cnm ben sebamedin ürünlerini aldım şampuan pişik kremi (ama pişik olmaması için olanından aldım pişik sonrası başkaymış)bide yağını aldım o kadar..
ama şampuan olarak joker mağazasında unibaby in 2li ıslak mendilini alana uni baby şampuanı hediyeydi onuda aldım
ayrıca kendime jonhsons baby in bebe yağını kullanıyorum çatlak olmaması için bigün markette setini gördüm yağ şampuan kremi onuda aldım yağını kullandım kremle şampuanı duruyo
yani anlayacağın 3 markam oldu ama ben sebamedi öneririm.
ben mustela tavsiye ederim kızıma da mustela kullanmıştık çok memnun kaldım
diğer ürünlere göre biraz daha pahalı ama bence değer
özellikle şampuan olarak mustelanın köpük şampuanı var konak oluşumunu önlüyor
hiç konak olmadı kızım şimdi 1,5 yaşında hala mustela kullanıyoruz
yağ olarak da yine bence mustela diğerleri gibi vücudunu yağlı yağlı bırakıp kıyafetlere falan geçmiyor
cilt tarafından hemen emiliyor miss gibi de kokuyor
kızlar medelanın süt sağma makinesini alan yada kullanan varmı aranızda? Birşey sorcaktım....
canım benim kızkardeşim aldı kullanıyo şimdi
canım arkadaşımda bana vercek..ama biberonu yokmuş..biberon alcam..eczaneye sordum..medelanın ürünlerini getiriyormuş..bende bana sadece medelanın biberonu gerek deyince eczacı ona her türlü biberon olur..biberonlar standart dedi..illa medelanınkini almak zordunda değilsiniz dedi..bende şimdiye kadar biberonda almadım..makinede gelmedi..oyüzden bilemedim..kardeşine bi sorarmısın her türlü biberon uyuyormu makineye? şimdiden teşekkürler...
cnm tek bi tane medela biberon aliver..
tek satiliyor diye biliyorum ben;
o olmasa da medelanin 4lu sut saklama kaplari var; onlarin emzigi de oluyor; sut pompasina da uyuyor; hem dogumdan sonra calisirsan sutleri tasimak icin de lazim olur, onlardan al istersen
canım arkadaşımda bana vercek..ama biberonu yokmuş..biberon alcam..eczaneye sordum..medelanın ürünlerini getiriyormuş..bende bana sadece medelanın biberonu gerek deyince eczacı ona her türlü biberon olur..biberonlar standart dedi..illa medelanınkini almak zordunda değilsiniz dedi..bende şimdiye kadar biberonda almadım..makinede gelmedi..oyüzden bilemedim..kardeşine bi sorarmısın her türlü biberon uyuyormu makineye? şimdiden teşekkürler...
canım kardeşim başka biberonlarda koyup kullanıyo standart zaten ağızlıkları onların
ya kızlar ne sorucam sıze. ben sebamedın urunlerını aldım ama şu pişik tedavı edıcı kremını bulamadım.
nereye baktıysam pişik onleyıcı kremı var. tamam onu aldım ama yınede evde tedavı edıcı krem bulunsun ıstıyorum.
eczaneye sorduğumda tek bunu uretıyor dedi , tecrubelı anneler doğrumu yahu?
eğer yoksa mustelamı bulalım? offf allahın dağında oturuyorum, sebamed ı zor buldum mustelayı nerden bulayım ben sımdı. neyse pendiğe falan ındığımde alırım artık.
ya kızlar ne sorucam sıze. ben sebamedın urunlerını aldım ama şu pişik tedavı edıcı kremını bulamadım.
nereye baktıysam pişik onleyıcı kremı var. tamam onu aldım ama yınede evde tedavı edıcı krem bulunsun ıstıyorum.
eğer yoksa mustelamı bulalım? offf allahın dağında oturuyorum, sebamed ı zor buldum mustelayı nerden bulayım ben sımdı. neyse pendiğe falan ındığımde alırım artık.
Eveet kızlar geldik temmuz ayına. Bu ayın ortasından itibaren bebikleri çıkarmaya başlayacaksınız. Bunlarla ilgili eklemek istediğim birkaç şey var:
-Doğumdan korkmayın. Doğum bir mucizedir, korku filmi değil. Afrika'da bir kabilede doğumlar çok kolay oluyormuş. En ufacık bir çığlık ya da acı hissetmiyormuş o kabiledeki kadınlar. Bilim adamları araştırmak için ta oralara gitmiş ve öğrenmişler ki; orada görev yapan rahibe kabilenin doğum hakkında konuşmasını yasaklamış. Bu yasak sonucu kadınlar doğurmaktan korkmuyor, gereksiz yere kendilerini kasmıyormuş. Ve o mucize sancısız şekilde gerçekleşiyormuş.
-Ben kendi adıma çarşamba'dan cumartesi sabahına kadar doğum sancısı çektim. Ama o acıyı hatırlayamıyorum. Düşündükçe "acaba ben mi abarttım" diyorum. Doğa o acıyı unutturuyor anneye ki türün devamı sağlansın.
-Sezeryanla doğum yaptım malum. Onunla ilgili hatırladığım tek komik şey; böyle 2-3 gün sonra yan yatmaya başlamıştım. Sağa sola döndükçe iç organlarım lık lık lık o tarafa doğru dönüyordu, sanırım karın zarımı kestikleri için. O zaman garip geliyordu ama şimdi anlatınca komiğime gidiyor.Sağa dönüyorum lık lık lık; sola dönüyorum lık lık lık... Hatta karnımı tutuyordum çok garip geliyordu çünkü.
-Sezeryan yaptıracaklar lütfen hastaneden öğrensinler estetik dikişle mi yapıyorlar. Mümkünse de estetik dikiş yapılan yerde sezeryan olsunlar. Ben devlet hastanesinde doğum yaptım ve estetik dikiş yapıldı. Boşuna o kadar para vermeyin özellere.
-Doğuma kadar mümkün olduğunca uyuyun. Kendinizi enerjik hissedebilirsiniz. Bu bünyenizin doğuma hazırlandığının işaretidir. Elinizi hiçbir şeye sürmeyin yatın bol bol. Doğumdan sonra zaten uykusuz ve yorgun olacaksınız.
-Kocanıza lütfen lütfen doğumdan bahsetmeyin. Adamlar meryem ana sendromuna yakalanıyorlar. Yanında mümkün olduğunca memenizi açmayın. Siz sadece entegre süt tesisi değilsiniz, aynı zamanda onların eşlerisiniz. Sizi yalnızca anne olarak görmemeliler. O yüzden doğumdan sonra mümkün olduğunca hızlı toparlanın; rejim yapın demiyorum. pejmürde görünmeyin yeter.
Evet aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sizlerin de söyleyecekleri vardır sanırım son olarak.
Eveet kızlar geldik temmuz ayına. Bu ayın ortasından itibaren bebikleri çıkarmaya başlayacaksınız. Bunlarla ilgili eklemek istediğim birkaç şey var:
-Doğumdan korkmayın. Doğum bir mucizedir, korku filmi değil. Afrika'da bir kabilede doğumlar çok kolay oluyormuş. En ufacık bir çığlık ya da acı hissetmiyormuş o kabiledeki kadınlar. Bilim adamları araştırmak için ta oralara gitmiş ve öğrenmişler ki; orada görev yapan rahibe kabilenin doğum hakkında konuşmasını yasaklamış. Bu yasak sonucu kadınlar doğurmaktan korkmuyor, gereksiz yere kendilerini kasmıyormuş. Ve o mucize sancısız şekilde gerçekleşiyormuş.
-Ben kendi adıma çarşamba'dan cumartesi sabahına kadar doğum sancısı çektim. Ama o acıyı hatırlayamıyorum. Düşündükçe "acaba ben mi abarttım" diyorum. Doğa o acıyı unutturuyor anneye ki türün devamı sağlansın.
-Sezeryanla doğum yaptım malum. Onunla ilgili hatırladığım tek komik şey; böyle 2-3 gün sonra yan yatmaya başlamıştım. Sağa sola döndükçe iç organlarım lık lık lık o tarafa doğru dönüyordu, sanırım karın zarımı kestikleri için. O zaman garip geliyordu ama şimdi anlatınca komiğime gidiyor.Sağa dönüyorum lık lık lık; sola dönüyorum lık lık lık... Hatta karnımı tutuyordum çok garip geliyordu çünkü.
-Sezeryan yaptıracaklar lütfen hastaneden öğrensinler estetik dikişle mi yapıyorlar. Mümkünse de estetik dikiş yapılan yerde sezeryan olsunlar. Ben devlet hastanesinde doğum yaptım ve estetik dikiş yapıldı. Boşuna o kadar para vermeyin özellere.
-Doğuma kadar mümkün olduğunca uyuyun. Kendinizi enerjik hissedebilirsiniz. Bu bünyenizin doğuma hazırlandığının işaretidir. Elinizi hiçbir şeye sürmeyin yatın bol bol. Doğumdan sonra zaten uykusuz ve yorgun olacaksınız.
-Kocanıza lütfen lütfen doğumdan bahsetmeyin. Adamlar meryem ana sendromuna yakalanıyorlar. Yanında mümkün olduğunca memenizi açmayın. Siz sadece entegre süt tesisi değilsiniz, aynı zamanda onların eşlerisiniz. Sizi yalnızca anne olarak görmemeliler. O yüzden doğumdan sonra mümkün olduğunca hızlı toparlanın; rejim yapın demiyorum. pejmürde görünmeyin yeter.
Evet aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sizlerin de söyleyecekleri vardır sanırım son olarak.
Pişik oluşmaz umarım ama oluştuktan sonra Bephanten Merhem öneriyor doktorlar. En hızlı iyileştiren o.
Ben kullanıyorum ama başka biberon denemedim hiç. İnternette sitesi var. Telefonla da isteyebilirsin, çok ilgililer birkaç gün içinde elinde olur. Ben çalışıyorum, günde iki kez sağdığım için işyerinde lavaboda pompa yıkamamak için bir yedek set almıştım. Sipariş verdim ertesi gün elimdeydi.
canım önerilerin için teşekkür ederiz..ayrıca bizim ilk bebeğimiz temmzu 1 gibi geldi
canım evde başka biberonun varsa deneyebilirmisin rica etsem..başı denk geliyormu diye merak ettim..birde benim dediğim makine medela swing..acaba aynı makinemi?
canım ben çalışmayı düşünmüyorum...sadece ilk haftalar için düşündüm sütüm gelmez diye...bana eczacı başka markalarında olur denk gelir dedi...yani bununla ilgili bilgin varmı?
Akşam dener, yarın yazarım. Ama zaten membran ve valf dedikleri parçalar da arada yenilenmek istiyor. Sen sitesine bir göz atsan iyi olur.
ben madelanın biberonunu hiç kullanmaıdm sayılır. hangi biberonda içireceksem direk ona sağıyodum standart oluyo onların ucu. geniş ağızlı biberonlar hariç tabi:)
Akşam denedim. Chicco'nun cam biberonuna uymadı, Avent'in manuel göğüs pompasının biberonuna uymadı, Nuk'un şişman cam biberonuna uymadı. Nuk'un ince uzun biberonuna uydu. Ama Chicco'nun kapağı Avent'in kapağına uydu. Sanırım geniş ağızlı ve dar ağızlılar kendi içlerinde standart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?