Anneler ve günlükler

bence okumamalı,zaten günlük tutan kız içini açmaya yer arayan kızdır
anneye düşen kızının içini dökebileceği bir insan olmaktır..
ben annemden herşeyimi saklarım,günlüklerimi,anı kutumu,arkadaşlarımı,sevgililerimi,face hesabımı,bloğumu,telefonumu...
telefonumun gizlilik kilidi olmadığı zamanlarda pijemanın içine atıp uyuduğumu hatırlıyorum.
çünkü araştırmacı - hayatımın her alanına müdahale edebileceğini düşünen bir annem var
bu nedenle hayatımın hiçbir alanına girebilmiş değil...
küçükken günlüğü okuyan kişi eşittir büyüyünce telefonunu karıştıracak kişi
öyle bir insan olmak istemiyorsanız yapmayın
bırakın da o size anlatması gerektiği kadarını anlatsın

Bence bir seylerden supeleniyorsa okumali.
Kotu bir alışkanlık, kotu niyetli insanlar, yasanan kotu bir ani vs. bu tarz endiselendirici durumlarda ANNE okumali.

ben ortaokul lise üniversitede hep günlük tutmuşumdur. Şuan evliyim çocuğum yok ve hala bazı şeyleri yazarım :) Söyleyemediklerimi neden bilmem yazıyorum. Annem benim günlüğümü okumuştu, hatta kafamda parçaladığı günlüğüm dahi oldu. İğrenç bir durum gerçekten.. Benim özelime burnunu sokması mide bulandırıcı ama aradan geçti ve geçenlerde 14 yıl öncesine ait bir günlüğümü okudum. Lise hazırlık öğrencisiydim. Sonra kesinlikle ailelerin çocuklarının günlüklerini okuması ve asla çaktırmamasına karar verdim. Okuyup çocuğun kafasına yaptıkları hakkında hakaret, sorgu vs yapılmamalı. Sadece onun yaşamına müdahale etmeden yardımcı olabilmeli. Okuyup sonra bu durumu çocuğa koz olarak kullanırsanız güveni yitirecektir.

Kesinlikle HAYİİRRRRRRRRR !!!!!
Basima bile geldi orta okuldayken omur billah unutamicam boyle bir sacmaligi...
Abuk subuk birsey zaten yoktuda kikir kikir gulup gunluk mu tutuyon diyip kendimi tamamen desifre edilmis gibi hissettim ve birdaha hicbirsey yazmadim icimden hic gelmedi!!
Annem telefonda karistirir bunu yapmasi icin lisede olmamada gerek yok 22 yasindayim daha gecen hafta telefonuma gelen mesaji acip bakmak istedi ki sifrem var tabi giremedi ama ekranda mesajin icerigi yaziyordu okudu!!
Ben odada yokken telefonumu calsa hic cekinmeden acar erkek sesiyse ve tanimiyorsa piskKo nerde deseler oyle biri yok diyip telefonu kapatiyor...

Bunlarin hepsinide aciga cikardigimda once hıı? diye ses cikarir sanki olaylardan bihaber sorumu tekrar edincede yapmadim ki der...

Annem evet ama kesinlikle bu konularda saygi duyamiyorum ona...
Yurtdisindan akradasim kart postal gondermisti londradan arkasina benim icin ozel dileklerini yazmis kiz...
Ulu ortada durmuyordu dolaplarda okumadigi ellemedigi bilmedigi ne varsa alip eller acar bakar..
Kart postalida ayni sekilde gozunun gormesiyle elinin alip arkasini cevirip okumasi bir oldu !!!!

Eger anneyseniz ve yapayim mi yapmayayim mi diye soruyorsaniz ... YAPMAYİN sonra evladiniz botle benim yaptigim gibi sikayet eder...
Annemin bu huyundan hic haz etmiyorum evladi olabilirim ama benimde bir ozel hayatim var!

Niye karistiriyosun dedigimde bilmek istiyorum cevabini aliyorum... Bilemezsin her birseyi anne ogren bunu artik!!

He aklimada gelmisken .. Cuzdanda karistirir!! Bakmani istemiyorum derim elinden alirim arkami donup odadan ciktigim saniyede tak diye alir acar bakar... Ne ariyon yaaa diye bagirdiginda artik icinde ne var merak ettim iste diyor... Pok var icinde anne pok te allam yaaaa .... !!!!

Son düzenleme:
Siz kızınızın özel alanına girerseniz, ondan büyüdüğünde başka insanların özeline saygı duymasını bekleyemezsiniz. Yaşı ne olursa olsun, o da bir birey.

Arkadaşım şahsi fikrim okunmamali. Extrem bir durum varsa çocuğunuzun kotu bi aliskanligindan supheleniorsaniz falan belki ama onun dışında birakin içini dokebilecegi bir dostu olsun. Aşklarını heyecanlarini yazsın. Bunlar tatli seyler. Ayrica eğer ona güven verebilirseniz zaten orda yazılanları her daim bilirsiniz. Liseden bu yana günlük tutarım halende yazarım. Annem bir gün olsun okumamistir adim gibi eminim. Her daim ortadadir asla saklamam çünkü anneme guveniorum. Icinde yazilanlarida zaten bimior annem çünkü onunla paylasmasktan keyif alıyorum. Telefonumda oyle 26 yasindayim hicbir zaman kilitlemedim, artı butyn ssosyal medya hesaplarim açıktır tum ailemizin öyle. Bizde kimse diğerinin ozeline girmez. Cuzdan canta kurcalanmaz,telefona bakilmaz, odalar aranmaz. Bu yüzden ailecek birbirimize fazlaca guveniriz ve bu guven duygusu cok guzel birakin çocuğunuz bunu tadsinn...

16 yaşın da kızım var..Olumlu olumsuz yaşadığı herşeyi anlatır bana..Güzel bir ilişkimiz var. dönem dönem günlük adı altın da deftere yazar birşeyler bırakır ortalığa ve ben çaktırmadan okurum. bana anlattıklarından farklı birşey olmadığı için çok sevinirim kendimi çok şanslı hissederim..
Umarım 6 yaşında ki oğlumla da benzer ilişkimiz olur...Şimdilik ketum duruyor bakalım iler de ne olur
ÖZetle çaktırmadan dillendirmeden asla yüzüne vurmadan okunmalı, takip edilmeli...Önceden hayır,özele saygı diyen uzmanlar da hemfikir artık...
Dışarıda çok büyük tehlikeler var ve çocuğumuzu korumak zorundayız,hayata sağlam hazırlamak zorundayız...

Bir de ben anne çocuğun salt arkadaş gibi olma fikrine karşıyım..bir orta yolu olmalı bunun hem annenin hem çocuğun arkadaşı var zaten.. ama anne, anne olmalı aynı zaman da..ÖZetle zor zenaat..ha deyince olmuyor.. çoook emek harcamak gerekiyor...

bence okunmalı özellikle lise döneminde.
ama çocuk bunu asla bilmemeli.
biz bu şekilde kuzenimin en yakın kız arkadasının lisede evli bir adamla görüştüğünü ögrendik - avuç içi kadar herkesin birbirini tanıdğı bir ilçede
ben anneme güvenmediğim için bazen de içimi boşaltmak istediğim için kendi oluşturdugum alfabemle yazıyordum şimdi ben bile okuyamıyorum

Bence bu çağlardaki çocukların kimsenin bilmemesi gerektiği bir 'özelleri' yoktur. Çünkü bu çağlarda sigara alkol uyuşturucu cinsellik yaşayan dünya kadar çocuk var. Çeteleşip (kızlar dahi) başka çocuklarla uğraşan çocuklar veya bunlara mağdur olan ve kimseye söyleyemeyen çocuklar var. Erkeklerin asıldığı internette veya okulda, rahatsız edilen veya tehdit edilen çocuklar var. Bu yaşlarda erkek arkadaşlarının evine gidip cinsellik yaşayan çocuklar var. Çeteleşen arkadaşları tarafından haraç alınan çocuklar var. Başarılı öğrencileri kopya versin diye tehdit eden çocuk eşkıyalar var. Arkadaşları tarafından çok uğraşılan, hor görülen, sürekli dalga geçilen çocuklar var. Veya tüm bunları yapan çocuklar var. Ve çocuk bunlarla kendi başına başa çıkabilecek bir birey değil.

Bu yazdıklarımın HEPSI benim veya arkadaşlarımın, kardeşimin başına gelebilen şeylerse, her çocuğun başına bunlardan bazıları mutlaka gelebilir. Ve bunlar çocuğun karakterini psikolojisini etkileyecek önemli şeyler. Çocuk aileye açılamayabilir. Keşke açılsa. Ama büyük oranda açılmaz hatta hiçe yakın.

Demiyorum ki çocuğun gözünün önünde yapılsın, hayır. Asla hissettirilmesin. Sorun bile varsa bunu konuşarak paylaştırılmaya çalışılsın.

Ben hayatımın hiç bi döneminde günlük yazmadım. Çünkü ailemin okumasını istemeyeceğim şeylerdi. Yazanların biraz fazla polyannacı olduğunu düşünürüm. Okumadığı sanılsa da ilgili her anne okur bence hissettirmeden.

Son düzenleme:
Gunlukte gizli seyler olunca zaten kendi oluşturdum şifre alfabeyle yazardım böylelikle okusalar da anlamazlardı

Ay aynı ben bende kendimce bazı şekillere harfleri koydum ve şifreli günlüğüm olmuştu ama devamı gelmedi uğraşmadım dersler falan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de günlük tutardım, o zaman sorsanız kesinlikle okumamalı derdim. Anne oldum, Şimdi ise okumalı diyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…