tabii ki merak ediyoruz,,, tüm yaşadıklarını anlatır mısın? gerçek sancının başlamasından bebeğinin doğduğu ana kadar tüm yaşadıklarını...
korkuların
hislerin
vs.
hepsi
size birşey sormak istiyorum doktoruma sormadım henüz onunla erken olduğu için doğum konusunda konuşmadık. belki aranızda benim gibi olan vrdır diye soruyorum.
bende bel fıtığı var çok kilolu değilim öyle şuan 58 kiloyum doğuma kadar 63 olurum diye düşünüyorum çevremdeki herkes fıtık olduğu için sezeryan olacağımı söylüyolar normal doğum şansım hiç mi yok sizce(
size birşey sormak istiyorum doktoruma sormadım henüz onunla erken olduğu için doğum konusunda konuşmadık. belki aranızda benim gibi olan vrdır diye soruyorum.
bende bel fıtığı var çok kilolu değilim öyle şuan 58 kiloyum doğuma kadar 63 olurum diye düşünüyorum çevremdeki herkes fıtık olduğu için sezeryan olacağımı söylüyolar normal doğum şansım hiç mi yok sizce(
benım 39+0 haftadayken sabah 7 de ılk sancılarla uyandım ama herzaman kı gıbı yok bu seferde gelmıyo dıyedusunurken bıde baktım kı sancılar duzenlı gelıyo dk tutuyorum 2 dk bı.. esım yanımda uyuyo... gayet sakın uyandırdım kalk bebıs gelıyo galıba dıye... sonra bıraz yurudum falan ama sancı dedıklerı olay oyle cok aman aman bagırtan bısey degıl o sancıyla aksama kadar durabılırdım yanı.. yurudukden sonra baktım altımdan bıseyler akıyo akıntı falan dıye dusundum dusa gırdım hemen rahatlamak ıcın.. dusta gelenın akıntı degılde suyum oldugunu anladım.. bazı kadında dırek su patlar akarken bazısında yavas yavas kısım kısım akıyomus.. ben kısım kısım akıtanlardandım..dustan cıktın gıyındıkten sonra assagıdan bısey akıtıgını hıssettım lavaboda nişanın geldıgını gordum.. esımle oturduk kosteklı saatle(bız artık ona dogum saatı dıyoruz:) sancıların ne kadar aralıklarla geldıgıne bakmaya basladık ıyıce sıklasınca esımde sakınlesmek ıcın dusa gırdı ben o arada kayınvalıdemlerın odasına gırıp anne bebek gelıyo dedım nası bı telasları vardı anlatamam:):) zaten bebegın cantasını 7. ayımda hazırlayıp koymustum.. kendımınkıde hazırdı... cantaları aldık cıktık dustuk hastane yollarına... dogum katında benı ebe karsıladı catala aldı muayene ettı.. cogu kadın catalda cok canının yandıgını soyler ama ben hıc acı hıssetmedım.. suyum gelveye devam edıyodu bu arada.. doktor gelıp muayene edınce acıklıgın cok guzel dolugunu soyledı... odama aldılar ve dogum cabuk olsun dıye sunıı sancı vermeye basladılar.. lavman yaptılar.. beklemeye basladık esım elımı tutuyodu.. sancılar arttıkca esımın elını sıkıyodum gecınce uykum gelıyodu rahatlıktan.. ebe gelıp gıdıp muayene edıyodu alttan.. cok surmeden 3-4 saat ıcınde dogumhaneye aldılar.. doktor ıkınmam gerektıgını soyledı .. zaten ıkınma ıstegı duyuyo ınsan ıkındıkca rahtlıyosun.. dogumhaneye gırıp dogum yapmam 15 dk surdu surdu surmedı.. bebegın kafası cıktıgında sırtı bana donuktu.. mucızem karsımdaydı 9 ay karnımda olan mınık yavrum sabırla bekledıgım melegım ınanamadım ılk bas benım mı dıye doktor cıkardı bebegı hemen cocuk dotoruna teslım ettı ve bu hastanede gordugum en guzel dogumdu dedı:) cocuk doktoru bebısımın gobegını kestıkten sonra oylece yanıva getırdı ve dokunsana bebegıne dedı.. o an anladım annelık nedır bebek neden bu kadar kıymetlıdır dıye. seslendım zeynebım dıye.. az az aglıyodu.. oda benı ıstıyodu:)..doktor dııslerımı dıktı sedyeye yatırdı benı ebe bebşimide bacaklarımın arasına koydu hoooop cıktık bız.. eşim karsımda fotograf makınesı flasları.. ben yorgunodamıza cıktık bebegı yanıma verdıler hala benım mı bu dıyodum kendıme cok guzeldı bakmaya ne kıyabılıyodum nede doyabılıyodum... doktor geldı hala emzırmedın mı dedı yok dedım aaa ne beklıyosun dedı.. bebegı verdıler emzırmeye basladım.. allahım o tarıfı ımkansız bı mutluluk bı guzellık anlatamam kızım sankı aylardır emıyomus gıbı memeye bı sarıldı bı emdı bı emdı massallah bende doya doya kokusunu ıcıme cektım.. aksama kadar canım sıkıldı hastanede dayanamadım gezdım hemen ayaga aklktım kı yatmayı hıc sevmem.. ertesı gun sabah hemen cıktık ıyıce sıkılmıstım cunku hastaneden.. dıkısler zor gelmıstı bı onlar zorladı benı.. 10 gun ıcerısınde onlarda ıyılestır... ama kızımın bana yasattıgı mutluluk tarıfsız işte...Allahım sızlerede yasatsın bu guzel mutlulugu..
şimdiki aklım olsa asla yapmayacagım seyler...
-sancı sırasında hep yatırdılar ben dolasmak ıstememe ragmen onları dınlemez dolasırdım hem dogumu kolaylastırıyo hem anne rahatlıyo..
-asla ama asla kestırmezdım kendımı dotorum sadece dıkıs parası ıcın kestı benı.. rahmım dıkıssız doguma cok musayıttı.. bıde bebegımın vucudunun yarısı cıktıktan sonra bana dur ıkınma deyı kestı sırf kesmek ıcın yanı.. buna musade etmezdım asla...
-vede asla sunı sancı ıstemezdım kendı sancım varken
akılınıza takılan sormak ıstedıgınız bısey olursa sorabılırsınız kızlar...
havalar bu yaz da geçen yaz gibi bunaltıcı olacaksa kolsuz çıtçıtlı body ev içinde giydirmek için yeterli olacaktır zaten uyurken üzerine bebe takımlarında olan penye bi battaniye atınca yeterli oluyor. dışarısı için alıcağınız takımların penyesinin fazla kalın olmamasına da dikkat etmenizde fayda var..
Bu arada nuk emzikler çok başarılı, arkadaşlara katılıyorum:)
Merhaba benimde elbet bu konuyla ilgili söyleyeceğim 2 çift lafım olacak:) çok fazla kıyafet almayın ilk başta çünkü zaten bisürü hediye geliyo bide hemen küçülüp gidiyo kıyafeti fazla abartmayın derim. penye battaniyeler çok işinizi görecek 5-6 tane olsun zarar gelmez hatta daha fazla bile olabilir:) benim iyiki almışım dediğim şey göğüs pompası marka olarak da madelanın elektrikliisi muhteşem bi alet:) hem fiyat olarak diğerlerinden daha uygun hemde kullanışlı.ben manuel kullanamadım alacaksanız elektrtikli alın çok işe yarıyo. lohusa kilotu denen kilotlar var joker mağazalarında 5 li paketler halinde satılıyo. lastiği falan incecik sezaryende bile çok rahat kullanıp atıyosun. doktorum bile sormuştu nerden aldın çok iyiymiş diye:)) 1 paket alın koyun çantanıza. biberon hemen almayın derim ama alacaksanız dr browns tavsiye ederim. doğar doğmaz sütüm gelmediği için biberon aldı benim bebeğim akış hızı çok yavaş olduğu ve gaz yapmadığı için çok kullanışlı öyle memeyi falanda bırakmadı hala emziriyorum.. emzirme sütyenide güzel bi icat ve pratik ondanda alın bikaç tane.. şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra yine yazarım
cok guzeelll..topıgı acanada fıkırlerını paylasanlarada tesekkurler
daha dun annemle ılk aylar ne gıydırcegımız konusunda tartıstık.temmuz -agustos ayları ve benım bebek odam cok sıcak oluyo...
kısa kollu atletlerın uzerıne bı kat daha gıydırmek gerekıcekmı sonra cocuk pısık olmasın bıde ..anneme kalsa ıkı kat body ve patıklı pantalonlardan gıydırıces
lohusa kilodu hasta bezi gibi bişey mi yani kullan at gibi de mi
bi de fiyatını hatırlıyor musun canım
Yok arkadaşım yok. Bak kaçımız yazdık, tek askılı atlet yetecek. Gece d eöyle yattı üzerine penye örtü örttük, hastane çıkışlarının içinde olanlardan.
evet yazılmıs ben sorumu yazarken gormemısım
bızde herkes kış bebegıde cok ıyı oldu bunu ogrenmemız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?