Annelere bir sorum var..

• Konu Sahibi Konu Sahibi LoveM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

LoveM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
640
791
103
İstanbul
Arkadaşlar benim derdim çok farklı.

Benim el ve ayaklarım hep buz gibidir özellikle kışın.
Şimdiden başladı mesela buz gibi olmaya daha bu havada.
Yakın bir zamanda ablamın bebeği olacak ve ben bu ellerle ona nasıl dokunacağım bilmiyorum , kaldı ki kendime bile dokunamıyorum.
Altını değiştirmek, yanaklarını sıkmak isteyeceğim ama ellerim böyle buz gibiyken ona dokunamam ki.
Bu durumu yaşayan deneyimli anneler nasıl çözüm bulabiliyorsunuz. Yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:
anne değilim henüz ama fikrimce bebeğe dokunmadan önce ellerinizi sıcak suyla yıkayarak hem temizleyebilir hem de ısıtabilirsiniz

anne değilim henüz ama fikrimce bebeğe dokunmadan önce ellerinizi sıcak suyla yıkayarak hem temizleyebilir hem de ısıtabilirsiniz

Evet canım bunu deniyorum bazen ama o anlık ısınıyor 2 sn sonra tekrar soğuyor

kansızlık varmı canım eğer varsa kan ilaçlarının yanında keçi boynuzu pekmezi felan ye el ve ayalardaki soğukluk eğerki kansızlıktansa bunlar yardımcı olabilir:26:

Canım bebek için sıcak su benimde aklıma ilk gelen...Kendin içinse şunu söyleyebilirim ayaklarına kantaron yağı sür geceleri inan çok işe yarıyor.Bende de çok olur, kansızım da zaten...Yaz kış ayaklarım üşür, ellerim buz keser.Birde ben (psikolojiik mi bilmem) belirli aralıklarla kan aldırıyorum.Ellerdeki terlemeye de soğukluğa da birebir diye duymuştum :26:

Kansızlık için test yaptırdınız mı ?

Evet kansızlık çıkmıştı bir ara, ilaç kullanmıştım ama pek üzerine düşmedim daha sonra.

kansızlık varmı canım eğer varsa kan ilaçlarının yanında keçi boynuzu pekmezi felan ye el ve ayalardaki soğukluk eğerki kansızlıktansa bunlar yardımcı olabilir:26:

Evet canım pekmez denemiştim ama kilo aldırır diye korkup bırakmıştım..

Çok sağol canım önerilerini deneyeceim umarım çare olur :)

Benimde ne yazık ki böyle bir sorunum var.
Hava sıcaklığı birazcık düşsün hemen ellerim ayaklarım buz gibi olur. (Şu anda olduğu gibi)
Doktora gittim sırf bu yüzden dolayı bir sürü test tahlil yaptı.
Kansızlık falan hiç birşey çıkmadı. Hatta çok sağlıklısın dedi.
Bazı insanların parmak uçlarındaki kılcal damarları çok ince olur, seninki de büyük ihtimal bu şekilde dedi.
Sorunu kılcal damar yapısının normalinden çok ince olmasına bağladı.

bebeğin elleri ve ayaklarına dokunman sorun olmaz çünkü onlarınki de buz gibi oluyor.ben ilk zamanlar üşüdüğünden sanardım.ama yanağına falan dokunurken sorun olabilir.ellerini ısıtıp dokunursun çok dert etme.kansızlığını kontrol ettir mutlaka ama.

Aynı sorun bende de var canım ellerim ayaklarım buz gibi olur agustos ayında bile çorapla geziyordum kansızlık çıktı ilaç kullandım ama sorun aynı yine buz gibi pekmez içemiyorum içtigim an midem bulanıyor aynı sorun erkek kardeşimde de var şuan yatarken bile battaniye örtüyoruz halbuki yaşadıgımız yer sıcak bir yer tabi temmuzdaki gibi sıcak degil ama yinede sıcaklık oluyor.

Benimde ellerim ayaklarim yazin asiri sicak kisik asiri soguk ( soguk olusu kansizlikla alakali onu biliyorum)

Ben daha bu hava da esim evde kisa kollu, kapri gezerken ben yelek, corap ve patikleyim nine gibi oturuyorum :)....sabah buz gibi olan ellerim suan sicacik... Hulasa kalin giyinin (anne sozu gibi oldu ama gercek )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…