Anne degilim ama hamileyim surekli super dadi izlerim. Nacizane tavsiyem onu mutlaka izleyin. Yemek yemesi icin heveslendirin. İsrar etmeyin ama azda olsa tadarsa alkislayin, odullendirin.
İzlerseniz mutlaka yarari olacaktir, saglikla buyutun ins :)
kesinlikle katılıyorum.bende o programı severek izliyordum geçen sene.konu sahibi eğer izlerseniz o programı faydası olacaktır.tabi uygularsanızAnne degilim ama hamileyim surekli super dadi izlerim. Nacizane tavsiyem onu mutlaka izleyin. Yemek yemesi icin heveslendirin. İsrar etmeyin ama azda olsa tadarsa alkislayin, odullendirin.
İzlerseniz mutlaka yarari olacaktir, saglikla buyutun ins :)
Yok iste sekilden sekile girmeyin. Biraz acimasiz gelebilir ama yersen bu var, yemezsen yok modu olucak biraz. Ama azda olsa tadina bakarsan haftasonu sinemaya yada hayvanat bahcesine gidicez gibi odullendirme olucak. Tabi butun hafta boyle devam etmesi lazim.ah ..sekılden sekıle gırıyorum yok tatmıyor...hanı agzına alsa belkı beğenecek yiyecek ama almıyor almıyor
Yok iste sekilden sekile girmeyin. Biraz acimasiz gelebilir ama yersen bu var, yemezsen yok modu olucak biraz. Ama azda olsa tadina bakarsan haftasonu sinemaya yada hayvanat bahcesine gidicez gibi odullendirme olucak. Tabi butun hafta boyle devam etmesi lazim.
Siz yedirmeye calismayin, tabagina ne istersin diye sorun. Hicbisey yemezse tamam sen bilirsin bi sonraki ogunu beklersin, ve odulu de yapamayiz diye ama sakince kizmadan soylemeniz lazim.
Evet hic pratik yapmadim cocugum yok ama kac cocuga boyle hevesle yedirdiler inanamazsiniz..
yemesse yemesin bırak.ertesi gün nasılsa mecbur önüne konanı yiyecek.yemeği yesin diye ısrar etme.koy önüne bırak yemeği.yedirmeye çalışma.eliyle ellesin döksün saçsın.bu yaştaki çocuklar meraklıdır.illaki ağzına götürüp bu neymiş diye bakacak.sen hiç ilgilenme.kendi işine bak.kendi yemeğini ye.çaktırmadan izle.
Internetten arastirirsaniz bazi tarifler var mesela brokoli yemeyen bir cocuga nasil yedirebilirsiniz. Degisik tarifler var cocuk icinde ne oldugunu bilmiyor ama yiyor. Mesela ispanakli kek yapin ya da sebzeleri degisik sekillerde kullanin illa yemegini yiyecek diye bir kural yok. Sunumlari eglenceli sekilde yaparsaniz belki heveslenir. Zamanla da damagi alisir.
ödüllendirseniz yemesi için oyuncaklarla oyunlarla fln şuan küçük şimdi yedi yedi yoksa sonra hiç yemez. ben çok seçiyorum yemek annem küçükken verdim yemedin bende daha zorlamadım diyo belki zorlasaydı yerdim mesela peynir zeytin domates yemem. ben yemediğim için kardeşlerimde yemezler. sizde onla birlikte yeseniz baba da biraz destek verse
Benim kızım da sonradan seçmeye başladı. Ama kreşte ne konsa yiyor. Bizzat gördüm
ödül denedik hıç tınlamadı bıle...ıste bende bu yüzden hata yaptığımı düşünüyorum...ustune dusmelıyım gbıme geliyor....
yemese dahı hep tabağına koyarım bak kızım baba bıtırdı anne bıtırdı yok yok sadece pılavı yer yemegı bırakır
Bence pedagog dogru söylemis..cok israr da geri teper sonucta..
Aslinda sebze yiyor cocugunuz..ispanakli börek,menemen,kabak köftesi..bence sevdigi sekilde verin..karnabahar kizartmasina sever sizinkisi sanki..lezzetli bi seyler istiyor..bence kilosunda bi sıkınti yoksa böyle devam etmekte bi sıkıntı yok..bunlarin yaninda protein ve kalsiyumlu seyler de yiyorsa problem gözükmüyor..
illa direkt sebze yiyecek diye inat bi cocuk yetistirirsiniz..ispanagi börekte yiyorsa birakin öyle yesin..
Acaba sizde öyle bir şey mi gördü. Çocuk sonuçta ya da çocuğum olmadığı için öyle düşünüyorum bilmediği bir şeyi yapamaz dimi anne baba bişey yemiyodur görmüştür demekki bende yemeyebilirim diye düşünmüş olabilir mi? Benim kardeşimde yemiyor şuan 13 yaşında sırf fast food hadi ergenlik fln diyelim ama annem olmasın bize gelsin ne koyarsam yiyor kızıyorum çünkü. Şuan kilo problemi yok kızınızın ama zamanla olabilir zorlayın yedirin yani ben olsam öyle yapardım.
Yemek konusunda birgün kv ile konuşmuştuk kaynım küçükken o da çok zorluyormuş yemek konusunda. Kadın diyorki nohut yemez çünkü o toplu yemekmiş, sulu yemek yemez çünkü suda yüzüyolarmış böyle ıvır zıvır şeyler söylüyormuş küçükken çocuk ama zorla yedirdim çocuğun ağzını dinlemedim demişti.
Valla ben sabirli bi insan degilim. Dogru gelmeyebilir bazilarina ama cocugun etini sikip bi sekilde zorla yedirirdim. Oyle aman psikolojisi bozulmasin vs herseyde demem. Anamiz bizi nasil buyuttu sanki. Hicte psikolojimize bisey olmadi
Aynı durumdaydik 27 aylik oğlum şimdi az az da olsa herseyi yiyor. Şöyle yaptik onunla oturup bende ayni seyi yiyorum açsa yediriyorum.israr etmiyorum. Istemiyorsa benim yememi beklemek durumunda beklerken yemeyw başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?