Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

size birşey sormak istiyorum doktoruma sormadım henüz onunla erken olduğu için doğum konusunda konuşmadık. belki aranızda benim gibi olan vrdır diye soruyorum.
bende bel fıtığı var çok kilolu değilim öyle şuan 58 kiloyum doğuma kadar 63 olurum diye düşünüyorum çevremdeki herkes fıtık olduğu için sezeryan olacağımı söylüyolar normal doğum şansım hiç mi yok sizce (

tabii ki merak ediyoruz,,, tüm yaşadıklarını anlatır mısın? gerçek sancının başlamasından bebeğinin doğduğu ana kadar tüm yaşadıklarını...
korkuların
hislerin
vs.
hepsi

benım 39+0 haftadayken sabah 7 de ılk sancılarla uyandım ama herzaman kı gıbı yok bu seferde gelmıyo dıyedusunurken bıde baktım kı sancılar duzenlı gelıyo dk tutuyorum 2 dk bı.. esım yanımda uyuyo... gayet sakın uyandırdım kalk bebıs gelıyo galıba dıye... sonra bıraz yurudum falan ama sancı dedıklerı olay oyle cok aman aman bagırtan bısey degıl o sancıyla aksama kadar durabılırdım yanı.. yurudukden sonra baktım altımdan bıseyler akıyo akıntı falan dıye dusundum dusa gırdım hemen rahatlamak ıcın.. dusta gelenın akıntı degılde suyum oldugunu anladım.. bazı kadında dırek su patlar akarken bazısında yavas yavas kısım kısım akıyomus.. ben kısım kısım akıtanlardandım..dustan cıktın gıyındıkten sonra assagıdan bısey akıtıgını hıssettım lavaboda nişanın geldıgını gordum.. esımle oturduk kosteklı saatle(bız artık ona dogum saatı dıyoruz:) sancıların ne kadar aralıklarla geldıgıne bakmaya basladık ıyıce sıklasınca esımde sakınlesmek ıcın dusa gırdı ben o arada kayınvalıdemlerın odasına gırıp anne bebek gelıyo dedım nası bı telasları vardı anlatamam:):) zaten bebegın cantasını 7. ayımda hazırlayıp koymustum.. kendımınkıde hazırdı... cantaları aldık cıktık dustuk hastane yollarına... dogum katında benı ebe karsıladı catala aldı muayene ettı.. cogu kadın catalda cok canının yandıgını soyler ama ben hıc acı hıssetmedım.. suyum gelveye devam edıyodu bu arada.. doktor gelıp muayene edınce acıklıgın cok guzel dolugunu soyledı... odama aldılar ve dogum cabuk olsun dıye sunıı sancı vermeye basladılar.. lavman yaptılar.. beklemeye basladık esım elımı tutuyodu.. sancılar arttıkca esımın elını sıkıyodum gecınce uykum gelıyodu rahatlıktan.. ebe gelıp gıdıp muayene edıyodu alttan.. cok surmeden 3-4 saat ıcınde dogumhaneye aldılar.. doktor ıkınmam gerektıgını soyledı .. zaten ıkınma ıstegı duyuyo ınsan ıkındıkca rahtlıyosun.. dogumhaneye gırıp dogum yapmam 15 dk surdu surdu surmedı.. bebegın kafası cıktıgında sırtı bana donuktu.. mucızem karsımdaydı 9 ay karnımda olan mınık yavrum sabırla bekledıgım melegım ınanamadım ılk bas benım mı dıye doktor cıkardı bebegı hemen cocuk dotoruna teslım ettı ve bu hastanede gordugum en guzel dogumdu dedı:) cocuk doktoru bebısımın gobegını kestıkten sonra oylece yanıva getırdı ve dokunsana bebegıne dedı.. o an anladım annelık nedır bebek neden bu kadar kıymetlıdır dıye. seslendım zeynebım dıye.. az az aglıyodu.. oda benı ıstıyodu:)..doktor dııslerımı dıktı sedyeye yatırdı benı ebe bebşimide bacaklarımın arasına koydu hoooop cıktık bız.. eşim karsımda fotograf makınesı flasları.. ben yorgun odamıza cıktık bebegı yanıma verdıler hala benım mı bu dıyodum kendıme cok guzeldı bakmaya ne kıyabılıyodum nede doyabılıyodum... doktor geldı hala emzırmedın mı dedı yok dedım aaa ne beklıyosun dedı.. bebegı verdıler emzırmeye basladım.. allahım o tarıfı ımkansız bı mutluluk bı guzellık anlatamam kızım sankı aylardır emıyomus gıbı memeye bı sarıldı bı emdı bı emdı massallah bende doya doya kokusunu ıcıme cektım.. aksama kadar canım sıkıldı hastanede dayanamadım gezdım hemen ayaga aklktım kı yatmayı hıc sevmem.. ertesı gun sabah hemen cıktık ıyıce sıkılmıstım cunku hastaneden.. dıkısler zor gelmıstı bı onlar zorladı benı.. 10 gun ıcerısınde onlarda ıyılestır... ama kızımın bana yasattıgı mutluluk tarıfsız işte...Allahım sızlerede yasatsın bu guzel mutlulugu..

şimdiki aklım olsa asla yapmayacagım seyler...
-sancı sırasında hep yatırdılar ben dolasmak ıstememe ragmen onları dınlemez dolasırdım hem dogumu kolaylastırıyo hem anne rahatlıyo..
-asla ama asla kestırmezdım kendımı dotorum sadece dıkıs parası ıcın kestı benı.. rahmım dıkıssız doguma cok musayıttı.. bıde bebegımın vucudunun yarısı cıktıktan sonra bana dur ıkınma deyı kestı sırf kesmek ıcın yanı.. buna musade etmezdım asla...
-vede asla sunı sancı ıstemezdım kendı sancım varken
akılınıza takılan sormak ıstedıgınız bısey olursa sorabılırsınız kızlar...

Son düzenleme:

canım annem 1998 yılında cok sıddetlı bel fıtıgı gecırdı hamıleydı bıde okadar kı 1 ay falan devamlı yattı.. ama kardesım yınede normal dogumla oldu tabı yınede sen doktorunla konus

Evet kızlar zorunlu değilseniz normal doğumu tercih edin. Zaten sezeryan olacaksanız yine oluyorsunuz. Ben 9 ay normal doğum yapmak için bekledim. Son anda baktılar çatı dar, şişmişim fena halde, sezercik oldum. Hatta hatta ben o akşam ayağımı kıpırdatamazken, yan yatakta normal doğum yapmış hanım tıkır tıkır geziniyordu. Beni o acıyla kaldırdı hemşireler, dikişlerim kaynasın diye. Ağlaya ağlaya koridorda gezdiğimi bilirim. Bu arada şeymanın canı suyu geldiği için yanmamıştır. Kuru kuru eldivenle bakıyorlar suyu gelmeyenlerin. "Ebe demişti: Suyun gelseydi acı çekmezdin. Nefes al, az kaldı."

Şimdiki doktorlar pek risk almıyorlar, sanırım sezaryana alırlar seni. Yine de 36. haftaya gelmeden birşey demek yanlış olur.

Son düzenleme:
Çok güzel bir konu olmuş, sizin için de bizim için de. Çünkü siz de göreceksiniz, sonradan bütün bunları anlatmak çoook keyifli oluyor.
Uzun uzun yazarım ama ilk ve en önemli tavsiyem, hamileliğiniz boyunca da sonra bebeğinize bakarken de biraz rahat olun. Fazla pimpiriklenmeyin, mükemmeliyetçi olmayın, hata yapmaktan korkmayın, hamilelik ve doğumun hastalık olmadığını unutmayın. Bu çok güzel ve doğal bir süreç, tadını çıkarın. Gerçekten bunu uygulamaya çalışmış bir anne olarak yazıyorum bunları. Siz mutluysanız bebeğiniz de mutlu, siz stresliyseniz bebeğiniz de stresli; hem anne karnında hem anne kucağında. Bebeğinizin gülümsemesi bilmem ne tahlilinin sonucunun % bilmem kaç riskli olup olmamasından çok çok daha önemli. Bunları ilk kontrolümde doktorum söylemişti, sözünü dinledim çok haklıymış. Herşeyi doğal akışında yaşayın ve keyif alın.
Bir de kesinlikle normal doğumu düşünün. Ben çatım çok müsait olmasına ve gebeliğim çok yolunda gitmesine rağmen spinal anestezi sezaryenle bebeğimi dünyaya getirdim. Çok da hazırdım normal doğuma. Ama 40. haftanın sonunda milim açıklık yoktu, zerre sancı yoktu, normal doğum süreci için iki hafta filan beklememiz gerektiğini tahmin ediyordu doktorum ama bebeğim ultrasona göre 4 kiloyu geçmişti. Büyümesi de durmamıştı. Yani normal doğumu beklesek 5 kilo civarı doğacaktı bebikom. Mecburen sonlandırdık. 153 cm boyunda bir anne olarak 54 cm 4500 gr bir bebek dünyaya getirdim. İçim rahat, son ana kadar normal doğumu bekledik ve ona odaklandık ama gerçekten normal doğumla başlansa bile doğumun ilerlemesi çok düşük olasılıktı. Gene de içimde uktedir. Siz eğer tıbbi engel yoksa normal doğum yapın ve uyduruk bahaneleri size tıbbi neden olarak yutturmalarına izin vermeyin. Ben spinal ile harika bir doğum geçirdim. Sezaryenin hiçbir yan etkisini yaşamadım, çabuk ayağa kalktım, ameliyattan sonra ilk gün koridorda bol yürüdüğüm ve bol sıvı aldığım için çabuk ayaklandım, doğum anında bebeğimi hemen gördüm. Mükemmeldi. Ama gene de buna rağmen mümkün olsa normal doğumu tercih ederdim.

Son düzenleme:

cevap için teşekkür ederim...
güzeldi.

sadece kolsuz badi yeterli oluyor mu
benim ikinci bebeğim ama ilki aralık doğumlu ve sivas gibi bi yerde doğdu kat kat giydiriyordum evde çok sıcak olmuyordu çok şükür hasta olmadı şimdi sadece kolsuz badi ne bileyim sanki az gibi geliyo bana
gerçi şimdi ankaradayım ve evim çok güneş alıyo geçen yaz çok sıcaktı neyse kendi kendime söz vereyim de çocuğu az giydireyim bari

nuk ve avent emzik kullandım ben kızımda gerçekten 2 marka da çok başarılı bence

lohusa kilodu hasta bezi gibi bişey mi yani kullan at gibi de mi
bi de fiyatını hatırlıyor musun canım

Kendim sadece bir hastane çıkışı aldım ama gelen hediyelerle toplam 5 tane hastane çıkışı vardı oğlumun. Sadece ilk gün bir tek uzun kollu zıbın giydirdik. İkinci günden itibaren yaklaşık Eylül ortasına kadar tek atlet giydirdim. Çok sıcaktı hava. Havalar soğuduğunda da hastane çıkışlarının pantalonları filan küçülmüştü artık. Sadece iç atletlerini kullandım, bir de bazen hava soğuğuyunca hafif penye ceket niyetine uzun kollu zıbınlarını ki onlar da kısa geliyordu, evin içinde idare ettik.
Bir de markaya hiç takılmayın, önemli olan pamuklşu olması. Yalnız Mothercare'den paket içindeki 7li atletlerden alırsanız boyları uzun olduğu için uzun süre giydirirsiniz. İnce uzun bir kesimi var, paket olduğu için de ucuza geliyor.
Penye battaniyeler örtüle çok lazım oluyor. Altına, üstüne, yatağına, pusetine...
Çok kozmetik almayın, sıcakta bebe yağı sürülmüyor. Zaten çok sıcak olduğu için bir de onunla çocuğu bunaltmak istemiyor insan. Doğumda aldığım şampuan daha dün yeni bitti. Saç da olmayınca sıpada her banyoda bir nohut kadar kullandık.
Bir arkadaş mermerşahi demiş, evet mermerşahiden küçük mendiller yapın. Çok işe yarıyor. Hatta ilk banyolarda lif olarak da onu kullandım.
Hazırlıkları son günlere bırakmayın, sıcakta çok zor oluyor. İstanbul'dakiler için Eminönün'ne İzmirdekiler için Kemeraltına gidilmesi gerekn işleri 7. ayda filan bitirmeye çalışın.
Şimdiden yürüyüşe başlayın hala başlamadıysanız. Sezaryen de olsa normal doğum da olsa yürüyüşün çok faydasını göreceksiniz. Aslında sadece yürüyüş değil, genel olarak hareketli olun. Ben 8. ayımda sigara içilmeyen yerlerde fildir fildir geziyordum, bir hafta kalana kadar evimin işini kendim yaptım. Hastaneden eve geldiğim gün ayaklandım. Ayasklandım derken kalkıp bulaşık yıkamadım ama bebeğimi kendim kucaklayıp taşıyabiliyordum. Az yardımla yatıp kalkabiliyordum.
Emzirme ile ilgili birşey almayın. Biberon, pompa, silikon uç... Kendinizi emzireceğinize inandırın ve buna odaklayın. Lazım olursa eczaneden bir biberon almak zor değil, önemli olan sizin bebeğinizi emzireceğinize inanamak ve aksi durumu düşünmemek, o ihtimali devre dışı bırakmak. Bize lazım oldu, sütüm ilk gün hiç yoktu. Bebeğim de iri olduğu için ilk gün mama almak zorunda kaldı. Ama gene de sezaryene göre çabuk geldi sütüm. Çünkü hiç başka ihtimal düşünmedim. Ama göğüs kremine son 15 gün alıp başlayın. Yara olmasın meme uçları.
Daha da aklıma geldikçe yazarım.

cok guzeelll..topıgı acanada fıkırlerını paylasanlarada tesekkurler

daha dun annemle ılk aylar ne gıydırcegımız konusunda tartıstık.temmuz -agustos ayları ve benım bebek odam cok sıcak oluyo...
kısa kollu atletlerın uzerıne bı kat daha gıydırmek gerekıcekmı sonra cocuk pısık olmasın bıde ..anneme kalsa ıkı kat body ve patıklı pantalonlardan gıydırıces

Yok arkadaşım yok. Bak kaçımız yazdık, tek askılı atlet yetecek. Gece d eöyle yattı üzerine penye örtü örttük, hastane çıkışlarının içinde olanlardan.

Harika ve çok faydalı bir konu :81::81: Kafamız çorba gibi olmuştu iyi geldi :81::81:

a_seyma, doğum hikayeni okurken içim bir tuhaf oldu Darısı bizlerin başına :97:

Walla bu bilgiler benim içinde çok iyi oldu daha ilk bebişlerimiz bide tecrübeli değiliz o kadar. Teşekkürler canım

lohusa kilodu hasta bezi gibi bişey mi yani kullan at gibi de mi
bi de fiyatını hatırlıyor musun canım

ben watsonsdan 5 li paket almıştım 6-7 lira gibi bi fiyati vardi
large beden almıştım 38 beden giyerim normalde

Paylaşımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim..Ağustos ayında bebeklerin giyim konusunda bizde de tartışma konusu oldu... Büyük annelere kalsa bebeğim isilik olacakmış

bu güzel bilgiler ve tecrüleriniz için tşkrler

benimde birkaç sorum olucak

1. si bebek bakım ürünlerinde marka olarak ne kullanabiliriz:26:

banyodan sonra birkaç gün missler gibi koksun istiyorum

2. si nrmal doğumdan sonra dikiş atarken acıyormu çok :18:

3.sü bebek bezi ve bakım örtüsü olarak hangi marka almalıyız...

4.sü 2 tam takım hastane çıkışı yeterli olurmu hastanede kullanmak için yoksa 5li takımlardanda

bir iki tane yanımızda olmalımı

Yok arkadaşım yok. Bak kaçımız yazdık, tek askılı atlet yetecek. Gece d eöyle yattı üzerine penye örtü örttük, hastane çıkışlarının içinde olanlardan.

evet yazılmıs ben sorumu yazarken gormemısım
bızde herkes kış bebegıde cok ıyı oldu bunu ogrenmemız..

evet yazılmıs ben sorumu yazarken gormemısım
bızde herkes kış bebegıde cok ıyı oldu bunu ogrenmemız..

eldıven ve sapka konusunda ne dıyorsunuz...eldıven yerıne tırnakları torpulemeyı onerıyorlar ama uygulamada oylemı oluyor :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…