Anneler ve günlükler

11 yaşındaydım orta okula gidiyordum. Okuldaki bir çocuğun sevgilisi ve kızın çetesi beni sürekli sıkıştırıyordu. Kız beni sevgilisinden kıskanıyordu falan. O salak çocuk yüzünden kaç kez dayak yemekten zor kurtuldum. Ben de sürekli rahatsız ediyorlar diye kendi arkadaşlarımı toplamıştım kızları korkutmak için. Bunlar falan yazıyordu. Dinlediğin zaman komik şimdi ama annem gülerek değil eleştirerek anlatmıştı sağa sola bunları. Kavga ediyor onu da yazmış günlüğüne vs... Zaten bir daha da hiç günlük tutmadım. :))

annem bana hep ortada bile bırakabilirsin ben okumam diyordu ama okuyormuş sonradan anladım.
bence okunmamalı.
o bir birey ve eğer siz gereken güveni gereken sevgiyi ona verdiyseniz hayatıyla ilgili paylaşmak istediği durumları size anlatır.
eğer ben sır olarak saklamak istiyorsam benim platonik aşkımdan anneme ne?

okurum ama çaktırmam.. zaman çok çok kötü ne yazık ki ve çocuklar, her ne kadar onlarla kanka gibi olsanız da size herşeyi anlatmazlar.. onların gözünde hep ebeveyniz.. olayları anlatmaması önemsiz olduğu anlamına da gelmez.. haberdar olmak için okurum ama kimse anlamaz ben anneyim, çocuklarım ayaklarının üzerinde duruncaya kadar herşeyden haberdar olmak zorundayım..

Kırmızı bölüme katılıyorum benim de fikrim o yönde

Zaten ciddi bir problem mutlaka kendisini belli eder. Onun dışında anne bile olsa bütün özelimi, düşüncemi bilmek, olayları kontrol altına almak istememesi gerekir. Ben aşık olabilirim, biriyle kavga etmiş olabilirim, okulda rencide olmuş olabilirim... kısacası her türlü ufak tefek problemde annemin kanatları altına almaya çalışması da hoş değil. Ebeveynlere düşen çocuğunun problemleri kendi çözmesine izin vermek, çözemeyeceği problemlerde kendilerine anlatabilecekleri güveni vermek v günlük olayları sormak, yargılamadan dinlemek... Bu denge çok önemli. Kaldı ki ben bir öğretmen olarak çocukların bir sorunu olduğunu hemen anlayabiliyorum. Biraz yakınlaşmayla da anlatıyorlar zaten. Bir anne, baba çocuğunun ciddi problemlerini anlamıyorsa zaten kendilerinde sorun vardır.

ben zaten durduk yere alıp okumam tabıkı eğer onu üzgün görüyorsam davranışlarında aksilik görüyorsam okurum mutlaka.
çocuğun da olsa her duygusunu başına her gelen olayı bilmek zorunda değilsin demişsin. Katılmıyorum bilmek zorundayım. ben ondan sorumluyum.
benım bılmedığım bır olay gelecek başına ve ben bunu öğrenebılecekken görmezden geleceğim ve çocuğumun canı yanacak öyle bir dünya yok malesef çaktırmadan okur ve yine sankı bılmıyormuşcasına o olay üzerinden ona bazı telkınlerde bulunurum. kım olsa yapar bunu kımse okumam yapmam demesın bence. annelik gerçekten farklı bir his henüz kucağıma almadan üzerine titriyorum ki ilerisini düşünemiyorum. siz de bır evladınız olduğunda aynı şeyi hissedeceksiniz emınım. şu an bu konumda olmasaydım ben de sizle aynı cümleleri kurardım. özel hayat derdım o da bır bırey derdım. hatta dedım ya annemın günlüğümü okuduğunu bılsem üzülürdüm. ama bunu çaktırmadan yapılması gerekır diye düşünüyorum. günümüz bunu gösterıyor.

annem benım en ıyı arkdaşımdı herşeyimi bilirdi ama yine de bılmedığı şeyler olurdu. sevgılım varsa bılırdı ama dersten kaçıp gezmeye gitsem bilmezdi. bazı şeyleri söyleriz bazı şeyleri söylemeyiz. bir anne baba her zaman uyanık olmalı. evladı hakkında herşeyi bilmeli.

Bence kesinlikle okunmali! Bahsettigimiz insan Ayse Fatma degil kendi evladimiz.Birgun annemle bindigim minibuste annem on koltuklarda otururken ben arka taraflarda ayakta kaldim ortaokul ogrencisiydim sanirim belki orta son.tiklimtiklimdi ve tam arkamda 40li yaslarda bir adam beni taciz etmisti.o kadar kotuyduki adami cok afedersiniz malum yerini kalcamda hissediyordum habire abaniyordu dua ediyordum yol bitsin diye uzun bir sure tum erkeklerden nefret etmistim.o olayi ilk defa burda paylasiyorum .demem oki odonem gunluk tutuyor olsam bu olayi yazardim.belki annem okurdu ve bugibi durumlarda korkma bagir yardim iste anlat derdi ne yapmam gerektigini ogretirdi.cocuklar annelere ne kadar yakin olsada herseylerini anlatamayabilir degerli anneler .bu kulaginiza kupe olsun!okuyun ama belli etmeyin getektiginde ise mudahale edin.

Kız-erkek fark etmez eğer günlük tutma olayları varsa okunmalı ama çocuklar okunduğunu bilmemeli,yeni nesil çocuklar yada gençler aileleri iyi yetiştirirsede yetiştirsin artık aileleriyle herşeyi paylaşmıyorlar o yüzden okunması taraftarıyım.

Okunmalı ama belli edilmemeli
Çok güven sarsıcı çünkü
Yaşadığımız devir en ufak bir ayrıntıyı, hatayı atlamayı göze alamayacağımız bir devir
Günlüğün okunduğunu aşikar etmeden, eğer müdahale edilmesi gereken bir sorun varsa çözülmeli

bilemiyorum anne olunca ne düşünürüm ama anne olmayınca olaya daha mantıklı bakıyorsun.

sonuçta çocuğun günlük tutmayabilir. yani onun hakkında bir şeyler öğrenmek için günlüğe gerek duymamak lazım.

böyle koruyayım mantığıyla çocuğu kendimden soğutmak istemem.

çevremde çok görüyorum böyle uzak anne-kız ilişkileri. kızın 3 yıl sevgilisi oluyor annesinin haberi yok falan.

kız günlük de tutmuyor tabi oradan da öğrenemez. demek istediğim onu korumak ona yol göstermek için günlüğe ihtiyaç duyulmamalı.

o oraya basit hoşlantılarını da yazabilir basit kavgalarını saçma sapan düşüncelerini de. ve bunları öğrenmeniz sizin onu korumanız adına hiç bir işe yaramaz. çocuğunuz bilse okunduğunu utanır muhtemelen.

neyse herkesin kendi düşüncesi tabi her anne aynı olmuyor kimi daha arkadaş gibi oluyor kiminin daha ciddi ilişkisi oluyor.

sonuçta siz şimdi hamilesiniz daha hassassınız belki bu konuda ama çocuğunuzu her zaman koruyamazsınız temel amaç iyi yetiştirmek olmalı. benim düşüncem bu şekilde. çocuğum olursa nasıl düşünürüm bilemicem.

bence de okunmalı ama çaktırılmamalı.benimkilerin günlüğü yoktu ama mesajlarını ve msn yazışmalarını kaydetip okurdum.
hatta oğlumun küçük bir hatasını buldum,çaktırmadan başka birini örnek vererek anlattım.anne ben de yaptım,bir daha yapmayacağım dedi

Aynen Egem,18 yaşına gelene kadar mesajlarına ve bilgisayarına çaktırmadan bakardım.
18 yaşına gelince mezuniyet hediyesi iphone aldık.Yaşı büyüdüğü ve iphone dan anlamadığım için bıraktım:)

Yalnız günlük daha özel,daha içsel geliyor bana.
Ne yapıp ettiğini,kimlerle görüştüğünü bilmek için mesaj okumak iyi ama günlükte düşünceler yazılıyor.
Annesine kızmış olabilir,platonik aşkı olabilir.Anlık bir üzüntüsü olabilir,anne okuyunca bunalımda sanabilir.

Oğlum günlük tutmadığı için kesin konuşamıyorum.Çok gerekmedikçe bakmazdım sanırım.
Yani içine kapanmışsa,tavırları değişmişse filan belki son çare olarak düşünebilirdim.

Evli değilim ama eğer evli olup çocuğum olsaydı ve günlük tutsaydı,ona hissettirmeden tabi ki okurdum. Bana göre bu benim en doğal hakkım anneyim sonuçta...Çocuğuma göre de tabi ki haksız olurdum 'O benim özelim' derdi sanırım :) ama inşallah çocuğumu böyle bir durumda bırakmayacağım.İnsan anneden öte olmalı gerektiğinde her şeyini paylaşabildiği arkadaş gibi. Dediğim gibi okurdum ama hatalarını okuduğumda hemen tepki göstermezdim amacım onun ne hissettiklerini,ne istediğini,düşüncelerini, iyi mi,kötü mü? bunları bilmek ve ona göre davranmak olurdu.
Not; Bir ara ben de günlük tutardım ama çöpe attım biri okuyacak korkusundan

on numara beş yıldız

annem günlüğüme el uzatsa kıyamet koparacağımı bilir. güvenim kırılır. çok hassasım telefon,cüzdan,günlük. kimseye dokundurtmam

Lisede teyzem günlüğümü okumuştu kendimi çok berbat hissetmiştim.26 yaşındayım o konuda hala kızarım.çok iğrenç bi davranış.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim annem gunlugumu okurdu, cekmecelerimi karistirirdi, dolaplarima bakardi, pecete koleksiyonumu misafirler gelince onlerine sererdi, anahtarlik koleksiyonumi millete dagitirdi... Boyle iste... Yas oldu 31, hala aklima geldikce sinir olurum anneme.

Tavsiyem, zaman kotu, tabii ki okumalisiniz. Ama mumkunse belli etmeden, hani cok uc konular olursa da elestirmeden, alay etmeden, hani yapmamam gerekiyordu, bakmam yanlisti ama bu konu cok onemli seklinde yaklasin. Cocuklarin da birer kucuk insan oldugunu unutmayin.

Okunmamali.
Cocukken gunluk tutardim, annem okusa ona muhtemelen hala guvenmiyor olurdum. Hatta size soyle soyleyeyim, 2 3 sene once blogum vardi gunluk seklinde yazdigim. Annem biliyordu. Okumamasini rica ettim. Okumadigina gercekten eminim. Okusa beni coktan camdan atardi cunku.
Cocugunuzun guvenini kaybetmeyin.
Bu arada tabii ki icine kapanik, supheli hareketleri varsa okunmali. Durup dururken degil, asla.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kontes sana kendimden kotu bi ornek vericem belki biliyosun yasadiklarimi.

Bence gunlugu okumaya gerek yok ki zaten sen ona yakin davranir baski kurmazsan o her seyi anlatir ben biri benle flort etse hemen anneme kosar anlatirdim gulerek

Bi kez babama yetistirdi sadece ve her seyimi gizledim inatlastim sonra da esime kactim iste olan bu hala cok ofkelenirim aramizda kalsaydi bu boyle olmazdi derim ve annem kucukken gunlugum masanin ustunde acik kalsa dahi bakmazdi

Bence de okunmalı...Yakın takip etmek lazım hayat çok kötü her daim ne yaptığını bilmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…