Anneler yardımınıza ihtiyacım var

Pes etmeyin

Deneyin

Ne kadar olacağını hissede hissede öğrenecek

Kızlar daha zor benim oğlum var

Bir önden arkaya bir arkadan öne silip hallediyor

Okulda da öğretmişler elini tuvalet kağıdına dolayıp eline bulaşmasını engelliyor
Ay ama mahvoldm yapamıyor ki:( pes edecem gibi çünkü çok zormuş peçeteyi kopartamıyor bile çok koşar diyorm iki üç yaprak alıyor. Katlayamıyor bile buruşturp totosuna götürüyor önden arkaya sildikçe uzattıkça uzatıyor illa beline eline totosnn etrafına heryerini mahvediyoor. Ben ne yapcam:(

Benimde oğlum 4 yaşında. Bu sene kreşe başlamıştı. Orda ıslak mendil kullanmışlar ve oğlumun cildi çok hassas olduğu için çok kötü pişik olmuştu. Bende öğretmene durumu söyledim ve büyük tuvaletinin temizliği konusunda bir teyze var çalışan o yapsın dedim ve bir sorun çıkmadı. Zaten zamanla artık okulda değişe evde yapmaya başladı. Evde ki klozetler onların boyuna göre değil haliyle. Ama 4 yaş bunun için erken yine de. Devlet anaokulu bile olsa tuvalete yalnız göndermiyorlardır. Çok sterese girmeye gerek yok okulda öğrenir nasılsa.
Bilmiyorm ki canm ya ben hastalanmasndn çok korkuyorm en büyük sıkıntım o. Banada erken gibi geliyo ya çünkü yapamıyor Kendide yapmayı çok istiyor ama beceremiyor. Kızıyorm sonra pişman oluyorm. Of ya ne kadar zor anne olmak ne kadar çok sorumlulk istiyor. Allah eksikliklerini vermesn insan kıyamıyorda;)

Tuvalet eğitimi verilmeden anasınıfına çocuk gönderilmez. Bir şekilde halletmelisiniz bu durumu . Her şekilde zor olur hem çocuk için hem hocalar için hem sizin için.

Önünüzde uzun bir süre var.neden bu kadar strese girip çocuğunuzu da kendinizi de üzüyorsunuz ki.O daha çok küçük tabi ki ilk zamanlar doğru yapamayacak, gün be gün daha iyi olacaktır.ilk hafta 3parça kağıt koparır sonra dört.böyle böyle ilerleme gösterir.

İyide arkadaşlar Tuvaşet eğitimi ber demişsiniz de zaten tuvalet eğitimi var çocuğun benim de 3 yaşında kızım var tuvaleti geldiğinde hiç altına kaçırmaz söyler hemen gideriz ama fizyolojik olarak kendi altını temizlemesi mümkün değil. 4 yaşında Nasıl olur tam kavrayamıyorum ama kızım binsene başlayacak kreşe ydım gün muhtemelen evde yapr ama yapmazsa bile öğrtemen yada görevli temizlemeli

Bence siz kararlı olun,ve kesin öğrenmesini sağlayın,çünkü okullarda tuvalet eğitimi olmayan cocuklari almıyorlar en azından bizim burda öyle,bende güneydoğudayim,
Ayrıca hickimseden yardım istemeyin çocuğa dokunacak tek kişi annedir.Lütfen bu konuda bilinçli olalım arkadaslar,etraf pedofili kaynıyor,"bedenine sen istemeden kimse dokunamaz"ı ogretelim çocuklarımıza..

Kızlar gerçekten fikirleriniz benim için önemli. Sorunum şu - benm dört yaşında bir kızım var, çok zeki çabuk kavrayan ve girişken. Okullar açılınca allahın izniyle ana sınıfına başlayacak. Ve kızım afedersiniz lavabosunu yaptıktan sonra totosunu ben temizliyorm doğal olarak. Ama tedirginim okullar açılınca gündüz saat 12 akşam 5 kadar okulda olacak orda tuvaletini yaptıktan sonra totosu kirli bir şekilde akşama kadar bekleyemez. Ben ona kendisinin temizlemesini öğretmeyi düşünüyorum. Ama bu nasıl olacak bilmiyorum kendini daha berbat edermi diye çok korkuyorum. Sorum - siz çocuklarınıza bunu ne zaman öğrettiniz ve nasıl öğrettiniz? Çok zor oldumu? Ne yapabilirm? Yardımcı olursanız çok sevinirm fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var:KK200:

Canim ben pedagogum. 4 yasinda cocuktan 4-4luk temizleyecegini bekleyemeyiz. Ogretebilirsiniz, yaninda durarak kontrol altinda alistirabilirsiniz. Kreste de temizlik adabi veriliyorsa ogretmenleri bunu ogretirler ekstra olarak.. Ogretmenlerinden de rica edebilirsiniz kontrol altinda temizligini yapmasini.. KorkulcAk bir sey yok.. Sıkıntı olmayacaktır Allahin izniyle.. Buyuk abdestini tam tekmil temizleyemese de kucuk abdestini basarabilecektir. Buyuk abdestlerini yaptiklarinda ilgili bir krese veriyorsaniz ogretmeni yahut bakici anneai ilgilenecektir.. Boyle boyle alismasi da kolaylasacaktir.

Haklısınz hanımlar hiç kolay olmasada alışması lazım. Ay bana ne büyük dert oldu böyle:( inşallh okul açılana kadar tam anlamıyla kendini kirletmedn temizlemeyi öğrenir. Tam pesedeck gibi oldm ama dediğnz gibi pes etmemeliym alıştırmalıym. Siz nasıl alıştrdnz kolay oldumu

Canim ben pedagogum. 4 yasinda cocuktan 4-4luk temizleyecegini bekleyemeyiz. Ogretebilirsiniz, yaninda durarak kontrol altinda alistirabilirsiniz. Kreste de temizlik adabi veriliyorsa ogretmenleri bunu ogretirler ekstra olarak.. Ogretmenlerinden de rica edebilirsiniz kontrol altinda temizligini yapmasini.. KorkulcAk bir sey yok.. Sıkıntı olmayacaktır Allahin izniyle.. Buyuk abdestini tam tekmil temizleyemese de kucuk abdestini basarabilecektir. Buyuk abdestlerini yaptiklarinda ilgili bir krese veriyorsaniz ogretmeni yahut bakici anneai ilgilenecektir.. Boyle boyle alismasi da kolaylasacaktir.
Umarım dediğnz gibi olur. Büyük abdestini temizliyemiyor bulaştırıyor kendine. Kreşe hiç yollamadm bu sene ana sınıfına başlayack orda yardmcı olacaklarını sanmıyorm. Olsalarda kabul etmek istemiyorm korktm biraz doğrusu:) inanırmısn uzun sürmeside değil en büyük korkm hastalk kapması.

Tuvalet kagidiylami temizletiyorsunuz islak mendille deneseniz kac tane almasi gerektigini gormesi acisindan baslarda siz hazirlayin mendilleri.

Bir egitimci olarak söyleyeceğim tek şey sakının kızmayın, gerilmeyin...çocuğunuz bir kaç saat kirli kalarak hasta olmayabilir ama tuvalet eğitiminde ruhuna vereceğiniz hasar ömür boyu onunla kalır...benim kızım 3 buçuk yaşında geçtiğimiz dönem özel kreşe gitti kendisini temizleyemez o yüzden kakasını çok yapmadı sanırım yaptıysa bile kirli gelmedi ama ben her ihtimale karşı okuldan geldiğinde çişini yaptırıp poposunu yıkadım...hiç hasta olmadı mikrop kapmadı...bu yıl devlet okuluna vereceğim yazın sakince sabırla onu hiç üzmeden endiselendirmeden kendim endişelenmeden temizlenmeyi öğretmeye çalışacağım....öncelikle sakin olun lütfen ben ilerledikçe yazarım birbirimize yardımcı oluruz ama şimdi lütfen telaşını biraz öteleyip sakın olun

Islak mendilin pisik yaptigini soyleyen hanimlar, yenidoganlar icin olan islak mendiller sadece su ve dogal pamuklu bezden olusuyor. Yani normal pamugu islatmis gibi. Icinde hic kimyasal olmadigi icin pisik yapmiyor. Deneyin derim.

Bilmiyorm ki canm ya ben hastalanmasndn çok korkuyorm en büyük sıkıntım o. Banada erken gibi geliyo ya çünkü yapamıyor Kendide yapmayı çok istiyor ama beceremiyor. Kızıyorm sonra pişman oluyorm. Of ya ne kadar zor anne olmak ne kadar çok sorumlulk istiyor. Allah eksikliklerini vermesn insan kıyamıyorda:KK66:

yani belki çoğunuz beni topa tutacaksınız da bana bu hasta olur korkusu biraz abartılı geldi

yani her zaman tam temizleyemiyorlar tabii en fazla küloduna sürülüyor

değiştirip yıkıyoruz

yani çocuk bu

poposunun da çamaşır suyu ile yıkanmış gibi tertemiz olmasını bekleyemeyiz

ben çok hijyenik değilim silerim geçer

mesela çişten sonra bile 3 yaşındaki çocuğu yarı belinden aşağısını yıkayan komşularım var

kreşe nasıl gidecek diyor, böyle alışırsa gidemez tabii

eline sürülünce yıkar zaten, poposuna sürülen de orada kalır

en fazla kızarır kaşınır sürersin bepanten geçer sabaha

biz fazla önemsemezsek çocuk da yapamıyorum moduna girmez zaten de yavaş yavaş deneyerek öğrenilir her şey

nasıl yemek yaptığımız ilk zamanlarda kötü idi şimdi daha iyi bu da öyle ne kadar çok yaparsa o kadar iyi olacak

mesela az kopartıyor demişsiniz say deyin atıyorum 5 tane kopar deyin

yani tuvalet kağıdını eline sarmayı gösterin 4 yaşında öğrenir

ama kendinizi germeyin hem size hem çocuğa hem bebeğe zarar

Benimde kızım aynı yaşta ve okula başlayacak bu sene, benimde kafamı bu konu kurcalıyor özellikle kız çocuğu olduğu için tuvalet temizliği önemli çünkü ben o kadar dikkat ettiğim halde 2 kere idrar yolu enfeksyonu geçirdi, her tuvaletten sonra mutlaka Güzelce yıkar kurularım ama okulda nasıl olacak bende kara kara düşünüyorum

Tuvalet kagidiylami temizletiyorsunuz islak mendille deneseniz kac tane almasi gerektigini gormesi acisindan baslarda siz hazirlayin mendilleri.
Haklsn canm ama ıslak mendille hiç yapamıyor hiç katlayamıyor ve içine geçiriyor pisliği eli totoya değmesede ıslak mendildn bulaşıyr.

Bir egitimci olarak söyleyeceğim tek şey sakının kızmayın, gerilmeyin...çocuğunuz bir kaç saat kirli kalarak hasta olmayabilir ama tuvalet eğitiminde ruhuna vereceğiniz hasar ömür boyu onunla kalır...benim kızım 3 buçuk yaşında geçtiğimiz dönem özel kreşe gitti kendisini temizleyemez o yüzden kakasını çok yapmadı sanırım yaptıysa bile kirli gelmedi ama ben her ihtimale karşı okuldan geldiğinde çişini yaptırıp poposunu yıkadım...hiç hasta olmadı mikrop kapmadı...bu yıl devlet okuluna vereceğim yazın sakince sabırla onu hiç üzmeden endiselendirmeden kendim endişelenmeden temizlenmeyi öğretmeye çalışacağım....öncelikle sakin olun lütfen ben ilerledikçe yazarım birbirimize yardımcı oluruz ama şimdi lütfen telaşını biraz öteleyip sakın olun
Anladm cnm haklısn bakalm nasıl öğrenecekler. Ben hasta olmasndn korkm o kadar dikkat etmeme rağmen kışın mikrop kapmıştı on gün hastnede yattk gün gün eriyordu yavrum. O günler o kadar kötüydüki unutamyrm. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyrk yer bnmkide o misal işte. O yüzdn bu kadar endişm kızmamdn öğretmm gerk dediğinz gibi ama bazn sinirlndiriyor işte. Totosnu temizlerkn bile kaç kere diyorm kızm peçeteyi şöyle sür diye yine aynı yapıyor. Ama sabırla olacak iş bu bnm gibi telaşla hiç alışmaz gibi

yani belki çoğunuz beni topa tutacaksınız da bana bu hasta olur korkusu biraz abartılı geldi

yani her zaman tam temizleyemiyorlar tabii en fazla küloduna sürülüyor

değiştirip yıkıyoruz

yani çocuk bu

poposunun da çamaşır suyu ile yıkanmış gibi tertemiz olmasını bekleyemeyiz

ben çok hijyenik değilim silerim geçer

mesela çişten sonra bile 3 yaşındaki çocuğu yarı belinden aşağısını yıkayan komşularım var

kreşe nasıl gidecek diyor, böyle alışırsa gidemez tabii

eline sürülünce yıkar zaten, poposuna sürülen de orada kalır

en fazla kızarır kaşınır sürersin bepanten geçer sabaha

biz fazla önemsemezsek çocuk da yapamıyorum moduna girmez zaten de yavaş yavaş deneyerek öğrenilir her şey

nasıl yemek yaptığımız ilk zamanlarda kötü idi şimdi daha iyi bu da öyle ne kadar çok yaparsa o kadar iyi olacak

mesela az kopartıyor demişsiniz say deyin atıyorum 5 tane kopar deyin

yani tuvalet kağıdını eline sarmayı gösterin 4 yaşında öğrenir

ama kendinizi germeyin hem size hem çocuğa hem bebeğe zarar
Haklısnz çocuktur sürekli temiz olmayabilir ama bağışıklığı güçlü olmaynca korkuyorm işte. Dediğnz gibi artık peçeteyi saydırayım tabi daha tam olarak nerdn kopartılacağınıda bilmiyor ya;)

Benimde kızım aynı yaşta ve okula başlayacak bu sene, benimde kafamı bu konu kurcalıyor özellikle kız çocuğu olduğu için tuvalet temizliği önemli çünkü ben o kadar dikkat ettiğim halde 2 kere idrar yolu enfeksyonu geçirdi, her tuvaletten sonra mutlaka Güzelce yıkar kurularım ama okulda nasıl olacak bende kara kara düşünüyorum
Siz alıştırabilirmsnz acaba kızınıza ne yapacksnz. Aynı yaştaylarrmş kızmla umarm alışırlr

Siz alıştırabilirmsnz acaba kızınıza ne yapacksnz. Aynı yaştaylarrmş kızmla umarm alışırlr
Benimde alıştırmak adına bir girişimim olmadı daha, ama başlamalıyım aklımın bir köşesinde vardı hep sizin konunuzda görünce elimi çabuk tutmam gerektiğini anladım, bende nasıl öğretirim bilmiyorum daha doğrusu öğrenmek ister hevesli zaten ben yıkayayım ben temizleyeym diye ama ne kadar becerebilir onu bilmiyorum

Benimde alıştırmak adına bir girişimim olmadı daha, ama başlamalıyım aklımın bir köşesinde vardı hep sizin konunuzda görünce elimi çabuk tutmam gerektiğini anladım, bende nasıl öğretirim bilmiyorum daha doğrusu öğrenmek ister hevesli zaten ben yıkayayım ben temizleyeym diye ama ne kadar becerebilir onu bilmiyorum
Bence çok zor ama başarılır elbet diye düşünüyorm bu yaz okula başlayacakmş siznkide umarm alışrlar ya. Bir kaç saat önce gitti yaptı kakasını işte beş yaprak peçete kopart dedim sayı saymayı bilen kız gitti bir beş altı demeye başladı:) neyse ben saydm hadi birtane diye diye üstüste koy dedim işte tekrar dene şöyle yap anlat anlat beceremiyor bir türlü. Elim totoma yetişmiyor anne diyo:) ama pes etmeyecm umarm öğrenir.

Back
X