Annelerimiz ve fedakarlklar

benim annemin bana olan fedakarlıklarını yazmakla bitmez.
ben kardeşim için yaptıgı fedakarlıkları yazmak istiyorum.
benim kardeşim (nur içinde yatsın 2007 de vefat etdi) senağlamadoguştan hem zihinsel hem bedenen engelliydi.gelişimi yoktu 22 yaşındaydı ama 5 yaşındaki bir çocugun görünümündeydi.annecigim yaşadıgı sürece melegimize bebek gibi baktı.altından aldı yemegini yedirdi sırtına alıp dışarda gezdirdi 22 sene boyunca hiç büyümeyen bir bebegi vardı annemin.babam onu aldatıp gittiginde bile hep bizimleydi hiç bir zaman bıkmadan usanmadan bize bir offf çekmeden yanımızdan ayrılmadı. babam anneme dönmek istediginde bizim için kabul etti herşeyi sineye çekti.şimdi ise kardeşimin yoklugunu hastalık üstüne hastalık yaşayarak devam ediyor hayatına.ben annemi çok seviyorum allah başımızdan eksik etmez inşallah.:Saruboceq:

tebrik ediyorum sizi alkisalkisalkis

herkes aynı anlayışı gösteremez

Konu çok güzel bir konu olmuş. Biz de babam işten çıktıktan sonra çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşamıştık. Allaha şükür şimdi çok çok iyiyiz ama o zamanlara dönünce annemin nasıl fedakarlıklar yaptığını daha iyi hatırlıyorum. O zaman babam şehir dışında çalışıyordu. Annem kardeşlerimi ve beni dershaneye gönderebilmek için evde çocuk baktı 4 yıl. Babam o zaman asgeri ücret bile almıyordu. O zamanlar bir yaz kendine bir dondurma bile alıp yiyemediğini ama bize yedirdiğine şahit olmuştum ama bizim boğazımızdan geçer mi? Yıllardır gidip göremediği memleketine gitmekten bile bizim için sürekli vazgeçiyor? Sırf çozuklarımın başı boş kalmasın diye. Canım annem sen herşeyin en iyisine layıksın. Allah seni başımdan eksik etmesin. senağlama

yuvayı dişi kuş yapıyor ve ayakta tutuyor. anneler alttan almasa görmezden duymazdan gelmese sizce kaç yuva kalırdı ayakta?

çok güzel bir konu olmuş. yazılanları okudum ve gözlerim yaşardı. ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. anne bu ötesi yok.
benim canım annem ben 14 yaşına girerken babamı kaybettik. beni kimseye muhtaç etmeden ezdirmeden büyüttü çeyizimi yaptı evlendirdi. babamın emeklilik parasıyla başımızı sokacağımız ev aldı. hem kendi için hem ileride benim için bir yatırım olsun istedi. şimdi evliyim ve annemin kıymetini daha çok anlıyorum. bazen bana gelir yemek yapmaya bakarım evi toparlamış temizlik yapmış. nasul makbule geçer anlatamam. akşamları giderim yemek yedirmeden göndermez. bu yıl kalp pili takıldı canımın içine. bazı şeyleri yapması yasak ben yardımcı olurum. alışverişe çıkarız ağır taşıtmam. 2-3 gün görmesem özlerim.
evlenmeden önce bir kış çok hasta olmuştu. 1.5 ay düzelmedi hep yattı. çok üzülmüştüm. gizlice odama gidip annem ölmesin diye dua ettim ve ağladım. senağlama
şimdi hasta olsa ödüm kopuyor birşey olacak diye.
anneciğim eşimi çok seviyorum ama ailesinin seni üzmesine izin verdiğim için beni affet! :çok üzgünüm:
yüce rabbim annelerimize uzun sağlıklı ömür versin ve acılarını bize göstermesin! :Saruboceq:

çok güzel bir konu olmuş. yazılanları okudum ve gözlerim yaşardı. ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. anne bu ötesi yok.
benim canım annem ben 14 yaşına girerken babamı kaybettik. beni kimseye muhtaç etmeden ezdirmeden büyüttü çeyizimi yaptı evlendirdi. babamın emeklilik parasıyla başımızı sokacağımız ev aldı. hem kendi için hem ileride benim için bir yatırım olsun istedi. şimdi evliyim ve annemin kıymetini daha çok anlıyorum. bazen bana gelir yemek yapmaya bakarım evi toparlamış temizlik yapmış. nasul makbule geçer anlatamam. akşamları giderim yemek yedirmeden göndermez. bu yıl kalp pili takıldı canımın içine. bazı şeyleri yapması yasak ben yardımcı olurum. alışverişe çıkarız ağır taşıtmam. 2-3 gün görmesem özlerim.
evlenmeden önce bir kış çok hasta olmuştu. 1.5 ay düzelmedi hep yattı. çok üzülmüştüm. gizlice odama gidip annem ölmesin diye dua ettim ve ağladım. senağlama
şimdi hasta olsa ödüm kopuyor birşey olacak diye.
anneciğim eşimi çok seviyorum ama ailesinin seni üzmesine izin verdiğim için beni affet! :çok üzgünüm:
yüce rabbim annelerimize uzun sağlıklı ömür versin ve acılarını bize göstermesin! :Saruboceq:

amin amin amin :Saruboceq:

Back
X