- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Evet anneyim... Okadar caresiz kalinca zorla vermekten baska yol yok. Patron benim cocuk degilasla böyle bırsey yapmam tabıkıde...hoş yapsam bıle sadece ağlar .......anne mısınız merak ettım..bır annenın bu sekılde oğüt verecegını sanmıyorum
zaten aynı anda otuuyoruz masaya....ısrar etmıyorum ama bakıyorum gene sadece pılavı yemıs yada sadece makarnayı....sonra hadı kızım bır kasık al dıye turlu takla atıyoruz ama tatmıyor bıle
Evet anneyim... Okadar caresiz kalinca zorla vermekten baska yol yok. Patron benim cocuk degil
Sadece pilav pilav diye bagimli gibi ağladığını bilirim.Bu süreçte pilav makarna yapmadim ne varsa ona razi olmayı öğrendi galiba.Yemege hazirlikta motive edici cümleler kurdum hatta bana yardım etti( o öyle sandi)ona özel catal kaşık peçete aynı benimki gibi hazırladım.Biraz zaman aldi ama alisti
çok teşekkür ederım böyle bır yorum bekliyordum...sızını ne kadardı bu süreçte.....yanı sızde benım gıttgıım yolun doğru olmadığını dunusuyorsunuz degıl mı
Geçen ay 27 aylikti.Sizin gittiğiniz yolun yanlış olduğunu düşünmedim sadece gelisimlerinin getirdiği doğal süreç olduğunu hatirlatmak isterim.Her anne bu süreci yaşar önemli olan sizin yaptığınız gibi çare aramak.Allah çaresiz dert vermesin çözülecek problem biraz sabir biraz çaba
yok ıste ben ıstedıgını yapıyorumya sureklı ya pılav ya makarna sofrada oluyor....bu yanlış yanı onu demek ıstedım
Ah evet bende sizin gibi yapiyordum aman aç kalmasın yeterki yesin ama başka şey yemeyince kestim plav makarnayi acsa be varsa ona razi olmayı öğrendi
teşekkür ederım bende oyle yapmayı planlıyorum..inşallah kuru ekmek yemez sadece benım cadı
Ekmek isterse sebze yemeğinin suyuna batirip alismasini ogretin zananla kasik çatal la yemege başlar sebzenin.
Pedagoga katiliyorum bence dogru yonlendiriyor,neden derseniz kizinizin onune surekli sevmedigi hatta tatmadigi seyleri yemeye zorlarsaniz,sevdigi yiyeceklerden de sogutursunuz mazallah budefa da inat edip hic birsey yemeyecek..sabirli olun sevdigi yemeklerden yapin mesela mercimek corbasi severmi?icine sebze koyun caktirmadan kabak,havuc hatta pirasa ve mikserle bir guzel cirpin bide tavuk suyu ohh miss..bakarsiniz yer boylelikle sevdigi seylere azar azar katarsiniz ve buyudukcede sebzelerin oneminden,yersek daha zeki ve daha hizli gelisecegimizden falan bahsedin hikayeler okuyun,sevdigi cizgi film kahramanlarinin da cok sebze yedigini vs hayal gucleri kuvvetlidir cocuklarin bunu bir oyun haline getiririn zamanla,ama ise sevdigi seylere caktirmadan azar azar sebze katarak bunyesinin alismasini,damaginin o farkli lezzete alismasi lazim yani bol sabir gerektiren bisey simdiden kolay gelsin..sakin zorlamayin kizinizioncelıkle herkese hayırlı bır yıl dılıyorum. Arkadaşlar kızım 27 aylık.1.5 yasına kadar yemek seçmeyen tum sebzelerı yıyen kızım daha sonra ınanılmaz yemek seçmeye başladı..yedıği sey sadece makarna,pilav,patates kızartması,kabak koftesı,gözleme,köfte,menemen.yoğurt çorbası........meyvelerden sadece muz ve bazen elma
ve ben artık cok yoruldum...pedagoga danıştım bana" ustune gıtme benım oğlumda oyleydı 1 sene boyunca hep sevdıgı seylerı yaptım sımdı yıyor "dedı... bende aylardır sevdıgı seylerı yapıyorum...ama böylede sağlıksız besleniyor...hıçbır sebze yemıyor...abur cubur vermıyorum nadır çıkolata ve kraker o kadar...pedagogu dınledım ama sankı yanlış yapıyorum gbı geliyor bana
gecenlerde yapmadım pılav sadece nohut yaptım ağzına surmedı tabıkı ve kuru ekmekle karnını doyurdu....ekmeğide ortadan kaldır dersenız kıyamıyorum galıba...ekmek ısterken ekmek yok dıyemeyeceım gıbı gelıyor....ustelık babamız ekmek yer nasıl yok edıcez onu sofradan bılemıyorum yanı...kafam cok karışık...böyle çok uzuluyorum...hep karbonhıdrat yıyor sebze yemıyor bırakın yemegı tatmıyor bıle
bır çözüm bulalım nolur....böyle devam ederse hıçbır yemeği yemeyecek gbı geliyor...sankı pedagog yanlış yonlendırmış gbı
ne dersınız
Oglum 8 yasinda . Ayni durumu yasiyoruz cogu anne gibi..gunde 5 corba yaptigimi bilirim sıvi yesin diye ama nafile.. 7 yasina girdiginden beri normal yemeye dondu. Artik akli eriyor cunku ve kilosu var biraz o yuzden yemiyor zararli seyleri..
Kizim 3.5 yasinda ve 2 kere bagirsaklari tikandi operasyondan dondu. Pilav makarna bile yemez sadece sehriye ve yayala corbasi yiyor.
Bagirsaklari problemli artik kanli yapiyor kakasini ,koroniklesti kabizlik. Doktora gittik gecen sene , makattan ilacli film cekildi ve 3 gun boyunca makat muayenesi oldu. Doktor diyet listesi verdi ve konustu kizimla ama nafile..okadar acı cekmesine ragmen hala yemiyor. Meyvnin cesitini agzina surmuyor. Ceza verdik ,odul verdik, aç biraktik ama halaa ayni.
Sunu anladim ki oglum gibi bi yasa gelene kadar bunu cekecegiz. Kiminin cocugu herseyi yiyor kimide bizim gibi. Banada cok laf soyleyen oldu ama anladimki artik bosa uzulmusum benden kaynaklanmiyor bu durum..
Pedagoga katiliyorum bence dogru yonlendiriyor,neden derseniz kizinizin onune surekli sevmedigi hatta tatmadigi seyleri yemeye zorlarsaniz,sevdigi yiyeceklerden de sogutursunuz mazallah budefa da inat edip hic birsey yemeyecek..sabirli olun sevdigi yemeklerden yapin mesela mercimek corbasi severmi?icine sebze koyun caktirmadan kabak,havuc hatta pirasa ve mikserle bir guzel cirpin bide tavuk suyu ohh miss..bakarsiniz yer boylelikle sevdigi seylere azar azar katarsiniz ve buyudukcede sebzelerin oneminden,yersek daha zeki ve daha hizli gelisecegimizden falan bahsedin hikayeler okuyun,sevdigi cizgi film kahramanlarinin da cok sebze yedigini vs hayal gucleri kuvvetlidir cocuklarin bunu bir oyun haline getiririn zamanla,ama ise sevdigi seylere caktirmadan azar azar sebze katarak bunyesinin alismasini,damaginin o farkli lezzete alismasi lazim yani bol sabir gerektiren bisey simdiden kolay gelsin..sakin zorlamayin kizinizi
Rica ederim canim evet mikser yardimiyla sevdigi herseye istediginiz sebzeyi katabilirsiniz deneyin bencecok gecmıs olsun....bızden kaynaklanmıyor tabıkı ıste her çocuk bır degıl.... yasları kuçuk sanırım o yüzden anlatamıyoruz derdımızı....ama korkum ılerdede böyle alışır yemezse....mesela sızınkı 7 yasında duzelmıs...çok uzun bı surec
7 ayı gectı pedagogu dınlıyorum ama böylede tek tıp besleniyor gelışme yok...çorbalardan sadece yoğurt çorbası..ılk sayfaya yazıdıgım seylerı yıyor sadece....şu mıkserle çırpma olayı mantıklı geldı anlamaz belkı omletlerede katılabılır teşekkür ederım
bunu yapabildiğinize göre yeterince bozmuş gibi görünüyo.Valla ben sabirli bi insan degilim. Dogru gelmeyebilir bazilarina ama cocugun etini sikip bi sekilde zorla yedirirdim. Oyle aman psikolojisi bozulmasin vs herseyde demem. Anamiz bizi nasil buyuttu sanki. Hicte psikolojimize bisey olmadi
Evet bozuk canim. Sana dert olan?bunu yapabildiğinize göre yeterince bozmuş gibi görünüyo.
Sayfalar geçmiş okuyamadım ama sebze diye ısrar etmeyin
Et yiyor mu
Süt yoğurt yumurta peynir
Protein önemli sebzelerin çoğunu zaten çocuklar sindirmiyor bile onun için vücutları onlara uygun şeyleri yiyor
Ayrıca da ıspanak kabak bile yiyormuş yani
Benim oğlan ı yaşta iken çorba et ve pilav makarna yerdi patates bile zor
Şimdi pırasa siparişi veriyor 5 yaşında okulda alışıyorlar
Bir de mesela pilav ye diye ısrar etmeyip nohut ye derseniz yemez hepsine aynı mesafe olacak
Madem pilav seviyor üstüne koyun nohutu fasulyeyi ya da sebzeli pilav yapın ıspanak vs pirinçli olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?