- 2 Aralık 2009
- 852
- 175
- 133
[/QUOTE]tecrubeli anneler hazirladigim listeyi bir degerlendirebilirlerse cok cok sevinirim.
eksik bisey var mi sizce ??
DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKENLER
BEBEK
1 1 paket yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Sampuan, pisik kremi
4 Emzik -yenidogan (1 ad. Kaucuk, 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-2 ad.
9 eldiven-2 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-2 ad.
12 baslik-2 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili
16 mevsime gore yelek/hirka
17 portbebe/araba koltugu-yenidogan (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)
ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap, patik, terlik-birkac tane
4 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
5 Hijyenik ped, hasta bezi
6 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
7 Gogus pedi (lansinoh, chicco)
8 Havlu, Sabun, tarak
9 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 misafir ani defteri
[/QUOTE]tecrubeli anneler hazirladigim listeyi bir degerlendirebilirlerse cok cok sevinirim.
eksik bisey var mi sizce ??
DOĞUM ÇANTASI İÇİN GEREKENLER
BEBEK
1 1 paket yenidogan bezi (prima premium care)
2 1 paket islak mendil (unybaby islak pamuk)
3 Sampuan, pisik kremi
4 Emzik -yenidogan (1 ad. Kaucuk, 1 ad. Silikon )
5 Biberon-yenidogan (philips avent)
6 ic body -3 adet
7 dis pijama-zibin-tulum -toplam 3 ad.
8 onluk-2 ad.
9 eldiven-2 ad.
10 corap-2 ad.
11 patik-2 ad.
12 baslik-2 ad.
13 yumusak havlu
14 ince penye battaniye
* 6-14. maddeler yerine 1 ad. 20'li hastane cikis takimi alinabilir
15 bebek agiz mendili
16 mevsime gore yelek/hirka
17 portbebe/araba koltugu-yenidogan (bebegi hastaneden cikarken tasimak icin)
ANNE
1 Gecelik, pijama (onu acilabilen, emzirmeye uygun)- 2-3 takim
2 Sabahlik
3 corap, patik, terlik-birkac tane
4 kisisel bakim ihtiyaclari (dis fircasi, dis macunu, deodorant, makyaj malz.)
5 Hijyenik ped, hasta bezi
6 Gogus ucu Kremi (lansinoh)
7 Gogus pedi (lansinoh, chicco)
8 Havlu, Sabun, tarak
9 Sut sagma pompasi (medela mini elektrikli)
DİĞER
1 Lohusa taci
2 video kamera, fotograf makinesi
3 bebek sekeri, sepet
4 misafir ani defteri
merhaba müstakbel agustos anneleri :)
ben de aklıma gelen birkaç konuya deyineyim,sonra aklıma geldikçe yazarım :)
normal dogum yapmış biri olarak,doğum korkunuzu kafanızdan silmenizi tavsiye ederim,ben bekarken bile korkardım dogumdan,cunku hep korkunc hikayeler anlatılır ama kesinlikle unutun hepsini... Allah bir şekilde kolaylaştırıyor,doktor ve ebenin dediklerini yapmanız yeterli :)
kıyafet konusunda agustos bebekleri 1 ay gecmeden soguk havalarla karsılasacaklar,o yuzden yazlıktan cok son baharlık kıyafetler giyeceklerini dusunun... ben 17 agustos da dogum yaptım,15 gun gecmeden havalar sogudu,tek kattan 2 kat kıyafete gectik...
gogus kremi konusunda benim fikrim gogsunuz catlayacaksa ne yapsanız da çatlıyor,ben de dogumdan once krem surdum ama 2,5 ay gogus agrısı cektimayva cekirdeginden bir krem yaparak atlattım cok sukur,yapısal bir durum sanırım :)
aklıma gelenler bunlar simdilik
iyi geceler :)
benım 39+0 haftadayken sabah 7 de ılk sancılarla uyandım ama herzaman kı gıbı yok bu seferde gelmıyo dıyedusunurken bıde baktım kı sancılar duzenlı gelıyo dk tutuyorum 2 dk bı.. esım yanımda uyuyo... gayet sakın uyandırdım kalk bebıs gelıyo galıba dıye... sonra bıraz yurudum falan ama sancı dedıklerı olay oyle cok aman aman bagırtan bısey degıl o sancıyla aksama kadar durabılırdım yanı.. yurudukden sonra baktım altımdan bıseyler akıyo akıntı falan dıye dusundum dusa gırdım hemen rahatlamak ıcın.. dusta gelenın akıntı degılde suyum oldugunu anladım.. bazı kadında dırek su patlar akarken bazısında yavas yavas kısım kısım akıyomus.. ben kısım kısım akıtanlardandım..dustan cıktın gıyındıkten sonra assagıdan bısey akıtıgını hıssettım lavaboda nişanın geldıgını gordum.. esımle oturduk kosteklı saatle(bız artık ona dogum saatı dıyoruz:) sancıların ne kadar aralıklarla geldıgıne bakmaya basladık ıyıce sıklasınca esımde sakınlesmek ıcın dusa gırdı ben o arada kayınvalıdemlerın odasına gırıp anne bebek gelıyo dedım nası bı telasları vardı anlatamam:):) zaten bebegın cantasını 7. ayımda hazırlayıp koymustum.. kendımınkıde hazırdı... cantaları aldık cıktık dustuk hastane yollarına... dogum katında benı ebe karsıladı catala aldı muayene ettı.. cogu kadın catalda cok canının yandıgını soyler ama ben hıc acı hıssetmedım.. suyum gelveye devam edıyodu bu arada.. doktor gelıp muayene edınce acıklıgın cok guzel dolugunu soyledı... odama aldılar ve dogum cabuk olsun dıye sunıı sancı vermeye basladılar.. lavman yaptılar.. beklemeye basladık esım elımı tutuyodu.. sancılar arttıkca esımın elını sıkıyodum gecınce uykum gelıyodu rahatlıktan.. ebe gelıp gıdıp muayene edıyodu alttan.. cok surmeden 3-4 saat ıcınde dogumhaneye aldılar.. doktor ıkınmam gerektıgını soyledı .. zaten ıkınma ıstegı duyuyo ınsan ıkındıkca rahtlıyosun.. dogumhaneye gırıp dogum yapmam 15 dk surdu surdu surmedı.. bebegın kafası cıktıgında sırtı bana donuktu.. mucızem karsımdaydı 9 ay karnımda olan mınık yavrum sabırla bekledıgım melegım ınanamadım ılk bas benım mı dıye doktor cıkardı bebegı hemen cocuk dotoruna teslım ettı ve bu hastanede gordugum en guzel dogumdu dedı:) cocuk doktoru bebısımın gobegını kestıkten sonra oylece yanıva getırdı ve dokunsana bebegıne dedı.. o an anladım annelık nedır bebek neden bu kadar kıymetlıdır dıye. seslendım zeynebım dıye.. az az aglıyodu.. oda benı ıstıyodu:)..doktor dııslerımı dıktı sedyeye yatırdı benı ebe bebşimide bacaklarımın arasına koydu hoooop cıktık bız.. eşim karsımda fotograf makınesı flasları.. ben yorgunodamıza cıktık bebegı yanıma verdıler hala benım mı bu dıyodum kendıme cok guzeldı bakmaya ne kıyabılıyodum nede doyabılıyodum... doktor geldı hala emzırmedın mı dedı yok dedım aaa ne beklıyosun dedı.. bebegı verdıler emzırmeye basladım.. allahım o tarıfı ımkansız bı mutluluk bı guzellık anlatamam kızım sankı aylardır emıyomus gıbı memeye bı sarıldı bı emdı bı emdı massallah bende doya doya kokusunu ıcıme cektım.. aksama kadar canım sıkıldı hastanede dayanamadım gezdım hemen ayaga aklktım kı yatmayı hıc sevmem.. ertesı gun sabah hemen cıktık ıyıce sıkılmıstım cunku hastaneden.. dıkısler zor gelmıstı bı onlar zorladı benı.. 10 gun ıcerısınde onlarda ıyılestır... ama kızımın bana yasattıgı mutluluk tarıfsız işte...Allahım sızlerede yasatsın bu guzel mutlulugu..
şimdiki aklım olsa asla yapmayacagım seyler...
-sancı sırasında hep yatırdılar ben dolasmak ıstememe ragmen onları dınlemez dolasırdım hem dogumu kolaylastırıyo hem anne rahatlıyo..
-asla ama asla kestırmezdım kendımı dotorum sadece dıkıs parası ıcın kestı benı.. rahmım dıkıssız doguma cok musayıttı.. bıde bebegımın vucudunun yarısı cıktıktan sonra bana dur ıkınma deyı kestı sırf kesmek ıcın yanı.. buna musade etmezdım asla...
-vede asla sunı sancı ıstemezdım kendı sancım varken
akılınıza takılan sormak ıstedıgınız bısey olursa sorabılırsınız kızlar...
öncelikle hepinizin bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle
bebişler için bol bol çıtçıtlı badi hatta o sıcaklarda sadece giydireceğiniz şey oluıcak badiler ayaklı pantolon çok kullanışlı olmuyo ondan çok almayın
ağız mendilleri gerekli oluyo bebeişler için ben kızıma sebamedin ürünlerini kullanıyorum çokta memnunun islak mendilde ilk zamanlarda kuallandım uny baby yeni doğan sonrasında sürekli poposunu yıkadım kendiniz için emzirme sütyeni biberon olarakta dr browns çok iyi herşeyiniz 7 aylık olduğunda hazır olsun ben hazırlarken annem daha var kızım acele etme diyodu ama kızımda sağolsun aceleci çıkıp 3 hafta önce geldi ondan hiç bişeyinizi son ana bırakmayın
penye battaniyelerde çok kullanışlı oluyo
şimdilik bol bol uyuyp dinlenin sonra bu zamamnlarını çok ama çok arıycaksınız özellikle uykuyu
doğum yaptıktan sonrada herkesin her dediğini dinleyipte canınızı sıkmayın sakın
he birde ben kulalndıysam amsef göğüslerim yara oldu ve 3 ay acısını çektim denemediğim krem kalmamıştım ama en çözümü ayva çekirdeğinde buldum aklınızda bulunsun kızlar ayva çekirdeğini suda bekletip jel kıvamına gelince sürdüğünüzde hemen geçiyo ama ben bunu bulana jadar çok acı çektim umarım siz yaşamazsınız bu sorunu
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra aklıma geldikçe yine yazarım
eğer sezeryan olucaksanızda kesinlikle spinal olmanızı tavsiye ederim bebişinizi ilk gören yine siz oluyosunuz ve sezeryandan sonra mümkün olduğunca hemen kalkıp gezinin bol bol benim sonrasında hiçte o kadar ağrım falan olmadı nerdeyse hiçte atmadım sezeryan olmama rağmen
oohh bısuru fıkır olmus yıne
yan yatma yastıgı kullandınızmı anneler almalımı sızce :26:
ah süper yazmayı unutmuşum ben hastaneyede götürdüm onu malum yeni doğduklarında çok kusuyorlar bi sağına bi soluna değiştirerek kullandım en çok korktuğum şey kusmuk boğulmalarıydı
oohh bısuru fıkır olmus yıne
yan yatma yastıgı kullandınızmı anneler almalımı sızce :26:
Kullandım ben, hastaneye götürmedim ama evde her saferinde bir tarafına yatırmak için çok kullanılı. Zaten eskiler de yastıkla sırtını desteklermiş ya, o vazifeyi görüyor. Her uykuda farklı tarafa yatırın ki kafa yamuk olmasın kuzuların. :))
kizlar park yatak icine,
sunger yatak mi
viscolex yatak mi almaliyiz?
int.de csitli yorumlar var, kimi visco daha aglikli diyor, kimi de yenidogan icin uygun degil diyor
bilginiz var mi?
kizlar park yatak icine,
sunger yatak mi
viscolex yatak mi almaliyiz?
int.de csitli yorumlar var, kimi visco daha aglikli diyor, kimi de yenidogan icin uygun degil diyor
bilginiz var mi?
Ben park yatak alamdım, bebek odasının karyolası vardı zaten. İlk aylar odamda yatırmak için de bir arakadaşımın verdiği bebek karyolasını kullandım. Daha küçük boy yatak odasına sığabilecek birşeydi. Ahşaptı, gene bebek odalarınınki gibi idi daha küçük. Zaten çabuk ayırdım ben odasını oğlumun 2 aylıkken. Küçük karyolada sünger yatak vardı. Bebek odasının karyolasında normal bebek yatağı.
ben izmirde oturuyorum malum çok sıcak banyo yaptığı günler hariç hep çıtçıtlı badi giydi oğlum üzerini zaten örtemiyoduk çok terliyodu uyuyamıyodu hala sıcağı sevmez oğlum ve klimalı odada uyuduğu çok oldu bizim oda sıcaktı o anneannesinin olduğu odada uyudu çok sıcaklarda ...
lohusa kilodu hasta bezi gibi bişey mi yani kullan at gibi de mi
bi de fiyatını hatırlıyor musun canım
selam kızlar bende bir şey sorucam size şu 0-13 kg ana kucakları oluyo ya oto koltuğu diye de geçiyo almalımıyım yoksa çok kullanamazmıyız bilgi verebilirmisiniz çok gerekli oluyomu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?