45: ne zaman gece uykumuzu kaliteli hale geldi boyle seyler yapmiyorum artik:)

Panik yok. Çok normal..
Uykusuzluktan bir anda beyin gerçek ile rüyayı ayırdedemiyor..

Benim de nadir olsa da beynim o an ağladığını reddeder gibi uyumaya devam ederdi. Bir kaç defa emzirmem gerekirken ağzına emziği verip uyuduğumu farkettim :)

Gündüzleri çocuk uyudukça uyumaya çalışın bu dönem.
Ya diş çıkarıyor ya da büyüme atağı haftaları. Ya da her ikisi de çakıştı.
Allah kolaylık versin..

Ya ben sizi yerim. vücudunuz uyanık ama bilinciniz uyuyor :anne:

Evet haklısınız. Aslında başlarda daha uzun uyuyordu 4 saati buluyordu hatta bi kere gece sadece bi kere uyandı 5 saat uyudu mutluluktan uykum kaçtı bu çocuk nasıl bu kadar uyudu diye :KK42:

Ancak son bi aydır memeye ekstra bi düşkünlüğü basladı sonuç cok sık uyanmalar .
Umarım düzelir yoksa ben bu uyku uyanıklık arasında daha ne halüsinasyonlar görecem Allah bilir.
bebek uyurken bırakın işi filan bir kenara hemen sizde uyuyun.
Gerçekten de öyle
Ilk zamanlar gak dese uyanırdım
Şimdi 6 aylık oldu ve diş çıkarıyor yine sık sık uyanmaya başladı
Ama ben bitmiş durumdayım
Önceden eşimin ruhu duymadan bebişi emzirir geri yatirirdim
Şimdi ise eşim uyandırıyor beni...
Bunlar da geçecek di mi?
Geçsin lutfen
gecicek kuzum merak etme :)
:KK70: cok normal uykusuzluktan

ben yasadıgımı anlatayım 3 hafta falan olmustu dogum yapalı
benım kızım hem reflu hem kolık hem gobek fıtıgı hepsı aynı anda cook aglıyor bız hıc uyumadık resmen bayılmısım nasıl aglıyor bende sallayıp pıspıslıyorum yatakda oturur vazıyetdeyım :KK70:
esıme dedım kı dayanamıyorum dusurucem sen bak bıraz nolur dedım bır kahkaha sesıne uyandım :KK70: baktım kı cocuk zaten esımde sagdıgım sutu verıyor ben ona bebek dıye yastıgı uzatıyorum
oturdugum yerde otururken uyumusum ve yastıgın gazını cıkarmaya calısmısım uyudugum surede

bır tane daha var :KK70: kızım esımdeydı yıne ısten geldımı bebegı uyutma gorevı onda ve ben yıne uykusuzum 4 gun falan uyumamısım yıne aglıyor
ben 4 gun oncesı yatakta yan tarafımda besıkte yatarkenkı zamandayız zannedıyorum :KK70: aglayınca gozum kapalı besıge pıs pıs pıs yaptım ama bır yumusaklık gelıyor anlamadım ekstra soft bırsey :KK70:
eşim napıyorsun yahu dedı ozaman uyandım kı esım egılmıs besıkte cocugu yattıgı yerde uyutmaya calısıyormus bende onun gobusunu mıncıklıyormusum bebek sanıp

yanı zaman kavramı saat hersey karısmıstı hayalde yasıyor gıbı bulutların ustundeydım o donem :KK70:
kahkahalara boğuldum okurken :KK70:

Bu gibi şeyler benim başıma da gelmişti 😂 bir gece kendimi apartman dışında garajın içinde uyanmisken buldum. Eşim dehşete düşmüş bir şekilde omuzlarımdan tutup sarsiyordu. Anlattığına göre yataktan çığlık atarak uyanmışım çocuğu arabada unuttuk kalk çabuk kesin açlıktan ölmüştür maf olduk biz diye bağırıyormusum. Beni yakalamasına fırsat vermeden çıplak ayakla dışarı fırlamış garaj kapısını açmışım anahtarla. Uyandığımda var gücüyle sarsiyordu beni. Hala hiç birşeyi hatırlamıyorum o geceye ait. O gün eşim senden ne yemek ne ev işi hicbirsey istemiyorum. İşten gelince herseyi ben yaparım. Sen artık bebek ne zaman uyursa uyucaksin demişti. Memeden kesene kadar 18 ay böyle devam ettik. Cok zor bu günler ama gecicek :anne::anne:

Bebeğim dört aylık şimdi. İkinci ay civarı gece kucağımda emziriyordum yatakta. Uyuyakalmışım herhalde. Uyandım. Bebeği kucağımda görünce bu kesin rüya, ben şimdi nasıl uyanacağım uyanmam lazım bebeğim boğulacak diye saçma salak şekilde panik olmuştum. Meğer zaten uyanıkmışım 🙈

Bu sabahta eşime bebeğin altını temizledim mi sabah diye sordum. Hatırlamıyorum dedi. Ben hatırlıyorum ama kızım baya bir doldurmuş bezini. Beline kadar çıkmış temizledim. Ama rüya mı gerçek mi onu hatırlamıyorum. Geçen gün de kızımla ilgili şeyler oldu gece ama rüya gibi geliyor ayıramıyorum bazen 😬

Ben de emzirip yatagina koydugumda bi an uykudan uyanip cocugu kucagimda ariyorum. Bakiyorum yok. Kisa sureli bir delirme, yorganin altina ve yerlere bakma faslindan sonra en son aklima besik geliyor bakiyorum ki orda 😂 Bence uykusuzluktan. Benim kiz da 6 ayini bitirmek uzere. Cok uyaniyor geceleri. Buyume atagiymis doktorumuz oyle soyledi. Bir de tam doymuyo olabilir bu yuzden sık uyaniyor olabilir demisti. Daha fazla besleyip yatiriyorum iki gecedir. Bir kere uyaniyor 😊

Kıyamam ya size uykusuzluktan ,daha rüyadasınız ,yarı uyanık yarı uyuyo halüsünasyon modunda :(
Bi gece annenizle uyusun bebek siz dinlenin

Ay neler yazılmış benden daha kötü şeyler yaşayanlarınız dahi olmuş . Hem güldüm hem üzüldüm :-)

Demek ki çok normal gece sık uyanan bebeğe sahip herkesin yaşayabileceği şeyler.
Allah sabır versin hepimize :KK42:

Sen biraz dinlen diyip halime üzülen arkadaşlar cok teşekkür ederim ama kimsem yok ve burada bu uyanmaların sebebi de açlık değil zaten öyle olsa eşime süt sagar bırakırdım
Uyandığında genelde emmeden geri uyumuyor .

Benimde başıma geldi ,gelmez mi?En uçağı hastaydi günlerdir uyumamistim.Gece biran uykuya dalınca panikle uyanmisim bebek ağlıyor diye .Eşim sakinleştirdi,uyanmadi sen yat diye.Bir günde gece kalkmisim çocuklar hep yanımda öbür bebek nerde diyomusum eşime😆Esimde ne bebeği hepsi burda diyormus.Ben daha bağırıyormusum bir tane daha vardı o nerde diye? Şükür bidaha olmadı.Tamamen yorgunluktan, uykusuzluktan 😊

Normal bence bende gece bebeğim ağlayınca yandaki bebek ağlıyor dıye kalkmıyordum en son eşim kaldırıyordu ozamn kafama dank edıyordu oğlum oldugu. Bebeğım ağlarken yataktan kalkıp onu aldıgımı emzirdiğimi zannediyordum mersen yatakta eşimi emzirmeye zorluyormusum adam en son gülme krizine girdi sen kafayı yedin kalk cocugu emzir diye 😀:) uykusuzluk başa bela

Bide birgün cocugu annem almıştı ben yatıp dinleniyim dıye o gun o kadar uyudumki neyse gece oldu birden uyandım bu cocuk nıye ağlamadı dıye kalktım baktım beşik bomboş gece bir bastım çığlığı ama nasıl aglıyorum oğlumu kaçırdılar diye eşimin aklı cıkmıştı adam korkudan kekeme kalıcaktı tabı beni susturmaya calısıyor ama bına ayağa kalktı eşim hayatım annene verdık ya cocugu diyince aklıma geldi ama elim ayagım titremiştş korkudan :)

Ay neler yazılmış benden daha kötü şeyler yaşayanlarınız dahi olmuş . Hem güldüm hem üzüldüm :-)

Demek ki çok normal gece sık uyanan bebeğe sahip herkesin yaşayabileceği şeyler.
Allah sabır versin hepimize :KK42:

Sen biraz dinlen diyip halime üzülen arkadaşlar cok teşekkür ederim ama kimsem yok ve burada bu uyanmaların sebebi de açlık değil zaten öyle olsa eşime süt sagar bırakırdım
Uyandığında genelde emmeden geri uyumuyor .
emen bebekte normal o sekilde uyumasi ek gidaya baslamadiysan baslayabilirsin hafiften , süte destek gelince emme aralari acilir. dis zamani da geliyor artik. huzursuz olmasi normal. ama iki cocuk annesi olarak sana tavsiyem evi b.k götürse bile umurunda olmasin , bu zor zamanlarin da bebek ne zaman uyursa sende onunla birlikte uyu. o uyanikkende halledebilirsin isleri. esinde yardim eder. uyuman lazim baska türlü atlatamazsin saglikli bir beyine sahip kalarak cocuk büyütmek istiyorsan :) Allah kolaylik versin kuzum :anne:

Anneliğin tatlı saçmalıkları bunlar. Yaşadıklarımız çok normal. Yeterince dinlenemiyorsunuz, sağlıklı uyuyamadığınız icin de saglikli uyanamıyorsunuz. Ben de ilk bebeğim de yatakta onu arardım. Eşimin başından kaç kez yastik çektim ustune yatıyor diye, hatırlamıyorum inanın :) Sertçe uyandırırdım çocuk yok diye. Hepsi düzene girer merak etmeyin :)

İkizlerimiz de çok uykusuz kaldik.ben de eşim de benzer şeyler yaşadık.korkunctu ben üç kere yasadim eşim bir kere..

Devam etmedi çok şükür.. uykusuzluktan sanırım.birinde mesela oda da üçüncü bir bebek arıyordum.esimi kaldırdım biri yok bunların dedim..etrafta arıyorum diğer odalara bakacaktım aklım başıma geldi..
Cahilliğime verin lütfen, meraktan soruyorum. Bebeklerin ikisi de aynı anda açıktığında ikisini de emzirebiliyor muydunuz? Yoksa sırayla mı emiyorlar? Şu an müthiş merak içindeyim :) Bu arada kutlarım gerçekten. Çoğul gebelik yaşayan ve büyütenlere ayrı bir saygım var. Ben tek tek büyütürken bile çok zorlanıyorum.

Bilemiyorum ki, normalde uykunuz ağır miydi, beyniniz hemen uyanmaz miydi gözlerinizi açınca .
Hani bazen miskinlik yaparlar ya yatakta, kendine gelemez, rüyasında konuşur netlesmez o an bir şeyler.öyle bir hal var miydi ?

Uykusuzluktan normal demek istiyorum ama nedense bu kadar uzun sürmesi normal gelmedi.

Bebeği tanımama anneye verme, sonra gidip çocuğu arama falan , bilemedim.

Birde her detayı hatırlıyorsunuz.

Kullandığınız bir ilaç var mi ?
Bebekten sonra ben de yaşadım bunları ama bakarken daha korkunç şeyler yaşıyordum. Evin içinde bir adam gördüm sohbet ettik. Sonra ona yatak hazırlayıp uyudum. Sabah uyandığımda hepsini hatırlıyordum ama yaşarken gerçek gibi oluyor. Üniversitedeyken birkaç kez gece yarısı hazırlanıp okula gitmeye kalkmıştım. Daha bir sürü şey. Araştırdığımda sağlıklı uyanamama durumundan kaynaklandığı yazıyordu.

Back
X