annelere soruyorum. .

Biraz duzenli olmsk ve birazda es yardimiyls basarilmiyacsk birsey yok. Ams bu durum bebeklede ilgili. Kimi bebekler yasini gectikten sonra bile gece iki uc saatte bir uyanirlar hep huzursuzdurlar vs. Bazi bebeklerde kirklsri cikmassn butun gece uyumsys baslar elline verdiginiz bir oyuncskla saatlerce oyalanir. Ne olurss oldun bebek candir.

O çoook zor diyenler abartıyor dediğiniz için yazmıştım. Çünkü aslında onlar zor derken abartmıyor, bakımı kolay diyen insanlar da abartmıyor her şey bebekte bitiyor demek istemiştim ama aslında bir anne adayının için rahatlatmak da önemli.

Ben doğumdan bir gün sonra ayağa kalktım altta çok dikişim vardı doğumdan bir kaç saat sonra kalkmayı denedim ama az kalsın ağrıdan bayılıyordum sonra ayağa kalktım ağrım oldu ama bebeğime bakabildim kaynanamda eve baktı yemek yaptı bende 10 günlükken evimi temizlemeye başlamıştım zaten okuyorum 2 aylıktı okul açıldığında evet zor ama imkansız değilsınav zamanı bakıcısı bakarken ben ders çalışıyordum bebekle ev işleri ve yemek dersen ayına göre şatlar değişti kolikken bir makarnayı zor yaparken kolik geçince kucağımda bebekle yemek yaptım kanguruya koydum süpürdüm sildim ütü yaptım sırtıma sardım işlerimi yaptım ben hep tektim kimsem yok yaparsın korkma

7 aylık bir oğlum var.Çok güzel bir hamilelik geçirdim sezeryanla doğum yaptım 2 gün içinde de ayağı kalktım rahattım ama hiç düşünemediğin sorunlarda oluyor bebeğim 10günlüktü kalçamda sıvı birikmesi sebebiyle yürüyemedim doktor yürümeyi yasakladı 2 ay boyunca sadece yattım yürümem yasak diye annem hem bana hem bebeğime baktı sonra düzeldim Allah a şükür 6 aylık bebeğimi kayınvalideme bıraktım işe başladım şimdi çalışıyorum hem ev işi hem iş hayatı hemde haftasonları bebekle uğraşmak kolay değil ve 2 gün öncede rahatsızlandım troid hızlı çalışması sebebiyle hipertroid teşhisi kondu ilaç tedavisine başlanacak.Sana tavsiyem hayatın ne getirceği belli değil Allah sağlık versin herşey önemlisi o
Hayatı planlamamak lazım..

Sezeryan dogum yaptım ayni gun kaldirdilar ayaga ertesi gün komple ayaktaydim sadece yatıp kalkarken bi on gun zorlandim eve geldigimiz ilk gunden itibaren aksam 7 den sonra eşimle yanliz baktik bebeğimize annemlerde 20 gün gündüz geldiler şuan 5 aylik duzenimiz oturdu sayılır

Doğrudur ama bana çok korkmuş geldi o yüzden öyle dedim..
Rabbim neyi nasip edeceği belli mi olur
Hem yaşıda gelmiş bana göre ilk bebek için

Karmakarisik, daha oncede soyledim, tekrar soyliyim. Simdi cocuk yapma, aklini basina al. Iki sene daha bekle, birak bir okulun baslasin, bir yeni durumuna adapte ol once. Cocuk isi ozellikle ilk sene zor oluyor, calissan da evde otursan da. Hem de anneligin verdigi bir sucluluk duygusu da oluyor onu birakip gittigin icin. Cocugunun tadina bile varamiyacaksin muhtemelen, bu kadar cok yuk ve sorumlulukla.Sen bir de okuyacaksin, ve calisacaksin. Bir sabret azicik daha, en azindan bir sene daha bekle. Ben ilk cocugumu 32 yasinda dogurdum, simdi 4 sene sonra ins ikincisi olucak. Daha vaktin var korkma.

Ayrica sezeryani asla tavsiye etmem. Normal dogum en iyisi, o gun ayaklaniyosun.

benim arkadasin yaralari 2 haftada zor iyilesti. Cok sansliymissin.

Ben henüz anne değilim ama zaten bazı kadınlar herşeyi büyütür..
bence senin komşunda öyle..

sen anne olmayi bekle canim, buyutmuyolar emin ol. Hem de bebek gazliysa. bebek kolaysa bile zor bir sey, iki saate emziriyorsun ilk aylar, sonra bortlet uyut derken, sana aralarda en fazla yarim saat 1 saat kaliyor.

Anne olunca başa gelen seve seve çekiliyor. Kafanıza koyduysanız, gözünüzü kapatın ve yapın. Herkesin hamileliği ve anneliğin ilk yılı hikayeleri farklıdır, sizinki de farklı olacaktır :)

Kolaylığı zorluğu tamamen doğacak bebeğinizle alakalı bir durum mesela ben kızımı 2 yıl emzirdim ve 2 yıl boyunca kesintisiz bir gece bile uyuduğumu bilmem uyku konusunda çok zorlandım desem kim bana abartıyorsun diyebilirki..
O yüzden komşunuz abartıyor yada haklı diyemem ama bir anne (istisnalar vardır belki) çok zorlanıyorum yada bunalıyorum dedi diye çocuğundan bıkmış yada istemiyor değildir sadece gerçekten öyle hissettiği içindir bu söyledikleri, herkesin çocuğu farklı ve anne babaya yaşattıkları zorluklar farklı farklı ,siz iyi veya kötü örneklere takılmyın çünkü doğacak bebeği kendimiz seçemiyoruz , ama kolay ama zor.. yapacak birşey yok bir şekilde elbet bakılıyor , siz önce kendinizi dinleyin gerçekten istiyormusunuz onu anlayın çünkü çok zormuş yada "yok canım Buda çok abartıyormuş.." Diye çocuk kararı vermeyin
Evet çok zor hiç kolay birşey değil çocuk büyütmek ama hayatınızı neye veya kime adarsanız adayın yada emek emek neyi veya kimi yetiştirirseniz yetiştirin böyle hissedeceksiniz, zorlanacaksınız evet ama o olduktan sonrada onsuz bir hayat düşünemeyecekainiz

Ilk 7 ay kesintisiz 2 saatten fazla uyumadim ortalama 15 20 dakikada bir uyanirdi oglum ne ev isi ne yemegi? Emzirirken uyukluyodum resmen zerre kadar enerjimde yoktu uykusuzluktan.. ama abartiyorumm siz bana bakmayin

Ben de çalışıyorum ve senin gibi şu aralar bebek fikri gel gidindeyim.elbette hayatın değişecek.daha az uyuyacak daha çok yorulacaksın ama buna değmez mi minicik elleri,miss gibi kokusu,o güzel masum bakışları ?
Komşuna gelince;benim de öyle arkadaşlarım çok.yok nefes alamıyorum bilmem ne.ama bunlar benim umrumda değil çünkü bu gibi insanlar çocukları yokken de ev hanımlığının zorluğundan dert yanıyorlardı.sanki çalışan her kadının hizmetçisi var da o yemek ,temizlik,ütü vs yapmıyor ben bi yıllık evliyim hiç temizlikçi almadım.evimden misafir de eksik olmaz çok şükür evim temiz.kısacası ev işine yetişebiliyorsan çocuğunun motivasyonu ve annelik sevgisiyle çocuğunu da güzelce büyütürsün inş

Merhaba benim de sekiz aylik bir oglum var.esimle yaslRimizda aynen sizin gibi.

cok.olumsuz konusan surekli elestiri yapN insAnlarla coj zaman gecirmeyin.ben de hamileyken dogum hikayesi anlattirmazdim yanimda cok korktugum icin.Neyseki normal dogum yaptim bir iki saate ayaktaydim.tabi dikisler biraz zorluyor ama ilaclarla rahatliyorsuniz.

Bebek kismina gelince bebeklerin hepsi farkli.En basta odun vereceginiz sey uykunuz. Ben de ogrretmenim.ama bebekten sonra biraktim. Evde kendi cocugum beni bklerken bSka cocukarla ilgilenmek zor geldi.

Yaninizda buyuk olmasi tabi.ki cok.iyi geliyor ama bebek her zaman size muhtac.oluyor.O yuzden ilk zamanlar surekli mesgul oluyorsunuz.

Karakter olarak ben cok.ev islerine takilmam biraz pratik biriyim gerektiginda yapar bitiririm.ama elimde hergun toz bezi gezmem.Siz.de rahat biriyseniz ev temiz mi ay bura toz mu aman sura kirli mi diye cok takilmayin. zaten bi zMN sonra siz yapiorsunuz bucurun biri arkanizdan kirleterek geliyor
Cocuk buyutmek evet zor . Ama zor olan yedirmek icirmek hasta etmemek degil psikolojik olarak yetistirmek.

Demem o ki cekirdek aile olunca da ona gore geziyorsunuz ona gore yasiyorsunuz ona gore egleniyorsunuz..ve daha farkli daha oturakli bir hayatiniz oluyor.Neden olmasin ki

Bebek tamamen kisiye ozel aslinda sansina
cunku bazi bebekler gercekten cok uslu bazisida resmen hayatini tepetaklak yapitor insanin.ama dedigim gibi sans.

Ben henüz anne değilim ama zaten bazı kadınlar herşeyi büyütür..
bence senin komşunda öyle..
Gercekten bazi kadinlar dediginiz gibi.
misal bir arkadasim var 2 cocuguda uyku hastasi .aksam yatip sabah 10 -11 gibi kalkiyorlardi hep.bebekkende oylelerdi.
ama arkadasim ben cok cektim yok uykusuzluktan bittim felan.
ve tanidigim pek cok kadinda boyle niyeyse.
Takildigim bir konuda su:
Cocugu obezlik sinirinda pek cok kisinin ve hala diyorlarki cocugum hic bir sey yeniyor
yahu kardesim bari gozumuzun gordugune yalan abarti katmayin ya.
bu arada bendede 2 afacan var

Ben sezeryanla yaptım bı haftada kendıme geldım ...
Ama komsun dogru söylemıs ,asla ınanma cok kolay dıyenlere
Hiç de kolay degıl..İstedıgı kadar yanında bakan olsun..
Emzıren sensın ve bebegın tek ıhtıyacı da sensın ..
Eşin çalışıyor olacak kıyamayacaksın uyusun dıyeceksın..
İşleri yanındakı kısıden yardım alıp daha cok bebegınle ılgılenmenı tavsıye edıyorum..
Ama gözunu korkutup asla vazgecme..
Hatta ben bırcok arkadasıma kızmıstım hanı bebek cok guzeldı dıye..
Evlılık de bebek de cok abartılacak seyler degıl her gulun dıkenı var ..
Ama bebekkkk...annelıkk..
Öyle guzel bır duygu kı o uykusuz geceler gecıp ANNE desın bak hersey nasıl unutulup
harıka bı hale gelıyor..Hamılelık bıle muhtesem ötesı bır duygu..Onun o karnına atılan
ufacık tekmesı var ya ömre bedel ömre..

Iki cocugumda sezaryan ikinci gun ayaga kalktim cocuk buyutmek zor eski duzenin rahatligin kalmiyor ama bir tesekkur opucugunu kucucuk dudaklariyla aldiginizda ve kucucuk elleriyle yanaginiza dokundugunda dunyada ki hicbir ucretin o kadar tatmin edici olmadigini farkettiginizde hic bir sey gucunuze gitmiyor.

Sakin skain ole dusunme simdiden karalaribaglama derim
Bebekle kendini ev ehapsetme bebekle gesme tatil hepsi oluyor
yeru gelir ev isi yarim kalabilir arkabdan aglamiyorlar:)
Hastalik olayina gelince hasta oluxak tabi bebek coxuk seninke ilguli bir durum degil dogal bir surec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…