- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
ben de kesinlikle okunmamalı
diye düşünüyorum. ortaokul yılında ben de günlük yazardım annem okusa çok mutsuz olurdum
bencee insan cocuklarini iyi yetiştirmeli. günlükten medet ummamali.
Bence de ben ilkokulda günlük tutuyordum bize misafirliğe gelen büyük dayımın oğlunun küçük kızı günlüğümü almış,evlerine götürmüşler.Bir dahaki gelişlerinde ailecek benim günlüğümü okuduklarını söylediler gülerek.Büyük dayımın oğlu-eşek kadar adam- bana gülerek yazdıklarımdan bahsetti.Yok hep aynı şeyleri yazmışım.'Sabah kalktım,kahvaltı yaptım,yemek yedim vs'.Çok gülmüşler okurken ailecek.Bunu diyenler de kocaman insanlar.O an o kadar utandım ki.Bence bir ebeveynin bir çocuğu dünyaya getirmiş olması ona o çocuğa istediğini yapma hakkı vermez.Bizim toplumumuzda mahremiyete saygı hiç yok.
Annem günlüklerin okunması, cüzdanların ve çekmecelerin karıştırılması, telefonların kurcalanması taraftarı bir insandı. Hepsini aynı anda yapmasa da dönem dönem bir şeylere baktığı oluyordu. Sonuç olarak annem derdimi anlattığım ve çözüm istediğim en son insandır çünkü bnde güven uyandırmıyor.
Bunun yerine çocuğunuzla arkadaş gibi olursanız zaten hemen her şeyi anlatacaktır.
Anneler ancak çok ciddi problemlerden şüphelendiklerinde günlük okuyabilirler bence...
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizlar özel diyorsunuz da bir ara ben müge anlinin programlarına genelde günlüklerden yola cikarak birçok ip ucu ortaya cikardiklarini biliyorum...zaman kotu
Gunlukte gizli seyler olunca zaten kendi oluşturdum şifre alfabeyle yazardım böylelikle okusalar da anlamazlardı
Aynisini amcam yapti. Hem de ben 20li yaslardayken. Ortaokul gunlugumu bulmus. Gulerek milletinicinde anlatiyor. Ben de benim 13 yasindayken yazdiklarim komik olabilir ama koskoca adamin ozele saygiyi bilmemesi hepten trajikomik dedim. Utandi. Arama da mesafe koydum, cocuklarin da ozel hayatlari olabilir. Kimsenin bilmemesini istedikleri dusunceleri falan. Takipnetmek yerine bastan onlemini alip o sekilde yetirstirmek gerek.
Evet KK hatunlari sizce bir anne orta okul veya lise caglarinda yani ergenlik caglarinda bir kiz ya da erkek (genelde kizlar günlük tutar) çocuğunun günlüğünü okumali mi okumamali mi ?
Bunlari yaptiginiz halde cocugunuz size herseyini anlatmayacagi için yine de şart diye düşünüyorum...bazen hayat planlandigi ve karsiya gösterdiğiniz ilginin tam tersi olarak size yansiyabiliyor..maalesef anne ve baba olarak cocuklarimiz büyüdüğünde herşeyden haberimiz olmayabiliyor..örneklerini etrafimda oldukça görüyorum..
Bence de ben ilkokulda günlük tutuyordum bize misafirliğe gelen büyük dayımın oğlunun küçük kızı günlüğümü almış,evlerine götürmüşler.Bir dahaki gelişlerinde ailecek benim günlüğümü okuduklarını söylediler gülerek.Büyük dayımın oğlu-eşek kadar adam- bana gülerek yazdıklarımdan bahsetti.Yok hep aynı şeyleri yazmışım.'Sabah kalktım,kahvaltı yaptım,yemek yedim vs'.Çok gülmüşler okurken ailecek.Bunu diyenler de kocaman insanlar.O an o kadar utandım ki.Bence bir ebeveynin bir çocuğu dünyaya getirmiş olması ona o çocuğa istediğini yapma hakkı vermez.Bizim toplumumuzda mahremiyete saygı hiç yok.
ooowww ne diyeceğimi bilemedim..
eğer annem benım günlüğümü okusaydı ( hiçbir zaman günlük tutmadım ama olsun) üzülürdüm güvensizlik hissederdim.
fakat ben de anne olacağım çok yakında Allah nasip ederse ve bir kızım olacak açıkçası okurdum gibi geliyor korumacı bir duygu oluşuyor insan da anne olunca. annem günlüğümü okusa üzülürdüm evet ama şu an neden okuduğunu anlayabılırdım. yanı bıze hep derler ya anne olunca anlarsın diye çok doğru.
bu yaptıkları çok ayıp bır çocuğun güvenını kırmaktan başka bişey değil
küçük bir çocuk günlüğüne ne yazabılırkı şu saatte kalktım arkadaşlarımla oynadım yemek yedık o geldi bu gitti. ne beklıyolardı ki çok gıcık olurum böyle tiplere. dalga geçecek şey aramışlar. insanlarımız ne yazık kı çocukların duyguları olmadığını düşünüyor bazen. yaşınızı bılmıyorum ama hala unutmadığınıza göre demek kı çocuklukta yaşanan bu tür üzüntüler unutulmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?