annelere soruyorum. .

Ay aynen öyle is yerinde 3 hamile ile çalıştım geçen yıl. . Daha hamile olduklarını öğrendikleri gün (5 hafta olmuş daha) başladılar öf pof hamile halimle bide gelmiş is yapıyorum bi sorun olsa ay ben hamileyim biri bi laf dese ay ben hamileyim görmüyor mu.. utanmıyor mu.. laf demeye filan. Istiyor ki herkes etrafında pervane olsun. . Karnım açıktı diyor şunu ye diyorum ih olmaz e bunu ye yok olmaz.. Ayyy Allah eşlerine sabır versin. Bi kat asagidaki yemek haneye bile inmedi hamileyim diye..

bende sezeryanla doğum yaptım ve doğumdan sadece bir kaç saat sonra kalkıp çocuğum çok ağlıyor diye onu ayağımda salladım..hiç ağrım falan olmadı bu konuda şanslıydım galiba ..evet anne olmak çok zor ..hep kendinden veriyorsun..hele birde baba olan kişi biraz duyarsız ve herşeyi sana yıkmış biriyse nereye yetişeceğini sapıtıyorsun..ben ev hanımıyım annem 1 sene yanımda kaldı kızım doğduğunda..çok uykusuz bir bebekti çünkü..iki kadın yetemedik..bence acele etme ..ben çok erken anne oldum..pişman değilim güzel taraflarıda var tabi..kızım 20 yaşında olduğunda abla kardeş olucaz ..ama yaşayamadıkların kalacak hep..önce doya doya yaşa..kimseye çocuk var diye katlanmayacağına inan sonra anne ol..umarım eşinde sana yardımcı olan bir baba olur..

etrafımda bolca mevcut çok iyi anlıyorum seni. Eşinle problemlerin tamamen çözülmeden bebek düşünmek riskli değil mi ama sence

Çok içimde kalan bişey yok . 27 yaşında olacağım yakinda gezdim tozdum .. 3 yıl bekar yaşadım tek başıma tatile gittim.. yani içimde çok kalan bişey yok. .
Eşimi çok seviyorum. . Onunda beni sevdiğine inanıyorum yaklaşık 2 yıllık bir evlilik .. birbirimize alıştık çok şükür. . Zaten ha deyince hemen hamile kalmam herhalde ..

Haklisin ama cozdugume inanıyorum canım. . Bebek için de iyi bir baba olacağını düşünüyorum eşimin.
eğer hazırsan karmakarışık eşinle de problemlerin hallolduysa
hiç düşünme yap derim Allah yardım eder
anne olmak dünyanın en zor ama en güzel şeyi
Allah hakkında hayırlısını versin :)

ilk aylar zor oluyor uykusuzluk falan ama oyle yemek yapamayacak kadar oldugunu dusunmuyorum.
ben kac kereler 10 kisinin uzerinde misafir agirladim. zaten anne olanlarin bos vakti olmasaydi kk bombos kalirdi.
normal dogum yaptim ama yandan kesi oldugu icin ancak 7 gunden sonra acisiz olarak yuruyebildim. oturabildim kalkabildim.
tabii ilk gunden ayaga kalkiyordum ama dedigim gibi dikislerim sizliyordu.

hamile olunca ozellikle sorunlu bir hamilelik yasarsan bu yazdiklarindan utanirsin haberin olsun.
yemekhane bir hamile icin cehennem azabi gibi olabilir.
yemek kokusu falan.
ayrica gecenki hamileligimde hicbir seyi midem almiyordu. sadece peynir ekmek ve grissini ile beslendim 4 ay.
sorunlar da 5 haftalikken baslamisti. o sebeple buyuk konusmayiniz. diyorum.

Şartlarınız gayet iyi. Eşinde sana destekmiş. Doğumdan sonra uzun süre yatak döşek yatılsaydı herkes defalarca düşünürdü doğursam mı doğurmasam mı diye :) Hem doğumda acıda çeksen 1 hafta yatsanda sonunda bebeğin oluyor. Sevgisi ne kadar büyük ki bütün anneler doğum zamanlarını hatırladıklarında çektikleri acıları değilde, yavrularını kucaklarına aldıklarında ki yaşadıkları duygu yoğunluğunu anlatıyorlar. Ücretli iznin olması zaten en büyük avantaj. Zaman öyle çabuk geçiyor ki, bebeğin 1 yaşına gelene kadar idare edersiniz. Sonrasında 2 yıl ücretsiz izin. Ohh daha ne olsun. Bu sırada 2. bebeği bile düşünebilirsin :) Beraber büyürler :)

Not: Anne/anne adayı değilim , henüz bir yıllık evliyim, bebek planımız bizim de çok sonraları.

Ben evli değilim ama arkadaşım ocakta doğum yaptı..
Maşallah çok sessiz sakin bir bebişi var uyku saatini kaçırınca azıcık huysuzlanıyor ama diğer şekilde arkadaşım dedi ki hiç ağlamasını bilmiyor öyle avazı çıktığı kadar heryeri inleten bir bebiş değil.. en büyük ağlaması bile mırıldanmayı biraz arttırmak Gerçektende ağlamıyor hiç sadece huysuz sesler çıkarıyor mırıldanıyor...
Çoooookk zor diyenler genelde çoookk abartanlar..
Kararınız olumlu yönde olsun bence Allahım öyle sessiz sakin bir bebiş nasip eder ki siz bile şaşırırsınız..
Korkmayın anne olmaktan ben 23 yaşındayım şimdi bile şartlar elverişli olsa ben isterim ama ne mümkün

eğer hazırsan karmakarışık eşinle de problemlerin hallolduysa
hiç düşünme yap derim Allah yardım eder
anne olmak dünyanın en zor ama en güzel şeyi
Allah hakkında hayırlısını versin :)
Çok teşekkür ederim canım . Artık bazı şeylerin oturduğunu hissediyorum. Yaklaşık 2 yil cesaret edemedim . Ama artık düşünüyorum çünkü bebek için iyi bir anne baba olabiliriz gibi geliyor . En azından ona her imkanı maddi manevi sağlamak için herşeyi yaparım biliyorum. .
Çalışmalara başlayacağız kısmet se bu ay :)
Inşallah size buradan güzel haberleri veririm :)

iki kizim var. iki yasinda biri yedi aylik da biri. ikisi de normal dogum.
ilkinde hic yatmadim normal hayatima devam ettim. sadece hafif rahatsizligim vardi o da uc haftada tam gecti. ilk gunden itibaren bebegin tum bakimindan tut da yemek pisirmeye kadar her isi yaptim. uc hafta annem kaldi sinra evde bebekle tek kaldim. hic zorlanmadim. haftada bir gelen bi kadin vardi.
ikinci kizimda ablasi bir bucuk yasindaydi. yani iki bebek. dogum biraz daha zor oldu. dogum sonrasi da zordu brbek cok agladi falan.. bir bucuk aylikken evde iki bebekle tek kaldm ve bebek iki aylikken ise basladim.
yani bebege anneye gore degisir ama genel olqrak bebek usluysa cok zor is degil bence.ben ramazsnda kac kere misafir bile aldim.

Spinal sezeryanla doğum yaptım aynı gün ayağa kalktım, ertesi gün girip tek başıma ayakta duş aldım, kızımı kucağında 3. Kata çıkardım merdivenlerle, gayet kolaydı yani. Ilk 1 ay annem yanımdaydi, sonrasi zor oldu çünkü kizim hiç uyumayan bir bebekti. Doğum iznim bitince istifa ettim hala çalışıyorum 2.5 yıl oldu. Bence bebek bakmaktan ziyade anne olmak, ömür boyu taşıyacağin o sorumlulugu yüklenmek zor. Yoksa cocuk öyle ya da böyle büyüyor. Ben evlendikten 6 sene sonra ancak hazır hissettim kendimi bu sorumluluğa. 2.yi ise asla düşünmüyorum.

inşallah canım :)
bebek düşünenler arttı bu aylarda kk da
bende 2. yi düşünüyorum kısmetse
hayırlısı bakalım hakkımızda :)

merhaba arkadaslar benimde iki yasinda bi melegim var rabbim yavrularimizi ize bagislasin insallah arkadaasim ben fransada yasiyorum burda uc gun hastanede yatiyosun dogum yapinca bende normal dogumla epidural anestezi olmadan dogum yaptim yani tamamen normaldi dogumum ve yarim saat icinde kucagimdaydi yavrum ve aksama kalmadi yurudum bebegimle hastanede gezdim gayet iyiydi bence bi bebegin oldugunda kesinlikle normal doguma hazirla psikolojini ve ikinci olarakda arkadasina katilmiyorum nasil bi hayat tarzi var bilmiyorum ama ben calismiyorum tabiki ama rabbim yardim ediyo sen 4 ay bebeginle kaldiktan sonra sonrasi oyle hizli gecerki esin annen sana yardimci olurlar hem bi kadin isterse bence cok seyin altindan kalkabilir

hem sen suan hamile olmadigin icin bunlarla kafani yorucaksin bi hamile kal bu dusuncelerin yerini daha farkli kaygilar alicak ve hayatinda kocaman bi eksik dolmus olacak hakkinda hayirlisi insallah

Bence hamile kal hayirlisiyla da kendin gor neler oluyor hayatinda sende esinde.artilarida var eksileride ama anne olmak tabikide dunyanin en guzel seyi.arkadaslarinda dedigi gibi bebegin huysuz olmazsa super.ve herkesin aci esigi farklidir.ben epidural ve spinal anesteziyle sezeryan dogum yaptim.1 gunde de kalktim.22 aylik oglum var cok sukur.iyiki dogu

genel sezeryan oldum.
gece 1 de dogurdum , sabah 8de ayaklandım.
ılk 1 hafta belden karından yatarken kalkarken bır tuhaf hıs olusuyor.
o kadar ben 6 günlükken ev filan süpürüyordum.
benim için normale dönmek 6 gün diyebilrim

Benimde bebeğim yok ama hiç öyle şey olur mu? Şöyle düşün bazı insanlar regl ağrısını çok sıkıntısız geçirir bazı insanlar rapor alacak kadar ağır geçirir. Benim hastanelik olan arkadaşlarım var. Ben sadece bir iki saatte majezikle halleden bir insanken diğerlerine abartıyorlar diyebilir miyim?
Kolik bebek ne demek biliyor musun? Kolik bebek sahibi olan bir anne gördün mü? Ona çoook zor diyenler abartıyor desen hoş karşılanmayabilir.
Son olarak arkadaşımın bir anısını anlatmak istiyorum. Bir arkadaşı yurt dışında yaşıyor. Önce bir kızları oluyor ve maşallah hiç hasta olmayan bir bebek. Kadının dediği şu. "Ay şu türkiyedeki anneleri anlayamıyorum, kat kat giydirirler, aman hastalancak diye abartırlar, bak işte üzerine düşmeyince hiç hastalanmıyor" İkinci çocukları ise erkek oluyor ve çocukluğunun büyük bir kısmını ufak tefek hastalıklarla geçiriyor. Bu hikaye hem her bebeğin aynı olmadığı konusunda bana ders olmuştu hem de kınamama konusunda.
Yani demem o ki her bebek aynı değil. Yemeğini yiyen, düzenli uyuyan bebek varsa şükredip oturmak lazım. Çünkü bir noktada Allah vergisi.

Eee ben ne demişim farklı bir şey mi söylemişim..
Konu sahibinin gözünü korkutmuşlar bende olumlu güzel bir örnek verdim zira rahat bakılan bebek çok..
Sanırım başkasına yazacağınız düşüncelerinizi yanlışlıkla benim alıntıma yazdınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…