Anneler yada hamileler bakarmısınız

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
245
219
103
31
öncelikle konuyu yanlış yere açtığımı biliyorum daha çabuk cevap gelir ümidiyle yazıyorum hemen taşımayın lütfen. 2 gün önce doktora gittim 20 haftalık bebeğimin kalça tarafından bakıp 18 haftalık olduğunu söyledi ve 200 gram dedi. Boyu da 17 cm. Kilosu iki katı olmalıydı dedi ve vitamin yazdı. Sizce ne yapmalıyım. Bebeğim çok küçük kalmış moralim çok bozuldu. Vitaminlerden sonra düzelir mi sizce

Benim bebeğimin gelişimi çok iyiydi ultrasona göre. Önde gidiyordu. Hatta doğmadan bir gün önce 3400 kilosu, boyu da 52 cm ölçülmüştü. Fakat ertesi gün doğum yaptım ve bebeğim 2500 doğdu. Boyu da 46 cm çok aşırı sağlıklı ve düzenli iyi beslenmeme rağmen
Yani ultrason cihazları doğruyu göstermiyor. Daha sizin çok vaktiniz var. Düzenli kontrollerinizi olun, sağlıklı beslenin ama şimdiden kafanıza bunları takmayın.

Merhaba. Öncelikle moralinizi yüksek tutun. Bazen ultrasonlardaki heaaplamalar da yalnis olabildiğini göz önünde bulundurun. Bana mesela oglum 3400 dogar dediler. Geldi 4400 grammlik bebek. Boyu da daha uzundu. Beslenmenize ve yeterli kadar su içmeye dikkat edin. Insallah gelecek kontrole kadar düzelir. Sağlıkla kucaga alin insallah

Arkadaşların dediği gibi yumurta -ceviz yemeye özen gösterin . Doktorunuzun önerdiği vitamini de kullanın. Siz elinizden geleni yapın ve kafanıza çok fazla takmayın sonuçta yapabilecekleriniz sınırlı . Ben 8 aylık 1400 gr doğmuş , şu anda sağlıklı bir anne adayıyım

Sağlıkla kavuşun bebeğinize

Merak etme o ölçümler hiç tutmuyor(benim doktorum birebir tutturdu gerçi)ama çevremde hiç tutmadığını söylerler hep.
Yumurta , ceviz , kaşar peyniri ve şeker problemin yoksa günde 1-2yemek kaşığı pekmez,kavun...
Doktorum bana bunların bebeğe sağlıklı kilo aldırdığını söylemişti, 3500gram doğdu.
Tabiki bu anne babadan gelen özelliklere göre değişir.ama sorun yapma.için rahat edecekse başka bir doktora daha görün.

Olcumler tam tutmayabiliyor.
Siz saglikli beslenin o gerektigi gibi alir kilosunu. Ben dogum yapacagim gun ultrasonda 3900 4 kilo dedi doktor.4600 dogdu.bilseydim ben doguma girmezdim demisti hatta:)

Sizin çok iyi beslenip beslenmemeniz bebek için hiç farketmez. O her şekilde besinini alır da eğer dengeli beslenmezseniz olan sizin depolara olur. Ultrasonda çok da kesin tahmin olmuyor. Üç kilo dediler doğumdan bir gün önce dört kilo dogdu. Ama kabaca şöyle bir tahmin olabilir. Doğumdan bir ay önceki kilosuna bir kilo ekleyince yaklaşık kilosu tutuyor.

Benim bebeğim son iki ay hiç kilo almadı.. 2300 doğdu yani bende aynı böyleydi.. Ama çok şükür bi sıkıntı yaşamadık sadece kilosu düşük olduğu için sezeryanla alındı 38. Hafta da.. Kiloyu nasılsa alır dışarda daha çabuk gelişir başka bi sağlık sıkıntısı olmasın yeter.. Canınızı sıkmayın moralinizi yüksek tutun ki bebeğiniz sizden etkilenmesin.. Sevgi ile besleyin :)

Ultrasonun hatalı ölçümünün kurbanıyım ben de.
Son ölçümde 2,600 gr görünen oğlum 3,570 gr doğdu.
Ben de ilk 4 ay 4 kilo verip sonra toplamda 9 kilo alsam da hamile kaldığım kilomdan sadece 5 kg fazlam vardı 38. Haftada.
Dolayısıyla bebeğin kilosunun düşük olmasını da yadırgamadık.
Normalde çatım dar ama bebek küçük biraz zorlanırsın ama normal doğum yapabilirsin demişti doktorum.
Gerisini anlatmayayım.

Hic dert etmeyon ben ilk basta 3 farkli yerde olcum yaptirdigimsa farkli farkli cikiyordu biri auyu az diyordu digeri gayet normal diyord. Siz saglikli ve dengeli beslenin karbonhidrattan uzak peotwin agirlikli beslenin yeteri kadar su icin. Kafaniza takmayin.
Ben vitamin kullanmiyorum yediklerime dikkat ediyorum. Bu 2. gebeligim bi sıkıntı yaşamadım.

Yorumumu eksik bırakmıştım 'gerisini anlatmayayım' diyerek, merak edenler olmuş.
Çatım dar, bebek 3,5 kg olunca doğum zorlaştı.
Suni sancı verildi.
Toplam 12 saat sancı çektim,bebek içerde bunalınca kesi yapıldı,doktorumun da yardımıyla normal doğum yaptım ama çok zor bir doğum oldu.
Kimseyi korkutup moral bozmak istemem.
Yine de ikinci bebeğim olsa yine normal doğum isterdim.

Ahh canim benim baska bir sikintisi olmasin bosver biraz kucuk olsun ama emin ol boyle bisey cikmaz dogunca benimde bebegimde 3 haftadir gelisim geriligi basladi (suan 32.haftam bitmek uzre) ama bizim asil sıkiñtimiz 21.haftada basladi ve dogunca Allah bilir dogrusunu ama belki yarim saat belki 1 saat gorecegimi bilmek okadar aciki (ölecek dediler ) kendimi buna hazirlamaya calisiyorum ama cok zor Allah sana saglikli guzel bir evlat versin ins.

ben süt yogurt la gecirdim nerdeyse hamileligimi ha tabi her besini yedim ama sutu yogurdu ayrica yedim gunde 1 litre sut 2 3 kase yogurt yedim et suyunu her yemege kattim yemekleri abartmadim bebegim 52cm 3800 dogdu
beyin gelisimi icin hergun ceviz yemeye ozen gosterin

neyi varmis bebeginizin çok uzuldum durumumuza umarim.beklenen sonuc cikmaz

neyi varmis bebeginizin çok uzuldum durumumuza umarim.beklenen sonuc cikmaz
Tesekkur ederim oncelikle cok sagolun ins. Benim 21.haftada suyum bitti bunun sebebide bebegimin bobrekleri ve mesanesi yokmus bagirsagida tikali aldirmami soylediler ama yapamadim kalbi atiyodu sonucta oda benim yavrum .doguncada cigerleri susuzluktan gelismedigi icin nefes alamayacakmis yani Allah bilir ama boyle dendi bana zaten karnimda sanki 4 aylik hamileymisim gibi aldigim kilolarida veriyorum daha dogurmadan hazirim diyorum olacaklara ama demekki beynimin biyerlerinde bir umutmu diyim umutsuzlukmu sikintidan kilom gidiyo anlamadim.

Benimkinede öyle dediler bebek beslenemiyor dediler ..
Kan ilacı yazdı öğüre öğüre içmeye çalışıyordum ..
Daha sonraki haftalar açığı kapattık 4400 son ultrasonda gözüken kiloydu 4200 doğdu.

Bence riskli doğum uzmanına gidip orda ölçüm yaptırın onların makineleri daha hassas oluyor daha doğru sonuç çıkıyor. Biraz muayene ücreti pahalı ama en azından içiniz rahat eder.beslenme konusunda da arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar zaten .inşallah sağ salim kavusursunuz bebeğinize

yavrum ya kiyamam
imtihaniniz gercekten cok zor allah sabrinizin niyetinizin armagani olarak yavrunuzu sagsalim size bagislasin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…