Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

ozaman dar ağızlı bir biberon alayım...medelanın internetten baktım biberonuna çok pahalı geldi..60-70 tl...gerçi daha hiç almadım normal fiyatları bilmiyorum..ama heralde diğer markalar daha uygundur...
Olabilir tabi. Ama bu arada pompa için çok acele etme. İşe başlayacağın zaman alırsın. İşe başlamadan zaten lazım olmuyor ki.

Pek hareket yapma istersen, sadece ayaklarını biraz yükseğe kaldırırsan kan dolaşımını hızlandırır su toplamazsın.

canım önerilerin için teşekkür ederiz..ayrıca bizim ilk bebeğimiz temmzu 1 gibi geldi

Maşallah, Allah uzun ömürler versin, aceleci kuzuya

ben madelanın biberonunu hiç kullanmaıdm sayılır. hangi biberonda içireceksem direk ona sağıyodum standart oluyo onların ucu. geniş ağızlı biberonlar hariç tabi:)

Dorukcummm, gelmişin bize niye yazmadın??

Biraz da gaz olsun diye, 2010 ağustos annelerinin doğum hikayelerini de okuyabilirsiniz. Aranızda hala korkanlar varsa, okuduklarından sonra tek istedikleri bebeklerini kucaklamak olacaktır.

Biraz da gaz olsun diye, 2010 ağustos annelerinin doğum hikayelerini de okuyabilirsiniz. Aranızda hala korkanlar varsa, okuduklarından sonra tek istedikleri bebeklerini kucaklamak olacaktır.
her okudugumda 2 saat sonra dogurcam ben galıba trıbıne gırıyorum okumam asla ..
ben dogumdan korkmuyorumda o dogumun basladıgı belırtılerı anlıcammı onu cok merak edıyorum benım annemde ve teyzemde hıc sancı olmamıs.annem hep sezeryan olmus 41. haftalarda ne su gelmıs ne kanama ne sancı ..teyzemse ıcımde bısıler kopuyo gıbı oldu dr da gıttım 1 kere ıkındıım dogurdum dıyo bende evde dogurcam dıye korkuyorum

Olabilir tabi. Ama bu arada pompa için çok acele etme. İşe başlayacağın zaman alırsın. İşe başlamadan zaten lazım olmuyor ki.

canım bana arkadaş vercek ben almıycam..ayrıca işe devam etmiycem..ben sadece ilk haftalar için istiyorum..çünkü erken doğumda yada sezaryan doğumda ,normal doğum gibi beyne uyarı gitmediği için süt ya gelmiyormuş yada az geliyormuş..ayrıca süt kanalları açılsın diye kullanıcam...sütüm bol olsun istiyorum....o yüzden hastane çantama koycam zaten çoğu arkadaşım keşke daha önce alsaydık yada hastaneyede götürseydik diyor..kimisi kiralamış.kimisi çok sancı çekmiş..bu arada medela biberonlarını buldum 3 tanesi 30 tl uygnmuş..ama henüz almadım hatta diğer biberonlarda oluyormuş..yani dar ağızlı olanlar...

Canım belli olmaz o. Ben bir keresinde 6 saat yalancı sancı çekmiştim. Zaten o yüzden kaale almadım gerçekleri. Hiç kasılma da mı yaşamadın?? Düzenli doktoruna git, doğum öyle filmlerdeki gibi olmuyor, acı çekeceksen bayağı önden başlarsın. Azar azar büyür. Adet sancısı çektiysen, muhtemelen doğum sancısı da çekersin.

sen gene hastaneye yanına al ama bebeğinde emme problemi olmadığı sürece emzir o gereken sütü getirecek hiç merak etme pompadan daha iyi onun çekişi ben hastanenin pompasını kullanmıştım benim bebeğimin dil bağı vardı emememişti dil bağını kesti doktoru 1 haftalıkken ve hiç olmayan göğüs uçlarımı bile çıkarttı oğlum...

kasılma oluyo nadır ,adetlerım sancısızdı ...benım sorunum ben hıc bı rahatsızlıgımda belırtı gostermıyorum hanı agrı esıgı yuksek derler ya bende o yok...bobrek tası dusuruyorum kanamayı gorunce anlıyorum agrı sancı bısey olmuo dr umda bunu bıldıgınden hep beraber endıselıyız yanı

evet öyle yaparım..herhengi bi sorunla karşılaşma ihtimaline karşı yanıma alırım..çünkü sürekli biberonada alışmasını istemem....

ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama 2 aylık anneyim hamileliğimde bu sayfalardaki tavsiyelere çok bakardım en iyisini tecrübeli anneler bilir
benim tecrübelerim ve
iyki almışım dediklerim

kesinlikle pompa şart(ama pompada seçici olun ben bi sürü denedim en iyisi hastanede kullanılanla aynı performans wewell elektrikli çok menmunum.)
çalışmayı beklemeye gerek yok benim ilk günler sütüm gelmedi bebek zaten güçsüz azıcık emip bırakıyor pompa sayesinde sütüm fışkırmaya başladı sonra fazla olan sütü göğüste tutmak çok zararlı tıkanıklık yapıyor fazla sütü de sağmak şart.

bol bol çıtçıtlı badi ve altlık ama zıbın tamamen gereksiz yani kullanışsız.ben bir kere kullandım sonra attım.boşuna almışım.
hamilelikte aldığım badi ve altlıklar yetmedi sonra yine bi sürü almak zorunda kaldım bir günde 4 çeşit değiştirdiğini bilirim.

ıslak mendilde unibaby süper
pişik kremi buthchen mükemmel bir kere yara oldu bebişim popocuğu krem hemen hakkından geldi iyi derlerdi ama bu kadar bilmezdim
göğüs pedi şart lansinoh piyasanın en iyisi.

biraz karışık yazıyorum aklıma gelenleri idare edersiniz inşallah
doğum için çok pahalı iki tane pijama gecelik almıştım
ama hiç birini giyemedim apartopar o gün üstümde olan pijamayla girdim doğuma doğum önlüğünü bile giydiremediler.sonrasında o kadar kanama oluyoki pijamalara yazık uyduruk ucuz giymek daha mantıklı, hasta bezi aldım hemen doğumdan sonra kullandım sadece 1 tane sonrası paket elimde kaldı.bence yoğun kanama iiçin bebeğin bezleri yeterli sonrası normal pedler zaten.

bebek için anakucağı çok gerekli benim evde cankurtaranım hangi odaya gtsem yanımda götürebiliyorum gündüz onda yatıyor gece beşiğinde.

bir de hamileliğimde bol bol klasik müzik dinlettim miniğime şimdi aynı müzikleri onu uyuturken kullanıyorum işe yarıyor tanıyor onları.

yine aklıma geldikçe yazarım herkese hayırlı doğumlar.

canım anlarsın merak etme. Hiç sancın olmasa da kasılmaların olacak. Daha önce yaşadığın hiçbir şeye benzemeyecek. Can yakan bir şey değil. Sancı çektiğim için çok geç hatırladım; böyle belinin iki yanından göbek deliğine doğru garip bir kasılma. Sonra da tepe noktası göbek deliğin tarafında olan titreşme. Hani oyuncaklar vardır ya, ipinden çekip bırakınca titrer, işte ona benziyor.

2010 ağustos anneleri..biz bu bebekleri nasıl korıycaz..hava çok sıcak camı açsak bi türlü açmasak bi türlü....hasta etmesek iyi..birde şunu sorcam..rahat uyusun eli kolu oynayınca uyanıyormuş sıksık buyüzden kundak tarzı bişeyle sardınızmı bebklerinizi....

kısmetse 2 gunsonra doguma gıdıcem..bugun herseyı sterıl edıyı dıye attı makınaya anaa hepsı ıslak cıktı weewell buharlı almıstım..ıcınden cıkan hersey ıslak olacaksa kapagını acıp kurutucaksam nıye sterıl edıyoruz nerde yanlıs yaptım annelerr yoksa ıslakmı cıkması gerekıyo ben anlamadım bu ısı :26:

ben hiiç adet sancısı çekmedm hep gününde gelrdi birde geleceği gün bilirdm bugün olcm die ...şimdi ben sancı çekmiicemmi yanii

Çooook önceden yazmışsınız bunu ve şuan bebeğiniz kucağınızdadır muhtemelen. Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Aslan burcu bebeği annesi olarak; sizi zor bi dönem bekliyo diyebilirim. Aslan bebeği zor bi bebek ve çocuk! Öle obur da değil hani. Uyku evet uykuyu sevmiyor benim kızım.hareketli ama hırçınlığı 2 yaş sendromuyla başladı öncesinde yoktu hiç.

2009 ağustos annesi olarak cevaplayayım. Camı mümkünse üstten açın. bebeğinizi bi odaya aldığınız zaman diğer odayı iyice havalandırın. ceryan yapmamasına özen gösterin. sadece zıbınla dursun bebişiniz. gece yatırırken penye kundakla sarabilirsiniz.rahatsız olursa ileriki günlerde tekrar denersiniz. Hayırla sağlıkla kucağına almanız dileğiyle.

canım ben bebeğimi 2 hafta önce kucağıma aldımdediğin gibi bi odayı havandırıyoruz diğer odaya geçiyoruz..hava çok sıcaksa camı yarım açıyoruz...badimi ne deniyor kolar atlet gibi alt kısmıda kısa ondan giysiriyorum sürekli...cevabınız için teşekkürler...

Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı bi evlat olsun Allahın izniyle. sizede kolaylıklar dilerim

tecrübeli annelere bir kaç sorum olacak

1-göğüs pompasını doğumdan sonra alsak olur mu çünkü bazı annelere hemen lazım olurken hiç kullanmayan pek çok arkadaşım var

2-hem otokoltugu hem ana kucağı olarak kullanılan 0-13 kg grubu ürünlerden almayı düşünüyorum.ancak bunların kendi ağırlıkları var.onu elimde taşırken buna bebek ağırlığı da eklenince çok mu zor olur kullanışlı mı 40 ı çıktıktan sonra 2 kere şehir dışına çıkacagız hemen

3-göğüs ucu kremi olarak ne kullandınız?genelde lansinoh görüyorum internette.memnun musunuz yoksa bu durum kişiden kişiye değişiyor mu?

4-bebek küveti ve filesi kullanışlı mı filede durmaz diyenler var?kullananlar ne dersiniz?

birde korse konusunda bişey sorsam.giymeye kaçıncı gün başladınız.tipi markası nasıldı slip değilse kısa tayt gibi olanlar nasıl olur.ağustosta çok mu terletir.birde hastane çantamıza koymaya gerek varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…