Annelerim Yardımınıza İhtiyacımız Var!

Tabi ki değişimleri kabul ederim değişim çok önemli bi şeydir yanlış anlaşılmasın fakat olumluysa eğer bizi geriye götürecek bir değişimse göz göre göre bunu kabullenemem eğitim sistemi değiştirilmiyor kötüleştiriliyor eğer değişim isteniyorsa bizlerdende sözcüler toplanarak eğitimimizi konuşarak fikir alınarak değiştirilmeli ders konuları hakkında ise bence ağır size ağır gelmiyor sanırım :D ama hangi lisede olduğunuzda bilmiyorum anadolu liselerinin eğitimi oldukça ağır konular içeriyor inanın bu konular hiç gereksiz yere öğretiliyor ya da çok derinlere iniliyor kısa kısa daha dolu ve pekiştirilerek öğrenim sağlanırsa o zaman bende varım fakat bu sistem ezber sistemi öğrenim değil eğlenmeye hakkımız var ama zamanımız ve enerjimiz yok ne yazık ki ben çok sevdiğim yüzme dalını bırakmak zorunda kaldım dersane okul yüzünden ve geleceğimde vardı iyiydim bu dalda liseye hazırlanırkende kemanı..Periyodik sistemi ezberlemenin kötü bi şey olmadığını nasıl düşünürsünüz orada yüzlerce elementin atom numarasından elektronegatifliğin değerine kadar sayısız bilgi var bir insan bunları ezberlemeye maruz bırakılamaz o tablo bakılıp öğrenme için var beyin bunu kaldırmaz çok daha güzel hafıza egzersizleri var ama bu değil ne yazık ki bir çok ülkede trigonometri sınavlarında formüller tahtaya yazılıyor çünkü adamlar problem çözmeye endeksli formül ezberlemeye değil tonlarca formül ezberlesek ne yazar ki zor soruları çözemedikten sonra öyle değil mii?? Evet 3 idiots çok güzel bi filmdi hayranlıkla izlemiştim valla biraz araştırın belki internettede vardır bu bilgiler dış ülkelerin sömürmek istediği zayıf ülkelere uyguladığı eğitim politikaları var beyinlerini boş bilgilerle doldurarak soyutluyorlar çok uzun oldu ama güzel oldu bu fikir alışverişi :))

Ama denemeden test etmeden geriye götürüp götüremeyeceğini bilemeyiz ki , Anadolu lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim, 10. sınıfta özellikle matematikte oldukça zorlandım.. Ama kolay olacak diye bir kaide yok bunu anlatmaya çalışıyorum :) Fizikte mesela Atışlar bizim müfredatımızda yokmuş , ona rağmen hocamız anlattı ve konuya tam anlamıyla hakim değilim hala.. Bunlar eğitim sistemimizin yanlışları, konuları yeterince iyi anlamadan geçiyoruz maalesef.. Çünkü bir yılda işlenecek ünite sayısı bazı derslerin fazla oluyor. Ben de voleybolu bırakmak zorunda kaldım maalesef.. Lisanslı oyuncu olmama rağmen , ders yoğunluğundan ötürü bırakmak zorunda kaldım bunlar gerçekten eğitim sistemimizin acı verici noktaları.. Bunlar konusunda size hak veriyorum.. Ama gerçekten periyodik tablo ezberi korkunç değil , zorunlu tutularak ezberlenmediği taktirde çeşitli cezalara maruz bırakılıyorsa öğrenci bu kötü bir uygulama derim , ancak periyodik tabloyu ezberlemenin zararı olacağını düşünmüyorum.. Atom numarasını , periyodik tablodaki yerini bildikten sonra zaten elektronegatiflik gibi kavramlar kolayca öğrenilir diye üdşünüyorum. :) Tahtaya formül yazmaya gelince , bunu da görmüştüm :) Hatta sanırım Rusya'daki bir sınavda uygulanmıştı diye hatırlıyorum , bunu destekliyorum çünkü zaten bir süre sonra sorular çözüldükçe formul insanın beynine yerleşiyor , hem ezber yapılmamış oluyor hem de kalıcı bilgi oluşuyor.. Bence de güzel bir fikir alışverişi oldu :)

Ama denemeden test etmeden geriye götürüp götüremeyeceğini bilemeyiz ki , Anadolu lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim, 10. sınıfta özellikle matematikte oldukça zorlandım.. Ama kolay olacak diye bir kaide yok bunu anlatmaya çalışıyorum :) Fizikte mesela Atışlar bizim müfredatımızda yokmuş , ona rağmen hocamız anlattı ve konuya tam anlamıyla hakim değilim hala.. Bunlar eğitim sistemimizin yanlışları, konuları yeterince iyi anlamadan geçiyoruz maalesef.. Çünkü bir yılda işlenecek ünite sayısı bazı derslerin fazla oluyor. Ben de voleybolu bırakmak zorunda kaldım maalesef.. Lisanslı oyuncu olmama rağmen , ders yoğunluğundan ötürü bırakmak zorunda kaldım bunlar gerçekten eğitim sistemimizin acı verici noktaları.. Bunlar konusunda size hak veriyorum.. Ama gerçekten periyodik tablo ezberi korkunç değil , zorunlu tutularak ezberlenmediği taktirde çeşitli cezalara maruz bırakılıyorsa öğrenci bu kötü bir uygulama derim , ancak periyodik tabloyu ezberlemenin zararı olacağını düşünmüyorum.. Atom numarasını , periyodik tablodaki yerini bildikten sonra zaten elektronegatiflik gibi kavramlar kolayca öğrenilir diye üdşünüyorum. :) Tahtaya formül yazmaya gelince , bunu da görmüştüm :) Hatta sanırım Rusya'daki bir sınavda uygulanmıştı diye hatırlıyorum , bunu destekliyorum çünkü zaten bir süre sonra sorular çözüldükçe formul insanın beynine yerleşiyor , hem ezber yapılmamış oluyor hem de kalıcı bilgi oluşuyor.. Bence de güzel bir fikir alışverişi oldu :)

Aynı yaştaymışız :) yok atışlar zaten 10.sınıf fizik konusudur yani müfredatta var.Tabi ki kolay olmayacak hiç bir şey kolay değil.Ama ben gerekli ve zor bi şey olsa kabul ederim gereksiz ve zor,ayrıntı şeyleri hazmedemiyorum çok üzüldüm voleyboluna gerçekten halbuki ikisini birden yürütebilsek ne güzel olur geleceğimiz için.. Evet aynı noktaya varmışız sonunda :) sonuç olarak dersler yoğun bence ve bu yoğunluğun içinde çıkarılan bu anlamsız yasa sinirimi bozdu sözlü kaldırıldı mesela ayrıca kimsenin ruhu duymuyo fakat İLKELERDEN ''ATATÜRK İLKE VE İNKLAPLARINI BENİMSEMİŞ BİREYLER YETİRŞTİRİLİR'' HÜKMÜDE KALDIRILDI. Yani biz 10 devamsızlıga falan yanarken onlar arada bunuda yaptılar :))) önemli mi tabi ki değil biz o hükümde yazsada yazmasa da Atatürk ilke ve inklaplarını benimsemiş bireyler olacağiz.Gençlerin,liselilerin potansiyelini farklında değiller.Yani demek istediğim öne bunlar sürülerek arkada başka işler dönüyor.

Back