- 3 Temmuz 2009
- 3.389
- 729
- 398
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Bu kotu olmus.
Okusam da caktirmam ben.
Evet bi yanim taciz ediyorum rahatsizligini hissederdi ama ona okudugumu hissettirip bu tacizi normal gormesine izin vermem.
Baskasina anlatilmasi cok kotu.
Komik seyler miydi?
Belki hani hosuna gitmistir, ne bileyim gurur duymustur falan.
Yine de hos degil.
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kırmızı bölüme katılıyorum benim de fikrim o yönde
bence yanlış düşünüyorsunuz. bunun yerine kızınızla iyi bir bağ kurmaya çalışın. onun sadece annesi değil arkadaşı da olmaya çalışın.
atıyorum aşık olduğunda erkek arkadaşı olduğunda size anlatabilsin. tepki vermeyin.
sadece öneriler doğru yol gösterin fikirler verin.
günlüğünü okumak yerine onu iyi yetiştirmeye çalışın. anne değilim hatta evli bile değilim. ama çocuğum olsa günlüğünü okumayı cidden çok şüphelendiğim bir durum olmadığı sürece aklıma getirmem.
bana çok itici geliyor. senin çocuğun da olsa her duygusunu başına gelen her olayı bilmek zorunda değilsin.
ben zaten durduk yere alıp okumam tabıkı eğer onu üzgün görüyorsam davranışlarında aksilik görüyorsam okurum mutlaka.
çocuğun da olsa her duygusunu başına her gelen olayı bilmek zorunda değilsin demişsin. Katılmıyorum bilmek zorundayım. ben ondan sorumluyum.
benım bılmedığım bır olay gelecek başına ve ben bunu öğrenebılecekken görmezden geleceğim ve çocuğumun canı yanacak öyle bir dünya yok malesef çaktırmadan okur ve yine sankı bılmıyormuşcasına o olay üzerinden ona bazı telkınlerde bulunurum. kım olsa yapar bunu kımse okumam yapmam demesın bence. annelik gerçekten farklı bir his henüz kucağıma almadan üzerine titriyorum ki ilerisini düşünemiyorum. siz de bır evladınız olduğunda aynı şeyi hissedeceksiniz emınım. şu an bu konumda olmasaydım ben de sizle aynı cümleleri kurardım. özel hayat derdım o da bır bırey derdım. hatta dedım ya annemın günlüğümü okuduğunu bılsem üzülürdüm. ama bunu çaktırmadan yapılması gerekır diye düşünüyorum. günümüz bunu gösterıyor.
annem benım en ıyı arkdaşımdı herşeyimi bilirdi ama yine de bılmedığı şeyler olurdu. sevgılım varsa bılırdı ama dersten kaçıp gezmeye gitsem bilmezdi. bazı şeyleri söyleriz bazı şeyleri söylemeyiz. bir anne baba her zaman uyanık olmalı. evladı hakkında herşeyi bilmeli.
bence de okunmalı ama çaktırılmamalı.benimkilerin günlüğü yoktu ama mesajlarını ve msn yazışmalarını kaydetip okurdum.
hatta oğlumun küçük bir hatasını buldum,çaktırmadan başka birini örnek vererek anlattım.anne ben de yaptım,bir daha yapmayacağım dedi
Zaten ciddi bir problem mutlaka kendisini belli eder. Onun dışında anne bile olsa bütün özelimi, düşüncemi bilmek, olayları kontrol altına almak istememesi gerekir. Ben aşık olabilirim, biriyle kavga etmiş olabilirim, okulda rencide olmuş olabilirim... kısacası her türlü ufak tefek problemde annemin kanatları altına almaya çalışması da hoş değil. Ebeveynlere düşen çocuğunun problemleri kendi çözmesine izin vermek, çözemeyeceği problemlerde kendilerine anlatabilecekleri güveni vermek v günlük olayları sormak, yargılamadan dinlemek... Bu denge çok önemli. Kaldı ki ben bir öğretmen olarak çocukların bir sorunu olduğunu hemen anlayabiliyorum. Biraz yakınlaşmayla da anlatıyorlar zaten. Bir anne, baba çocuğunun ciddi problemlerini anlamıyorsa zaten kendilerinde sorun vardır.
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?