- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
Konu benim öğrencilerimden biriyle ilgili. Kızın babasında ruhsal bazı hastalıklar var zaten tipine bakınca da fermuar açık saç baş dağınık gezen bir tip. Adamın hastalığı meydana çıkmaya başladıkça karısını dövüyor ve kadının canına tak edip başka bir adama kaçıyor. İki kız çocuğunu bırakarak. Kızlarından küçük olanı daha sonra yanına alıyor. Kaçtığı adamın da 5 çocuğu olduğu için bu kız istenmiyor ve bir kaç gün önce geri getirmiş kızı. Çocuklara çok yaşlı babanne bakıyor, bakamıyor daha doğrusu, saçlarında bit, kıyafetleri hep kirli. Baba da hastanede yatıyor ama arada bir izne geliyor. Annesi bana büyük kızı (3. Sınıfa gidiyor) yurda vermek istediğini söyledi sanırım babannr de bakamadığından şikayetçiymiş. Ben hoş karşılamadım ve tepki verdim, kız o kadar zeki ki inanamazsınız çok da seviyorum. Annesi de o zaman sana emanet kızım sensin annesi dedi ama sonuçta köyde kalmıyorum ne kadar yetebilirim? Kıyafet yardımı sık sık yapıyordum, maddi olarak pek eksikleri yok. Kıza ne zaman bi ihtiyavın var mı diye sorsam babannemşn elleri yara iş yapamıyor krem alır mısınız ona diyor. Kısacası ne yapabileceğimi bilmiyorum. Yurtlar gercekten kötü durumda ama kendi evinde de ufak kardeşi, hasta babaannr ve dedesi ve deli babasıyla yaşıyor. Siz olsanız ne yapardınız?