Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

[/QUOTE]

şampuan ve pişik kremine gerek yok bebekler hastanede yıkanmıyorlar hatta göbeği düşene kadar yıkamayı önermiyolar ama çok sıcakta 1 veya 2 kere sadece suyla yıkamak gerekiyor göbeği düştükten sonra hergün... doğdukalrın da vücutlarında bulunan yağın bağışıklık sistemleri için çok önemli olduğu söyleniyor o yüzden yıkamıyorlar...

emzik silikon 1 tane yeterli duruma göre alırsınız kauçuk veya değişik model... hastanede emzik kullandırmıyorlar zaten gerek duymadıkçada vermeyin...

önlüğe hiç gerek yok ağızları akmaya başlamadan, ek gıdaya geçmeden önlük gerek olmuyor mendil kullanın...

eldiven tırnakları kesilene kadar 1 tane yeterli tırnak makası ekleyin çantanıza...

yelek hırka hiç gerek yok okadar küçük alır veya örersenizde giydiremezsiniz çok sıcak ve hemen küçülecek

göğüs pedi bebedor da güzel ben hala onu kullanıyorum...

süt sağma makinesi almayın ama marka belirleyin eğer gerekirse birine aldırırsınız... ama ilerde lazım olucaksa alabilirsiniz...

humana veya milupa emziren anne çayını unutmayın doğumdan önce kullanmaya başlasanız bile iyi olur...

[/QUOTE]

-Bebek için bez bir paket değil, on tane filan yeterli.
-Şampuan, patik, önlük, başlık gerekmiyor.
-Kendiniz için gecelik alın. Mümkün olduğunca ince olsun. Mümkünse askılı olsun. Ben özene bezene aldığım kısa kollu gecelik takımımı bir iki saat içinde çıkardım. Çooook sıcak oluyor ve doğum sonrası hemen ödem atmaya başlayacağınız için aşırı aşırı bir terleme oluyor. Pazardan aldığım uyduruk askılı gecelik daha çok işe yaramıştı. Sabahlık yerine de omza alınacak hafif merserize bir yelek daha çok işe yarıyor, terli terli yürüyüşe kalkınca omza atmak için.
-Hasta bezini hastane vermişti, çıkarken kullanmak için Kotex gece aldım yanıma.
-Alt iç çamaşır bol alın.
-Pijama kesinlikle kullanılmıyor. Kanama olduğu için giyip çıkarmak da dert, temiz tutmak da. Onun yerine yatarken geceliği sıyırıp yatmak daha iyi.
-Sizin için patiğe gerek yok, ben çorap bile giyememiştim. Çünkü klima da açtırmıyorlar bebeği çarpmasın diye, sadece havalandırma üflüyor. Bir çift çorap yeter.
-Tek terlik yeterli fazlası gereksiz. Çıkışta giymek için ince penye elbise alın. Sabuna gerek yok.
-Pompa götürmeyin, öncelikli odak noktanız ve hedefiniz emzirmek olsun. Pompa el altında olunca ister istemez pompaya güvenip emzirmek için uğraşmama durumu oluyor. Lazım olmaz zaten. Kuzucuklar aç doğacak. Bırakın az da olsa yavaş da olsa sizi bebeğiniz koklaya koklaya emsin.
-Bir de sütyen koyun, rahatsız etmesin göğüsleriniz ağırlaşınca.

aaa ben yazmadan olmaz

öncelikle hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.diğer arkadaşlarımda dediği gibi dinlenin,gezin,uyuyun,yapmak istediğiniz herşeyi yapın.sinemaya bol bol gidin.ben şuan çok özlüyorum.çünkü oğlumu kimseye bırakamıyorum kendimi suçluyorum çünkü.hiç birşey bilmeseniz bile o minicik yavrunuz herşeyi öğretiyor size.ben çok araştırmış ve okumuştum.faydası olmadımı tabiki oldu ama pratikte bebeğiniz belirliyor ona nasıl bakacağınızı.önerilere açık olun ama şunu unutmayın sizlerde içgüdüsel olarak herşeyin üstesinden gelebilirsiniz....

oğlum Doruk 28 temmuzda doğdu.havalr inanılmaz sıcaktı.iri bir bebek olmasına rağmen nedense üşüyordu.zıbınları ben çok kullandım.diğer arkadaşlar gibi kısa kollu çıtçıtlı hiç kullanamadım.çoraplara çok dikkat edin.bilek kısımları esnek olsun.bol bol ağız ve ter mendili edinin.ilk ay için küçük bebek bezleri fazla almayın.çabuk kilo alıyorlar.eğer tercih ederseniz sıcak olacağı için altını ıslak pamukla silip kurulayın mutlaka.ben oğlumu hergün yıkamıştım.hiç isilik falanda olmadı.göbek bağının bakıma dikkat edin.kuru tutmaya çalışın.bebeğiniz her istediğinde emzirin.benim ilk günler yaram oldu ancak ona rağmen pes etmeden emzirdim.mutlaka göğüs pompanız olsun.hem göğüslerinizde şişme olmaz hemde sütünüzü bebek küçük olacağından bitiremeyecek ve sağıp derin dondurucuda saklayabileceksiniz.
oğlum çok gazlı bir bebekti.3 ay neredeyse emdiğim sütü burnumdan getirdi.geceleri gündüzleri sürekli kucakta zıp zıp zıplıyorduk.aldığım 16 kiloyu 40 günde vermiştim iyide oldu gerçi ama uykusuzluk yorgunluk sıcak hava susmayan bir bebek sizi mahvedecek.depresyona gireceksiniz.sakin olmaya çalışın.o günlerin geçici bir süreç olduğunu untmayın.gaz için size muhteşem bir ilaç önerim olacak.ben o ilaçtan sonra rahat ettim tabiki oğlumda.SAB SİMPLEX adı.her eczanede bulunmuyor 30 lira civarıydı ben alırken.ama dikkate alın ve gazlı olursa umarım olmaz bebekleriniz kullanın.
en öenmli önerimde erkek bebeği olanlar için.ben 41 günlüktü sünnet ettirdim.1 haftalık bir bakımı var ancak çok kolay.çok çabuk iyileşiyorlar.herhangi bir sorun olmuyor.bir daha oğlum olursa yine yaptırıcam.dr unuzla mutlaka göürüşün.çocuk dr ları ilk 10 günde ağrısız sünneti daha iyi buluyorlar hatta.karar sizin ben iyiki yaptırdım diyorum.şimdilik bukadar oğlum çok yaramaz durmuyor

Ayva çekirdeğinden krem nasıl yapılıyor?
Birde ağustosta ayva çekirdeğini nereden buldunuz? Acaba şimdi alıp deep_freeze atsak o ayvanın çekirdeği ile olur mu?

Off varya beni benden aldın resmen. Ağlamaktan bir hal oldum. Niyeyse doğum hikayesi dinleyince çok mutlu oluyorum ağlamaya başlıyorum. Bu arada bende inşallah kısmet olursa normal doğum yapmak istiyorum. Sezeryandan ödüm kopuyor ama aynı şekilde epizyo ( normal doğumda atılan kesi) dan da ödüm kopuyor. Doğum öncesi doğum şekli konuşulurken normal doğuma uygunsun derse kesinlikle çok mecbur kalmadıkça ( kordon dolanması, bebeğin çok iri olması vb.) istemediğimi belirteceğim.

Uff inşallah sizler kadar rahat doğum geçiririz.

oohh bısuru fıkır olmus yıne
yan yatma yastıgı kullandınızmı anneler almalımı sızce :26:

ah süper yazmayı unutmuşum ben hastaneyede götürdüm onu malum yeni doğduklarında çok kusuyorlar bi sağına bi soluna değiştirerek kullandım en çok korktuğum şey kusmuk boğulmalarıydı

ah süper yazmayı unutmuşum ben hastaneyede götürdüm onu malum yeni doğduklarında çok kusuyorlar bi sağına bi soluna değiştirerek kullandım en çok korktuğum şey kusmuk boğulmalarıydı

tesekkurlerrrr ..hangı marka aldınız sız ??

Kullandım ben, hastaneye götürmedim ama evde her saferinde bir tarafına yatırmak için çok kullanılı. Zaten eskiler de yastıkla sırtını desteklermiş ya, o vazifeyi görüyor. Her uykuda farklı tarafa yatırın ki kafa yamuk olmasın kuzuların. :))

ben de çok kullandım yan yatırma yastığını
uyurken kussa bile boğulma tehlikesi olmuyor
hem kafası da düzgün oluyor
iyi ki almışım dediğim eşyalardan biriydi

kizlar park yatak icine,

sunger yatak mi
viscolex yatak mi almaliyiz?

int.de csitli yorumlar var, kimi visco daha aglikli diyor, kimi de yenidogan icin uygun degil diyor

bilginiz var mi?

kizlar park yatak icine,

sunger yatak mi

int.de csitli yorumlar var, kimi visco daha aglikli diyor, kimi de yenidogan icin uygun degil diyor

bilginiz var mi?

Ben park yatak alamdım, bebek odasının karyolası vardı zaten. İlk aylar odamda yatırmak için de bir arakadaşımın verdiği bebek karyolasını kullandım. Daha küçük boy yatak odasına sığabilecek birşeydi. Ahşaptı, gene bebek odalarınınki gibi idi daha küçük. Zaten çabuk ayırdım ben odasını oğlumun 2 aylıkken. Küçük karyolada sünger yatak vardı. Bebek odasının karyolasında normal bebek yatağı.

kizlar park yatak icine,

sunger yatak mi

bilginiz var mi?

Parkyataklar için üretilen özel yataklar var. Aldığın yerden söylerler sana. Ya da sen söylersin, yatak istiyorum diye. İçine uygun verirler yatağını.

Bende Fikir verebilirsem ne mutlu. Arkadaşların söylediği gibi fazla eşya almayın Cok hediye geliyo, hemen buyuyolar ve sonbahar geliyo. Havalar Cok belli olmuyor. En Cok alttan citcitli bady ve penye tulum kullandım hatta hastane çıkışından daha fazla kullandım. Cok fazla kusuyolar ki benim oğlum hala kusuyo.
Dogum konusunda ise herkesin Cok kolay bı dogumu olucak diye bı kaide yok. Ama Kimseyide korkutmak istemiyorum. Bende epidural sezeryan oldum son dakikada. Doguma kadar normal olmasını istedim direndim hatta ama olmadı. 16 saat 60 la suni sancı çektim açılmam olmadı. Yani demek istediğim kendinizi hepsine birden alıştırın. Sonra insan yapamadım başaramadım diyo ama bebisimi görünce unutuyorum tabi. Birde depresyon konusuna gelince ruh hali Cok degisiyo insanın benim gibi hala depresyonda olan vardır kesin. Mutlaka baslarda birilerinden yardım alın zor oluyo.
Cok arabası konusunda ise ben yeni ikinci arabamızı aldım. Şimdiki aklım olsa 0+ pusetlerden alırdım. İlk önce travel sistemlerden aldım Cok yer kapliyo taşıması falan Cok zor yani hiç gerek yok.
Aklıma geldikçe ve fırsat buldukça yine yazarım. (Yazım hatalarım olabilir kusura bakmayın telefondan yazıyorum)

acaba bunuben mi yazdım diye düşündüm
ben de park yatak almadım arkadaşımın verdiği küçük bebek karyolasını kullandım 1,5 aylıkken de odasını ayırdım o zamandan beri kendi yatağında ve odasında uyuyor 80*140 bebek yatağı aldık yarı ortapedik yatak öneriyorlar bebekler için ...

ben izmirde oturuyorum malum çok sıcak banyo yaptığı günler hariç hep çıtçıtlı badi giydi oğlum üzerini zaten örtemiyoduk çok terliyodu uyuyamıyodu hala sıcağı sevmez oğlum ve klimalı odada uyuduğu çok oldu bizim oda sıcaktı o anneannesinin olduğu odada uyudu çok sıcaklarda ...

Ben İstanbul'dayım ama bizim evimiz de güney cephe. Aşırı sıcaktı. Zaten geçen yaz heryer çok sıcaktı. Ben de gündüzleri hep klimayı açık tuttum. Doktor da açık tutmamızı önerdi zaten. Tabi büyük insan gibi 21 dereceye ayarlamadık ama 25-26 derecede tavana üfleyecek şekilde güneş batıp da ev serinleyene kadar hep açıktı klima. Bu arada ben de İzmirliyim. Çok özledim.

selam kızlar bende bir şey sorucam size şu 0-13 kg ana kucakları oluyo ya oto koltuğu diye de geçiyo almalımıyım yoksa çok kullanamazmıyız bilgi verebilirmisiniz çok gerekli oluyomu acaba?

selam kızlar bende bir şey sorucam size şu 0-13 kg ana kucakları oluyo ya oto koltuğu diye de geçiyo almalımıyım yoksa çok kullanamazmıyız bilgi verebilirmisiniz çok gerekli oluyomu acaba?

evet cnm kullanışlı oluyor nereye gitsen hem rahat taşıyorsun hem götürdüğün yerde bebeğini içinde tutabiliyorsun araba içinde gerekli bide ek gıdaya geçince mama sandalyesine oturana kadar onun içinde rahat yedirebiliyorsun... evin içinde sen hangi odada iş yaparsan bebeğinide onunla beraner yanında taşıyorsun özellikle mutfak :) gayet kullanışlı yani ama çok pahallı bişe almana hiç gerek yok ben kraft almıştım 170 tl hem oto koltuğu hem ana kucağı...

bebek arabası konusunda da büyük ağır bebek arabası almanıza hiç gerek yok eninde sonunda baston araba gerekiyor ben çok araştırdım chicco lite way aldım 0 ay+ baston araba çok rahat ve kullanışlı tavsiye ederim aklınızda bulunsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…