Anneler yardım lütfen :(

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Kızlar kafayı yicem ya. Kızım 1 yaşına girdi bu ay. Ek gıdaya başladığımız zaman herşey çok güzeldi herseyden tadiyordu yiyordu. Ama sonra bişey oldu yaklaşık bi 4 aydır kızım kesinlikle ek gıdaya karşı. Hala daha mama ağırlıklı besleniyor. Bu sabah 3 farklı kahvaltı hazırladım üçünde yemek istemiyor. Cildiricam yemin ederim. Mama sevdiği kadar hiç bişeyi sevmiyor. Millet diyor benim çocuğum atıyorum peynir çok sever yumurta çok sever ama benim cocugumun sevdiği hoc bişey yok. Ben napicam kizlar. Kemik sulu çorbalar yapıyorum çorbayı bi derece içiyor nadirde olsa. Ama mesela köfte yapıyorum asla ama asla açmıyor azini. Yasitlarina bakiyorum mamayi birakmislar normal kahvaltilik yiyorlar benimki sadece mama içiyor. Sağlıksız besleniyor diye çok üzülüyorum. Aşırı ishahsiz.
Kızlar çok uzun oldu farkındayım ama biri bişey desin gecicek pes etme desin. Bişey desin ağlıyorum artık sinirimden.

kaşık maması mı yiyor, biberon maması mı içiyor?
eğer kaşık maması, muhallebi tarzı şeyler veriyorsanız hem uzun süre tok tuttuğu için hem de damak tadı tatlıya alışacağı için başka şey yemek istemez.
formül mama içiyor da olsa azaltın, ilk yapmanız gereken acıkmasını sağlamak, yavaş yavaş yeme alışkanlığı değişecek.
sabırlı ve sakin olmaya çalışın, siz yemek yemesi için üzerine düştükçe beslenme onun için doğal bir süreç olmaktan çıkıp yapmak zorunda olduğu bir şeye dönüşür, ve hiçbir çocuk yapmak zorunda olduğu bir şeyi keyif alarak yapmaz.

Biberon canım. Ya canım inanki 6 saat bile aç bıraktım aciksin da yesin diye. Yokk yemiyor. Mamayi bile zor içiyor. Çocuk nefret ediyor yemekten.

Kendi kendine mi yiyor siz mi yediriyorsunuz?

Benim kız da 1 yaşına girecek önümüzdeki ay. Hiçbir şeyi benim elimden yemez. Her şeyi ufak parçalara bölüp önüne koyuyoruz, kendi yiyor. Tavsiye ederim.

Kendi kendine mi yiyor siz mi yediriyorsunuz?

Benim kız da 1 yaşına girecek önümüzdeki ay. Hiçbir şeyi benim elimden yemez. Her şeyi ufak parçalara bölüp önüne koyuyoruz, kendi yiyor. Tavsiye ederim.
Blw canım dimi onu da denedim. Zaten yola çıkış amacım ilk oydu sonra kendimde veriyorum onüne de koyuyorum. Sonuç elinde yuvarlayip ve yere fırlatıyor.

Makarna da mı yemiyor

Yani bazı şeyler vardır ki oyun gibi yerler alın düdük makarna hem öttürün hem yiyin

Hatta ona yedirmeyin siz yiyin

Oyle uc cesit hazirlarsaniz yemek secer cocuk. Bunu begenmedim be de olsa sirada yenisi vardir diye dusunur. Doktorumuz soyledi bize de. Yemezse yemesin. Benim oglum 20 aylik hala meme seviyor yapacak bir sey yok zorlamiyorum

Istahsiz çocuk çok zor inanılmaz sabır istiyor. Tahlillerinde bir sıkıntı yoksa çok endişelenmeyin. Yemek düzenini yavas yavaş olusturacaksiniz vazgeçmeden sürekli deneyerek. Bir süre sonra alisacak. Diş çıkarıyor olabilir. Belki o yüzden istahsizdir. Irmikli meyve pureleri deneyebilirsin. Yoğurt sevmiyorsa başta meyveli yapıp sevdirebilirsin sonra azaltırsin meyveyi. Yumurta yemiyorsa yani asla yemiyorsa bulamaç yapabilirsin bu belki çok iyi bi fikir değil ama bulamacla da olsa yumurta yemesi hiç yememesinden iyidir. Inş düzelir. Vitamin surubu deneyebilirsin doktoru na danışarak. Allah bağışlasın.

Oyle uc cesit hazirlarsaniz yemek secer cocuk. Bunu begenmedim be de olsa sirada yenisi vardir diye dusunur. Doktorumuz soyledi bize de. Yemezse yemesin. Benim oglum 20 aylik hala meme seviyor yapacak bir sey yok zorlamiyorum
Yok canim her gün tek çeşit hazırlıyorum. Bugün sadece yeter ki yesin bişey 4 farklı çeşit hazırladım da olmadi

Canim yaa çok teşekkür ederim. Biraz moral oldun bana çok sağol

Yok canim her gün tek çeşit hazırlıyorum. Bugün sadece yeter ki yesin bişey 4 farklı çeşit hazırladım da olmadi
İste o dusunce yapisinin degismesi lazim,yeter ki yesin degil,cani isterse yesin deyin. Umursamayin,aldirmayin. Ben cozumu oyle buldum. Bir de multivitaminle balik yagi aldik doktorumuza danisarak onlari kullaniyoruz,ise yariyor. Aciksin kendi gelsin mama diye,mutlaka acikir ve yemek ister ne de olsa,dert etmeyin

Balık yağı iştah acıyor dimi canım. Söyliyim bi doktora da bizde alalım. Haftaya kontrol var zaten.

Benimkide 1 yaşında bende yemek konusunda zorlanıyorum.Yumurta azda olsa yiyen çocuk şimdi ağzından çıkarıyor.kahvaltisi hala muhallebi.seklinde yiyor.Sabah pankek yaptım yemedi.Sadece çorba içiyor.Artik sinirlenmiyorum ne yerse onu vericem.Sonucta onunda ağzının tadı var.

Balık yağı iştah acıyor dimi canım. Söyliyim bi doktora da bizde alalım. Haftaya kontrol var zaten.
Evet hem de kilo kontrolu sagliyor, saglikli beslenmeye takviye. Balik yemeyen cocuklar icin birebir. Mutlaka danisin doktorunuza. Gececek hep bu gunler kendinizi yipratmayin

Ay aynı işte canım. Deliriyorum beb bi bosveremedim. Hemen tukuruyor diliyle dışarı atıyor.

Evet hem de kilo kontrolu sagliyor, saglikli beslenmeye takviye. Balik yemeyen cocuklar icin birebir. Mutlaka danisin doktorunuza. Gececek hep bu gunler kendinizi yipratmayin
Canimm çok teşekkür ederim ya moral oldunuz bana. Allah razı olsun

Ay aynı işte canım. Deliriyorum beb bi bosveremedim. Hemen tukuruyor diliyle dışarı atıyor.
Ben ekmeğin içinden küçük lokmalar yaparak tabağa koyup önüne veriyorum.Arada bir gelip yiyor.Kendi yiyince mutlu oluyor.Ama uğraşıp yaptığım pankeki yemedi .Demekki caninin istediğini yiyor.Bende isterim her şeyde azda olsa yesin ama bazı çocuklar daha bu yaşta seçmeye başlıyor.Zorlayincada oguruyor artık zorlamıyorum .

asla ama asla zorlama kalıcı yeme bozukluklarına yol açıyor bu..benim 9 yaşında bir oğlum var ..1 yaşına kadar yemesi gereken ek gıdaları gayet güzel alırken 1 yaşından sonra birçok şeyi reddetmeye başladı pütürlü ve katı gıdaya alışmaya başlayan oğlum blendırdan bile geçirsem yemiyırdu..12-18 aylık arası dönemde çocukların azı dişlerinin çıkma dönemi olduğu için iştahsızlaşıyorlar..ama sonra düzeliyor.ben çareyi eline çubuk kraker elma vs vererek kendi yemesini öğreterek buldum..kaşar peyinirini cips gibi uzun keserek eline veriyordum böyle böyle düzeldi..günde 5 lokmayla durduğunu bilirim ..ama geçiyor dediğim gibi bu dönemsel bir durum ama zorlarsan kalıcı yeme bozukluklarına yol açar..

Teşekkür ederim kizlarrr sagolun desteğiniz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…