annelere soruyorum. .

Merhaba,
19 Mayıs gecesi 23:35 de 210 / 160 tansiyon ile acil sezeryan doğum yaptım ve lazer yerine normal ipli dikişle ameliyat odum. Dikişlerimin açılma riski çok yüksek diye..
20 Mayıs sabahı 02:30 da ayağa kalktım ve 29 aydır hala ayaktayım çok şükür.
Sadece ilk yürütmeye kaldırdıkalrında bir ağrı hissettim sonrasında hiçbir ağrım sızım olmadı.
Ne evde ne hastahanede öyle uzun uzadı ya yatmadım. Oğlum kolikti 3üncü ayın sonuna kadar sancı çektir.
Gaz ilaçları, zeytinyağı vs. hiçbir işe yaramadı. En son annemin bir komşusu armut kaynatıp vermemizi söyledi ve inanın o oldu ağladığı.
Armut suyu bizim koliğimizi anında kesti. Çok küçük doğdu ama maşallah şimdi yaşıtlarını solladı.
Bence hiç korkmayın. Anneler güçlü oldukları içinde kutsaldırlar
.

Kişiye göre değişiyor bu konularda yetme yetememe vs. Ben 2 yılı gecti kızımı doğuralı sosyal hayatım yok denebilecek durumda, çünkü hayatıma aldığım sorumluluk , kızıma uyum sağlamak çoğu zaman bunu gerektiriyor. Bekar yada çocuksuz arkadaşlarımla sınırlı zaman geçiriyorum, sinema, tiyatro, konser vs gitmedim 2 senedir. Alışverişi bile kızımın uyku yemek saatini ayarlayarak yapıyorum her anne gibi. Yemek, temizlik yapamadiğım, tencere yaktığım çok olmustur ama zamanla oturuyor herşey yerli yerine. Daha pratik, daha dirençli, daha fedakar yapıyor anne olmak insanı.
Konusmaya basladığında annecim demesi, ilk gülümsemesi herşeyi unutturuyor.
Aile büyüğünüz var ise ve sizde hazırsanız her anne gibi sizde içgüdülerinizle gayette güzel büyütürsünüz bebeğinizi, zamanla herşeyi de düzen anlamında oturtursunuz merak etmeyin.

5.5 yaşında bir kizim var 12 yildr çalışıyorum şuan ikinci olalı 5.gun oldu bir oglum oldu. Normal işçi oldugum icin subat 2016 da işbaşı yapmam lazim 6 ay ücretsiz izin alsam 8aylik oluyor kizimda cok cektim ayri birakip gitmek zor annem bakmisti sanırım işi birakicam tazminatim yanicak ama olsun insan evladı icin herseyi yapar.2850 kilo 49 cm bi bebeğimiz sezaryen ile oldu.doktorlari iyi secin dikislerim ağrıyor sanci ve ateşimmhala var allah herkese nasip etsin banyo yapicam ama nasıl iyice tere karistim

olumsuz örnekleri duyma 2 tane normal doğum yaptım hiç yatmadım hiçbir çocuk emek vermeden zahmet çekmeden büyütülmez.anneler niye bu kadar yıpranıyor sanıyorsun ama bu çok başka bir duygu mutlaka tatmalısın sen boşver komşunu falan sana yardımcı olacak bir büyüğün varsa hiç düşünme derim

10 ay once normal dogum ve epidural ile dogum yaptim.1 gunde toparladim ancak cok fazla kilo aldigim icin hareketlerim kisitlanmisti.Kilo tamamen benim hatamdi.Size de tavsiyem kilonuzu kontrol altinda tutun.
Annelik meselesine gelince , moralini bozan arkadasin gibi olmak istemem ancak annelik zor tabii ancak cok fazla korkmaniza gerek yok.Sanirim annenizde yaninizda olacak , gayet guzel atlatirsiniz.Ben yapayalnizdim.Hala da oyleyim.Cok sukur ciddi bir sorun olmadan geldik bugune.Allah hayirlisi ile yavrunuzu kucaginiza versin insallah.Skmayin caninizi.Guclu olun.

Normal dogum yaptim 1saat sonra ayaktaydim ama dikislerim brz zorladi beni. Bnm oglum cok gazli bir bebekti Ve uyumayan bir bebekti. 10aylik suan hala gece uyku problemi var . Tabi bunlar o guzel gozlerini gulusunu gorunce zor gelmiyor bana. Kendine guveniyorsan istiyorsan kimseyi dinleme. Allah gonlune gore versin.

Amannn canım taktığın seye bak ben daha yeni 18 giriyordum anne olduğumda hemde kendim baktım rabbim yardım ediyor şimdi kızımla abla kardeş gibiyiz

Canım mızırdayan annelerden uzak dur öncellıkle. Evlat hiç bişeye benzemez .sakın erteleme derim. Ikı sezaryn dogum yaptım. Ikısı de zor degıldı.şu an bırı 3 dıgeri 4 aylık artı downlu dogdu ıkıncı hastane kapılarında az mı gunum gecti. Valla bebegı alıp evıne getirebılıyosan en buyuk nimettir. Yok gazmış kolıkmış kabızmış uykusuzmuş bunların hiç bi önemı yok. Evlat sevgısı bambaşka bişey bi an önce yasa. Daha önce ndden yapmadım kı dıyceksn kendıne emınımm. Öpüyorm.

Ben de iki normal doğum yaptım hemen kalktim, bebek bakımı kolay değil tabii ki ama bebekten bebeğe de farkeder, olumlu doğum hikâyeleri vs alisma sürecini iyi etkiler, allah hayirlisini versin inş

HeNuz anne degilim ama anne adayiyim, bizde calisiyoruz ve ben dogum izni ve yillik iznimi kullandiktan sonra ise baslamak zorundayim ev aliyoruz kredi borcumuz olacak maasima ihtiyacimiz var, ilk etapta ailem gelecek yardima bir ay falan kalip mevlidini yapip donecekler, sonra izin bitene kadar ben cocugumla kendim ilgilenmek istiyorum.. Sonrada bir yasina gelene kadar buyuk ihtimal annemler gelio bakacak, ama bem korkmuyorum anne olmaktan cunku hazirim bedenen ve ruhen..
Dogumuda normal dusunuyorum normalde ikinci gun cocuguna bakacak hale geliyorsun ama sezeryan ameliyat onun iyilesme sureci daha uzun illa biri sart yani...
Eslerede cok is dusuyor tabi, siz islenirken cocuga bakacaklar, onunla oynayip ilgilenecekler tek anne ile olmaz....

10 aylık anneyim.. Normal doğum yaptım. Hemen de ayağa kalktım.. Kendi odamı kendim topladım hastanede. Dikişlerim çoktu pek oturamıyordum ayakta gezmek daha iyi geliyordu

Evet çocuğun belli başlı sıkıntıları var ama komşunuz kadar abartılacak bir durum yok herşeyden biraz taviz vermenizle toparlarsınız. Uykudan,rahattan..

Aile büyüğünüz olduğu zaman yanınızda daha rahat edersiniz.yol yordam gösterir,öğretir siz devam ettirirsiniz.. Mesela annemle bebek yıkamasını öğrendim, 1 hafta sonra kendim hazırlayıp yıkadım kaldırdım..

Kolik bebekler olabiliyor .. Gaz sancısı çeken o durum biraz daha zor benimki akşamları öyleydi. Ama oda 3. Ayından sonra çok az kaldı geçti gitti..

Zaman zaman insanın daraldığı oluyor tabiki ama inanın göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Ben hiç geçmiyor gibi sanıyordum ama düşünüyorum da doğumdan 10 ay geçmiş..

Birde mümkün olduğu kadar hamileliğinizi stressiz,sıkıntısız yaşarsanız bebek doğunca okadar rahat oluyor.

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…