İşte bu durum için "en çok işime yarayan şey
reflü yatağı oldu" diyorum hep..
Biraz detaylı yazacağım anlaşılır olması için. Bazı anneler ayakta sallamak istemez orası ayrı bilmeden yazıyorum tamamen;
Oğlum hep memede durmak isterdi. Ben yoruluyordum tabi sürekli o şekilde. Memeyi bırakırdı bir kaç dakika içinde uyanıp ağlardı. Ama yatarak emzirmekten de korkardım uyurum boğulur diye.
Çareyi reflü yatağının yan korunaklarını çıkarıp dirseğime dayanarak emzirmekten yana buldum. Oğlum biraz uyurken bende yemek falan yerdim.
Tabi bu uzun sürmez gazını çıkarmak için kaldırırdım. Haliyle uyanınca da reflü yatağındayken ayağımda sallardım. Bırakırken sünger yatak sayesinde anlamazdı. Çünkü normal yastık gibi ince olmadığı için bırakırken anlamaz uykuya biraz daha devam ederdi. O reflü yatağını 7-8 aya kadar kullandım sanıyorum.. Bana kalsa almıyordum da eşimin kuzeni vermişti hamileyken..
Tabi bir de emzik işime çok yaradı. Ama ilk 40 gün verme derler benim oğlum da 1 buçuk aylıkken tutmuştu emziği..
Bebek bu annesinin sıcak kucağını ve kokusunu istiyor. Meme de onun en çok tatmin eden şey. Emziğe bazıları karşıdır ama ben bebeğin güven duyması için iyi olduğunu düşünüyorum..