Davranış Bozuklukları Anneler, toplum içinde ağlayan çocukla nasıl başedilir?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar toplum içinde isteklerini ağlayarak yaptırmaya çalışan çocuğa nasıl davranmalı? aman kimsenin başı ağrımasın yeter ki sussun diyerek istediği yapılmamalı biliyorum ama düşünün herkesin içinde ağlıyo kendini yerlere atıyor.. böyle bi durum da nasıl davranmamız gerekir veya siz nasıl davranıyorsunuz?

o anlık bir çözüm önerilemz..
bu bütün bir eğitim sistemiylr alakalı bişeydir..
yani o güne kadar bebeğinizle olan iletişiminiz davranış şekliniz ihtiyaçlarını karşılama tarzınız..
bebeklerimizin nasıl davranacağını çoğunlukla biz belirliyoruz..

aynı sorun benim kızımdada var..kalabalığı seviyi ama olmadık şeyleri istemeye başıyo..evde sakin olan çocuk toplum içinde dediğini yaptırmak için kendini yerlere atıyo.çaresini bilen varsa banada sölesin..kızım 19 aylık yeni yeni böle olmaya başladı..insanların içine girmeye korkuyom artıkeyvahedigeldismile

bunun bir çözümü varmıdır? çocuklara göre vardır:)
istekleri yerine getirmek,
ama bitmiyokiii istek üstüne istek bunalım geçirttiriyor ufacık çocuk.
inat ettim yapmadım ve ama akşama başım öyle bir ağrıdıki ilaç bile fayda etmedi
sonunda aldığım karar kızımla gezmeye gitmemek:)))
(kimbilir bu lafı kaç defa kendi kendime söyledim:))))

slm pamukannesi konu baslıgını okuyunca hemen bende aynı durumda dertlı oldugumu dıle getırmek ıstedım benım 2.5 yasında kızım var esımın aılesını cok duskun aslında duskunlugunun sebebıde cok sımartılması her ıstedıgı onlar tarafından karsılanması ben onlara gore daha otoriterım ama ıkı taraflı yetıstıgı ıcın suanda bas edemez bı durumdayım yasıtlarıyla oynarken en kucuk seyde aglaması benım en kucuk azarlamamda aglaması her seyıı aglayarak elde etmesı ıyıcı sınırlerımnı bozuyo nasıl davrabnacagımıda bılmıyorum eger bu konuda yardımcı olacak arkadaslar varsa goruslerını merak edıyorum

kızım henuz kucuk boyle bı sorunum yok ama ılerde olur dıye dusunuyorum ve ben sanırım en mantıklısı kızımıda alıp o kalabalık ortamdan uzaklasmak olur alısverıs merkezındeysem dısarı cıkarım sankınlesene kadar beklerım mesela magazadaysam cıakrım dısarıya baktım dısardada sakınlesmıyo eve gıderım zaten bunalr yapmaya basladıgında lafımı anlıyor olur ona boyle yaptıgı ıcın gıttıgımızı soylerım muhemelen bunu bıkackere tekrarladıgında sonucunun ne oldugunu anlar ve yapmaktan vazgecer dıye dusunuyorum ama bunlar sımdılık sadece tahmınden ıbaret zamanı gelınce gorucem bakalım...

Back
X